mnie nieco wpieniała, bo wszystko farbowała. Teraz mi to w ogóle nie przeszkadza, ale muszę uważać na miejsca, gdzie ją odkładam do kiszenia. Mam jasny blat w kuchni, więc słoik z kapustą musi zawsze jeszcze na czymś stać. Co do tytułowej surówki, była pyyyyyszna. Nie wiem czy to kwestia dodania większej ilości marchewki, może to zasługa oliwy, którą uwielbiam. Wszystko
Kardamonovymaku (u mnie mielony) 2/3 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 800 g serka waniliowego 200 g masła 65 g drobnego cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 2-3 garście płatków migdałowych Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Mąkę przesiewamy
Smaki Na Talerzuprzechowywać barszcz czerwony z pieczonych buraków Ugotowany barszcz możesz przechowywać w lodówce lub innym chłodnym miejscu przez około 2-3 dni. Aby przechowywać barszcz dłużej, możesz zawekować go w słoikach lub zamrozić. W ten sposób może wytrzymać nawet kilka miesięcy Jak podgrzewać barszcz czerwony z pieczonych buraków? Podgrzewając barszcz czerwony należy zachować ostrożność. Zupa nie może zostać doprowadzona do wrzenia
okolicepalnika.plJedna z najprostszych sałatek, które są na moim kanale. Gotowa w 10 minut. Bardzo dobrze smakuje i ślicznie się prezentuje :) Składniki: Kukurydza konserwowa puszka Fasola konserwowa puszka Seler konserwowy słoik Jajka 4 Majonez 3 łyżki Sól Pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kosteczkę. Fasolę odcedzić na sicie i lekko przepłukać i dodać do jajek. Dodać kukurydzę
Kulinarne przygodyrównież bardzo lubimy sięgać po ten patent o czym łatwo przekonasz się przeglądając naszego bloga, na którym znajdziesz np. „cottage” pie z boczniakami, albo sheperd’s pie w słoiku. Polecamy, bo są to proste i bardzo smaczne zapiekanki. Składniki: 1 udko z kurczaka, najlepiej upieczone Kawałek chorizo lub suszonej kiełbasy (5 cm) 1 marchew Kawałek selera korzeniowego ½ cebuli 2 ząbki
Niedzielny kucharzDobrą praktyką jest działanie zapobiegawcze. Jeśli już wiemy, że nie zjemy całego przygotowanego jedzenia warto zadbać o ich odpowiednie przechowywanie. Nadmiar zupy lub sosów można zamrozić lub wlać do słoika i pasteryzować. Dzięki temu danie dłużej będzie przydatne do spożycia. Bardzo często z obiadu zostają ziemniaki, makaron czy ryż. Są to produkty, które szybko się psują oraz nie nadają się
ProstePesto.plrzadziej. Smalec wytapiamy aż do momentu, kiedy skwarki się zrumienią, ale jeszcze będą daleko od przypalenia. Wyłączamy gaz i zostawiamy wszystko do lekkiego ostygnięcia. Smalec przelewamy przez sitko do słoika albo ceramicznego naczynia . Ja najczęściej używam zwykłego sitka, dlatego też gotowy smalec ma na dnie odrobinę okruchów ze skwarków (na zdjęciu powyżej). Jeśli potrzebujesz naprawdę czysty smalec, to przyda się
PaleoSMAKsmaku: 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka suszonej bazylii sól ( kłodawska lub himalajska ) – szczypta kilka łyżek startego parmezana lub podobnego sera Oliwki biorę ze słoika – z reguły najprostsze marynowane, same zielone albo mieszane – raz użyłem nadziewanych papryką i efekt był bardzo ciekawy. Suszone pomidory najlepiej kupić suche, a nie w zalewie z oleju słonecznikowego
PaleoSMAKwódki 125 ml wody Sposób wykonania: 1. Skórkę wyszorować i wyparzyć. Usunąć dokładnie białą część (albedo). Dzięki temu ekstrakt nie będzie gorzki. 2. Skórkę drobno pokroić, wrzucić do słoika / butelki. Zalać wodą i wódką, zakręcić i wstrząsnąć. Schować do ciemnego suchego miejsca (tylko nie do lodówki). 3. Ekstrakt jest gotowy po tygodniu, ale pełny aromat uzyska dopiero po 2 miesiącach
Kuchnia domowa AniDobra Kawa na dzień dobry? A może pizza w wersji śniadaniowej? Tak, to jest to miejsce. Palarnia Kawy z obłędnie dobrą kawą, świeże pieczywo, przetwory, czekolady w słoiku i możliwość kupienia tego na wynos. Do tego jest piękny wystrój i to cenie, że takie miejsca się wyróżniają. 2. Zielony Talerzyk Kolorowe miejsce, nie tylko
Niezły Młynekprodukty. Szczególnie miód z malinami , którego wierną wielbicielką jest moja córka. Ten miodek widzicie też na placuszkach i uwierzcie, że jest przepyszny, ale u nas najczęściej znika prosto ze słoika! Wszystkie miody są unikalne i pochodzą wprost z prawdziwych oraz niewielkich pasiek. Nie produkuje się ich w pośpiechu oraz na masową skalę, więc nie muszą udawać swojej wartości. Miodki
Di gotujefajnym dodatkiem do popołudniowej kawy czy herbaty. Dodatkowo udekorowałam je lukrem cytrynowym. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 1szkl. prażonych jabłek ze słoika (u mnie domowej roboty) ok. 1-2 łyżeczki soku z cytryny ok. 2-3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwinęłam. Ciasto przekroiłam po długości na trzy długie pasy. Następnie
Waniliowe ImprowizacjeJadłosfera oprócz wielu takich podstawowych składników zdrowej diety urozmaica swoją ofertę także o oryginalne, ciekawe produkty, jak np. ten gotowy gulasz ❤ Polecam ten sklep raz jeszcze 💚 ➡️ Składniki (2 porcje): słoik wege gulaszu w tajskim stylu, 100 g żytniego makaronu, kostka wędzonego tofu, 1 łyżka oleju, słodka papryka wędzona + czarny pieprz, natka pietruszki ➡️ Przygotowanie : tofu pokrój w małą kostkę i wrzuć
Zdrowie na języku :Ppieprz Wykonanie: Pomidorki przekroić na pół, ogórki w półplasterki, Paprykę w paseczki, a mozzarellę w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie półksiężyce. Sałaty wrzucić do miski, dodać pozostałe składniki. Do słoika wlać wszystkie składniki na sos, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiprzygotowanie słodkiego kandyzu o uniwersalnym zastosowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kandyzowana skórka z cytryn i pomarańczy 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Trudność: Łatwe Ilość 1 słoik Przygotowanie 20 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 300 kcal Kandyzowane skórki cytrusowe z cytryn i pomarańczy. Słodki kandyz do deserów, sernika i pączków w lukrze. Cytrusowo cukrowa dekoracja. Składniki: skórka
ProstePesto.pl