słoik - 12348 przepisów (strona:308/824)

Śledź po polsku 196

ugotowane grzyby, pokrojone w paseczki suszone śliwki oraz zile angielskie i liście laurowe. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Odsączone śledzie wymieszać z masą pomidorowo-cebulową. Przełożyć do słoika. Przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą

Pyry na Gaz
Ciasto piernikowe z migdałami 188

cukru trzcinowego Diamant 400 g mąki 100 g czekolady gorzkiej 220 g miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g płatków migdałowych 20 g przyprawy do piernika 1 słoik dżemu morelowego płatki migdałowe do dekoracji wierzchu Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrem trzcinowym i miodem na puszystą masę.   Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika oraz

Bon appetit mon amie
Ziemniaczane ciasteczka z powidłami śliwkowymi 173

jajko 250 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta mielonego kardamonu skórka starta z 1 cytryny 1 mały słoik powideł śliwkowych cukier puder do dekoracji WYKONANIE Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości, po czym ostudzić, obrać i dobrze pognieść. Do ziemniaków dodać posiekane zimne masło, cukier trzcinowy, jajko, mąkę, proszek

Passions hobbies life
SAŁATKA Z PORA, SERA I PIECZAREK + FILMIK 1036

przez co stała się bardziej wyrazista. Jest smaczna i łatwa w przygotowaniu.  SKŁADNIKI : 2 pory 400 g, biała część 6 jajek ugotowanych na twardo 4 ogórki kiszone 1 słoik średniej wielkości pieczarek marynowanych 1/2 puszka groszku konserwowego 200 g sera żółtego sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki majonezu

Kulinarne Fantazje Marioli
Papryki faszerowane z pesto genovese, pomidorkami i mozzarellą 194

Papryki faszerowane z pesto genovese , pomidorkami i mozzarellą Składniki / na 6 porcji: ½ opakowania Rice & MORE Ziarna Inków Monini 6 dużych papryk żółtych i czerwonych oliwa do posmarowania formy ½ słoika pesto genovese Monini 1 kula mozzarelli 125 g 200 g pomidorków koktajlowych 60 g czarnych oliwek 2 cebulki dymki sól i pieprz Przygotowanie papryk faszerowanych: W garnku zagotuj osoloną wodę

Chilli Czosnek i Oliwa
Przepisy na niskokaloryczne naleśniki 218

dolewamy wodę tak, aby się nie przypaliły. Dodajemy cukier oraz cynamon dla smaku. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy w rulon. Jeżeli macie w swoich przetworach na zimę jabłka w słoikach z powodzeniem możecie je wykorzystać do zrobienia naleśników. źródło: hop-sport.pl Sprawdźcie także sklep Hop-Sport.pl, znajdziecie w nim wiele sprzętów, dzięki którym wasza dieta będzie bardziej efektywna.   Post Przepisy

Dajet
Miękkie pierniczki na drożdżach 212

roztrzepanym jajkiem i piec w temp. 170*C opcja termoobiegu od 8-11 minut ( zależy od pieca i grubości pierniczka) Ważne aby pierniki trzymać pod zamknięciem np. w słoiku ponieważ mogą być potem za twarde

W Moim Magicznym Domu
Tarta z gruszek i truskawek jak szarlotka 143

stopniach. W tym czasie przygotowujemy kruszonkę mieszając wszystkie składniki w misce tak, żeby miały konsystencję mokrego piasku. Wyjmujemy spód do tarty z piekarnika, wylewamy na niego cały słoik konfitury z truskawek, rozprowadzamy widelcem, żeby równo się rozsmarowały. Na truskawkach układamy gruszki i posypujemy je kruszonką. Dekorujemy tartę migdałami i pieczemy 30 minut w 180 stopniach (góra, dół). Zostawiamy do ostygnięcia

Ugotowane pozamiatane
Jabłecznik ucierany z nutą pomarańczy 214

temperaturze pokojowej: 5 jajek, 3/4 szkl. cukru, cukier waniliowy, 200 g miękkiego masła, 2 pełne szkl. mąki pszennej, 3 łyżki śmietany 12% 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 litrowy słoik najlepiej domowego musu jabłkowego lub 5 -6 jabłek, 2 łyżki galaretki cytrynowej, cynamon, olejek pomarańczowy Mus jabłkowy   5 dużych jabłek, obrane i starte na tarce o dużych oczkach. Wsypujemy

Kubki smaku
Śledzie w oleju lnianym 489

ręcznikiem, pokroić wedle uznania. 3. Cebulę pokroić w półplasterki. Lekko nasolić, odstawić na kwadrans, po czym przelać wrzątkiem. Można pominąć tę czynność, jeśli ktoś lubi ostrość cebuli. 4. W słoiku na przemian układać śledzie i cebulę, dodatkowo śledzie oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Dorzucić ziele angielskie i liść laurowy. Całość zalać olejem lnianym. Odstawić na kilka dni do lodówki. Po tygodniu

Kuchnia domowa Ani
Zimowa nalewka 163

gwiazdkę jak najbardziej :) Przepis znalazłam na blogu Makóweczki —>KLIK, i tak samo nie podam Wam konkretnej ilości składników. Możecie dodać dowolne. Ważne by do każdej buteleczki czy słoika dodać ich sporo :) Ja na prezent […] Artykuł Zimowa nalewka pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Wilgotny czekoladowy piernik 197

mleka 200g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka cynamonu 100g miękkich suszonych śliwek(drobno posiekanych) 2 jajka 1/2 słoika dżemu śliwkowego lub truskawkowego Wykonanie: W garnku roztopić czekoladę, masło, miód i cukier. Dodać mleko, wymieszać i ostudzić. Jajka roztrzepać, następnie dodać do ostudzonej masy. Dodać mąkę z przyprawami

Olga Piecze i Gotuje
Quiche z kozim serem i warzywami 190

masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Wyciągnij z piekarnika ostudź. Podawaj na gorąco Smacznego *wskazówka Jeśli zależy Ci na czasie zamiast świeżych warzyw wykorzystaj paprykę i bakłażana ze słoika lub puszki.   Artykuł Quiche z kozim serem i warzywami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Szarlotka królewska Krysi 773

według mnie rewelacyjne. Pychotka Składniki: Biszkopt: 5 jaj łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek mąki 3 łyżki cukru Jabłka: 1,5-2kg jabłek lub 1,5 dużego słoika smażonych jabłek 2 galaretki cytrynowe Krem: 0,5 litra mleka 1 budyń waniliowy kostka masła szklanka cukru spirytus Polewa: 0,5 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżka

Cukiernia Pychotki
Oliwki w zalewie z oliwy w rozmarynie i czosnku 135

dodać papryczkę chili, bazylię, zioła prowansalskie, cytrynę. Ja dodałam rozmaryn, czosnek i cytrynę. Co zyskujecie jak zamarynujecie w ten sposób oliwki? Są bardzo aromatyczne dzięki dodatkom, które wrzucicie. Takie słoiki możecie przechowywać nawet do 3 miesięcy. Dodawajcie je potem do różnych dań, sałatek, czy smakujcie same. Składniki: około po 400 g oliwek zielonych i czarnych kilka gałązek świeżego rozmarynu

Zasmakuj Kuchni