ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:402/1410)

Ciasteczka na patyczku 134

dawna kusiły mnie ciasteczka na patyczku tzw. cake popsy, aż w końcu się zmobilizowałam i zrobiłam. Oczywiście środek naszego ciasteczka może być dowolny ( jednak najlepsze będzie tutaj ciasto babkowe, biszkoptowe itp). Ciasteczka które mam dla Was dzisiaj nie są zbytnio słodkie a to dzięki dodatku polewy z gorzkiego kakao. Idealne nie tylko na urodziny najmłodszych ale także jako fajna(...)minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciasto wystudź a następnie bardzo dokładnie rozkrusz. Do pokruszonego ciasta dodaj 110 g serka typu Almette (śmietankowy), oraz 5 łyżek kremu czekoladowego, wszystko dokładnie wymieszaj, ciasto powinno być zwarte. Następnie uformuj je w kulki i wsadź do lodówki na około 20 minut.  W tym czasie przygotuj polewę. Wszystkie składniki umieść w garnuszku

Krakowskie smaki Ani
Ciasto czekoladowe z wiśniami i kokosem. 430

więcej cukru.  Zawsze dodaje 2/3 szklanki, tym razem cała szklanka.   Robiłam to ciasto z orzechami, posiekaną czekoladą, z jagodami i nie pamiętam  z czym jeszcze :)  Sama wersja  podstawowa, bez dodatków też jest pyszna.  Bardzo lubię z polewą czekoladową, ale w szybszej wersji  wystarczy cukier puder.  Blaszka 32 x 23 Składniki(...)wymieszać do połączenia składników.  Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Na wierzch wyłożyć wiśnie.  Ciasto jest wilgotne, dlatego nie dodałam zbyt dużo wiśni. Ułożyłam je w odstępach.  Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury  180 stopni, piec 40-45 minut.  Wystudzone ciasto udekorować polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.  Śmietankę

Agusiowe smakołyki
Cytrusowa Babka z nadzieniem różanym 199

pośrodku. Jeśli chodzi o smak to postanowiłam zestawić cytrusy (limonkę i cytrynę) z prażonym kokosem oraz wanilią. Babkę dodatkowo wzbogaca nadzienie na bazie marmolady różanej oraz lśniąca polewa czekoladowo-kajmakowa. Aby ciasto nie wyschło podczas długiego pieczenia zbyt bardzo, to podczas jego ucierania dodałam glukozę co równocześnie wpłynęło na strukturę i barwę wierzchu ciasta. Składniki :  220 g mąki pszennej(...)łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki  5 ml ekstraktu waniliowego 3 łyżki marmolady różanej  Na polewę:  4-5 łyżek kajmaku o smaku czekoladowym  posypka czekoladowa Decorada od Delcty :  Karmel Wykonanie :  Uwaga jeśli chcemy uniknąć zakalca to wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę

vaniliowoczekoladowa
Piernik z duszonymi jabłkam 140

Smaczne i wilgotne ciasto do kawy.  Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 2 szklanki cukru 4 jajka 4 łyżki kakao 2 łyżki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 kostka margaryny 1 litr duszonych jabłek Dodatkowo: polewa czekoladowa posypka cukrowa Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy margarynę,wszystko razem ucieramy razem.Dodajemy kakao,cynamon, mąkę wymieszaną(...)pieczenia i sodą ,ucieramy.Na końcu dodajemy duszone jabłka i dokładnie mieszamy.Dwie duże keksówki wykładamy papierem do pieczenia ,przelewamy do nich ciasto.Pieczemy ok. godziny w temperaturze 180 stopni.Po upieczeni ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką cukrową

Bajeczna Kuchnia
Kinder Country 414

kaloryczne. Kinder Country Składniki: 250 g herbatników, 3 szklanki płatków prażonej pszenicy, szklanka płatków kukurydzianych, szklanka płatków czekoladowe kulki, 250 g mascarpone, 660 ml kremówki (śmietana 30%), 150 g serka naturalnego, 3/4 szklanki cukru pudru, tabliczka białej czekolady, tabliczka gorzkiej czekolady, Wykonanie: Ciasto zaczynamy od poukładania herbatników na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Następnie przygotowujemy masę jasną:  Pokruszoną czekoladę(...)naturalny. Całość dokładnie miksujemy i dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy oraz garść szklanki płatków czekoladowe kulki. Masę mieszamy łyżką i nakładamy na drugą warstwę herbatników. Ciasto posypujemy pozostałymi płatkami prażonej pszenicy oraz czekoladowymi kulkami. Kinder Country wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc przed podaniem. Zachęcam do wypróbowania innych moich słodkości np: Ciasto Bounty , Czarny las , King , Knoppers , Snickers

