Przepis na : deser
Wracając z wycieczki zatrzymaliśmy się w malowniczej osadzie Kluszkowce, a tam podczas gdy inny popijali kawę i rakije ja postanowiłam bliżej przyjrzeć się krzewom róży cukrowej, efekt jak widać już stał się konfiturą, ale przyznam się Wam, że łatwo nie było, dwa dni trwało ucieranie i dorobiłam się bąbli na dłoniach!. Ale najważniejsze...pachnie bosko i jak smakuje.....oj grzechu warte konfitury.... Przepis jest banalny, moja Babcia i Mama tak ucierały róże, a teraz kolej na mnie.... Składniki: 30 dag pła... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...