słoik - 12348 przepisów (strona:305/824)

Ekstrakt pomarańczowy 126

wódki 125 ml wody Sposób wykonania: 1. Skórkę wyszorować i wyparzyć. Usunąć dokładnie białą część (albedo). Dzięki temu ekstrakt nie będzie gorzki. 2. Skórkę drobno pokroić, wrzucić do słoika / butelki. Zalać wodą i wódką, zakręcić i wstrząsnąć. Schować do ciemnego suchego miejsca (tylko nie do lodówki). 3. Ekstrakt jest gotowy po tygodniu, ale pełny aromat uzyska dopiero po 2 miesiącach

Kuchnia domowa Ani
Hallo Lublin :) Gdzie jeść w Lublinie? 107

Dobra Kawa na dzień dobry? A może pizza w wersji śniadaniowej?  Tak, to jest to miejsce. Palarnia Kawy z obłędnie dobrą kawą, świeże pieczywo, przetwory, czekolady w słoiku i możliwość kupienia tego na wynos. Do tego jest piękny wystrój i to cenie, że takie miejsca się wyróżniają.        2. Zielony Talerzyk  Kolorowe miejsce, nie tylko

Niezły Młynek
Racuchy drożdżowe z miodem i śliwkami 95

produkty. Szczególnie miód z malinami , którego wierną wielbicielką jest moja córka. Ten miodek widzicie też na placuszkach i uwierzcie, że jest przepyszny, ale u nas najczęściej znika prosto ze słoika! Wszystkie miody są unikalne i pochodzą wprost z prawdziwych oraz niewielkich pasiek. Nie produkuje się ich w pośpiechu oraz na masową skalę, więc nie muszą udawać swojej wartości.  Miodki

Di gotuje
Francuskie rożki z jabłkiem 120

fajnym dodatkiem do popołudniowej kawy czy herbaty. Dodatkowo udekorowałam je lukrem cytrynowym. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 1szkl. prażonych jabłek ze słoika (u mnie domowej roboty) ok. 1-2 łyżeczki soku z cytryny ok. 2-3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwinęłam. Ciasto przekroiłam po długości na trzy długie pasy. Następnie

Waniliowe Improwizacje
Zbiór przepisów na pyszne i zdrowe posiłki 155

Jadłosfera oprócz wielu takich podstawowych składników zdrowej diety urozmaica swoją ofertę także o oryginalne, ciekawe produkty, jak np. ten gotowy gulasz ❤ Polecam ten sklep raz jeszcze 💚 ➡️ Składniki (2 porcje): słoik wege gulaszu w tajskim stylu, 100 g żytniego makaronu, kostka wędzonego tofu, 1 łyżka oleju, słodka papryka wędzona + czarny pieprz, natka pietruszki ➡️ Przygotowanie : tofu pokrój w małą kostkę i wrzuć

Zdrowie na języku :P
Sałatka z pomidorem, mozzarellą i ogórkiem 107

pieprz Wykonanie: Pomidorki przekroić na pół, ogórki w półplasterki, Paprykę w paseczki, a mozzarellę w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie półksiężyce. Sałaty wrzucić do miski, dodać pozostałe składniki. Do słoika wlać wszystkie składniki na sos, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kandyzowana skórka z cytrusów 89

przygotowanie słodkiego kandyzu o uniwersalnym zastosowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kandyzowana skórka z cytryn i pomarańczy 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Trudność: Łatwe Ilość 1 słoik Przygotowanie 20 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 300 kcal Kandyzowane skórki cytrusowe z cytryn i pomarańczy. Słodki kandyz do deserów, sernika i pączków w lukrze. Cytrusowo cukrowa dekoracja. Składniki: skórka

ProstePesto.pl
Cytryny w syropie cukrowym z imbirem do herbaty 81

skórki i postaraj się usunąć jak najwięcej gorzkiego albedo (białe błonki). Czysty miąższ pokrój na mniejsze cząstki. Kawałki cytryn włóż do słoiczków warstwami, każdą z warstw polej syropem cukrowym. Słoiki zakręć i wstaw do lodówki na co najmniej 5 godzin. Uwagi: Cytrynki w syropie cukrowym dodawaj do herbaty lub grzańca. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Cytryny w korzennym syropie

