ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:398/1376)

Tarta z nadzieniem z batatów 153

Ciasta z dodatkiem warzyw już nikogo nie dziwią. Bardzo lubię ciasto marchewkowe, dyniowe, czekoladowe z burakiem. Batat (słodki ziemniak) też doskonale nadaje się do przygotowania słodkich wypieków. Podobnie jak marchewka i dynia dobrze smakuje z dodatkiem sporej ilości cynamonu i innych korzennych przypraw. W tym cieście, to właśnie cynamon gra pierwsze skrzypce. Nadzienie po upieczeniu pozostaje wilgotne, a w smaku

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto marchewkowo jabłkowe z korzenną nutą. 121

pomarańczy. Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. ( u mnie tortownica 26cm). Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Do tortownicy wlewamy ciasto i pieczemy około 50 min. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto polewamy polewą czekoladową.   Polewa; ok. pół tabliczki czekolady 1 łyżka masłą 2 łyżki mleka   Do garnka wkłądamy masło, czekolade i wlewamy mleko. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu połaczenia

Radość kipiąca uśmiechem.
Szarlotka z rabarbarem. 117

Kolejna propozycja po najprostszym cieście z rabarbarem ,  czekoladowych babeczkach z rabarbarem ,  buchtach z jego dodatkiem i  kruchej, rabarbarowej tarcie na wypiek z jego zastosowaniem. Uwielbiam szarlotki, bo są soczyste i pyszne, a ta z dodatkiem rabarbaru jest rewelacyjna. Słodkie ciasto skrywające kwaskowate, jabłkowo-rabarbarowe wnętrze. Klasyk w nowej odsłonie. Polecam!!! Składniki na szarlotkę z rabarbarem

Rozpustne gotowanie
Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 106

Lekko słone krakersy doskonałe komponują się ze słodyczą kremu budyniowego oraz delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i pyszną polewą czekoladową z chrupiącymi płatkami migdałów. Przysłowiową kropką nad "i" stanowi dodatek masła migdałowego! Uwierzcie mi na słowo, że ciasto niesamowicie kusi i wprost rozpływa się w ustach... Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Ps. Możecie też zrobić wersję ciasta z masłem orzechowym(...)końcu ponownie ciastka. Ciasto wstawić do lodówki na czas przygotowania polewy czekoladowej. Polewa. Czekoladę należy roztopić i wymieszać z masłem migdałowym do momentu powstania gładkiej polewy czekoladowej. Lekko przestudzoną polewę rozsmarować na wierzchu ciasta. Całość obficie posypać płatkami migdałowymi oraz ponownie schłodzić w lodówce. (Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdy ciastka zrobią się lekko miękkie

Di gotuje
Czekoladowe mini serniczki z wiśniami 176

koniec słodkiego stycznia, coś nieziemsko pysznego, czyli czekoladowe serniczki z wiśniami (najlepiej prosto z domowej nalewki) i kawałkami czekolady. W dodatku masa serowa nie zawiera mąki, więc jeśli zrezygnujecie z herbatnikowego spodu i zastąpicie go np. daktylami, to ciasto będzie całkowicie bezglutenowe. SKŁADNIKI (ok 16 sztuk) masa serowa 500g twarogu sernikowego 2 jajka 4-5 łyżek cukru lub ksylitolu/erytrolu(...)posiekaną czekoladę i wiśnie. Delikatnie mieszamy. Formę do muffinów wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po dwie łyżeczki masy herbatnikowej i delikatnie ugniatamy łyżeczką. Na herbatnikową masę nakładamy masę czekoladowo- serową, tak aby sięgała do 4/5 foremek. Na wierzch kładziemy po łyżce konfitury lub frużeliny wiśniowej.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni

DefinicjaSmaku
Ciasto czekoladowe z konfiturą i polewą czekoladową 187

użyjecie do jego zrobienia. Mało tego - z jednego przepisu ciasto za każdym razem może smakować inaczej! Prawda, że bosko? :) Przy okazji przepisu na ciasto podam Wam również stary jak świat przepis na najlepszą na świecie polewę czekoladową, błyszczącą, lśniącą i niezwykle apetyczną, która doskonale nadaje się do wielu innych ciast, deserów i lodów! :) Składniki (na ciasto): 125 gramów mąki(...)gramów gorzkiej czekolady 100 gramów drobnego cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki (na polewę czekoladową): 4 łyżki stołowe ciemnego kakao 120 gramów masła 82% 6-8 łyżek stołowych mleka 90 gramów cukru pudru Wykonanie (ciasto): Rozpuść masło w garnuszku, dodaj kawałki czekolady. Podgrzej i mieszaj aż do połączenia składników. Dodaj do całości cukier, konfiturę oraz jajka

Garniec Magalie
Owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym 112

ciasta, a potem cieszyć się nim przy naszym rodzinnym świątecznym stole! Owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm Składniki Ciasto: 3 jajka 1 szklanka brązowego trzcinowego cukru szczypta soli 100 g oleju rzepakowego 400 g maślanki 1 Jabłko Grójeckie Jonaprince (waga ok. 200 g.) 250 g mąki pszennej(...)Blendujemy na gładką masę. Gdyby się okazało, że krem jest za gęsty  dolewamy nieco wody i ponownie blendujemy, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Gotowym kremem smarujemy wierzch ciasta i ozdabiamy czekoladowymi jajeczkami

Kulinarne przygody Gatity
piegusek na białkach 116

suchego maku 140 g mąki pszennej 160 g cukru 125 ml roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli dodatkowo, opcjonalnie: aromat np. migdałowy, bakalie polewa czekoladowa, wiórka kokosowe wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z solą. Następnie stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Dodajemy roztopione masło oraz aromat i miksujmy. Następnie do masy białkowej dodajemy przesianą mąkę wymieszaną(...)bakalie. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (21 cm średnicy). Pieczemy w 180 -200 st. C przez ok 40 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowiec z rodzynkami i truskawkami 85

Drobna modyfikacja znanego już Wam ciasta. Do środka nie dodajemy już pokruszonej czekolady, ale rodzynki. Wierzch ciasta natomiast oprócz czekoladowej polewy dekorujemy lukrem (woda + cukier puder). Na górę układamy przekrojone na pół truskawki. Można użyć do dekoracji jakiejś posypki, ale nie jest to konieczne, Czekoladowiec z rodzynkami i truskawkami: http://karolakulinarnie.blogspot.com/2015/05/czekoladowiec.html  - ciasto baza

Karola gotuje
Szarlotka japońska 21

Różne nazwy ma to ciasto: makowiec japoński, szarlotka japońska, szarlotka makowa czy makowiec z jabłkami. Obojętnie jak się nazywa, to smakuje tak samo dobrze. Najbardziej lubię to zimową porą, gdyż kojarzy się świątecznie ze względu na obecność maku. Lekkie, mokre i w mojej wersji bezglutenowej trochę rozpadające się ze względu na dodatek orzechów zamiast kaszy manny. Składniki: ? 200 g masła(...)pianę i wymieszać z masą makowo-jabłkową, dodać proszek do pieczenia. ? Ciasto wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (24×38 cm). ? Piec w temp. 180 st.C przez ok. 50 minut. ? Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić razem ze śmietanką w kąpieli wodnej. ? Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową

To co kocham
Szarlotka japońska 94

Różne nazwy ma to ciasto: makowiec japoński, szarlotka japońska, szarlotka makowa czy makowiec z jabłkami. Obojętnie jak się nazywa, to smakuje tak samo dobrze. Najbardziej lubię to zimową porą, gdyż kojarzy się świątecznie ze względu na obecność maku. Lekkie, mokre i w mojej wersji bezglutenowej trochę rozpadające się(...)Piec w temp. 180 st.C przez ok. 50 minut. • Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić razem ze śmietanką w kąpieli wodnej. • Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową

