ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:407/1376)

Ciasto 'procenty na pierzynce' 357

innej formie np. jako ciasto. SKŁADNIKI   NA BISZKOPT 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody 1-2 krople aromatu rumowego NA KREM BUDYNIOWY 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru NA MASĘ CZEKOLADOWĄ Z BISZKOPTAMI biszkopty 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej około(...)garnuszku pogrzać śmietanę i mieszając rozpuścić w niej czekoladę (do polewy można dodać przelany przez sitko alkohol, który nam został z nasączania biszkoptów). Zostawić do ostudzenia. Ciasto polać gęstniejącą polewą czekoladową (zrobić grubą warstwę). Opcjonalnie można do polewy dodać łyżeczkę żelatyny, będzie się ją łatwiej rozprowadzać po cieście. Na koniec posypać kokosem i posypką, lub udekorować wedle uznania. Ciasto trzymać

Passions hobbies life
Tort śmietankowo-kawowy na chrupiącym spodzie 2779

Nutelli 2 szklanki mleka torebka kawy cappuccino, smak czekoladowy 3 bite śmietany Śnieżki 2 łyżki żelatyny 400 ml śmietany 30% 1 galaretka cytrynowa 1 łyżka cukru pudru płatki czekoladowe Belbake (Lidl) do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sucharki miksujemy w blenderze na bułkę tartą. Dodajemy Nutellę, mieszamy. Dno tortownicy (27 cm) wykładamy papierem do pieczenia(...)rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem aż zgęstnieje. Do ubitej śmietany dodajemy tężejącą galaretkę, delikatnie mieszamy. Wykładamy na ciasto. Posypujemy wiórkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki

Słodkości na talerzu
Ciasto z nektarynkami 136

Ostatnio przeżywałam dramat, dwa ciasta z rzędu mi nie wyszły, pierwsze to było ciasto fasolowo-czekoladowe, sławny wegański przepis, wyszedł mi glut nad gluty, drugie podejście to była próba zrobienia wegańskiej karpatki- znowu smark wyszedł. Załamałam się, bo mój talent cukierniczy objawił się gdy była w ciąży, czyli jakieś 7 lat temu, i od tego czasu naprawdę cuda wianki piekłam(...)zawsze wychodziły idealna. Już myślałam , że straciłam swoje moce i znowu w ciąży będę musiała być, na szczęście bez konieczności zachodzenia w ciąże moje moce wróciły. Zrobiłam ciasto z nektarynkami, do którego można wykorzystać wszystkie twardawe owoce, tj śliwki, morele, a nawet jabłka- gwarantuję, że wyjdzie! Składniki: 260 g przesianej mąki pszennej 110 d cukru 30 g brązowego cukru łyżeczka

greenscarf
CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia 243

Przepis na pyszne ciasto z czereśniami bez pieczenia .  Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje. Przełożone jest herbatnikami, kremem czekoladowym, kremem z mascarpone(...)różową galaretką.  Jak wykonać ciasto z czereśniami możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości. CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia SKŁADNIKI: Krem: posypka czekoladowa (pół szkl.) śmietanka kremówka ( 600 ml. ) serek mascarpone (200 g) cukier puder (3 łyżki) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (1/3 szkl

RITA food channel
Babeczki majonezowe do wielkanocnego koszyczka 184

cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.Do ubitych jajek, stale miksując, dodawać powoli mąkę, następnie proszek do pieczenia, a na końcu majonez. Dokładnie wszystko wymieszać mikserem.Tak przygotowane ciasto przelać do natłuszczonych foremek na babeczki i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 40 minut. Wystudzić. Wyjąć z foremek.W międzyczasie przygotować lukier(...)jednolitej masy.Wystudzone babeczki polać lukrem i oprószyć ozdobami cukierniczymi.SMACZNEJ ŚWIĘCONKI!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi 6 małych babeczek o śerdnicy podstawy 11 cm.Lukier można zastąpić polewą czekoladową.Do 2/3 ciasta można dodać 2 łyżeczki kakao i wykonać babeczki marmurkowe.Majonezu nie czuć w cieście. Zastąpuje on margarynę czy olej.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Ciasto cappuccino + film 149

