proporcja dla trzyosobowej rodziny: dwóch dorosłych i dziecko): 2 torebki ryżu po 100 g 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (150 g) 1 słoik pikli firmy Rolnik (na zdjęciu poniżej) kilka łyżek majonezu (ja użyłam 400 ml) sól, pieprz Wykonanie: 1. Gotujemy ryż i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Do tej sałatki używam właśnie tych
Kawa z mlekiemzachwyci gości, daję Wam słowo! Nie tylko pięknie wygląda ale też rewelacyjnie smakuje. Szczerze mówiąc, nie sądziłam że będzie mi aż tak smakować. Pychotka Składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek pół puszki kukurydzy 3 duże ziemniaki 2 marchewki 3 jajka 3 ogórki konserwowe 60g żółtego sera 1 podwójna pierś z kurczaka
Cukiernia Pychotkiskórką bez gniazdek nasiennych ugotować z wodą, następnie blenderem zmiksować, dodać do winogron przetartych wsypać cukier, cukier wanilinowy, dżemfix 3:1 i krótko zagotować mieszając przekładać do czystych słoików i zakręcić, postawić na zakrętkach na 30 minut przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu, nie trzeba pasteryzować, zawsze mam dobre w ten sposób przygotowane dżemy - ten dżem jest najlepszy smakowo
W Mojej Kuchni Lubięszklanka mleka w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki mąki pszennej (200 g) 1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia do przełożenia 1 mały słoik powideł śliwkowych (250-300 g) polewa czekoladowa 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 3 płaski łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wrzącej wody do dekoracji 3-4 łyżki płatków
Ugotowaćprzygotowania około 35 donatów potrzebujemy: 2 jajka 1 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki oliwy 1 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 słoik dżemu truskawkowego Łowicz 1 szklanka serka mascarpone cukier puder do posypania Białka jajka ubić na sztywno. Pozostałe składniki ciasta zmiksować ze sobą i dodać pianę z białek, odłożyć mikser
Jadło i czytadłoczekoladą. Ciasto dzięki temu jest wilgotne, mokre i ciężkie z chrupiącą skórką oblaną czekoladą. Palce lizać ! ~~PRZEPIS~~ olej kokosowy 5 łyżek gorzka czekolada 90 % 100 g. żurawina ze słoika ( najlepiej swojej domowej roboty ) ok. 250-300 g. erytrol 4 łyżki miód 3 łyżki sól 1 szczypta jaja 3 szt. mąka 150 g. proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Kuchnia Paulettesczerstwe bułki małe 3 szt. 3 szkl. mleka cukier 1/2 szkl. cukier wanilinowy 1 op. wiórki kokosowe 150 g. Dodatkowo dżem malinowy 1 słoik ( u mnie domowej roboty od babci ) śmietana kremówka 36 % 400 ml. śmietan fix 1 op. wiórki kokosowe 100 g. masło 1 i 1/2 łyżki mleko letnie 1/2 szkl
Kuchnia Paulettesolejem, smakują mi bardziej niż z majonezem. Tą przygotowałam sobie do pracy na drugie śniadanie, polecam. Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka soczewicy Rolnik 0,5 słoika pomidorów suszonych 200 gram drobnego makaronu 1 papryka czerwona Kawałek pora 4 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz Pół pęczka natki pietruszki Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu
Bajeczna Kuchnialetniej wody 7 g drożdży instant (1 opakowanie jak na 500 g mąki) 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju na farsz 1 słoik pesto (około 200 g netto) 200 g sera mozzarella startego na tarce o grubych oczkach 150 g sera ricotta (lub innego kremowego) oraz 2 łyżki masła drobno pokrojony ząbek czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link
Uwaga Babcia Gotujebardzo prosty i szybki przepis na śledzie z oleju podane z czerwoną cebulą. Tak przygotowany śledź jest bardzo smaczny i delikatny. Śledzie w czerwonej cebuli wato umieścić w słoiku i trzymać na specjalne okazje
AniaGotuje.plaromatyczny i szybki obiad z kurczakiem z ciecierzycą duszony w pomidorach. Do tego danie jest bardzo sycące i rozgrzewające idealne na chłodne jesienne dni. Składniki: 1 słoik ciecierzycy 540 g 500 g filetu z kurczaka 1 puszka pomidorów 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia majeranek bazylię curry słodka mielona
magiczna kuchnia Kasipomarańczowym, przykrywamy i dusimy ok 5 minut. Ostudzone składniki przekładamy do naczynia miksującego, dodajemy orzechy i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko miksujemy na gładką masę. Gotowy mus przekładamy do słoika :) Smacznego
Niezły Młynekpozostaje bez zmian. Łatwo, prosto i bardzo smacznie!. Składniki na dwa średnie półmiski: - 12 do 14 dużych plastrów szynki, ja użyłam kruchej szynki Hańderek Sos: - 1/2 słoika chrzanu tartego, ok 10 dag - 10 dag śmietany, 3 kopiate łyżki - 2 łyżki musztardy - 1/2 łyżeczki cukru - pieprz Zalewa: - 1 litr bulionu domowego - 4 łyżki żelatyny
Apetyczna babeczkawytrawne w zalewach octowych, jak marynowana papryka, dynia, grzyby, a także kiszone ogórki. W domu pachnie wszelkimi konfiturami, słodkościami, lasem, ogórkami… wszędzie widać wypełnione pysznościami słoiki. Lubię to. Odprężam się wtedy, nie myślę o niczym innym jak tylko o tym, by eksperymentować, przyprawiać, smakować, próbować, jestem w swoim kulinarnym małym świecie. Uwielbiam to. Dziś kolejny dzień kuchennych przyjemnych zmagań
Zasmakuj Kuchnibyły twarde w sklepie. Ale po nasączeniu ich spirytusem, dżemem i masą wyszły świetne. Spróbujcie! Tort z dżemem truskawkowym Łowicz 1 opakowanie blatów biszkoptowych (3 sztuki w opakowaniu) 1 słoik dżemu truskawkowego Łowicz 750 ml śmietany 30% 500 g mascarpone 3 opakowania śmietan fix 1 opakowanie Śnieżki 2 opakowania galaretki cytrynowej 1 opakowanie rurek spirytus dowolne ozdoby
Gotuję Testuję