paapilotkaa
Przekładaniec czekoladowo-migdałowy 129

Prosty przekładaniec. Ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu, wykwintne w smaku. Po dodaniu korzennych przypraw zamiast olejku migdałowego – rozgrzeje w zimne wieczory.     Przekładaniec czekoladowo-migdałowy Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 10 Składniki ciasto 225 g mąka pełnoziarnista lub bezglutenowa 3 łyżka kakao 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżeczka esencja migdałowa

Kucharzyca
Wilgotna babka kakaowa na żółtkach 181

Wilgotna babka kakaowa na żółtkach Kiedy zostaną ci żółtka po wypieku np. bezy albo ciasta białkowego, możesz je wykorzystać do upieczenia pysznej i bardzo prostej babki w polewie czekoladowej. Robi się ją łatwo i wprost ekspresowo, bo nawet bez potrzeby użycia miksera. Polecam!     Składniki: * Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 5 żółtek 350g mąki pszennej 2 łyżeczki(...)dokładnie mieszamy *** *** Do osobnej miski przekładamy suche składniki: mąkę , proszek, cukry, kakao i sól. Całość dokładnie mieszamy *** *** Suche składniki dodajemy do mokrych i mieszamy za pomocą łyżki lub szpatułki. Ciasto nie będzie gładkie, będzie miało grudkowatą konsystencję, ważne aby nie było widać sypkiej mąki *** *** Ciasto przekładamy do dużej foremki na babkę *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy

Blog z Apetytem
Wuzetka 512

Wami podzielę. Ale zanim to nastąpi mam dla Was przepis na taką moją wuzetkę – czyli musi być prosto, smacznie i z ogólnodostępnych składników. Ciasto biszkoptowe zrobiłam na bazie przepisu na biszkopt czekoladowy , ale dodałam do niego rozpuszczone masło i to jest strzał w 10! Dzięki temu spody są idealnie wilgotne i sprężyste, nie zgniatają się pod ciężarem masy śmietanowej(...)śmietany i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy do pozostałej ubitej śmietany i energicznie miksujemy. Masę śmietanową wykładamy na spód czekoladowy i wyrównujemy szpatułką. Przykrywamy drugim blatem ciasta i nasączamy ponczem. Ciasto przykrywamy i wstawiamy do lodówki, w międzyczasie przygotowujemy polewę. Śmietanę kremówkę zagotowujemy, ściągamy z kuchenki, dodajemy pokrojoną na drobne kawałki czekoladę

Ciastkozercy
Ciasto cycki murzynki 1717

delikatnie mieszamy przy użyciu szpatułki. Gotowe ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożeonej papierem do pieczenia. Gotowe ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół). Ciasto pieczemy ok 30-35 min do suchego patyczka. Po upieczeniu odstawaimy do całkowitego ostygnięcia. Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z blaszki i delikatnie odklejamy od papieru do pieczenia, Przygotowanie(...)miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy chwilę aż powstanie jednolita masa. Składanie ciasta: na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy biszkopt. Po biszkopcie smarujemy dżemem, wykładamy ciasto makowo-kokosowe. ( Moje ciasto wypadło mi z rąk i dlatego jest takie pokruszone ). Po cieście makowo kokosowym rozprowadzamy naszą masę budyniową. Na masę budyniową wykładamy biszkopty, możemy wcześniej je lekko

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto z brzoskwiniami i masą pomarańczowo - śmietanową 161

potrzeba zbyt wiele. Wystarczy uśmiech ukochanej osoby. Promyk słońca. I książka. I kawa. I znowu ciasto. Ostatnio słodzę Wam nieustannie;) To już ostatnie z cyklu moich wypieków urodzinowych. Masa pomarańczowa z brzoskwiniami, do tego śmietana i warstwa herbatników polanych grubo polewą czekoladową. Dobre. Bardzo dobre :) Przepis pochodzi stąd ( klik ), jednak został przeze mnie nieznacznie zmieniony. Porcja na dużą blachę Składniki(...)odstawiamy na chwilę. Wykończenie : Herbatniki maczamy w soku pozostałym po brzoskwiniach i układamy obok siebie na wierzchu ciasta. Można do soku dodać wódkę, jeśli ktoś lubi. Na końcu ciasto polewamy polewą czekoladową i odstawiamy w chłodne miejsce. Ostatnią już kawą, jaką było nam dane przetestować dzięki współpracy nawiązanej ze sklepem 1000 smaków świata , jest Kawa Arabica Etiopia Sidamo

My simple kitchen
ciasto trójniak 886

maku (użyłam zmielonego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao dodatkowo: polewa czekoladowa wykonanie: Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy stopniowo żółtka oraz olej. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy 1 łyżkę mąki(...)ciasto jasne wykładamy ciasto kakaowe a następnie ciasto z makiem. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60 min. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy, ja posypałam posiekanymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Metrowiec 148

aromat rumowy 1 łyżka kakao 2 łyżki soku z cytryny dżem owocowy lub powidła polewa czekoladowa Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koń cu dodać ubitą pianę z białek. Ciasto rozdzielić na 2 części, do jednej dodać łyzżkę kakao, a do drugiej łyżkę mąki. Wymieszać, przełożyć(...)kromki smarować masą i dżemem, przekładać ustawiając równo na długiej tacy lub deseczce na przemian, ciemne, jasne aż do wyczerpania. Na koniec posmarować boki ciasta. Schłodzić po czym ciasto polać polewą czekoladową. Kroić ukośne plastry

Gotowanie jest łatwe
ciasto piegowaty Jaś s. Anastazji 173

brzoskwiniowe lub cytrynowe (rozpuszczone w 700 ml ciepłej wody i odstawianej do lekkiego stężenia) polewa czekoladowa (np. 100 g czekolady rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy orzechy, wlewamy wystudzoną kawę i miksujemy. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu z makiem równomiernie rozsmarowujemy 1/2 masy orzechowej(...)Następnie wykładamy całą masę makową, układamy kawałki brzoskwiń, zalewamy tężejącą galaretką. Całość wkładamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą część masy. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Polewamy polewą czekoladową.   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Sernik kawowy 212

zabieganych smakoszy kawy :-) Dwa w jednym! Sernik na kruchym czekoladowym spodzie z nutką cynamonu, do tego obłędnie pachnąca kawą warstwa sera i czekoladowy wierzch... Brzmi zachęcająco? Zapewniam, że sernik zasmakuje każdemu kto kocha kawę . Po takim kawałku ciasta na pewno nie dopadnie Was senność :-) Polecam! Składniki: Ciasto: 180 g mąki pełnoziarnistej np. pszennej, orkiszowej, wielozbożowej 130 g masła(...)małe kawałki. Masło rozpuścić. Zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę, zostawić na chwilę. Wymieszać dokładnie by czekolada całkowicie rozpuściła się. Schłodzony sernik wyjąć z tortownicy. Wierzch ciasta równomiernie polać ciepłą polewą czekoladową. Przy pomocy noża nakładać kleksy ze śmietany i formować fantazyjne wzorki. Smacznego! :-) var file = "http://1.bp.blogspot.com/-geepZ9AvR4k/VgSfpJJj9eI/AAAAAAAAB4Y/RbQDpvSC74Y/s1600/Sernik%2Bkawowy-maniapieczenia.com_001.jpg"; var title = "Sernik kawowy"; var type = "6"; var size = "width:35px

maniapieczenia
Sernik czekoladowy z daktylami 141

szkl cukru szczypta proszku do pieczenia 2 żółtka 2 łyżki śmietany 700 g sera 6 jajek 1 szkl cukru 1 margaryna 1 budyń czekoladowy 2 łyżki kakao 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70 g daktyli Ciasto zagnieść, wylepić formę lub tortownicę i podpiec spód, ok 12 min w temp 180 st. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, i partiami zmielony uprzednio(...)kakao i rozpuszczoną na parze czekoladę( ok 20 g zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik wyjąć z piekarnika, przestudzić i na jeszcze ciepły zetrzeć czekoladę która się rozpuści a potem zastygnie . Udekorować truskawkami

Gotowanie jest łatwe