cappuccino o smaku śmietankowym gotowa polewa czekoladowa 100 g posiekanych orzechów włoskich przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, budyń, kawę cappuccino oraz proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem(...)masę wstawiamy do lodówki na kilka minut. Gęstniejącą masę przekładamy na spód ciasta, wygładzamy jej powierzchnię i od razu wierzch masy przykrywamy górną częścią biszkopta. Tak przygotowane ciasto polewamy dowolną polewą czekoladową, dokładnie ją rozsmarowujemy i posypujemy posiekanymi orzechami i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.   Artykuł Ciasto cappuccino + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Zebrowy torcik 174

Zebra , więc postanowiłam ją upiec a że miałam jeszcze truskawki to chciałam je  jakoś wykorzystać , no i wymyśliłam sobie taki oto Torcik Zebrowy z kremem czekoladowym i truskawkami. Dzieci były zachwycone smakiem , ciasto wyszło naprawdę pyszne i szybko znikało z talerzyków :) jeśli macie chęć to zapraszam do wypróbowania bo jest proste w wykonaniu  no  i pyszne :) Składniki(...)średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na przemian wlewać po 2 łyżki ciasta białego i kakaowego   i tak do wykończenia ciasta. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni  piec do suchego patyczka. Krem czekoladowy ubić w szklance mleka. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Zimne ciasto posmarować z wierzchu kremem i udekorować

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowo-cynamonowe z kremem mascarpone 107

Do przygotowania ciasta potrzebujemy: • 2 tabliczki mlecznej czekolady ( 1 mleczna i 1 gorzka) • kostka masła • 3 jajka • 3/4 szklanki cukru pudru • 3 łyżki mąki • 1 łyżeczka

KUCHNIA POLSKA
Zdrowy mazurek czekoladowo-śliwkowy z masą orzechową 100

niż tradycyjny wypiek na masełku. Spód do mazurka przygotowujemy z mąki owsianej, którą polecam przygotować samemu, w młynku do kawy lub blenderze. Ciasto formujemy w uroczą pisankę, podzieloną paskami ciasta :) Mazurek wypełniony jest dwoma masami: jedna śliwkowo-czekoladowa, a druga orzechowa... W cieście nie znajdziecie ani grama masła i cukru! Dopiszcie go do świątecznej listy wypieków :) Spód: 12 łyżek płatków(...)masła orzechowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2-4 łyżki miodu (w zależności od tego jak słodkie lubimy) Płatki zmielić na mąkę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Z ciasta odłożyć niewielką część ok. 1/4. Większą część wyłożyć na blat lub stolnicę i rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Miską wyciąć kształt koła, ale nie do końca, górę

Chocolate Muffin Blog
Fit mazurek czekoladowo-śliwkowy z masą orzechową 153

mąki owsianej, którą polecam przygotować samemu, w młynku do kawy lub blenderze. Ciasto formujemy w uroczą pisankę, podzieloną paskami ciasta :) Mazurek wypełniony jest dwoma masami: jedna śliwkowo-czekoladowa, a druga orzechowa... W cieście nie znajdziecie ani grama masła i cukru! Dopiszcie go do świątecznej listy wypieków :) Spód: 12 łyżek płatków owsianych 10 łyżek mąki pełnoziarnistej np. pszenna, żytnia 2 jajka(...)Masa czekoladowo-śliwkowa: 6-7 śliwek suszonych 2 daktyle 2 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu Śliwki i daktyle namoczyć w gorącej wodzie. Gdy napęcznieją odlać wodę i zmiksować na gładką masę z pozostałymi składnikami. Masa orzechowa: 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki mleka kropelka aromatu waniliowego Orzechy zmielić, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Wystudzone ciasto wypełnić masami i dowolnie

Chocolate Muffin Blog
Tort w stylu angielskim 194

wiem, czy umiałabym go zrobić:D  Dodatkowo zmniejszyłam ilość czekolady, zamiast wiśni w likierze użyłam frużeliny (wiśnie w żelu), a na wierzch położyłam bitą śmietanę. Ciasto wyszło mocno czekoladowe i bardzo pyszne. Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa(...)łyżek cukru 3 płaskie łyżki kakao Wykonanie: Białka ubijam z  cukrem, mieszając dodaję żółtka i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przekładam do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 180'C na 45 min.Wyjmuję, rzucam o podłogę z wysokości ok 50 cm ( robiłam

Ciasteczkowy Potwór
Tarta z owocami przyniesionymi z lasu 149

Planowałam czekoladową tartę z malinami, a wyszło jednak inaczej. A wszystko przez zakupy i spacer po lesie. Najpierw w warzywniaku dowiedziałam się, że nie ma i nie będzie już jagód. Później wybrałam się na spacer po lesie i z zaskoczeniem odkryłam krzaczki pełne jagód. Z perspektywą, że to najprawdopodobniej ostatnia szansa na jagodzianki  zaczęłam po prostu zbierać. W drodze(...)małe leśne jeżyny. Wtedy koncepcja uległa zmianie i (oprócz jagodzianek) wyszła tarta z prawdziwie leśnymi owocami, bardzo kruchym spodem i pysznym waniliowym kremem, który pochodzi z książki M. Rouxa "Ciasta pikantne i słodkie", ale ja znalazłam go  tutaj . Zmniejszyłam tylko nieco ilość cukru. Kruche ciasto 220 g mąki krupczatki szczypta soli 110 g zimnego masła 50 g cukru pudru

Pełny talerz
Ciasto kawowe z polewą czekoladową i prażonym sezamem 140

okresie letnim będą szybkie i proste ciasta bo gdy jest tak pięknie na dworze szkoda marnować czas na siedzenie w domu :) Dzisiaj propozycja pysznego lekko wilgotnego mocno kawowego ciasta z polewą czekoladową i prażonym sezamem. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 200 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 szklanka zaparzonej kawy sypanej z 3 łyżeczek(...)żółtkami na gładki krem, następnie dodajemy szklankę kawy bez fusów, mieszamy, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem.   Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka około 40/45 minut. Do dużej miski wlewamy gorącą wodę i wstawiamy

Sama słodycz i szczypta chili
Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka 167

góry nogami, by warstwy miodowe równo przylegały. Placek Królewicz można przechowywać w lodówce przez kilka dni, a wielu uważa, że im dłużej leży, tym jest smaczniejszy. Ciasto można polać czekoladową polewą, ale moim zdaniem jest ona zbędna, dlatego przygotowałam je w najprostszej wersji. Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka Składniki na brytfankę wielkości 25x35 cm: 2 blaty miodowe: 300 g mąki pszennej(...)masła 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki (skrobi) ziemniaczanej 150 g cukru 16 g cukru waniliowego Dodatkowo: 150 g powideł śliwkowych z mirabelek lub węgierek Przygotowanie ciasta zaczynamy od kremu, który najdłużej stygnie. Z mleka odlewamy kilka łyżek, które mieszamy z mąkami. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewamy mieszankę mąk

Trzeci talerz
Czekoladowa pychotka 134

wykładamy na dno tortownicy o średnicy 28 cm. Ja resztę ciasto zamroziłam sobie :) Nakłuwamy ciasto i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Ciasto trzymałam około 15min do momentu aż było lekko złote. Studzimy. Masa czekoladowa: Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Suche składniki mieszamy dodajemy jajka i żółtko. Miksujemy wszystko. Stopniowo dolewamy czekoladę dalej miksując. Wylewamy

Amatorka kuchenna