ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:418/1376)

Ciasto buraczano-czekoladowe 115

obsypanej kaszą manną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 60 minut do tzw. "suchego patyczka".   Upieczone wyjąć i pozostawić do ostudzenia.     Ciasto buraczano-czekoladowe obsypać cukrem pudrem i skórką ze startej mandarynki.         SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
Bezglutenowa krucha tarta z solonym karmelem 223

płynną konsystencję. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z mlekiem kokosowym. Upieczony spód tarty odstaw do przestygnięcia. Naspnie wyłóż na niego karmel, tak aby pokrył całą powierzchnię ciasta. Nakoniec ciasto polej polewą czekoladową, wyrównując jego powierzchnie. Gotową tartę wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Podawaj schłodzoną. Smacznego Artykuł Bezglutenowa krucha tarta z solonym karmelem pochodzi z serwisu 365 dni dookoła

365 dni dookoła kuchni
CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z NADZIENIEM KOKOSOWYM 426

SKŁADNIKI: CIASTO: • 2 szkl. mąki • 3/4 szkl. cukru pudru • 3 łyżki kakao • kostka schłodzonego masła • 4 żółtka MASA: • 200 g wiórków kokosowych • 1/2 szkl. cukru • 1/5

KUCHNIA POLSKA
Ciasto z kaszą manną i wiórkami kokosowymi 203

można sprawdzić patyczkiem). Na podpieczone ciasto wylać masę z kaszy manny i wiórków kokosowych, wierzch wyrównać, wylać resztę ciasta, ponownie włożyć do piekarnika na 20 minut.  Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową bądź udekorować roztopioną ze śmietaną białą czekoladą

Kuchenne aromaty
Pijana śliwka -ciasto 138

pokruszoną czekoladę. Wszystko wymieszać aż polewa będzie gładka. Składanie ciasta blat ciasta nasączyć syropem z śliwek w którym się moczyły krem śliwki powciskać lekko w krem nasączony blat ciasta śliwki polewa czekoladowa pijana śliwka

O kuchni z uczuciem
Babka kakaowa w czekoladowej polewie 178

Babka kakaowa w czekoladowej polewie to ciasto, na które przepis powinien mieć każdy z nas:). Jest prosta w wykonaniu, smaczna. Zrobimy ją ze składników, które zazwyczaj są w naszych kuchniach zawsze.  250g margaryny 1 i 1/4 szklanka cukru 1/2 szklanka mleka 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki 4 jajka L 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g mlecznej czekolady

Szefowa kuchni
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 100

już wspomniałam go zabrakło dlatego zrobiłam warstwę z bitą śmietaną zamiast warstwą kremu budyniowego, tak naprawdę ta śmietana nadała lekkości), którą przykrywamy drugim blatem biszkoptu na wierzchu ciasta rozsmarowujemy polewę czekoladową, którą dodatkowo możemy ozdobić np. perełkami itp. Źródło: http://gotujmy.pl/ciasto-piernikowo-porzeczkowe,przepisy-biszkopty-przepis,233750.html

Słodkie zapomnienie
Muffiny waniliowe z nadzieniem czekoladowo-truskawkowym 132

Moja córka lubi bardzo, gdy przygotowuję jakieś muffiny. Chętnie mi też wtedy towarzyszy w kuchni i pomaga. Tym razem zrobiłyśmy Muffiny waniliowe z nadzieniem czekoladowo-truskawkowym . Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 1/3 szklanki oleju rzepakowego nadzienie: - tabliczka gorzkiej czekolady - konfitura ekstra z truskawek niskosłodzona Łowicz Forma:  aluminiowa

Kuchnia co dnia
Ciasto czekoladowe z gruszkami. 187

przez ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić. W małym rondelku podgrzać śmietanę, dodać do nie j czekoladę i mieszać aż powstanie gładka polewa. Ciasto polać sosem czekoladowym

zadanie-gotowanie
Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy 276

układamy blat orzechowy. Wykładamy 1/3 masy, przykrywamy blatem migdałowym, nakładamy 1/3 masy. Przykrywamy ciastem kakaowym. Rozprowadzamy niewielką ilość dżemu. Boki tortu wykańczamy resztą kremu. Obsypujemy mielonymi orzechami. Wierzch ciasta ozdabiamy polewą czekoladową (masło i czekoladę należy rozpuścić na małym ogniu w kąpieli wodnej) i posypujemy grubo krojonymi orzechami i migdałami lub dekorujemy wg uznania. Źródło

Smaki Na Talerzu
Malinowe tiramisu 136

dodaj śmietanfix. W formie 18 cm x 18 cm umieść biszkopty namoczone w malinach, następnie wyłóż bitą śmietaną i powtórz czynność, tak aby były dwie warstwy biszkoptów. Górę ciasta udekoruj wiórkami czekoladowymi i świeżymi malinami.  Tiramisu umieść w lodówce na 2-3 h.  Smacznego

Niezły Młynek
Deserowa zebra 159

środek ciasta ( raz białą, raz ciemną), aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam "zebra"  Ps. Źle podzieliłam masę i brakło mi białej, dlatego środek mojego ciasta jest tylko czekoladowy. Gotową "zebrę" chowamy do lodówki i chłodzimy co najmniej 2-3 godz. "Zebrę" można zrobić wg tego pomysłu , tu użyto tylko jogurtu greckiego. Ja zrobiłam ją po swojemu

Proste Potrawy
ciasto kruche z masą jabłkową oraz grysikowo kokosową 163

ciasta kruchego wykładamy równomiernie masę jabłkową, na nią wykładamy masę z kaszy manny i przykrywamy drugim blatem kruchym. Całość delikatnie obciążamy deseczką i odstawiamy ciasto do stężenia. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Jogurtownik Zebra Bez Pieczenia 1432

łyżce masy na środek ciasta aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam zebra :) Ps. ja źle podzieliłam masę i brakło mi białej dlatego środek mojego ciasta jest tylko czekoladowy. Gotowy jogurtownik chowamy do lodówki i chłodzimy co najmniej

Gotowanie...to proste !
Ciasto bananowe 13907

dopuszczamy aby się zagotowała, dodajemy czekoladę, mieszamy do momentu aż się rozpuści. Żelatynę rozpuszczamy w łyżce gorącego mleka i dodajemy do czekolady, odstawiamy na bok. Gdy ciasto jest już zimne a polewa czekoladowa zaczyna gęstnieć należy polać nim ciasto i posypać migdałami

Delusional Trine