sok - 13499 przepisów (strona:560/900)

Razowe placuszki "rosti"z gruszki 133

opakowanie cukru waniliowego trzcinowego otarta skórka z jednej cytryny listki melisy cukier puder kilka łyżek oliwy do smażenia Przygotowanie: 1. Gruszki zetrzyj na dużych oczkach na tarce, odlej sok. 2. Dodaj jajko i mąkę oraz skórkę z cytryny i cukier waniliowy. 3. Wymieszaj na gładkie ciasto. 4. Smaż małe placuszki. Z podanych składników wyszło 6 placuszków. 5. Odsącz

AZgotuj!
Labraks pieczony w folii z czerwonymi warzywami 197

jednym czasie włóż pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i cebulę. Pokrój niezbyt dokładnie bo warzywa i tak zmienia się w sos. Kiedy warzywa puszczą sok, dodaj sos sojowy, ocet ryżowy i paprykę chili. Duś aż warzywa rozpadna się. 2. Opłucz ryby. Włóż do środka pokrojony czosnek i posól. Posmaruj ryby oliwą z każdej

AZgotuj!
Koktajl odprężający z płatkami owsianymi 106

głód i świetnie nadaje się na II śniadanie. Składniki: cytryna grapefruit pomarańcza  brzoskwinia limonka 2 łyżki płatków owsianych  listki melisy Wyciśnij sok z cytrusów jeśli  będzie ci się chciało to najlepiej wyfiletuj cząstki. Pomarańczę dodałam bez filetowania nie bawiłam się w obieranie białych skórek. Dodaj

AZgotuj!
Błazenadki z jabłkami 163

czapeczkę stańczyka. Nie wiem pod jaką nazwą opublikować je na blogu. Pod jaką nazwą? Błazenatki z jabłkami? Blat ciasta kruchego (kupiony w sklepie), jabłka - dostałam, pokroiłam, doprawiłam sokiem z cytryny, cukrem waniliowym, cynamonem. Ciasto pokroiłam na kwadraty włożyłam w muffinową formę, nałożyłam do środka jabłek i upiekłam w 180 stopniach ok 30 minut. Jak wystygły oprószyłam

AZgotuj!
Mix - max sałat z karczochami i awokado 116

zrobić. Potrzebowałam zjeść coś na szybko. Oto co wyszło:)  Mix sałat fit&easy słoiczek karczochów połówka awokado krążki czerwonej cebuli płatki bławatka  Dresing: sok z cytryny szczypta soli i cukru, 2 łyżki oliwy ( wzięłam ze słoiczka po karczochach) łyżeczka białego octu, świeżo mielony pieprz  Grzanki

AZgotuj!
Recenzja "Jedz to co kochasz kochaj to co jesz" 117

pokrojona w kostkę ½  cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę 1 puszka krojonych kasztanów wodnych Dressing: Po 2 łyżki  - oleju rzepakowego, keczupu, octu jabłkowego, sosu woscestershire 4 łyżki soku pomarańczowego, 1 łyżeczka cukru, 1 wyciśnięty ząbek czosnku. Przygotowanie. Połącz wszystkie składniki dressingu i włóż do lodówki na ok. godzinę. Zmieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej mice i polej sosem

AZgotuj!
Sałatka ziemniaczana z gotowanymi buraczkami 149

sztuk rzodkiewki kilka liści sałaty dressing:  łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztardy angielskiej 1 łyżka octu białego winnego lub soku z cytryny 3 łyżki oleju sól pieprz Przygotowanie: Ugotuj ziemniaczki, buraki i jajka. Zrób dressing i schowaj do lodówki. Kiedy warzywa będą ugotowane pokrój w ćwiartki ziemniaczki

AZgotuj!
Cytrynowe pieczone ziemniaczki 126

pyszne i aromatyczne. Proste w przygotowaniu. One się pieką - ty odpoczywasz.   Składniki: 6 sporych obranych ziemniaków pokrojonych w dużą kostkę Marynata: 100 ml bulionu sok z 1 cytryny i otarta z niej skórka pieprz  3 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka suszonego oregano 2-3 ząbki zmiażdżonego czosnku  jeśli lubisz

AZgotuj!
Szybka sałata z młodego szpinaku z wędzoną rybą 150

resztka wędzonej ryby, jakieś pozostałości szpinaku, ugorowany ryż. No i zmieszałam te składniki. Dodałam pomidor , cebulę, ciecierzycę z puszki (jest w gulaszu rybnym jej połowa). Całość skropiłam sokiem i oliwą. Doprawiłam solą i pieprzem. Jeszcze ziarno słonecznika.  Składniki: pomidor szpinak baby ugotowany ryż puszka cieciorki wędzony pstrąg oliwa cytryna sól  pieprz czerwona cebula ziarenka słonecznika

AZgotuj!
Panna cotta z mleczka kokosowego z granatem 87

mleczka dodałam 3 płatki żelatyny  Dlatego do wykonania proponuję dać 4 płatki. Wtedy można będzie wyjąć na talerz i polać sosem z granatu przygotowanego z soku i odparowanego kilka minut do gęstej konsystencji

AZgotuj!
Kuferek kardamonowych pierniczków 132

kształty Piecz w piekarniku nagrzanym w 180 stopniach po 10 minut. Posyp cukrem pudrem. Lub jeśli masz czas i chęci polukruj: Lukier  szklanka cukru pudru, sok z cytryny  - ok 1 łyżka, białko. Wystudzone pierniczki maluj pędzelkiem

AZgotuj!
Dorsz zapiekany z fenkułem 128

cieniutkie plasterki z cytryny. Całość polej delikatnie kremowym octem białym zapiekaj 40 minut w 180 stopniach. Surówka z fenkułu: Pół fenkułu poszatkuj na mandolinie. Skrop sokiem z cytryny, dodaj oliwę i pół łyżeczki nasion fenkułu. Podawaj z dzikim ryżem

AZgotuj!
Pasta do chleba z fasoli, rukoli, i pieczonej papryki 139

piekarniku lub na grillu / słoik papryk Rolnik rukola  - garść/ natka pietruszki cebula kilka sztuk oliwek czarnych 2 łyżki oliwy sól pieprz sok z cytryny  Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Do malaksera wrzuć wszystkie składniki i zmiksuj. Na koniec polej całość oliwą z oliwek. Jem z gorącym wiejskim chlebem

AZgotuj!
Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym 109

pół główki czerwonej  kapusty  marchew pół jabłka seler bulwa fenkuł sos: szklanka jogurtu łyżka chrzanu łyżka majonezu pieprz świeżo mielony sok z cytryny i skórka otarta  Warzywa obierany, szatkujemy w malakserze. Wysypujemy do misy i doprawiamy sosem

AZgotuj!
Placki selerowo- ziemniaczane i buraczoano - ziemniaczane 160

lepsze? Każdy z nich  z osobna zachwyca. 2 duże ziemniaki pół selera dużego spory burak 2 jajka Sos: jogurt gesty  drobno posiekany koperek ząbek czosnku sok z cytryny skórka z cytryny olej do smażenia   W malakserze lub na tarce o dużych oczkach ścieramy ziemniaki, odcedzamy wodę.  Następnie w drugiej misie ścieramy

AZgotuj!