glony wakame dymka, pieprz Lekka japońska zupa Przygotowanie: 1. Ugotuj makaron. Zahartuj. Odcedź. 2. W garnku na zupę odmierz 2 szklanki wody. Zagotuj. Dadaj sos sojowy, sos rybny i sok ze startego imbiru. Zagotuj chwile. Dodaj olej sezamowy. 3. Namocz ok 1 łyżeczki glonów wakame. 4. Wyłóż makaron, zalej zupą. Dodaj glony, posyp sezamem i dymką
AZgotuj!Pół opakowania szpinaku baby 4 jabłka, 1 kiwi 1 karambola kilka liści mięty do smaku kruszony lód banan Przygotowanie: 1. Jabłka, karambolę i szpinak wyciśnij przez sokowirówkę. 2. Sok przelej do blendera, dodaj banana, kiwi i liście mięty - zmiksuj. 3. Dadaj pokruszony lód. 4. Dekoruj i smakuj
AZgotuj!ręką). Nastaw piekarnik na 160stopni. 2. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj zmielone migdały i proszek do pieczenia. 3. W międzyczasie blenderem zmiksuj 3 pozostałe banany i sok z cytryny. 4. Wlej natychmiast do masy jajeczno- migdałowej. Miksuj. 5. Całość przelej do tortownicy. 6. Piecz ok 60 minut 7. Przygotuj lody: zamrożonego banana
AZgotuj!Składniki : plaster piersi z indyka - dopraw według gustu mix sałat czerwona cebula 1 morela lub kilka suszonych grzanki olej dowolne kiełki ale polecam brokuła olej sok z cytryny Sałata z pieczonym indykiem i morelami Przygotowanie: 1 Dopraw i upiecz w folii indyka. 2. Morele pokrój na małe fileciki 3. Cebulę w krążki 4. Rozłóż
AZgotuj!mąka gryczana zabiera wilgoć, miej pod ręką mleko migdałowe w razie gdy ciasto bardzo zgęstnieje. 2. Wydrylowane wiśnie umieść w garnku i zacznij podgrzewać. Gdy puszczą sok dosyp cukier trzcinowy i kieliszek amaretto. Gotuj, aż alkohol odparuje. 3. Placuszki smaż na ceramicznej patelni bez tłuszczu . 4. Po upieczeniu pozwól aby ostygły. 5. Połóż na półmisek rozłóż wiśnie
AZgotuj!piękną skórę:) Smoothie z awakado Składniki: awokado gruszka kiwi limonka szklanka wody gazowanej lód Przygotowanie: Awokado, gruszkę, kiwi zmiksuj dodaj otartą skórkę i sok z limonki. Dolej wodę według uznania i pokruszony lód. Przelej do szklanek dodaj liść melisy. Uwielbiam melisę a ostatnio hoduje ją na balkonie i dodaje do czego
AZgotuj!suche dodajemy zimną wodę i wyrabiamy alby ciasto zrobiło się elastyczne. 2. Jabłka zetrzeć na race dodać przyprawy i cukier. Jeśli są zbyt soczyste odlać sok. 3. Rozwałkować ciasto na cienkie placki. Mój był ok o,5 milimetra. Rozłożyć na formie wysypanej bułką tartą. Blat ciasta wysmarować białkiem, rozłożyć jabłka, przykryć drugim
AZgotuj!opakowanie cukru waniliowego trzcinowego otarta skórka z jednej cytryny listki melisy cukier puder kilka łyżek oliwy do smażenia Przygotowanie: 1. Gruszki zetrzyj na dużych oczkach na tarce, odlej sok. 2. Dodaj jajko i mąkę oraz skórkę z cytryny i cukier waniliowy. 3. Wymieszaj na gładkie ciasto. 4. Smaż małe placuszki. Z podanych składników wyszło 6 placuszków. 5. Odsącz
AZgotuj!jednym czasie włóż pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i cebulę. Pokrój niezbyt dokładnie bo warzywa i tak zmienia się w sos. Kiedy warzywa puszczą sok, dodaj sos sojowy, ocet ryżowy i paprykę chili. Duś aż warzywa rozpadna się. 2. Opłucz ryby. Włóż do środka pokrojony czosnek i posól. Posmaruj ryby oliwą z każdej
AZgotuj!głód i świetnie nadaje się na II śniadanie. Składniki: cytryna grapefruit pomarańcza brzoskwinia limonka 2 łyżki płatków owsianych listki melisy Wyciśnij sok z cytrusów jeśli będzie ci się chciało to najlepiej wyfiletuj cząstki. Pomarańczę dodałam bez filetowania nie bawiłam się w obieranie białych skórek. Dodaj
AZgotuj!czapeczkę stańczyka. Nie wiem pod jaką nazwą opublikować je na blogu. Pod jaką nazwą? Błazenatki z jabłkami? Blat ciasta kruchego (kupiony w sklepie), jabłka - dostałam, pokroiłam, doprawiłam sokiem z cytryny, cukrem waniliowym, cynamonem. Ciasto pokroiłam na kwadraty włożyłam w muffinową formę, nałożyłam do środka jabłek i upiekłam w 180 stopniach ok 30 minut. Jak wystygły oprószyłam
AZgotuj!zrobić. Potrzebowałam zjeść coś na szybko. Oto co wyszło:) Mix sałat fit&easy słoiczek karczochów połówka awokado krążki czerwonej cebuli płatki bławatka Dresing: sok z cytryny szczypta soli i cukru, 2 łyżki oliwy ( wzięłam ze słoiczka po karczochach) łyżeczka białego octu, świeżo mielony pieprz Grzanki
AZgotuj!pokrojona w kostkę ½ cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę 1 puszka krojonych kasztanów wodnych Dressing: Po 2 łyżki - oleju rzepakowego, keczupu, octu jabłkowego, sosu woscestershire 4 łyżki soku pomarańczowego, 1 łyżeczka cukru, 1 wyciśnięty ząbek czosnku. Przygotowanie. Połącz wszystkie składniki dressingu i włóż do lodówki na ok. godzinę. Zmieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej mice i polej sosem
AZgotuj!sztuk rzodkiewki kilka liści sałaty dressing: łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztardy angielskiej 1 łyżka octu białego winnego lub soku z cytryny 3 łyżki oleju sól pieprz Przygotowanie: Ugotuj ziemniaczki, buraki i jajka. Zrób dressing i schowaj do lodówki. Kiedy warzywa będą ugotowane pokrój w ćwiartki ziemniaczki
AZgotuj!pyszne i aromatyczne. Proste w przygotowaniu. One się pieką - ty odpoczywasz. Składniki: 6 sporych obranych ziemniaków pokrojonych w dużą kostkę Marynata: 100 ml bulionu sok z 1 cytryny i otarta z niej skórka pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka suszonego oregano 2-3 ząbki zmiażdżonego czosnku jeśli lubisz
AZgotuj!