gdzie zaopatruję się we wszelkie „wynalazki” jak to mój mąż okreścia ETNOBAZAR, a kafir znajdziecie dokładnie tu : SUSZONE-LISCIE-LIMONKI-KAFFIR. Po otwarciu opakowania, przełożyłam listki do słoika i tak je właście zawsze przechowuję, dzięki temu zachowują swoją świeżość. Przygotowanie zupy: W dużym garnku podgrzej olej, wrzuć przyprawy i podsmaż przez kilka sekund. Dodaj obrane i pokrojone
greenscarfroku jest nietypowa, więc zapraszam na nietypowe majówkowe mini calzone nadziewane czarną soczewicą. Czarna soczewica beluga jest smaczna i bardzo ładnie się prezentuje w przeróżnych daniach. Miałam w słoiku niewiele ponad 200 g soczewicy, której po ugotowaniu zrobiło się raptem drugie tyle. Przygotowałam zatem kilka przepisów aby ją szybki wykorzystać. Okazuje się, że czarna soczewica beluga, która a propos zawdzięcza
codojedzeniamasła do wysmarowania foremek 2 foremki - krótkie keksówki Sposób wykonania: Do dużej miski przesiewamy mąkę pszenną, następnie dodajemy wszystkie inne składniki chleba. Dokładnie wszystko razem mieszamy dłonią. Do słoika przekładamy 3 duże łyżki ciasta, będzie to zaczyn do następnego pieczenia chleba. Keksówki smarujemy masłem, a następnie obsypujemy je otrębami pszennymi. Wykładamy do nich ciasto. Foremki przykrywamy ściereczką
Qchnia po prostukażdą okazję. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: >5 sztuk Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 1 cebula 5 jajek 1 duży słoik fasolki szparagowej (720 ml) 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól do smaku pieprz do smaku 1. Jajka gotujemy na twardo(ok. 10 minut), studzimy
karolgotujeróbcie domowe wyroby z naszych sprawdzonych przepisów: – domowy ser żółty , – jogurty , – kefiry – masło . – Ser smażony z kminkiem Pieczcie bułki , chleby , bagietki. , róbcie domowe wędliny dojrzewające , czy też wędliny w słoikach . Będziecie wtedy samowystarczalni, głód nie zajrzy wam w oczy, a do tego wszystkie domowe produkty będą zdrowe, bez wspomagaczy czy innej „trucizny”. The post Chudy twaróg z mleka homogenizowanego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwarzywami na pasztet ugotować też warzywa na sałatkę. Pamiętajcie, że warzywa na sałatkę muszą być zimne! Ale jeśli chcecie sobie ułatwić i przyspieszyć przygotowanie sałatki to użyjcie warzyw ze słoika tylko je dobrze odsączcie z zalewy, muszą też być dobre gatunkowo. Na wielkanocnym stole sałatka jarzynowa będzie się pięknie prezentowała, jeśli zawiniecie ją w plasterki szynki gotowanej jak tutaj: Szynka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsałatkę. Szczelnie zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut. Studzimy i już można odnieść do spiżarni :) PS by mieć pewność szczelności słoików ja daje pomiędzy zakrętkę a sloik kawąłek folii spożyczej lub woreczka. :) Gorąco polecam, sałatka jest pyszna i pachnąca
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCebulę pokroić w krążki i przesmażyć na oleju. Dołożyć rodzynki i ogórek pokrojony w drobną kostkę. Dodać ketchup, olej i przecier. Całość wymieszać i przestudzić. Układać warstwowo w słoiku zalewa, śledź, zalewa. Odstawić do lodówki do przegryzienia. Najlepiej smakuje na następny dzień
Pani domowapół księżyce , dodaj ziarenko ziela angielskiego i zalej wrzątkiem. Parz przez 10min. Odcedź cebulę i ostudź. 3. Pokrój śledzia na mniejsze kawałki . 4. W szklanym naczyniu (może być słoik) ułóż połowę śledzi i dodaj kilka gożdzików , przykryj połową cebuli następnie powtórz czynność . Na koniec zalewamy wymieszaną śmietaną, przykrywamy i wstawiamy do lodówki (najlepiej na 48 godzin). Podajemy delikatnie posypane cynamonem
Keto Przepisyopakowanie przyprawy do piernika (15g) Na krem: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 200 g masła Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Dodatkowo: Słoik powideł śliwkowych lub dżemu porzeczkowego Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrem na gęstą, jasną masę . Następnie wciąż miksując ciasto dodać kolejne składniki w kolejności jaka jest wymieniona
Fabryka pomysłówCoraz bliżej święta ,coraz bliżej święta........... Bigosik z kapusty kiszonej zrobiony :) Zawekowałam w słoiki i spokojnie do świat może stać. Składniki: kapusta kiszona 3kg marchewka 400 g kiełbasa zwyczajna czy śląska jaką lubicie 800 g boczek wędzony 300 g szynka 400 g przecier pomidorowy 100 g garść suszonych grzybków ziele angielskie 3 szt liść laurowy
Różowa kuchniasmażymy do zezłocenia ,po czym dodajemy po kolei wszystkie składniki zalewy, mieszamy - ew. doprawiamy, aby uzyskać ulubiony smak. Zagotowujemy. Dorzucamy pokrojone w paseczki korniszony i konserwową paprykę. W wysokim słoiku układamy śledzie, zalewamy wystudzoną wcześniej zalewą - kolejna warstwa śledzi i znowu zalewa, aż do wyczerpania składników. Wstawiamy do lodówki. Mogą tam spokojnie stać nawet kilkanaście
Walijskie Pichceniesoli peklującej 4 kulki ziela ang. 2 listki laurowe Do pieczenia: olej majeranek czosnek granulki papryka słodka W 2 l przegotowanej, zimnej wody mieszam sól peklową, wlewam do dużego słoika lub naczynia kamionkowego. Dodaję ziele ang. I listki laurowe, wkładam umyte mięso, zostawiam do peklowania na 7-10 dni. Po tym czasie mięsko wyciągam, można przepłukać wodą. Szynkę
Takie tam pichceniegotujemy z półtorej godzinki dopiero wtedy dodajemy grzybki i dalej gotujemy. Kiedy kapusta będzie miękka dodajemy startą marchew i jeszcze dusimy przez jakieś 20 minut.Po zagotowaniu wkładamy w słoiki takie gorące i mamy zapas na Wigilie
Różowa kuchniarzodkiewki Kiszone papryki Kiszona kapusta Pomidorek Brokuł - wodę zagotowujemy, wkładamy różyczki brokuła, od zagotowania gotujemy 5 minut - przecedzamy Fasola Jaś Karłowy - ugotowana Sos koperkowo-czosnkowy - do naczynia, np słoika wkładamy pęczek koperku, 5 łyżek słonecznika, 2 ząbki czosnku, zalewamy dowolnym olejem tłoczonym na zimno - blendujemy
Szkrab Je Sam