słoik - 12348 przepisów (strona:294/824)

Ogórki na zimę z chili 105

dałam całą torebkę) ziele angielskie pieprz liść laurowy Wykonanie: Ogórki pociąć w słupki, posolić i poczekać aż zmiękną. Z podanych składników ugotować zalewę, którą należy zalać ogórki. Do każdego słoika można dodać ząbek czosnku. Pasteryzować 15 minut. Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka

Pychotkaaa
Ogórki z curry 166

Składniki: zalewa 3 szklanki wody 1 szklanka octu 0,5 kg cukru 1,5 łyżki soli opakowanie przyprawy curry dodatkowo gorczyca liść laurowy 3 kg ogórków Wykonanie: Do słoików włożyć po parę ziaren gorczycy i po jednym liściu laurowym, później powkładać ciasno ogórki pokrojone w słupki. Zalać ugotowaną zalewą. Pasteryzować około 10 minut

Pychotkaaa
Ogórki z keczupem do słoików na zimę 126

Dziś przepis na pyszne ogórki do słoików w zalewie keczupowej. Bardzo proste i szybkie do wykonania więc zachęcam do spróbowania. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Fasolka szparagowa w słoikach na zimę 150

fasolkę czekamy cały rok, więc aby cieszyć się nią nawet w zimie polecam, póki trwa na nią sezon zamknąć ją do słoików. Przepis bardzo prosty więc polecam. Nadaje się świetnie do obiadu razem z bułka tartą. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Mizeria do słoików na zimę 112

wiem jak wy ale ja uwielbiam mizerię, mogę ją jeść codziennie z ziemniakami. Od teraz będę mogła jeść ją nawet w zimie. Oto przepis na mizerię do słoików, wystarczy dodać śmietanę i przyprawy, smakołyk gotowy! Czytaj więcej

Pychotkaaa
Fasolka szparagowa do słoików wg Siostry Anastazji 674

Dorwałam książkę z przetworami, więc mam dużo pomysłów na nowe weki, jednak nie mam już pustych słoików! A dziś fasolka szparagowa na zimę wg Siostry Anastazji, prosta rzecz a w zimie na pewno ucieszy nie jednego łasucha. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Mizeria ogórkowa do słoików wg Siostry Anastazji 179

będzie chyba hit moich tegorocznych słoik-owych odkryć. Kocham mizerię więc będę się nią delektować nawet w zimie! Wystarczy odlać z niej wodę doprawić jak tradycyjną mizerię i do obiadu jak znalazł. Przepis pochodzi z książki 153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Gruszki w zlewie łagodnej wg Siostry Anastazji 178

gruszki czekamy cały rok, są one zazwyczaj bardzo krótko więc warto zamknąć je w słoikach. Zapraszam na gruszki w zalewie łagodnej z przepisu Siostry Anastazji z książki 153 przetwory i dania mięsne. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Pomidorki koktajlowe w słonej zalewie 136

Drugi przepis na pomidory do słoików, pierwszy znajdziecie tutaj . Dziś wersja ciut łagodniejsza bo w deczko słonej zalewie. Pomidorki idealnie nadają się do dekoracji talerza, polecam! Czytaj więcej

Pychotkaaa
Jabłka tarte wg Siostry Anastazji 138

Jabłka tarte do słoików na zimę to świetny "myk" gdy w środku zimy zamarzy nam się szarlotka z domowymi jabłkami. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Buraczki czerwone z chrzanem wg Siostry Anastazji 123

Kolejne buraczki ze słoika, były z już z czosnkiem przepis tu , teraz pora na buraczki z chrzanem. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Włoska przyprawa do mięs – własnego wyrobu 466

młynkiem do kawy , nie całkowicie , raczej na coś w rodzaju grysu . Zioła ocieramy rękami , odrzucając twarde , zdrewniałe łodygi . Wszystko łączymy razem i dodajemy sól , mieszamy , przekładamy do suchych , szczelnych słoików . Gotowe , teraz filecik z kurczaka , kilka kropli oliwy , nasza przyprawa i na grilla lub na patelnię ..mniam         Post Włoska przyprawa do mięs – własnego wyrobu pojawił

Ogrodnik w podróży
Puree z dyni, super do ciast, placuszków, deserów 130

blendera lub thermomix, dokładnie zmielić na papkę. Tak przygotowane puree włożyć do czystych słoiczków, zakręcić i pasteryzować 20 minut. Tak przygotowane puree można długo przechowywać. Później wystarczy tylko otworzyć słoik i można przygotować różne smakołyki. Thermomix – wrzucić upieczoną dynię do naczynia miksującego, powoli zwiększać obrotu aż do 9 i miksować do uzyskania puszystej gładkiej masy, kilka sekund. Polecam

Kuchnia Pokoleń
„Reszteczka „sałatka z zielonych pomidorów 242

wydzieli się sok , a warzywa zmiękną dodajemy ocet , olej, gorczycę i pozostawiamy sałatkę w misce na noc . Drugiego dnia , dodajemy pieprz , mieszamy i przekładamy , lekko ugniatając, do wyparzonych słoików wraz z zalewą . Pasteryzujemy około 10 minut od zagotowania . Wyjmujemy z wrzątku , odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia . Sałatka przechowuje się doskonale nawet kilka lat i jest pysznym dodatkiem do obiadu

Ogrodnik w podróży
Leczo z kiełbasą 154

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , bardzo smaczna i jednocześnie wygodna potrawa , nadwyżki można spokojnie wsadzić do słoików , pasteryzować 15 minut i przechowywać kilka miesięcy , na czarną godzinę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki 5 grubościennych

Ogrodnik w podróży