słoik - 12348 przepisów (strona:390/824)

Pleśniak – kruche ciasto porzeczkowe 160

pieczenia ¾ szklanki cukru łyżka ekstraktu z wanilii   6 jajek – osobno żółtka i białka 1 łyżka gęstej śmietany 18%   po 2 łyżki kakao i kawy zbożowej   słoik gęstego domowego kwaśnego dżemu np. z czarnej porzeczki garść mrożonych lub świeżych porzeczek   ¼ szklanki cukru do ubijania białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej do ubijania białek   cukier puder

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z selera konserwowego i szynki 841

selerem, kurczakiem i serem Sałatka warstwowa z selerem, kurczakiem i ananasem Polecam też inne nasze przepisy na sałatki. Jak przygotować sałatkę z selera konserwowego i szynki? Składniki: 1 słoik selera konserwowego, 1 mała puszka kukurydzy z chili, 200g szynki wieprzowej, ½ czerwonej papryki, ½ żółtej papryki, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka jogurtu greckiego, szczypiorek, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku, Przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki ze szpinakiem i pieczarkami podane z sosem czosnkowym 137

Wasze kubki smakowe uda mi się zaspokoić.  Składniki: roladki: placki do tortilli 8 szt, szpinak świeży 400 g, pieczarki 30 dag, oliwki czarne pół małego słoika, cebula 1 szt, czosnek 3 ząbki, sol, pieprz do smaku, olej do smażenia, sos czosnkowy: majonez 3 łyżki, jogurt naturalny 3 łyżki, czosnek 3 ząbki, sok z cytryny 1 łyżka

kulinarne odsłony pati
Strucla z dżemem morelowym i dynią 130

drożdże suche 2 łyżeczki, skorka pomarańczowa 3 łyżki, puree z dyni 1 szklanka, masło 3/4 szklanki, sol szczypta, dodatkowo: jajko 1 szt, dżem morelowy 1 słoik, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Masło należy rozpuścić. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Gdy ciasto jest już dokładnie wyrobione to przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieple miejsce

kulinarne odsłony pati
Greckie wrapy z sosem cacyki 123

sałatę  i cebulkę, a to wszystko zalane cudownym sosem cacyki. Składniki: wrapy: tortille pełnoziarniste lub pszenne 3 szt, pomidor 2 szt, oliwki czarne pół małego słoika, cebula 1/4 szt, papryka żółta 1/4 szt, sałata lodowa 1/4 główki, ser feta 0,5 opakowania, sos cacyki: majonez 3 łyżki, jogurt naturalny 3 łyżki, czosnek 2 ząbki

kulinarne odsłony pati
Drożdżowe bułeczki z dżemem truskawkowym o lekkim aromacie mandarynki 132

brązowy 3 łyżki, mandarynka 1 szt, masło 15 dag, drożdże suche 1,5 łyżeczki, mleko 1 szklanka, jajko 1 szt, Nadzienie: dżem truskawkowy 0,5 słoika, Lukier: sok z limonki lub mandarynki 4 łyżki, cukier puder 1 szklanka, Dodatkowo: jajko 1 szt, mleko 1 łyżka, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki suche mieszamy ze sobą, masło rozpuszczamy

kulinarne odsłony pati
Ekspresowe pierniczki z nadzieniem różanym i polewą czekoladową 169

miód 3 łyżki, jajka 2 szt, przyprawa do piernika 1 łyżka, imbir mielony szczypta, kakao 1 łyżka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, masło 10 dag, nadzienie: marmolada różana pół małego słoika, polewa: czekolada mleczna 1 tabliczka, mleko 6 łyżek, Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy i studzimy. Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy ciasto na 3 mm, wycinamy pierniczki. Układamy

kulinarne odsłony pati
Drożdżówki z dżemem i polewą czekoladową 148

szklanki, masło 200 g, skorka z cytryny 3 łyżki, drożdże suche 2 łyżeczki, żółtko jaja 2 szt, sol szczypta, nadzienie: dowolny dżem 1 mały słoik, polewa: czekolada mleczna 1 tabliczka, mleko 3,2% 6 łyżek. dodatkowo: jajko 1 szt, Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy, masło rozpuszczamy. M ą k ę  łączymy z cukrem, drożdżami

kulinarne odsłony pati
Sałatka gyros z tortellini 426

sałatą lodową i makaronem tortellini.   1 op. makaronu tortellini  400 g filetu z piersi kurczaka sałata lodowa mała puszka kukurydzy 2 pomidory 1 świeży ogórek papryka konserwowa (słoik 250 ml) 2 łyżki przyprawy do gyrosa 2 łyżki oleju sos czosnkowy: 150 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka "Leśna polana" 542

oprócz warzyw dałam kurczaka oraz jajka ale można też dodać tuńczyka lub ser żółty albo zrobić sałatkę z samych warzyw i podać jako dodatek do mięsa składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek (ok 900 g ) 2 średnie marchewki 3 średnie ziemniaki 4 jajka 1 puszka kukurydzy 3 małe ogórki konserwowe 300 g piersi z kurczaka słodka papryka sól,pieprz olej

Monia miesza i gotuje
Ciasteczka jaglane. Jak zrobić mąkę jaglaną? 218

się skleiły Nastawić piekarnik na 180 stopni Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i łyżką nakładać ciasteczka. Delikatnie je przyklepać Piec 40 minut Można zjadać ciepłe i zimne. Przechowywać w słoiku Na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciasteczka jaglane. Jak zrobić mąkę jaglaną? 218

się skleiły Nastawić piekarnik na 180 stopni Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i łyżką nakładać ciasteczka. Delikatnie je przyklepać Piec 40 minut Można zjadać ciepłe i zimne. Przechowywać w słoiku Na zdrowie

Szczęśliwa kuchnia
Śledzie kaszubskie Ewy 137

Śledziki w zalewie octowej - 1 duży słoik cebula - 4-5 szt olej - 1/4  szkl koncentrat pomidorowy - 1 puszka mała papryka w proszku - 1/2 łyżeczki cukier - 1 łyżeczka sól pieprz kolorowy Śledziki wyjąć, usunąć końcówki, pokroić na pół. Cebule obrać i pokroić na ćwierć plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i dusić do miękkości. Następnie dodać koncentrat wymieszany z 2 łyżkami

Camilla w kuchni
Kandyzowany ananas 161

czystą bawełnianą ściereczkę. Pozostawić na 2-3 dni, aby owoce dosuszyły się. (W trakcie można co kilka godzin przemieszać.) Po wysuszeniu owoce przesypać cukrem pudrem i przełożyć do słoika. Syropu powstałego po gotowaniu ananasa nie wylewajcie. Można go wykorzystać do herbaty lub zimnych napojów, także tych z alkoholem. Jest też idealny do nasączania ciasta

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 355

zalewy. Na sałacie układamy warstwę z grillowanej cukinii, a na niej warstwę z soczewicy. Kolejną z cukinii i następną z soczewicy. Na koniec posypujemy prażonymi pestkami dyni. W słoiku lub naczyniu z przykrywką mieszamy oliwę z oliwek, syrop klonowy, musztardę i białe wytrawne wino. Dodajemy soli i pieprzu do smaku. Energicznie wstrząsamy, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Gotowym sosem

My Chcemy Jeść