smalec przepis - 3000 przepisów (strona:115/200)

Chleb żytnio - jęczmienny na zakwasie z czarnuszką 135

chlebka na blogu i już nadrabiam. Dziś pyszny bochen żytnio - jęczmienny, wilgotny i "niestarzejący" się. Idealny z samym masłem, ja uwielbiam o tej porze roku pajdę ze smalcem i ogórkiem małosolnym. Dokarmiajcie swoje zakwasy i do pieczenia. Chleb żytnio - jęczmienny na zakwasie z czarnuszką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
„Wegański smalec” czyli pasta z białej fasoli 183

jedzą ją weganie i wegetarianie. Bogata w błonnik i sycąca fasola potrafi być jednocześnie przysmakiem, który można podawać na wiele różnych sposobów i wcale nie […] Artykuł „Wegański smalec” czyli pasta z białej fasoli pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
PRZEPIS NA DOMOWY KRUPNICZEK SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 131

mojego dzieciństwa ,zupy którą lubię ze względu na jej smak i zapach.Zupy kiedyś gotowano na pysznych wywiarach z kosci i nie używano light margaryn lub oleju , korzystano z pysznego smalcu ,który się robiło ze świeżej słoniny z wieprzka.Dlatego te zupy tak się pamięta.Dzis nic ich niezastąpi , ani osób które je gotowały , a których już między nami nie ma.Zapraszam

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Schabowe nadziane ananasem i serem pleśniowym 128

cienko rozbijamy. Na jedną połowę kotleta kładziemy plaster ananasa i ser. Przykrywamy drugą połową mięsa. Oprószamy pierzem i obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.  Smażymy na smalcu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Polędwiczki zapiekane w kapuście 197

ognia, dodajemy koperek.  polędwiczka: Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obtaczamy ją w majeranku i odstawiamy na noc do lodówki.  Zamarynowaną polędwiczkę obsmażamy na smalcu z każdej strony, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wyłożonego pokrojoną w grube plastry cebulą. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut

Bon appetit mon amie
Pasticcio - grecka zapiekanka makaronowa. 206

mielonego wieprzowego przyprawy: oregano, majeranek, pieprz, sól, liść laurowy, papryka czerwona słodka w proszku na sos beszamelowy: 2 szklanki mleka, kopiasta łyżka mąki pszennej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma smalec do podsmażenia i wysmarowania formy. Wykonanie: Makaron ugotować al dente (wodę do gotowania posolić). Odcedzić, przelać wodą. Do rondelka wlać 1,5 szklanki mleka. W pozostałej połowie szklanki rozkłócić mąkę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Szynka wieprzowa (kulka) peklowana, pieczona w piekarniku 176

mięso codziennie.   Piekarnik włączyłam na 200 °C (g/d)). Po peklowaniu wyjęłam szynkę z zalewy, oczyściłam, obwiązałam sznurkiem i włożyłam do naczynia żaroodpornego, na wierzchu obłożyłam wiórkami masła i smalcu. Przykryłam naczynie i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 1,5 godziny. Po około   20 minutach   polałam szynkę wytworzonym sosem. Po upieczeniu zostawiłam szynkę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach

Kuchnia u Krysi
Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy 219

pokroić w plastry lub rozsmarować na kanapce. Zobacz również inne przepisy na dania wege----->  Pasztet warzywny z kaszą gryczaną niepaloną ,  Wegetariański barszcz na botwince ,  Wegetariański smalec z jaglanki ze skwarkami z kaszy gryczanej ,  Zupa z czerwonej soczewicy Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy - przepis: Składniki: (na keksówkę standardowej wielkości) 100 g kaszy gryczanej soczewica

Moje Qulinaria
Pasztet z kaszy gryczanej i ciecierzycy 350

pokroić w plastry lub rozsmarować na kanapce. Zobacz również inne przepisy na dania wege----->  Pasztet warzywny z kaszą gryczaną niepaloną ,  Wegetariański barszcz na botwince ,  Wegetariański smalec z jaglanki ze skwarkami z kaszy gryczanej ,  Zupa z czerwonej soczewicy Pasztet z kaszy gryczanej i ciecierzycy - przepis: Składniki: (na keksówkę standardowej wielkości) 100 g kaszy gryczanej soczewica

Moje Qulinaria
Żeberka z dzika w sosie własnym 219

Składniki : kilka żeberek z dzika cebula mąka liść laurowy, kilka ziaren pieprzy czarnego sól, pieprz, zioła prowansalskie tłuszcz do smażenia- u mnie smalec Przygotowanie : Umyte i osuszone żeberka obsmażyłam na gorącym tłuszczu Przełożyłam je do garnka z wrzącą wodą w którym były 2 liście i kilka ziaren pieprzu ( na 8 żeberek miałam na początku ok. 3/4 l. wody

Proste Potrawy
Mielone serowo cebulowe 223

mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju lub smalcu

VioletoweKucharzenie
Kolacja na powitanie lata – Twój Kucharz, Kraków 164

robią, ale w Twoim Kucharzu ryby zawsze smakują mi najbardziej.  Dobra zacznijmy od początku, bo na sam początek wylądowało przed nami na pięknych deskach typowo wiosenne danie czyli smalec z ogórkiem małosolnym i jabłkami z pysznym wyborem chleba. Oj, dobre to było, a jabłka były przepyszne.  Potem pojawiło się danie, które oczarowało moich współbiesiadników czyli kurki, brzoskwinie

Kuchnia na wzgórzu
Bieszczadzkie smaki - część II 140

płatki owsiane. Podane zostały ze skwarkami i białym serem twarogowym.  Kolejnym daniem były Hryczanyki – kotlety z mięsa i ugotowanej na sypko kaszy gryczanej. Smażone na oleju lub smalcu. Ciekawe dania które dobrze smakowały w tym miejscu. W wielu rozmowach o Bieszczadzkich serach przewijały się określenia: sery od Greka, sery od Nikosa, Nikosowe sery i choć geograficznie Czar

królestwo garów
Sernik z kuleczkami Nesquik 126

czekoladowymi i pianką. Pycha !!! Składniki na ciasto: 30 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka jaja 1 jajko 10 dag margaryny 2 łyżki smalcu Składniki na masę serowa: 1 kg białego sera 1 szklanka mleka 1 ½  szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy 2 jajka 4 żółtka jaja kilka kropli aromatu waniliowego 2 łyżki

Tradycyjna Kuchnia
Bolillos - bułeczki meksykańskie 517

zaczyn wymieszać i dostawić na 10-15 minut do wyrośnięcia. Składniki: 400 g mąki pszennej typ 550 1 łyżeczka z lekką górką soli morskiej 2 łyżki roztopionego smalcu Zaczyn i pozostałe składniki umieścić misce i wrobić ciasto 10 minut robotem z końcówką z hakiem a ręcznie ok 15 minut. Ciasto po wyrobieniu będzie lepkie. Odstawić do wyrośnięcia

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania