Gruszki w occie

Gruszki w occie

Sposobów na przygotowanie gruszek jest wiele. Kolejnym z nich są gruszki w occie. Te gruszki najbardziej lubi nasz tata i to dla niego mama je robi.     Składniki : 2 kg gruszek 1/2 l octu 10% 1,5 l wody 50 dkg cukier  goździki 2 laski cynamonu odrobina anyżu kilka kawałków kandyzowanego ananasa jeśli ktoś lubi   Przygotowanie: Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda, jeśli chcemy  kroimy, na połówki lub ćwiartki. Mama tym razem kupiła zgrabne małe gruszki i dała je w całości. Obrane gruszki wk...

Czytaj dalej na blogu Lili w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.