oleju rzepakowego FARSZ: 100 g kaszy gryczanej 100 g twarogu tłustego 1 cebula sól pieprz czarny SOS Z KISZONYMI OGÓRKAMI: 300 g pieczarek 1 cebula 2 ogórki kiszone 2 słoiki ciemnego sosu uniwersalnego Łowicz 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól pieprz czarny masło Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni
https:KKuchniaMniamumieściłam na długim kiju, a kij na kaloryferze. Dzięki zawieszeniu grzybów na kiju, można je łatwo obracać. Wysuszone grzyby muszą być sztywne i łatwo się łamać. Słoiki do przetrzymywania grzybów, muszą być bezzapachowe, najlepiej nowe, czyste i idealnie wytarte. Zakręcone solidnie, nie stracą swojego aromatu i będą nam wspaniale służyć przy wielu pysznych daniach
Gosia gotujepietruszki 2 - 3 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżki masła nici do związania SOS: 2 ziemniaki 1 marchewka 1 papryka 1 cebula 1 cytryna 1 łyżka masła. 1 słoik sosu jasnego uniwersalnego Łowicz pieprz sól Schab oczyszczamy i rozkrajamy wzdłuż długiego boku "rozwijając" go jak roladę. Powinien powstać płat grubości ok 2 cm. Doprawiamy go solą i pieprzem
Kuchnia od dwojgakontrolując, by się nie przypaliła. Daktyle kroimy w grubą kostkę. Orzechy siekamy lub rozgniatamy na mniejsze kawałki. Czekoladę drobno siekamy. Wszystko łączymy z ostudzonymi płatkami. Przechowujemy w szczelnym słoiku przez maksymalnie 1 miesiąc. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym lub mlekiem z odrobiną kakao :) Smacznego
Kuchnia od dwojgapomidory i czosnek. Wymieszać i razem udusić do miękkości. Pod koniec duszenia przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane grzyby można jeść prosto po przyrządzeniu lub wkładać do słoików i pasteryzować przez kilkanaście minut. Robicie przetwory z grzybów? Jakie
Codzienna kuchnia niecodziennawyłącznie jako dodatek do tradycyjnego gulaszu i ten stereotyp chciałam przełamać, przygotowując coś nowego. Przepis znalazłam tutaj . Połączenie proste, kilkuskładnikowe, sycące:) 500 g filetów z kurczaka 1 puszka lub słoik ciecierzycy z zalewy 400 ml passaty pomidorowej Jamar 2 ząbki czosnku 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz oliwa z oliwek lub olej Dodatkowo: 1 szkl. kaszy jęczmiennej
Smaki Na Talerzuszklanka, masło 200 g, cukier 3 łyżki, drożdże suche 2,5 łyżeczki, jajko 1 szt. żółtka 3 szt, sól szczypta, nadzienie: marmolada o smaku róży lub wieloowocowym 1 mały słoik, dodatkowo: jajko 1 szt, mleko 1 łyżka, cukier puder do posypania, Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy, mleko podgrzewamy, aby było ciepłe. Wszystkie składniki ciasta oprócz masła wsypujemy do miski
kulinarne odsłony patimasło klarowane, dodajemy cebulę i podsmażamy. Gdy cebula zmięknie i lekko się zrumieni dorzucamy grzyby i dalej podsmażamy ok. 10-15 min. Dodajemy ciemny sos Łowicz (około 0,5 słoika) oraz przyprawy. Smażymy jeszcze chwilę, tak by sos nieco odparował, a farsz zgęstniał. Tak przygotowany farsz odstawiamy w chłodne miejsce. 5. Ciasto wyciągamy z lodówki i rozwałkowujemy do grubości
Podwójnaporcjamiał powstać pomysł na danie, które jednoznacznie kojarzy się dzisiaj z kuchnią amerykańską. Sałatkę układa się rzędami na talerzu, ale jej składniki można też umieścić warstwami w słoiku i zabrać ze sobą do pracy. To naprawdę smaczny pomysł na drugie śniadanie :) Składniki: 250 g filetu z piersi kurczaka 8 pomidorków koktajlowych lub 1 duży 1 cebula czerwona 2 jajka
zadanie-gotowaniegwarancję, iż ta przekąska zasmakuje każdemu, a chrupkość nada niepowtarzalną strukturę delikatnym roladkom z tortilli. Tak niewiele potrzeba do szczęścia! Składniki (na 3-4 porcje): 1 słoik ogórków korniszonów z chili Krakus 2- 3 tortille pszenne 4-5 łyżek ajwaru (pasta z pieczonej papryki) 300 gram piersi
Mango Papajakiedy do dyspozycji mamy wyśmienite nasze rodzime pomidory, cebulę i aromatyczne papryki i cukinię, nie może go zabraknąć na naszych stołach. Doskonałym pomysłem jest również przygotowanie pasteryzowanego leczo w słoikach, dzięki czemu mamy możliwość zrobienia szybkiego obiadu. Przepis na leczo z cukinią Składniki (4-6 osób): 2 cebule 3 czerwone papryki 1 zielona papryka 2 żółta papryki 1 cukinia
Księga-Smakufileta z kurczaka 1 jajko 1 bułka pieprz ziołowy do smaku przyprawa do kurczaka do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia ewentualnie sól do smaku Dodatkowo 1 słoik sosu meksykańskiego 52 dag od JAMAR 20 dag ryżu jaśminowego Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, kropimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa razem
Izabelawkuchnisposobem na śniadanie. Do tego sezonowe warzywa oraz przyprawy i pyszny posiłek gotowy. Dzisiaj rano gdy zeszłam po sok z czarnej porzeczki do piwnicy zauważyłam, że na regale stoi słoik grillowanej konserwowej papryki. Postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania pasty jajecznej. Taka papryka jest słodka, miękka i bardzo smaczna. Świetnie komponuje się z jajkami. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo
Życie ze smakiemwyborne. Wszystko robię w większej ilości i na zapas bo z patelni nie problem sobie podgrzać . No to smacznego! Składniki: Na 2-3 porcje 30 dag makaronu świderki 1 słoik jasnego sosu uniwersalnego Łowicz 10 dag salami 1/2 małej dyni 1/2 papryczki chili 1 cukinia 2 cebule 2 łyżki oliwy 3 łyżki startego sera grana padano ½ łyżeczki curry
Wanilia i Kardamontrzy grosze w kategorii sosy. Zrobiłam pyszny keczup na bazie dyni. I powiem Wam, że jest o niebo lepszy od kupnego. Przepis dostałam od swej koleżanki razem z pełnym słoikiem do próbowania ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie