fragmenty. Następnie siekamy paprykę i wrzucamy do blendera. Do całości dodajemy wtedy majonez i keczup. Całość blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Sos możemy na 3-4 dni zamknąć do słoika. Świetnie się on nadaje jako dip do frytek, burgerów i codziennych wieczornych kanapek. Koszt: 9 zł (dla 3 osób) Przygotowanie: 20 minut Dip jalapeno Dip jalapeno Dip jalapeno Artykuł
Kuchennyviral.plburaki, ser pleśniowy i jabłko kroimy w kostkę i mieszamy razem. Dodajemy słonecznik i roszponkę. Olej, ocet i miód mieszamy razem do połączenia składników, najlepiej wymieszać je w małym słoiku. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Tak przygotowanym sosem zalewamy składniki sałatki. Mieszamy. Sos najlepiej dodawać przed podaniem sałatki. Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkakościach. Kilka godzin sobie pyrka na wolnym ogniu rozsiewając aromaty. Potem część zostawiam do zupy, którą robię jeszcze tego samego lub następnego dnia, a resztę na gorąco wekuję w słoiku żeby wykorzystać potem w tygodniu do innej zupy, curry czy innego dania. Z mięsa ( jak jest) robię zawsze pastę do kanapek a warzywa przerabiam albo na kotlety , albo na pasztet
Cooking for Emilymaślana: - 1/2 litra mleka - 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżki mąki pszennej - wanilia mielona lub esencja waniliowa - 25 dag masła - 1 żółtko - 5 łyżek cukru pudru Dodatkowo: - słoik powideł, dżemu lub konfitury 1. Ugotować budyń z obu mąk i mleka, odstawić do wystudzenia. Margarynę, żółtko, wanilię i cukier puder utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń
Apetyczna babeczkapodczas przygotowania steków z żeberek. Mięśnie poprzerastane są warstwami tłuszczu. Najczęściej występuje bez skóry. 4 uda z kurczaka 1 l koncentratu pomidorowego, domowego przecieru z pomidorów lub passaty ze słoika 4 marchewki 2 pietruszki por 2 średnie cebule dobrze umyte (bez obierania) 1 seler przekrojony na pół mały pęczek natki pietruszki kilka talarków chili 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie
Zasmakuj Kuchnicebule, 5 ząbków czosnku, 2 przeciery 200 g, śmietana 18 % , tarta bułka lub suche pieczywo do utarcia, coś zielonego, tłuszcz do smażenia. Do przygotowania sosu potrzebujemy duży słoik gdzie wlewamy śmietanę i przeciery pomidorowe, dodatkowo 200 ml wody i łyżkę mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do czasu gdy przelejemy całość na patelnię żeby przesmażyć razem z kotletami około
chleba naszegokostki lodu. Wtedy taki pojemnik należy przed wstawieniem do zamrażarki owinąć dokładnie folią spożywczą lub przełożyć do woreczka i usunąć z niego powietrze. Z tej porcji wyszedł mi słoik litrowy gotowej pasty. Do czego używać takiej pasty? Jest idealna do przyprawiania zup, a także przyprawiania i zagęszczania sosów. Świetnie pasuje do mielonego mięsa (pulpety, klopsy, kotlety mielone)lub makaronowych zapiekanek
Codzienna kuchnia niecodziennaSałatka pomidorowa z grzybów leśnych to świetna propozycja na zamknięcie darów lasu do słoików na zimę. Przepis pochodzi ze zbiorów mojej Mamy i jest z nami od wielu lat. Od siebie dodałam sok z cytryny, który powoduje, że grzyby zachowują piękny kolor (nie ciemnieją
Kolorowy Przepisownikczarnuszki i olej kokosowy. Klik . Tutaj olej powstaje dopiero po złożeniu przez Ciebie zamówienia! To chyba jedyne takie miejsce, więc polecamy gorąco www.polskaolejarnia.pl W niskiej szklance lub słoiku wymieszać olej kokosowy z sodą i ksylitolem aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Bez ksylitolu smak pasty był dla mnie zbyt "sodowy". Dodać kilka kropel olejku, wymieszać. Gotowe
IzaGotujesobie taką pastę. Jest nieziemsko aromatyczna i przepyszna. Inspiracją był blog Ani ale trochę pozmieniałam pastę na swoją nutę. Pasta jest idealna do kanapek, do zajadania łyżeczką wprost ze słoika, jako dip do warzyw, idealna. Zachęcam do zrobienia. Ja użyłam tutaj dyni hokkaido, miksowałam ją ze skórką i dlatego moja pasta jest taka żółta, użyjcie dyni jaką macie, Waszej ulubionej
Moje Małe Czarowanieprzyrządzić wszystko, oczywiście oprócz deserów. Możemy go upiec i potem wykorzystać do różnego rodzaju past czy smarowideł. Możemy go usmażyć, ugotować czy też udusić. Możemy go też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana
Kulinarne przygody Gatitypomarańczy i cytryny, skórkę pomarańczową oraz żelfix. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gdy składniki się połączą dodajemy cukier i gotujemy jeszcze 3 minuty. Gotowy dżem przekładamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy około 10 minut. Przechowujemy w spiżarce. Smacznego
Życie ze smakiemdaję dość sporo, – świeża bazylia, świeży rozmaryn Przygotowanie : SOS Wszystko dodajcie do blendera i dokładnie połączcie. Sosu wyjdzie dość spora ilość, jeśli część Wam zostanie zamknijcie go w słoiku i wstawcie do lodówki. Tak przygotowany sos możecie przechowywać około 1 tygodnia. PIZZA Posmaruj tortillę sosem, połóż ser i dowolne dodatki. Piecz ok 5-7 min w piekarniku nagrzanym
nietylkopasta.plosobnej miski. 2/3 mieszanki zblenduj na ile to możliwe za pomocą blendera, a następnie dodaj do zmielonej części odłożoną gorczycę. Dodaj sól, wymieszaj i gotowe. Przełóż musztardę do słoików i przechowuj w lodówce. Smacznego Artykuł Jak zrobić musztardę? pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pl