słoik - 12348 przepisów (strona:301/824)

Ciecierzyca w sosie szpinakowo-serowym 40

najbardziej ta propozycja żywieniowa jest także dla Was! Składniki (2 porcje): 200g świeżego szpinaku, 4 ząbki czosnku, 80g tartego sera typu parmezan, 100g śmietanki 18%, 120g ciecierzycy ze słoika/puszki (masa netto po odsączeniu z zalewy), łyżka oliwy z oliwek, szczypta soli i pieprzu. Jeśli wykluczacie z diety nabiał, to możecie lekko zmodyfikować to danie: – zamiast sera typu parmezan

Natka Pietruszki
Z ŁĄKI NA TALERZ: Fiołkowa owsianka nocna z malinami 75

jako jedne z pierwszych z wiosennego rękawa mam szczególny sentyment :) Utarłam część kwietnego zbioru z cukrem i dodałam do płatków owsianych z odrobiną masła z orzechów laskowych. Na dno słoika włożyłam maliny zagotowane z miodem, potem owsianą mieszankę z fiołkami, przykryłam całość pierzynką z jogurtu i włożyłam na noc do lodówki. Czas i chłód sprawiły, że o poranku wyciągnęłam słoiczek

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Biała kiełbasa 80

miejsce na 3-4 godziny. Przygotować jelita wg. zaleceń producenta. Jeżeli nie wykorzystacie wszystkich jelit, można je przesypać obficie solą i przechowywać w wyparzonym i szczelnie zakręconym słoiku w lodówce. Wymoczone i wypłukane jelita naciągnąć na wcześniej wysmarowany olejem lejek umieszczony w maszynce do mielenia mięsa.  Koniec jelita zawiązać na supeł i delikatnie

Kulinarne przemyslenia
Makaron z pesto bazyliowym, burratą i pomidorkami koktajlowymi 71

makaronem to doskonały pomysł na szybki i pyszny obiad - jest to proste w przygotowaniu danie, które fantastycznie smakuje i nie wymaga dużo pracy. Można wykorzystać gotowy sos pesto ze słoika albo zrobić własny, według takiego przepisu>>>      Makaron z pesto       Naprawdę uwielbiam prostotę tego przepisu na makaron z pesto . Jednak istnieje wiele

Moja Książka Kucharska
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym 573

sokiem z cytryny. Na początek polecamy dodać 2 – 3 łyżki chrzanu i sprawdzić, czy opowiada nam smak. W razie potrzeby dodajemy jeszcze odpowiednią ilość. Pamiętajmy, że chrzan ze słoika jest chrzanowi nie równy. Zdarza się, że jest dobrej jakości i wówczas potrafi być naprawdę ostry. Dlatego warto dodawać go w kilku etapach i kontrolować smak sosu. Jeśli użyjemy świeżo

Kuchnia Na Wypasie
Dulce de Leche 53

gotuj, jakieś 60-80 minut. Po drugie kiedy kajmak zaczynie gęstnieć, wtedy zacznij mieszać, by się nie przypaliło i wtedy to wlej espresso. Na koniec, po przestygnięciu, przelej do słoika lub innego pojemnika i schowaj do lodówki. Smacznego, na przykład z twargiem, jest pyszne 😉 🟦🟨 Zapraszam Cię również do obserwowania mojego Instagrama , gdzie oczywiście znajdują się przepisy, pod moimi daniami. Wystarczy

RafalCook
Sałatka z selera konserwowego i ananasa. 66

kwas foliowy. Związki mineralne to: potas, sód, magnez, wapń, żelazo, cynk. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 1 puszka ananasa – 1 słoik selera konserwowego – 1 woreczek ryżu – 1 puszka kukurydzy – przyprawa do kurczaka – sól, pieprz – 1 mała pierś z kurczaka – 3 ogórki konserwowe – 4 łyżki jogurtu greckiego Pierś z kurczaka kroimy

Zdrowy Styl Joanny
Fantastyczne ciasto Chałwowiec z Wiśniami 92

waniliowe lub śmietankowe bez cukru (każdy na 500ml mleka) 850ml mleka 3 łyżki cukru 250g masła w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) Dodatkowo: 1 słoik wiśni drążonych (waga razem z kompotem około 680g) kakao do posypania Przygotujemy budyń do kremu: 1. Do rondelka wlać około 500ml mleka, dodać cukier, cukier z wanilią i postawić

Mała Cukierenka
Pierogi kebabowe 1129

przykryć ścierką, odstawić na 15-20 minut do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na stolnicy podsypanej niewielką ilością mąki pszennej. Następnie przy pomocy miseczki lub słoika wykrawać krążki. Każdy krążek posmarować łyżką przygotowanego sosu i wyłożyć porcję farszu (z kurczaka, pieczarek i cebuli) oraz pozostałych składników, tj. papryki, ogórków i kukurydzy. Posypać startym żółtym serem. Zlepić

Danka Pichci