ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:413/1410)

Sernik Kajmakowy 54

Dekoracja: Masa kajmakowa (około 250 g) posypka kuleczki czekoladowe ( dostępne tutaj ) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka miarka waga papier do pieczenia tortownica 24 cm . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Spód . Wszystkie składniki na spód mieszamy mikserem, w kolejności wrzucając żółtko, cukier, miękkie masło, śmietanę, mąkę i kakao. Krótko miksujemy do zagniecenia ciasta. Wykładamy na spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy(...)zrobi się lekko płynna. ( czym rzadsza masa kajmakowa, tym lepiej będzie się rozprowadzać na wierzchu sernika ) Polewamy sernik  masą kajmakową tak, aby lekko spływała po bokach ciasta. Posypujemy kuleczkami czekoladowymi . TUTAJ znajdziesz przepis na równie rewelacyjny SERNIK Z MASĄ KRÓWKOWĄ . A po inne przepisy na serniki zapraszam 👉  TU Z wielką radością dowiem się co sądzisz na temat tego

RITA food channel
Ciasto czekoladowo-bananowe 64

Cudownie mięciutkie, wilgotne, ale niezbyt ciężkie. Dzięki dodatkowi słodkich bananów nie trzeba dodawać dużej ilości cukru. Połączenie gorzkiej i mlecznej czekolady sprawia, że jest w sam raz czekoladowe. Kostka takiego ciasta fajnie się sprawdzi jako przysmak do śniadaniówki, albo jako towarzystwo do popołudniowej kawy!  Składniki: 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej  4 jajka 2 dojrzałe banany

Kulinarne Inspiracje
Budyniowe ciasto bez pieczenia z ciasteczkami od Cukry Nyskie 172

fajnie skomponował się z cytrynowymi ciastkami fit & free oraz petit beuree. Ciastka fit & free to nowość z serii bez dodatku cukru! Składniki: masa budyniowa: 1 opakowanie czekoladowego budyniu do ciast i kremów  100 gram masła 60 gram cukru 500 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej różowa polewa: 200 ml mleka ok 150 gram pianek typu Marshmallow

Życie zaczyna się w kuchni
Sezamowiec 171

wiórków kokosowych masa budyniowa: 3/4 litra mleka 1/2 szklanki cukru 35 dag masła 3 budynie śmietankowe łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag wiórków kokosowych ponadto: polewa czekoladowa Sposób przygotowania:  Składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy. Dzielimy na trzy równe części. Blaszkę do pieczenia (25x36) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy na nią 1 część ciasta. Wszystkie składniki masy sezamowej podgrzewamy(...)wiórki kokosowe. Łączymy za pomocą łyżki. Masę dzielimy na dwie części. Przełożenie ciasta: -kruche ciasto z sezamem -masa kokosowa -kruche ciasto z sezamem -masa kokosowa -kruche ciasto z sezamem i masą kokosową Polewamy czekoladową polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu

Pobite gary Barbary
PRZEKŁADANIEC CZEKOLADOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ 121

Ciasto bez pieczenia z mocno czekoladową nutą i z bitą śmietaną na wierzchu.Polecam serdecznie to ciasto bez pieczenia bo znika z talerzyka bardzo szybko :). SKŁADNIKI 350g herbatników kakaowych 800 ml mleka 150g cukru 250g masła 2 budynie czekoladowe 400ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru WYKONANIE Budynie w proszku rozpuszczamy w 400 ml mleka.Pozostałe mleko zagotować wlać mleko(...)aluminiową.na dnie układamy warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzamy część kremu i przykrywamy kolejną warstwą herbatników .Układamy naprzemiennie warstwy aż do wyczerpania kremu.Ostatnia warstwa musi być złożona z herbatników. Ciasto wstawiamy do lodówki na min.3 godziny.teraz przygotujemy bitą śmietankę.Wyjmujemy ją z lodówki i ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.Ubitą śmietankę wykładamy na ciasto i posypujemy startą

Mała w garnku miesza
Walentynkowy serniczek na zimno 68

serniczek na zimno     Składniki: Spód: ok 150 gram płatków kukurydzianych 300 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli) Masa serowa: 1 kg mielonego sera (może być z wiaderka) 250 ml śmietanki 30% 50 ml mleka 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Wierzch ciasta: 1 bezbarwna galaretka 1 galaretka truskawkowa 0,5 kg mrożonych (lub świeżych) malin lub truskawek(...)łyżki cukru     *** Płatki miksujemy w robocie na mniejsze kawałki *** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm) *** *** Przygotowujemy masę owocową. Do garnka przekładamy mrożone owoce, zasypujemy cukrem, wlewamy 3/4 szklanki wody i zagotowujemy. Gdy owoce się rozmrożą

Blog z Apetytem
Pączki z dziurką - donuty z czekoladą 87

Moje dziecko ciągle męczy mnie o donuty z Biedronki. Postanowiłam, że w końcu przygotuję mu pączki z dziurką, takie prawdziwe amerykańskie doughnuts z polewą czekoladową. Zadanie było dosyć proste. Ciasto drożdżowe z dodatkiem spirytusu przygotowałam w kilka chwil. Wyrosło dosyć szybko, później szło jak po maśle. Przygotowanie donutów z czekoladą jest naprawdę bardzo proste. Ciasto na pączki z dziurką świetnie(...)wyrasta, dobrze się z nim pracuje, a po usmażeniu struktura ciasta ma dużo pęcherzyków powietrza, ciasto nie nasiąka tłuszczem i jest bardzo puszyste. Polewa czekoladowa zrobiona jest z czekolady bez cukru, więc można powiedzieć, że jest to polewa czekoladowa fit. Polewa z czekolady w warunkach temperatury pokojowej jest miękka, natomiast w lodówce twardnieje. Sami musicie stwierdzić jaka Wam bardziej odpowiada

MamaOskarka
Ciasto bez pieczenia. Kremowy gotowany sernik 157

masła + 3-4 łyżki 1 szklanka cukru 3 jajka M 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu cytrynowego 1 opakowanie + 3 sztuki ciasteczek maszynkowych w polewie czekoladowej Brześć *konsystencja ciasta może się różnić w zależności od użytego sera Przygotowanie: W misie blendera z nożami rozdrabiamy opakowanie ciasteczek. Do rozdrobnionych ciasteczek dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy (ma powstać mokry piasek). Formę

Słodkie okruszki
Proste ciasto bananowe 117

proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody Dr.Oetker 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% 2 duże dojrzałe-miękkie   banany 1 pełna łyżka ciemnego kakao 2 łyżki proszku budyniowego czekoladowego Dodatkowo; Czekoladowa polewa 3 łyżki płatków migdałowych       Sposób przygotowania: Miękkie masło o temperaturze pokojowej włożyć do dużej miski, wsypać cukier i utrzeć mikserem na jasny puch. Wbijać stopniowo(...)pieczenia oraz sodą, wsypać do miski z masłem krótko na niskich obrotach miksera wymieszać. Wyłożyć ciasto do wyłożonej pergaminem formy, wyrównać piec 1 godzinę w temp 180*c na grzaniu góra- dół Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Zimne ciasto udekorować polewą czekoladową, posypać prażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym, bez pieczenia 115

ostatni etap, lojalnie uprzedzam jest najtrudniejszy Krem oparty na maśle, ja użyłam roślinnego. Jest bardzo konkretny i dość ciężki, jednak z herbatniki współgra idealnie. Ciasto ozdabiamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami lub podprażonymi płatkami migdałów lub na co tam mamy ochotę. Stefankę przechowujemy w lodówce i wyjmujemy ok. 30 min przed jedzeniem. Jeśli użyliśmy masła roślinnego, to krem dość szybko

Mieszam w Garnku
Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady 1782

bazie śmietanki kremówki oraz czekolady. Tort idealny dla wielbicieli czekolady, jego smak jest wyjątkowy i z pewnością urzeknie niejednego łakomczucha.   Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Składniki: Ciasto: 3 jajka (osobno białka i żółtka) 150 ml mleka 125 ml oleju 2/3 szklanki brązowego cukru niepełne 1/2 szklanki białego cukru cukier waniliowy 150 mąki(...)ozdobami. U mnie czekoladowe lilie oraz igiełki z czekolady. Dobrej jakości, belgijską czekoladę oraz ozdoby możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ładnych, ciekawych, czekoladowych dekoracji , które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.       Moje posty

Słodka Strona
Ciasto orzechowe na białkach 88

ciasto jest puszyste, lekkie i wyrośnięte. I jak smakuje… ale o tym musicie przekonać się sami. Udostępnij Składniki na ciasto orzechowe na białkach Ciasto: 8 białek (z jajek L) 2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 szklanki mąki 250 g masła 250 g orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Czekoladowa polewa: 1 szklanka cukru(...)piekarnika nagrzanego do 180 o C (z termoobiegiem), piec 40-45 minut – do suchego patyczka. Czekoladowa polewa: Do garnka wsypać cukier i kakao, wlać mleko, podgrzewać do połączenia się składników. Odstawić do przestygnięcia – polewa szybko robi się twarda. Ciasto pokryć polewą i posypać wiórkami kokosowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto orzechowe na białkach pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Napoleonka bez pieczenia 160

sobie jest delikatny. Kasza manna pochłania cukier, co oznacza, że gotowy krem może wydawać się mało słodki. Nie przejmujcie się, ponieważ po to właśnie jest polewa czekoladowa. Dzięki niej, ciasto jest wystarczająco słodkie. Wypróbujcie u siebie w domu :) Składniki: * około 25 herbatników ( jedno podłużne opakowanie) * 6 łyżki masła * 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 3 łyżki cukru * 1 tabliczka mlecznej czekolady

Klasyka Gotowania
Makowa panienka z brzoskwiniami 1005

Ciasto Makowa Panienka to bardzo smaczny wypiek z dodatkiem brzoskwiń. Wygląda bardzo elegancko, okazale i pięknie prezentuje się na stole. Idealnie sprawdzi się na szczególne okazje, a także na święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makowa Panienka z brzoskwiniami to ciasto, które wbrew pozorom wcale nie jest skomplikowane, ani trudne do zrobienia. Można je przygotować z prostych i ogólnodostępnych składników, które zakupicie(...)przekładamy na niego przygotowaną masę z brzoskwiniami, wyrównujemy. Masę przykrywamy drugim biszkoptem, którego wierzch również nasączamy syropem z brzoskwiń. Na wierzch wykładamy odłożoną masę i dokładnie wyrównujemy. Wierzch ciasta dekorujemy sosem czekoladowym, czekoladą lub kakao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Makowa panienka z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 190

mojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest pyszny krem czekoladowy z dojrzałego awokado i bananów. Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód: 100 g mąki ryżowej 50 g mąki jaglanej 50 g mąki gryczanej 50 g oleju kokosowego (następnym(...)mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę kakao (opcjonalnie, dla koloru) Składniki na czekoladowy krem: 2 dojrzałe małe banany 1 dojrzałe awokado 1 łyżka syropu z agawy / miodu lub innego słodzika 1 łyżka kakao Formę wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką ryżową. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić

moj przepis na
Ryżowe pole 90

ubijania dodaję powoli cukier a następnie po jednym żółtku. Mąki mieszam i dodaję powoli do jajek mieszając delikatnie łopatką. Ciasto wykładam na blaszkę (30cmx20cm) i piekę w temperaturze 170 stopni około 30 minut (do suchego patyczka). Teraz przygotowuję krem czekoladowy: Śmietankę zagotowuję, ściągam z ognia i wrzucam do niej połamaną czekoladę. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się roztopi i mieszam(...)zostawiam do przestygnięcia. W misce umieszczam ryż, rozpuszczoną czekoladę, żelatynę i całość mieszam. Biszkopt kroję na dwie części. Dolną warstwę nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Czekoladowy krem wykładam na biszkopt i wstawiam ciasto do lodówki na pół godziny. Połowę tężejącej galaretki wylewam na krem czekoladowy i posypuję 100 g malin. Na to kładę drugą warstwę biszkopta, biszkopt nasączam wodą

Słodki sentyment
Ryżowe pole 78

ubijania dodaję powoli cukier a następnie po jednym żółtku. Mąki mieszam i dodaję powoli do jajek mieszając delikatnie łopatką. Ciasto wykładam na blaszkę (30cmx20cm) i piekę w temperaturze 170 stopni około 30 minut (do suchego patyczka). Teraz przygotowuję krem czekoladowy: Śmietankę zagotowuję, ściągam z ognia i wrzucam do niej połamaną czekoladę. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się roztopi i mieszam(...)zostawiam do przestygnięcia. W misce umieszczam ryż, rozpuszczoną czekoladę, żelatynę i całość mieszam. Biszkopt kroję na dwie części. Dolną warstwę nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Czekoladowy krem wykładam na biszkopt i wstawiam ciasto do lodówki na pół godziny. Połowę tężejącej galaretki wylewam na krem czekoladowy i posypuję 100 g malin. Na to kładę drugą warstwę biszkopta, biszkopt nasączam wodą

Słodki sentyment