ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:389/1376)

SERNIK STRACIATELLA NA KAKAOWYM SPODZIE 220

spód do ciasta- przepysznego sernika straciatella, który przygotujemy w kilka chwil i to bez włączania piekarników. A więc do dzieła ! Składniki: 1 kostka do pieczenia Kasia 130 g herbatników masa serowa: 1 kg sera dwukrotnie mielonego 1/2  tabliczki czekolady deserowej  1/2 tabliczki czekolady białej  cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny wierzch: kora czekoladowa Wykonanie: *Kostkę(...)sera, mieszamy. Żelatynę namaczamy w odrobinie wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Studzimy. Chłodną żelatynę dodajemy do masy serowej, mieszamy. Wylewamy na spód ciasteczkowy . Wierzch ciasta posypujemy korą czekoladową. Mój sernik przygotowałam dla moich synów. Oni wprost uwielbiają wszelakie serniki, a te przygotowywane na ciasteczkowych spodach znikają u Nas w oka mgnieniu. Błysk w oku, radość na ustach

Z Majeczką w kuchni
Francuskie z czekoladą 65

krem czekoladowy OVOMALTINE, Nutella lub : – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE, Nutella . Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując wszystko do uzyskania gładkiej masy. Następnie przygotowujemy ciasto: Gotowe ciasto

I LOVE LIFE
Pękające ciasteczka czekoladowe 319

będę się rozpisywała na temat tych ciasteczek :) kocham czekoladę, a te ciasteczka są nieziemsko czekoladowe, chrupiące i idealne do mleka. Czy czegoś trzeba więcej do szczęścia?  Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 250 g miękkiego masła 1,5 szklanki cukru 1 duże jajko(...)masło z cukrem, aż powstanie jasna kremowa masa do której dodamy jajko - ciągle ucierając. Do kremowej masy dodajemy stopniowo mieszankę mączną, aż połączymy wszystkie produkty w maślane ciasto. Ciasto formujemy w małe kulki (najlepiej proporcje ustalimy biorąc czubatą łyżkę ciasta i z niej uformować kulkę), kulki układamy na blachę pokrytą papierem pergaminowym

Niezły Młynek
ŚMIETANKOWY PUCH 106

nieco zimowym nastroju. Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny biszkopt kakaowy, przełożony delikatnym, puszystym kremem z serkiem mascarpone. Proste, a jakże smaczne! Składniki na biszkopt: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 2 łyżki kakao ¼ szklanka wody 2 szklanki mąki 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki(...)wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Czekoladowy sos (1/2szklanki) rozrzedzamy delikatnie mlekiem (mniej więcej do 3/4 objętości szklanki). Takim płynem sączymy przekrojone części biszkoptu. Przekładamy kremem śmietankowym. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga

Słodki Zakątek
"The Banana Cookbook. 50 simple and delicious recipes" Sam Brooks 42

lubię i mnie ta dieta bardzo odpowiada, często i gęsto opisane przepisy są wegańskie, albo łatwe do dostosowania w ten sposób.  Już wypatrzyłam świetny wegański krem do ciast i wegańskie czekoladowe cupcakes. Rano przyda się bananowa mrożona kawa, a po południu dyniowo-słonecznikowe ciasteczka. A lekko karmelowe, odwrócone ciasto zapowiada się bardzo obiecująco, jako weekendowa przyjemność

Lejdi of the house
Ciasto dyniowo- kakaowe z orzechami 146

stopni przez około 50-55 minut. Wystudzone ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem, można też przekroić na pół, posmarować ulubionym kremem i górę udekorować polewą czekoladową. * jeśli pieczecie ciasto w zwykłej formie, należy dno formy wyścielić papierem do pieczenia, boki posmarować zimnym masłem i oprószyć mąką. Smacznych wypieków wszystkim życzę Artykuł Ciasto dyniowo- kakaowe z orzechami pochodzi z serwisu

Smaki Armine
Ciasto Bounty 129

ciasto kokosowe. Ciasto wykonałam na wzór batoników "bounty". Batoniki bounty są bardzo mocno kokosowe w środku i na zewnątrz oblane grubo czekoladą.  Są słodkie i pyszne. Ciasto bounty to czekoladowy, miękki biszkopt przełożony niebiańskim kremem kokosowym oblany czekoladą. Idealne na następny dzień. Najlepsze i najbardziej podobne do batoników ciasto kokosowe.  "BOUNTY" Biszkopt 5 jaj ( w temp. pokojowej

