sok - 13499 przepisów (strona:547/900)

Sałatka z kurczakiem i papryką 187

mięso podobnie Tak też postępujemy z ziemniakami, cebulą i ogórkami ( te po pokrojeniu zawsze odciskam na sicie) Wszystkie składniki mieszamy i polewamy sosem. Składniki na sos : 4 łyżki oliwy sok z cytryny ewentualnie łyżka cukru pudru Do małego słoiczka ( z zakrętką ) odmierzamy składniki i energicznie mieszamy, polewamy sałatkę i mieszamy ją dokładnie. Można posypać lekko solą i pieprzem czarnym

Proste Potrawy
Sałatka wiejska 205

się boczek. Grzanki należy zrumienić, stale mieszając, aby się nie przypaliły Na półmisku rozkładamy sałatę, pomidory,cebulę i boczek. Posypujemy grzankami. Sos 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz 1 łyżeczka posiekanego koperku Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą łączymy. Polewamy sałatkę. sałatka wiejska

O kuchni z uczuciem
Cukiniowe brownie z orzechową polewą, Żarnowiec-Krosno-Odrzykoń 147

karobu - ½ łyżeczki soli morskiej (lub zwykłej) - 3 duże jajka - 120 ml oleju - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej - 150 g cukru - 2 szklanki cukinii, startej na tarce i odciśniętej z soku - 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady Składniki na polewę (wg własnego pomysłu): 3 łyżki masła orzechowego kilka łyżek ulubionego mleka ½ tabliczki gorzkiej czekolady, połamanej na mniejsze kawałki W jednej misce wymieszaj mąkę

Qlinarnie i Qlinarnie
Surówka obiadowa z ogórkiem gruntowym 136

również dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. wszystkie warzywa dokładnie mieszamy, przyprawiamy sola i pieprzem. Przyprawioną surówkę najlepiej odstawić na jakiś czas tak żeby ogórki puściły sok. Wtedy jest smaczniejsza

VioletoweKucharzenie
Baba ziemniaczana z karkówką i pieczarkami 219

pieczonej karkówki, ponadto: bułka tarta do podsypania, tłuszcz do wysmarowania formy. Przygotowanie: Obrane, umyte ziemniaki trzemy na tarce jak do placków ziemniaczanych lub miksujemy za pomocą miksera. (Odlewamy nadmiar soków, jeśli jest za dużo, ilość jej zależy od ziemniaków). Cebulkę siekamy bardzo drobno, a mąkę mieszamy z kurkumą, koperkiem, solą, papryką, pieprzem i bułką tartą. Wszystkie te składniki dodajemy

Moniki Smakołyki
Chłodnik z awokado i ogórka z sorbetem arbuzowym. 127

wody włoszczyzna (u mnie dwie małe marchewki, mały seler, dwie pietruszki i pół, małego pora) szczypta soli Chłodnik 2 szlanki bulionu 1 duży ogórek zielony 1 duże awokado (dojrzałe) sok z 1 limonki 120ml mleka kokosowego 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego białego ok. 1/3 łyżeczki pieprzu (lub więcej do smaku) 1/5 łyżeczki sproszkowanej limonki kaffir szczypta

Fill The Bowl
Jogurtowe ciasto z śliwkami 193

Sezon na śliwki dopiero się rozpoczyna, a ja postanowiłam upiec szybkie i smaczne ciasto z śliwkami. Jest bardzo wilgotne i dość ciężkie, dzięki soczystemu sokowi z owoców. :) Składniki: 1 szklanka przesianej mąki pszennej graham T1850 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru trzcinowego 2 jajka 200g jogurtu naturalnego aromat waniliowy 6 śliwek  Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem

Truskawkowa Fiesta
Domowy serek mascarpone 198

zdrowsi. Taki serek możecie użyć do deseru, tostów z dżemem, różnych past, .... albo z czym tam go lubicie jeść    Składniki: 2 szklanki śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do średniego rondelka wlewamy śmietanę i gotujemy na bardzo małym ogniu, używając termometru sprawdzamy temperaturę. Śmietanę gotujemy do momentu otrzymania 87 C, następnie

Niezły Młynek
Ogórki kiszone na zupę (tarte) 296

razu zakręcić. Po kilku dniach, ogórki powinny zmienić kolor (ukiszą się). Ewentualnie przygotowane słoiki można zapasteryzować (we wrzącej wodzie, przez około 10 minut).  - podczas kiszenia ogórki mogą puszczać sok, więc powinniśmy co jakiś czas delikatnie umyć słoik, a także mocniej zakręcić pokrywkę, - z podanych składników przygotowałam 9 średniej wielkości słoików startych ogórków. Po lewej stronie - ogórki ukiszone tydzień temu

Ugotować
Ciasto cytrynowo-kokosowe 160

KREM:   200 g wiórków kokosowych 1 duży (400ml) jogurt grecki 0,5 litra śmietany kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe 6 łyżek cukru pudru  PONCZ: 1/2 szklanki wrzątku sok z 1 dużej cytryny 3 łyżki cukru Przygotowanie: Wiórki zalać jogurtem na 30 minut; trochę zostawić do posypania wierzchu. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzącej wody. Schłodzoną z lodówki kremówkę

Cakes By Kejt
Słoneczny koktajl z mango 109

kostki lodu by po kilku minutach popijać przepyszny napój. Spróbujcie koniecznie!  Składniki : * dojrzałe mango * 2 brzoskwinie  * 5 kostek lodu * pół szklanki zimnej wody mineralnej lekko gazowanej  * sok z ćwiartki cytryny Przygotowanie : Owoce obieramy, kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Podajemy od razu

Magiczne Życie Marty
zupa tajska 167

wody 400 ml mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 cebula(szarlotka lub cukrowa) 1 łyżeczka chilli  1 łodyga trawy cytrynowej (lub łyżeczka pasty z trawy cytrynowej)  sok z limonki lub połowy cytryny sól ostra papryka kawałek korzenia imbiru 3 łyżki oleju kokosowego Sposób przygotowania Do garnka na rozgrzaną olej kokosowy wrzucamy pokrojoną w kostkę szarlotkę, drobno posiekany ząbek

Miód i pieprz
Torcik śmietankowo- jagodowy 196

owoców leśnych. Torcik wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Zachęcam do wypróbowania innych przepisów z letnimi owocami: A'la malakoff z truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem , Ciasto z sokiem porzeczkowym, Cudaczek z truskawkami, Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkami , Kruche ciasto z truskawkami, Maślankowe ciasto z porzeczkami, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Śniadanie z truskawkami

paapilotkaa
Egzotyczna sałatka z mango i avocado 240

avocado (ok. 350g), albo 1 duże mango (ok. 500g) lub 2 avocado 250g pomidorków koktajlowych 250g słodkiej kukurydzy konserwowej odsączonej z zalewy 1 średnia czerwona cebula (150g) 2 łyżki soku z limonki pęczek liści kolendry Instrukcje Cebulę kroimy w dość drobną, kilkumilimetrową kostkę. Pomidorki dzielimy wzdłużnie na pół. Kolendrę grubo siekamy. Jeśli stosujemy mango, ostrożnie usuwamy z niego pestkę

Kulinarna Pokusa
Grillowany łosoś i faszerowane cukinie 131

zastąpić inna rybą, należy pamiętać, że powinien to być filet, oraz ryba musi mieć zwarte mięso, nie może się rozwalać. Przygotowanie: Do głębokiego talerza, albo miseczki wlewamy sos sojowy, sok z połowy cytryny, łyżkę miodu, oraz wyciskamy czosnek. Całość mieszamy. Do przygotowanej marynaty wkładamy rybę. Oczywiście obtaczamy łososia w marynacie, tak, żeby doszła do każdego jego kawałka. Pozostawiamy rybę

KasiaiKrzysiu.pl

Proponowane wyszukiwania