słoik - 12348 przepisów (strona:307/824)

Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku oraz jesienna surówka 84

sosie. Część ząbków czosnku się rozpadnie, a część zostanie w całości - możesz je rozsmarowywać na pieczywie - pyszności :) Jak szybko obrać dużą ilość czosnku? Ząbki czosnku możecie włożyć do dużego słoika z nakrętką (na 2-3 razy) lub miski przykrytej pokrywką. Następnie energicznie potrząsajcie wybranym naczyniem przez 20-30 sekund. Łupinki powinny spaść z ząbków czosnku. Drugi sposób to wstawienie ząbków

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowy ketchup. 100% pomidora na zimę. Wiesz co jesz. 78

mądrzeje...a jego kubki smakowe dojrzewają razem z nim. Wersji domowego ketchupu było na przestrzeni lat kilka, ale ta ostatnia jest obłędna. Sprawdźcie sami jak zamknąć 100% pomidora w słoiku i cieszyć się jego smakiem w różnych aranżacjach🍅  Składniki: 3 kg dojrzałych pomidorów  20 dag cebuli 6 dag cukru 12,5 dag musztardy 1 łyżka octu do smaku

Kuchnia po mojemu
CEBULARZE LUBELSKIE 86

Farsz najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej. Cebulę obieramy, większość kroimy w kostkę, ostatnią w piórka. Gotujemy we wrzątku kilkanaście sekund, odcedzamy, mieszamy z olejem, solą i makiem. Przekładamy do słoika, zakręcamy, a po wystudzeniu wstawiamy do lodówki. CIASTO: Mleko podgrzewamy. Z drożdży, cukru, łyżeczki mąki i pół szklanki mleka robimy zaczyn. Jajka roztrzepujemy., 1/3 odstawiamy do posmarowania ciasta. Pozostałe mieszamy

Ostra na Słodko
Uniwersalny farsz mięsny 163

woreczki, woreczki pozbawić powietrza i lekko rozpłaszczyć, żeby zajmowały mało miejsca i zamrozić. Na woreczku piszemy datę mrożenia. W zamrażarce trzymamy maksymalnie pół roku. W lodówce w zamkniętym szczelnie słoiku bądź pudełku możemy przechowywać 3-4 dni. Nie polecam pasteryzowania, jest sporo cebuli, a ta mimo pasteryzacji lubi sobie spleśnieć. Post Uniwersalny farsz mięsny pojawił się poraz pierwszy w LADY

ladykitchen
Czosndogi 946

gniazda nasiennego kroimy w drobną kostkę. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Zielonego ogórka obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w drobną kosteczkę. W małym słoiku umieszczamy olej, ocet, miód i odrobinę wrzątku. Mieszamy dokładnie do połączenia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy do miski z pokrojonymi warzywami. Bułki czosnkowe nacinamy przez środek, uważając

Smaki Na Talerzu
Dżem rabarbarowy z pomarańczową galaretką 73

pomarańczową żelką. Dla miłośników cytrusów i słodkich śniadań w postaci tostów z dżemem lub naleśników. Marmoladka rabarbarowa z pomarańczową galaretką ma wciągający smak; można zajadać ją łyżką prosto ze słoika lub dodawać do innych przepisów. Znakomicie sprawdzi się jako jedna z warstw do przełożenia biszkoptu w torcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z rabarbaru i soku pomarańczy

ProstePesto.pl
Ocet dobry na wszystko! 16 zastosowań octu w moim domu + najtańszy środek do sprzątania! 97

pomysł, który pomógł mi w 2 dni w pozbyciu się tych owadów. Wystarczy zrobić roztwór – kilka kropel octu + kilka kropel płynu do naczyń + odrobina wody. Stawiamy w otwartym słoiku koło „siedliska” owadów i w ten banalnie prosty sposób pozbywamy się muszek owocówek z kuchni . 2. Jak pozbyć się starej naklejki Kto ma dzieci ten wie, jak trudno

W Kawiarence
Swojski smalec ze skwarkami z boczku 75

przez praskę oraz przyprawy: suszony majeranek, pieprz i sól. Podgrzewaj jeszcze chwilę do momentu rumienienia się skwarek. Płynny, ale przestudzony smalczyk wymieszaj z podsmażoną cebulką i boczkiem. Przelej do słoika i odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia. Przechowuj w lodówce. Uwagi: Smalec najlepiej smakuje ze świeżym, swojskim pieczywem i ogórkiem kiszonym. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Swojski smalec

ProstePesto.pl
Szaszłyki z arbuza z serem ricotta i sosem cytrynowo miodowym 66

drobno siekamy. Mieszamy serek ricotta  z jogurtem naturalnym, aż będzie kremowy. Następnie rozkładamy po szklankach lub słoiczkach i skrapiamy sosem miodowo cytrynowym. Szaszłyki z arbuzem układamy na krawędzi słoików.  Całość posypujemy posiekanymi pistacjami i od razu podajemy. Danie to idealnie komponuje się z chrupiącą grzanką z ciabatty lub bagietki. Smacznego! EAT THAT SOCK! Ale o co chodzi

Tajemnice Smaku
Konfitura z owoców dzikiej róży 124

ogólnymi zasadami, przy utrwalaniu termicznym przetworów z owoców róż nie należy ich zbyt długo poddawać działaniu wysokiej temperatury (najwyżej 20 minut). Gorącą konfiturę przełóż do małych słoiczków, dobrze zamknij słoiki i studź w pozycji odwróconej. Smacznego Artykuł Konfitura z owoców dzikiej róży pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Chleb wiejski na zakwasie żytnim 76

mąki żytniej pełnoziarnistej typ 1850 1 łyżeczka soli DODATKOWO 1 małe jajko 1 łyżka mleka 1 łyżka sezamu 1 łyżka maku Sposób przygotowania: ZAKWAS ŻYTNI Słoik z zakwasem żytnim wyjmij przed planowanym pieczeniem chleba i pozostaw w ciepłym miejscu na 3 godziny. Dokarm zakwas połową szklanki letniej wody i połową szklanki mąki, po czym odczekaj kolejne 3 godziny

ProstePesto.pl
Tiramisu z malinami makiem i herbatą matcha 89

Gotowy krem schładzamy przez około 30 minut w lodówce. Kiedy krem się chłodzi zaparzamy herbatę malinową. Przestudzoną herbatę słodzimy syropem malinowym i opcjonalnie dodajemy malinową nalewkę. W szklankach, słoikach lub w jednym dużym naczyniu układamy połowę biszkoptów lekko nasączonych malinowym naparem. Na wierzch układamy połowę malin i przykrywamy połową kremu. Następnie układamy drugą warstwę, czyli nasączone biszkopty, maliny i krem

Tajemnice Smaku
Zdrowe przepisy na cały dzień + nowości w mojej kuchni 146

naprawdę świetnie się sprawdza w kuchni urozmaicając codzienne posiłki.  NA ZDJĘCIU  ⇾    patelnia granitowa do placków i jajek   |  łopatka do naleśników   |  słoik z klipsem   |  talerz deserowy PUSZYSTE PLACUSZKI BANANOWE Składniki (1 porcja): 1 mały banan 10 g mąki kokosowej 30 g mąki orkiszowej 1 jajko 50 g kefiru 1/3 łyżeczki proszku

Zdrowie na języku :P
Domowa zupa ogórkowa 52

jałowca przed podaniem, np. dzieciom Podajemy na ciepło albo na zimno – moje dzieci tak lubią *Ja zwykle wekuję tę zupę, tzn. jeszcze gorącą wlewam ostrożnie do czystego słoika, zakręcam i stawiam do góry dnem. Gdy się ostudzi wstawiam do lodówki. Zużywam w ciągu tygodnia. Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz

Lamarida.pl
Masło orzechowe z orzeszków ziemnych 68

chwili rozdrabniania ich. Wtedy konsystencja nie przypomina jeszcze masła, a orzeszki mają postać małych okruszków. Odłóż je na bok i dodaj pod sam koniec, przed przełożeniem masła do słoika. W ostatnim kroku dodaj niewielką ilość soli i ponownie zmiksuj masło orzechowe. Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce do 30 dni. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub

ProstePesto.pl