razem z dynią mieszam w misce z oliwą i przyprawami. Układam na innej blaszce bo one nie wymagają tak długiego czasu pieczenia. Kurczaka nabijam na butelkę albo na wąski słoik do którego wlewam wodę. Wstawiam do brytfanny i do nagrzanego piekarnika temp 190-200 stopni i piekę dwie godziny. Mój kurczak był duży. W między czasie podlewam go sokami które
wesoła kuchniaczekoladowe, jest wśród moich znajomych powszechnie znana. Jeszcze niedawno byłam zagorzałą fanką pewnego znanego kremu i jak ktoś chciał mi się szczególnie przypodobać to obdarowywał mnie właśnie wielkim słoikiem tego kremu. Kiedy jednak w końcu dokładnie wczytałam się w skład, to przeszła mi ta miłość. To nic, że pyszne. Ważne co na tę pyszność się składa. Za chemię podziękuję. Kremy
Codzienna kuchnia niecodziennacelu przemieszania granoli, aby upiekła się równomiernie. Kiedy granola nabrała złocistego koloru wyciągnęłam blachę i pozostawiłam do całkowitego wystygnięcia. Potem podzieliłam całość na mniejsze kawałki i przełożyłam do szklanego słoika. Przy okazji udało mi się przemycić dziecku pyłek pszczeli, a żeby nie był mocno "pokrzywdzony" dosypałam mu jeszcze garść drobnej czekolady :) Jeśli chodzi o mnie odpuściłam sobie czekoladę
Blondynka GotujePrzepis na niewymagającą wielu składników sałatkę, którą robi się błyskawicznie. Składniki: puszka czerwonej fasoli słoik selera konserwowego puszka kukurydzy 4 jajka 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę, kukurydzę i seler odsączamy z wody. Selera kroimy na drobniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez i przyprawy
e-PrzepisyKulinarneBieszczady, gdzie wegańskie jadło nie jest zbyt popularne (aczkolwiek Chata Wędrowca nie zawiodła i codziennie można było zjeść smaczny obiad :). Tak samo w domu, w chwilach kryzysu sięgaliśmy po słoik i voila! Jeżeli jesteście spragnieni nowych smaków roślinnych potraw, to sięgnijcie po szeroką gamę produktów Primaviki. Nawet jeśli nie wszystkie przypadną Wam do gustu, to tak obfita różnorodność z pewnością
Bananowe Polekakao 200 ml gęstej śmietany 3 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka zmielonego goździka 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego mielonego 1 kostka masła 1 słoik miodu 400 g dodatkowo: Posypka smak owocowy- Decorada Delecta Maczek smak mango Decorada- Delecta Wykonanie : dzień przed: Kakao mieszamy z mąką. Miód zagotowujemy z przyprawami. Odstawiamy, dodajemy masło, czekamy
Z Majeczką w kuchniazjatyckich.w Polsce znana jest w środowisku wegetariańskim. Wyglądem i smakiem przypomina groch. 1 op.makaronu 1 puszka pomidorów w zalewie 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 słoik ciecierzycy w zalewie 1 pietruszka 3 łyżki startego parmezanu do sosu i 1 łyżka do posypania potrawy sól pieprz oregano oliwa z oliwek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Makaron gotujemy al'dente.Cebule i czosnek obieramy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigłównej, szybkie do wykonania, atrakcyjne przez cały rok, można podawać jako danie na każdą porę dnia, doskonale przechowuje się, na drugi dzień staje się jeszcze lepsze, można zagotować w słoiki i mieć na tzw. wszelki wypadek... Składniki: 1 duża cukinia 3 szt papryki (może być różnokolorowa) 0,5 kg pieczarek 0,75 kg mięsa mielonego 2 cebule koncentrat mały słoiczek
kgwjanczewoCiastka po upieczeniu są miękkie, gdy wystygną z wierzchu robią się chrupiące i kruche – w środku zostają mięciutkie, mocno żółte i bardzo, bardzo cytrynowe. Można przechowywać je w szczelnym słoiku/puszce bez dostępu powietrza przez 3 tygodnie. Ale idę o zakład, że u nikogo z Was aż tyle nie poleżą SKŁADNIKI na 26 sztuk, około 7-8cm średnicy 250g
Karo in the Kitchenkontrolując, by się nie przypaliła. Morele kroimy w grubą kostkę. Najlepiej wzdłuż na pół, a każdą połowę na trzy. Łączymy z granolą, kiedy ostygnie. Przechowujemy w szczelnym słoiku przez maksymalnie 1 miesiąc. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami. Dobrze z tymi smakami łączą się brzoskwinie, nektarynki i banany. *** używamy silikonowej maty z Lidla. Jest naprawdę świetna, łatwo się
Kuchnia od dwojgadrożdży świeżych ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 przyprawa do piernika Delecta Krem 1 budyń śmietankowy 1 galaretka cytrynowa 1½ szklanki mleka ½ kostki masła 1 łyżka cukru Dodatkowo 1 mały słoik domowej nutelli (mogą być powidła śliwkowe) 1 czekolada mleczna 4 łyżki słodkiej śmietanki Posypka karmelowa Delecta Sposób przygotowania: 1. Piernik: Drożdże mieszamy z 1 łyżką cukru do płynności. Białka ubijamy, dodajemy
Kuchnia w czekoladziemusztardę, miód i ocet winny. Miksuj składniki dolewając powoli olej, i gdy sos będzie gęsty i puszysty wmieszaj koperek i dopraw sola i pieprzem do smaku. Układaj śledzie w słoiku warstwowo, przekładając je sosem. Włóż do lodówki i pozwól im się przegryźć przez minimum 12 godzin. Smacznego! English version Honey mustard herring (4 servings) Ingredients: 7 large herring fillets
karmelowyprzekrój wzdłuż na połówki i wykrój gorzkie środki. Pokrój w paseczki i dodaj do miski. Pokrój drobno fenkuła. Do słoiczka wlej jogurt, dopraw go solą, pieprzem i miodem - zakręć słoik po czym energicznie wstrząsaj. Gdy składniki się połączą polej surówkę sosem. Wymieszaj. Na końcu dodaj uprażone orzechy
Gotuj Sam!mleka sojowego waniliowego 2 łyżki nasion chia 1 łyżka płynnego miodu akacjowego filety z 4 mandarynek lub gotowe z puszki listki mięty do dekoracji Do litrowego słoika wlej mleko sojowe waniliowe. Dodaj nasiona Chia i miód akacjowy . Zakręć słój i wstrząśnij wielokrotnie . Wstaw na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Przełóż masę do kieliszków. Ułóż
Gotuj Sam!chia i marakują 200 ml mleka kokosowego 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka ksylitolu 2 duże owoce marakuji listki mięty lub melisy do dekoracji Do litrowego słoika wlej mleko kokosowe, dodaj nasiona Chia i ksylitol. Zakręć słój i wstrząśnij mocno. Wstaw na kilka godzin do lodówki . Przełóż pudding do salaterek. Przekrój owoce marakuji. Wyjmij łyżeczką zawartość
Gotuj Sam!