Kuchnia Paulettes
Ciasto szachownica – ciasto waniliowo-kakaowe – bez miksera 174

ciasto, które powstaje ze złożenia dwóch upieczonych keksówek tego samego ciasta waniliowego, gdzie do jednej formy wmieszałam dodatkowo kakao. Warstwy waniliowo-kakaowe połączyłam dżemem i wszystko oblałam polewą czekoladową. The post Ciasto szachownica – ciasto waniliowo-kakaowe – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Ciasto szachownica – ciasto waniliowo-kakaowe 174

ciasto, które powstaje ze złożenia dwóch upieczonych keksówek tego samego ciasta waniliowego, gdzie do jednej formy wmieszałam dodatkowo kakao. Warstwy waniliowo-kakaowe połączyłam dżemem i wszystko oblałam polewą czekoladową. The post Ciasto szachownica – ciasto waniliowo-kakaowe appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
FANTAZJA MAKOWA 168

Kawałki jabłek układamy -jeden koło drugiego- na masie budyniowej. Ciasto wkładamy do piekarnika na 20 min. Studzimy. Posypujemy cynamonem. Dekoracja: Czekoladę roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej. Polewą czekoladową polewamy wystudzone ciasto. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowe z mlekiem w proszku. 122

ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, ale bardzo pyszne. Idealne dla wielbicieli czekoladowych smaków. Bardzo je polecam do popołudniowej kawki. Jest dziecinnie proste w wykonaniu, więc uda się każdemu. Dodam, że ciasto można pokroić na około 30 kawałków, więc jest dość podzielne. Polecam przepis. Zapraszam :) Ciasto podałam na talerzyku, który otrzymałam od  GALERII CUDA ŚWIATA . Składniki: Ciasto: 4 jajka

Izabelawkuchni
Ciasto czekoladowe. 179

Ciasto, o intensywnie czekoladowym smaku z czekoladową polewą. Wielbicielom czekolady, chyba nie muszę pisać nic więcej :) W naszej rodzinie, to mój brat uwielbia tego rodzaju ciasta. A jak jest u Was ? Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 1 tabliczka gorzkiej czekolady 100 g. 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szklanki mleka

Agusiowe smakołyki
#5. Francuskie grzyby atomowe 114

małym kieliszkiem małe okrągłe ciasteczka, włożyłam do piekarnika, patrzę, a tu wyrastają takie małe grzybki ;). Z błyskawiczną masą czekoladową wyszły przepyszne ;). Błyskawiczne francuskie ciasteczka z maślaną masą czekoladową Składniki:  Opakowanie ciasta francuskiego 100 g gorzkiej czekolady 2 duże łyżki miękkiego masła 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Ciasto francuskie (jeżeli w grubych płatach - zlepiamy smarując kolejne wodą; jeżeli wałkowane - składamy

Kuchnia w szuwarach
Sernik marmurkowy z mlekiem skondensowanym 546

pyszny sernik z dodatkiem mleka skondensowanego. Smak jest zachwycający i nie za słodki gdyż dodatkiem jest gorzka czekolada .Wygląd ciasta też jest nie powtarzalny, obkrążony wafelkami .Spód ciasta jest niezwykle czekoladowy a nadzienie serowe mięciutkie , rozpływające się w ustach . Przepis znalazłam w gazecie dla pań :) Foremka : średnica 21 cm                 średnica(...)czekoladowych wafelków ( użyłam Pryncypałków) 150 g czekolady deserowej PrzygotowanieCzekoladę z masłem rozpuszczamy.Jajko ucieramy z cukrem.Łączymy z masą czekoladową. Mieszamy. Wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy ( 21 cm ). Pieczemy 15 minut w temp. 180 CUpieczone ciasto przekrajamy w poprzek.Twaróg miksujemy z jajkami , mascarpone , mąką i mlekiem. 1/4 szkl. masy odkładamy.Połowę pozostałej masy wylewamy na jeden krążęk ciasta

Słodkości i nie tylko