słoik - 12348 przepisów (strona:401/824)

Estragonowe śledzie z cebulą i papryką. 239

zalewę z octu i wody, dodać cukier, ziele angielskie, liście laurowe, suszony estragon. Na końcu wrzucić cebulę i paprykę pogotować 2 minuty, po czym ostudzić. W dużym naczyniu lub słoiku układać filety śledziowe na przemian z papryką i cebulą (z zalewy), zalać pozostałą zalewą. Śledzie odstawić na kilka dni do lodówki. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Nocna owsianka z chia i owocami 140

kompotu bez pestek banan granat Przygotowanie: Płatki i nasiona chia zalać mlekiem, wymieszać i pozostawić na całą noc. Rano płatki dosłodzić syropem z agawy. Na dnie naczynia lub słoika ułożyć wiśnie nałożyć warstwę płatków a na wierzchu posypać owocami granatu i ułożyć kilka plasterków banana. Wersja w słoiczku idealnie nadaje się do zabrania do szkoły lub pracy

Ala piecze i gotuje
Zdrowa sałatka owocowa z cynamonowym amarantusem 183

próbujemy. Owoce obieramy i kroimy. Banan na 4 części, winogrona na pół, kiwi w kostkę, mandarynki zostawiamy w całości. Owoce mieszamy ze sobą w misce. Sałatkę układamy warstwowo w słoiku – amarantus, wymieszane owoce, amarantus i znów owoce. Smacznego

Słodkie okruszki
Śledzie w curry-w 5 min 224

łyżeczki mielonego pieprzu Przygotowanie: Matiasy kroimy w paski,cebulę w drobną kostkę,a ogórki w dużą koskę. W miseczce mieszamy składniki zalewy mieszamy wszystko razem  i przekładamy do słoika na kilka godzin , żeby składniki się przegryzły  Smacznego

Swojskie jedzonko
Sałatka jarzynowa bez ziemniaków 174

innej formie, którą i Wam polecam. Składniki: 4 średnie marchewki 5 jajek 5 średnich ogórków kiszonych 1 por 2  średnie jabłka 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 słoik majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie: Marchewkę ugotować o pokroić w kostkę.Jajka gotować  na twardo, i pokroić w kostkę. Ogórki, jabłko, pora,pokroić w kostkę. Groszek

O kuchni z uczuciem
Karkówka duszona z warzywami 231

świetnie smakuje w dniu jego przygotowania, jak również wspaniale smakuje na następny dzień po podgrzaniu. Często nie mamy czasu na codzienne gotowanie, a takie gorące danie można włożyć do słoika i po wystudzeniu przechować w lodówce nawet 3 dni.  Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej 2 kolorowe papryki 3 marchewki 300 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 1 duża cebula

Kuchcik gotuje
BOGRACZ 116

aromatu czosnku , kminku i gałki muszkatołowej.Danie pochodzi z kuchni Węgierskiej. 1 kg.karkówki 4 cebule 6 ziemniaków kminek pieprz papryka gałka muszkatołowa 3 Ząbki czosnku przecier pomidorowy 1 słoik papryki marynowanej 20 dag.pieczarek *************************************** Mięso pokroić w większą kostkę.Przesmażyć je na smalcu do miękkości.Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dalej dusimy.Pieczarki obrać i pokroić w kostkę,usmażyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Najlepsze książki o fermentacji 2016 144

żywności i możliwość obdarowania najbliższych nawet, jeśli mamy ograniczony budżet. Co bym ukisiła z przepisów z tej książki? Dobrze wygląda kiszony soliród, rzodkiewki, sałatka z fenkuła i pomarańczy ze słoika, czy pikantne mieszanki warzywne typu piccalili. Smacznego! The Modern Preserver: Chutneys, Pickles, Jams and More Autorka: Kylee Newton Wydawnictwo: Square Peg Język: angielski   Tekst ukazał się po raz pierwszy

Ugotowane pozamiatane
Śledzie w śmietanie ( wersja I ) 342

mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.  Śledzie kroimy na paski o szerokości około 0,5-1 cm, dodajemy do całości dokładnie mieszamy. Jeśli trzeba doprawić, przekładamy całość do słoika lub innego szklanego naczynia zakręcamy i odstawiamy do lodówki, warto poczekać 2 dni, aż całość się przegryzie. Smacznego! Śledzie namaczamy w mleku, tak aby całe zostały pokryte. Odstawiamy do lodówki

Sprawdzone przepisy kulinarne
Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem 140

Składniki: 2 piersi kurczaka 0,5 małego słoika suszonych pomidorów w oliwie 1 cebula 20 dag śmietany 18% 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz ser żółty do posypania makaron Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, w której były pomidory. Wrzucamy cebulę i zmiażdżony czosnek. Podsmażamy

Qchnia po prostu
Dżem z dyni i jabłek 117

nadmiar soku zebrany z dyni jabłek. Dynię i jabłka blendujemy na gładką masę, następnie dosypujemy cukier oraz przyprawy i dalej podgrzewamy, aż dżem zgęstnieje. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. Potem przenosimy w chłodne miejsce. Smacznego

MyCookBook.pl
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 171

sosu wrzucić kurczaka, przemieszać aby sos oblepił mięso. • Podawać z ryżem. Sos słodko-kwaśny jest obłędny i bardzo prosty. Już nigdy nie kupię gotowego w słoiku. Danie pochodzi z warsztatów AEP Makro Kuchnia Międzynarodowa – Kuchnia Orientalna

To co kocham