To co kocham
SERNIK CZEKOLADOWY IZAURA 453

Sernik czekoladowy to jedno z pyszniejszych ciast. Pyszny, ciemny biszkopt z mokrym i puszystym serem w środku, do tego polany polewą i posypany kokosem. Przypis znany od lat, wprawdzie z czasów PRL. Jednak warto wracać do takich przepisów bo są na prawdę świetne(...)było grudek. Studzimy, następnie dodajemy 4 żółtka i ponownie mieszamy. Odlewamy 1/2 szklanki masy czekoladowej. Do pozostałej wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite białka. Dokładnie mieszamy.  Na blaszkę, wyłożoną papierem, o wymiarach 25/ 30 wylewamy większa część ciasta.  Mikserem ucieramy 4 żółtka z cukrem, dodajemy ser, następnie budyń i proszek, mieszamy a na koniec ubitą pianę

Kulinarne Fantazje Marioli
Coś dobrego dla jednego - mikrofalowe brownie z kubeczka... 71

cakes' Mima Sinclair  Jedno Dziecko Złote miało na zadanie domowe przygotowanie w domu jakiegokolwiek dania, opisanie metody wykonania, oraz zrobienie zdjęć. Matka poszła na łatwiznę i podsunęła ciasto kubełkowe - nie oszukujmy się, wiadomo kto zostaje ze sprzątaniem kuchni i wizja mycia jednego kubka i jednej łyżki przemawia do mnie bardziej, niż regularna kolekcja miarek, misek i blaszek... :)   Składniki(...)dobrze ubij widelcem. Dodaj i wanilię i dobrze wymieszaj. Następnie wsyp m ą kę i sól i utrzyj, aż wszystko będzie dobrze poł ą czone i powstanie gładkie ciasto. Wmieszaj groszki czekoladowe. "Piecz" w mikrofali przez: - 50 sekund @ 600W; - 30 sekund @ 800W; - 25 sekund @ 1000W. Sprawdź, czy wszystko w porz ą dku, ewentualnie posyp dodatkowymi groszkami i mikrofaluj jeszcze

Lejdi of the house
Ciasto z resztek ciast (bajaderkowe) 131

migdały, rodzynki, skórki owocowe itp.- ilość dowolna, jak kto lubi 1/2 szkl ciepłego mleka 100 g masła, stopionego i przestudzonego (ja pominęłam, gdyż moje ciasto było przełożone kremem maślanym) 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Dodatkowo: ok. 100 g herbatników maślanych wiórki kokosowe do posypania ciasta Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao(...)Bajaderkowa masa: Stare ciasto drobno pokruszyć do dużej miski, dodać marmoladę, ulubione bakalie (orzechy i migdały najpierw posiekać), wiórki kokosowe, aromat rumowy, krem czekoladowy, stopione i przestudzone masełko oraz naturalne i słodzone kakao (jeśli wasze ciasto, bądź też zakalec jest ciastem ciemnym, możecie pominąć lub zmniejszyć ilość kakao. Moje ciasto było jasne, więc nie żałowałam tego składnik). Całość

Nastoletnie Wypiekanie
Najprostsze i najszybsze ciasto jogurtowo-czekoladowe z polewą czekoladową [ciasto w 10 minut!] 216

niespodziewanych gości dowiadujesz się godzinę przed ich wizytą lub gdy w niedzielny styczniowy wieczór nachodzi Cię ochota na upieczenie czegoś słodkiego. Poniżej znajdziecie przepis na to ekspresowe ciacho. Ciasto jogurtowo-czekoladowe z polewą czekoladową Czytaj więcej

U Fiolki
Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami 210

Lekkie ciasto biszkoptowe z czekoladowym kremem, brzoskwiniami i pomarańczową galaretką idealnie komponuje się z ulubioną kawą. Taki smaczny duet to moja propozycja nie tylko na upalne dni. Składniki biszkopt ( tortownica 21 cm) 2 jajka 1/2 szkl mąki 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy 200 g śmietanki 36 % 80 g czekolady 50 % kakao dodatkowo brzoskwinie z puszki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty