Czekoladowa strucla – drożdżówka z czekoladą

Czekoladowa strucla – drożdżówka z czekoladą

Czekoladowa strucla – drożdżówka z czekoladą

Przepis na : deser

Czekoladowa strucla , czyli drożdżówka z czekoladą okazała się tak rozkosznie pyszna, że do zdjęcia została mi połowa. Znana jest na całym świecie jako Krantz . Najlepsza jest jeszcze ciepła – czekoladowe nadzienie rozpuszcza się wtedy w ustach. Jest pyszna zarówno na deser jak i na drugie, słodkie śniadanie. Czekoladowa strucla – drożdżówka z czekoladą – ciasto: 3 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży ½ szklanki mleka (125 ml) 2 duże jajka 2 łyżki cukru 75 g masła (połow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję