słoik - 12348 przepisów (strona:396/824)

Tortille z wędzonym łososiem i chrzanowym serkiem 239

popicia wskazane. SKŁADNIKI 4 duże pszenne tortille 150g wędzonego na zimno łososia 250g sera twarogowego, smarownego 2 łyżki drobno posiekanego koperku 1 mała cytryna 2 łyżki tartego chrzanu ze słoika mix sałat sól świeżo mielony pieprz

Karo in the Kitchen
ROLMOPSY ŚLEDZIOWE 128

drobno siekam, następnie przelewam wrzątkiem cytrynę i kroje w plastry. Każdy płat śledzia smaruję musztardą, posypuję gorczycą, cebulką, zwijam w trąbkę i spinam wykałaczką.  Śledzie wkładam do słoika,przekładam plastrami cytryny, wsypuję ziarna pieprzu, liść laurowy i zalewam olejem tak aby śledzie były zakryte. Rolmopsy wkładam do lodówki, najlepiej na 12 godzin

Kukuleczki
bogracz z wołowiną 132

bardziej treściwe. Niewątpliwe do takich właśnie dan należny  madziarski bogracz.  Smak długo duszonego mięsa przesycony słodką papryką i   aromatycznymi pomidorami ( przezornie zawekowane latem w słoiki) sprawi iż nie straszna nam będzie nawet najmroźniejsza pogoda. składniki dla sześciu osób 1 kg przerośniętej wołowiny 2-3 papryki czerwone 1 litr dobrego bulionu 1 papryczka ostra

Miód i pieprz
JAK ZROBIĆ SŁODKIE MLEKO SKONDENSOWANE 123

dag.cukru ***************************** Wodę,maslo i cukier gotujemy razem na małym ogniu,do jego całkowitego rozpuszczenia.Zdejmujemy z ognia i po łyżce dodajemy mleko w proszku , dobrze mieszając . Studzimy i wlewamy do słoika.Sloik wędruje do lodówki.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Śledzie z suszonymi śliwkami 248

cebulę – w drobną kostkę. Śliwki pokrój w paseczki. W dużej misce wymieszaj ze sobą śledzie, cebulę i suszone śliwki. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą. Śledzie przełóż do słoika i zalej olejem tak, by były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą

Moja pasja smaku
Pasta z makreli ze szczypiorkiem 161

piwnicy po słój kiszonych ogórków - przy przyrządzaniu pasty rybnej przecież niezbędny ! A to zabrakło mi akurat szczypiorku w domu. A to Pan Mąż wygrzebał poprzedniego wieczoru resztki majonezu ze słoika - bezczelny ! W końcu jednak się udało! Pokonałam piętrzące się trudności zakupowe, okiełznałam lenistwo, obsobaczyłam z góry do dołu Pana Męża - dla zasady! - i zamiast nieobecnego w lodówce majonezu, dodałam lekko

Grunt to przepis!
Sałatka makaronowa z tuńczykiem / Tuna pasta salad 194

zazwyczaj stawiam na sałatki. Nie trzeba ich podgrzewać, tylko wyjmujemy z lodówki, potrząsamy, żeby wszystkie składniki pokryły się dressingiem i gotowe! Dlatego też wygodnie przewozić je w szczelnym słoiku bo nic się nie wyleje i nie zabrudzi torebki:) Dziś proponuję łatwą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pełnoziarnistymi kokardkami Lubelli , z tuńczykiem, kukurydzą i korniszonami, w pysznym sosie musztardowo-majonezowym

karmelowy
Wegańskie bezglutenowe pierniczki paleo bez cukru 142

pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piecz 8-10 minut, a następnie studź na kratce. Bezglutenowe wegańskie pierniczki możesz przechowywać do miesiąca w szczelnej puszce lub słoiku. * * Sesja zdjęciowa powstała specjalnie dla marki

Food Square
LEŚNA SAŁATKA MOJEJ SIOSTRY 805

smak rekompensuje cały wysiłek. Zapraszam :) i SMACZNEGO  SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z kurczaka 2 marchewki 10 dag sera żółtego tartego 5 ogórków konserwowych 3 jajka słoik pieczarek konserwowych natka pietruszki majonez sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Jajka gotuję, obieram i kroję drobno. Marchewkę gotuję a następnie obieram

Gotowanie Patki
Wigilijne paszteciki z kapustą i grzybami 481

Składniki : ciasto: 250 g mąki pszennej 25g drożdży świeżych 100 ml ciepłej wody 1 szczypta cukru 1/3 łyżeczka soli 2 łyżki kefiru 3 łyżki oleju 1 żółtko farsz: około słoik 500 ml kapusty kiszonej 1 szklanka suszonych grzybów 1 cebula olej sól, pieprz do smaku dodatkowo: jajko  mak Przygotowanie : ciasto: przygotowujemy rozczyn: do garnuszka przelewamy wodę, dodajemy cukier oraz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z selerem konserwowym 242

można dać na oko ) 1 puszka czerwonej fasoli,  100g szynki gotowanej, 140g startego sera żółtego, 1 puszka kukurydzy, kilka kawałków papryki konserwowej, 5-6 niedużych ogórków konserwowych, 1 słoik selera konserwowego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie:                               Smacznego

W kuchni u Moniki
Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym 116

domu rozchodzi się cudowny zapach nadchodzących świat Bożego Narodzenia. Dekorację pierniczków i ciasteczek możemy zostawić na później, natomiast dobrze jest upiec je wcześniej, schować do metalowych pudełek lub do słoików i szczelnie zamknąć, żeby były chrupiące. W tym roku upiekłam okrągłe ciasteczka, a do nich górę w kształcie choinek. Oczywiście możecie wybrać sobie dowolny kształt foremek, taki, który Wam albo

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie w oleju 174

łyżkę octu, liście laurowe, kolorowy pieprz i oczywiście cebulę. Nie będę ukrywać, że to mój ulubiony przepis. Kiedy jeszcze mogłam jeść chleb kładłam sobie takie kawałki śledzia prosto ze słoika na ciemny razowy chleb lub pumpernikiel i zajadałam ze smakiem. Teraz najczęściej ląduje u nas w sałatkach.” Czytaj więcej

Wiem co jem
SAŁATKA CHRZANOWA 138

Sałatka jest pyszna idealnie pasuje do  przed świątecznego klimatu. Podaję ją z pysznym PIECZYWEM CHRUPKIM WASA WIELOZIARNISTYM NA ZAKWASIE. Zapraszam :) SKŁADNIKI: Sałatka: 10 dag Polędwicy Sopockiej  1/2 słoika selera konserwowego  10 dag sera żółtego tartego  2 jajka 3 ogórki kiszone  1 łyżka natki pietruszki  Sos: 3 łyżki majonezu  1 łyżka jogurtu naturalnego

Gotowanie Patki
Makowiec z wiśniami i galaretką 441

masła, 50g margaryny, 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1,5 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Dodatkowo: 1 puszka masy makowej z bakaliami HELIO , 1 słoik wiśni drylowanych w syropie, 250 ml wody, 3 opakowania galaretki wiśniowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto kruche: Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem i margaryną. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek

Tradycyjna kuchnia Kasi