słoik - 12348 przepisów (strona:305/824)

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z marchewką 69

mnie nieco wpieniała, bo wszystko farbowała. Teraz mi to w ogóle nie przeszkadza, ale muszę uważać na miejsca, gdzie ją odkładam do kiszenia. Mam jasny blat w kuchni, więc słoik z kapustą musi zawsze jeszcze na czymś stać. Co do tytułowej surówki, była pyyyyyszna. Nie wiem czy to kwestia dodania większej ilości marchewki, może to zasługa oliwy, którą uwielbiam. Wszystko

Kardamonovy
Ciasto makowe z dżemem i masą z serka homogenizowanego 71

maku (u mnie mielony) 2/3 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 800 g serka waniliowego 200 g masła 65 g drobnego cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 2-3 garście płatków migdałowych Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Mąkę przesiewamy

Smaki Na Talerzu
Barszcz czerwony z pieczonych buraków 74

przechowywać barszcz czerwony z pieczonych buraków Ugotowany barszcz możesz przechowywać w lodówce lub innym chłodnym miejscu przez około 2-3 dni. Aby przechowywać barszcz dłużej, możesz zawekować go w słoikach lub zamrozić. W ten sposób może wytrzymać nawet kilka miesięcy Jak podgrzewać barszcz czerwony z pieczonych buraków? Podgrzewając barszcz czerwony należy zachować ostrożność. Zupa nie może zostać doprowadzona do wrzenia

okolicepalnika.pl
Błyskawiczna sałatka 4 składnikowa 125

Jedna z najprostszych sałatek, które są na moim kanale. Gotowa w 10 minut. Bardzo dobrze smakuje i ślicznie się prezentuje :) Składniki: Kukurydza konserwowa puszka Fasola konserwowa puszka Seler konserwowy słoik Jajka 4 Majonez 3 łyżki Sól Pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kosteczkę. Fasolę odcedzić na sicie i lekko przepłukać i dodać do jajek. Dodać kukurydzę

Kulinarne przygody
Zapiekanka warzywna z kurczakiem 116

również bardzo lubimy sięgać po ten patent o czym łatwo przekonasz się przeglądając naszego bloga, na którym znajdziesz np. „cottage” pie z boczniakami, albo sheperd’s pie w słoiku. Polecamy, bo są to proste i bardzo smaczne zapiekanki. Składniki: 1 udko z kurczaka, najlepiej upieczone Kawałek chorizo lub suszonej kiełbasy (5 cm) 1 marchew Kawałek selera korzeniowego ½ cebuli 2 ząbki

Niedzielny kucharz
Jak wykorzystać resztki jedzenia w kuchni 78

Dobrą praktyką jest działanie zapobiegawcze. Jeśli już wiemy, że nie zjemy całego przygotowanego jedzenia warto zadbać o ich odpowiednie przechowywanie. Nadmiar zupy lub sosów można zamrozić lub wlać do słoika i pasteryzować. Dzięki temu danie dłużej będzie przydatne do spożycia. Bardzo często z obiadu zostają ziemniaki, makaron czy ryż. Są to produkty, które szybko się psują oraz nie nadają się

ProstePesto.pl
Smalec (czysty) 77

rzadziej. Smalec wytapiamy aż do momentu, kiedy skwarki się zrumienią, ale jeszcze będą daleko od przypalenia. Wyłączamy gaz i zostawiamy wszystko do lekkiego ostygnięcia. Smalec przelewamy przez sitko do słoika albo ceramicznego naczynia . Ja najczęściej używam zwykłego sitka, dlatego też gotowy smalec ma na dnie odrobinę okruchów ze skwarków (na zdjęciu powyżej). Jeśli potrzebujesz naprawdę czysty smalec, to przyda się

PaleoSMAK
Pesto z oliwek i suszonych pomidorów 91

smaku: 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka suszonej bazylii sól ( kłodawska lub himalajska ) – szczypta kilka łyżek startego parmezana lub podobnego sera Oliwki biorę ze słoika – z reguły najprostsze marynowane, same zielone albo mieszane – raz użyłem nadziewanych papryką i efekt był bardzo ciekawy. Suszone pomidory najlepiej kupić suche, a nie w zalewie z oleju słonecznikowego

PaleoSMAK
Ekstrakt pomarańczowy 119

wódki 125 ml wody Sposób wykonania: 1. Skórkę wyszorować i wyparzyć. Usunąć dokładnie białą część (albedo). Dzięki temu ekstrakt nie będzie gorzki. 2. Skórkę drobno pokroić, wrzucić do słoika / butelki. Zalać wodą i wódką, zakręcić i wstrząsnąć. Schować do ciemnego suchego miejsca (tylko nie do lodówki). 3. Ekstrakt jest gotowy po tygodniu, ale pełny aromat uzyska dopiero po 2 miesiącach

Kuchnia domowa Ani
Hallo Lublin :) Gdzie jeść w Lublinie? 103

Dobra Kawa na dzień dobry? A może pizza w wersji śniadaniowej?  Tak, to jest to miejsce. Palarnia Kawy z obłędnie dobrą kawą, świeże pieczywo, przetwory, czekolady w słoiku i możliwość kupienia tego na wynos. Do tego jest piękny wystrój i to cenie, że takie miejsca się wyróżniają.        2. Zielony Talerzyk  Kolorowe miejsce, nie tylko

Niezły Młynek
Racuchy drożdżowe z miodem i śliwkami 90

produkty. Szczególnie miód z malinami , którego wierną wielbicielką jest moja córka. Ten miodek widzicie też na placuszkach i uwierzcie, że jest przepyszny, ale u nas najczęściej znika prosto ze słoika! Wszystkie miody są unikalne i pochodzą wprost z prawdziwych oraz niewielkich pasiek. Nie produkuje się ich w pośpiechu oraz na masową skalę, więc nie muszą udawać swojej wartości.  Miodki

Di gotuje
Francuskie rożki z jabłkiem 117

fajnym dodatkiem do popołudniowej kawy czy herbaty. Dodatkowo udekorowałam je lukrem cytrynowym. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 1szkl. prażonych jabłek ze słoika (u mnie domowej roboty) ok. 1-2 łyżeczki soku z cytryny ok. 2-3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwinęłam. Ciasto przekroiłam po długości na trzy długie pasy. Następnie

Waniliowe Improwizacje
Zbiór przepisów na pyszne i zdrowe posiłki 150

Jadłosfera oprócz wielu takich podstawowych składników zdrowej diety urozmaica swoją ofertę także o oryginalne, ciekawe produkty, jak np. ten gotowy gulasz ❤ Polecam ten sklep raz jeszcze 💚 ➡️ Składniki (2 porcje): słoik wege gulaszu w tajskim stylu, 100 g żytniego makaronu, kostka wędzonego tofu, 1 łyżka oleju, słodka papryka wędzona + czarny pieprz, natka pietruszki ➡️ Przygotowanie : tofu pokrój w małą kostkę i wrzuć

Zdrowie na języku :P
Sałatka z pomidorem, mozzarellą i ogórkiem 102

pieprz Wykonanie: Pomidorki przekroić na pół, ogórki w półplasterki, Paprykę w paseczki, a mozzarellę w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie półksiężyce. Sałaty wrzucić do miski, dodać pozostałe składniki. Do słoika wlać wszystkie składniki na sos, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kandyzowana skórka z cytrusów 79

przygotowanie słodkiego kandyzu o uniwersalnym zastosowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kandyzowana skórka z cytryn i pomarańczy 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Trudność: Łatwe Ilość 1 słoik Przygotowanie 20 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 300 kcal Kandyzowane skórki cytrusowe z cytryn i pomarańczy. Słodki kandyz do deserów, sernika i pączków w lukrze. Cytrusowo cukrowa dekoracja. Składniki: skórka

ProstePesto.pl