ProstePesto.pl
Świeżonka czyli swojska uczta mięsna 280

Dopraw solą i pieprzem i wszystko wymieszaj. Podawaj na ciepło z ogórkiem kiszonym lub kapustą i koniecznie z kieliszkiem czegoś mocniejszego W ten sposób przyrządzone mięso można przełożyć do słoików i zawekować. Smacznego! Artykuł Świeżonka czyli swojska uczta mięsna pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka z tuńczykiem i kuskusem w stylu włoskim 117

lepszego! Gdy tylko kończy się sezon i pomidory dostępne w sklepach coraz bardziej przypominają w smaku tekturę, przerzucam się na suszone pomidory. Są jak lato zamknięte w słoiku. Nadają sałatce niesamowitego, wyrazistego smaku. Oliwki . Kocham kraje śródziemnomorskie za lazurową wodę, urokliwe miasteczka, przepyszne sery i oliwki właśnie. Zawsze, gdy jestem w Grecji czy Turcji zajadam się nimi na potęgę

Na-talerzu.pl
Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku oraz jesienna surówka 105

sosie. Część ząbków czosnku się rozpadnie, a część zostanie w całości - możesz je rozsmarowywać na pieczywie - pyszności :) Jak szybko obrać dużą ilość czosnku? Ząbki czosnku możecie włożyć do dużego słoika z nakrętką (na 2-3 razy) lub miski przykrytej pokrywką. Następnie energicznie potrząsajcie wybranym naczyniem przez 20-30 sekund. Łupinki powinny spaść z ząbków czosnku. Drugi sposób to wstawienie ząbków

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowy ketchup. 100% pomidora na zimę. Wiesz co jesz. 88

mądrzeje...a jego kubki smakowe dojrzewają razem z nim. Wersji domowego ketchupu było na przestrzeni lat kilka, ale ta ostatnia jest obłędna. Sprawdźcie sami jak zamknąć 100% pomidora w słoiku i cieszyć się jego smakiem w różnych aranżacjach🍅  Składniki: 3 kg dojrzałych pomidorów  20 dag cebuli 6 dag cukru 12,5 dag musztardy 1 łyżka octu do smaku

Kuchnia po mojemu
CEBULARZE LUBELSKIE 103

Farsz najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej. Cebulę obieramy, większość kroimy w kostkę, ostatnią w piórka. Gotujemy we wrzątku kilkanaście sekund, odcedzamy, mieszamy z olejem, solą i makiem. Przekładamy do słoika, zakręcamy, a po wystudzeniu wstawiamy do lodówki. CIASTO: Mleko podgrzewamy. Z drożdży, cukru, łyżeczki mąki i pół szklanki mleka robimy zaczyn. Jajka roztrzepujemy., 1/3 odstawiamy do posmarowania ciasta. Pozostałe mieszamy

Ostra na Słodko
Uniwersalny farsz mięsny 186

woreczki, woreczki pozbawić powietrza i lekko rozpłaszczyć, żeby zajmowały mało miejsca i zamrozić. Na woreczku piszemy datę mrożenia. W zamrażarce trzymamy maksymalnie pół roku. W lodówce w zamkniętym szczelnie słoiku bądź pudełku możemy przechowywać 3-4 dni. Nie polecam pasteryzowania, jest sporo cebuli, a ta mimo pasteryzacji lubi sobie spleśnieć. Post Uniwersalny farsz mięsny pojawił się poraz pierwszy w LADY

ladykitchen
Czosndogi 954

gniazda nasiennego kroimy w drobną kostkę. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Zielonego ogórka obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w drobną kosteczkę. W małym słoiku umieszczamy olej, ocet, miód i odrobinę wrzątku. Mieszamy dokładnie do połączenia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy do miski z pokrojonymi warzywami. Bułki czosnkowe nacinamy przez środek, uważając

Smaki Na Talerzu