słoik - 12348 przepisów (strona:304/824)

Gulasz z żołądków drobiowych 61

Każdy, kto nieco intensywniej zajmuje się gotowaniem, ma prawdopodobnie ten sam dylemat... Jak zagospodarować produkty, które pozostały z przyrządzania poprzedniej potrawy, bo nie zużyto całej zawartości puszki bądź słoika... Nie bardzo jest możliwość ponownego zakonserwowania tego, bo np. kolejna obróbka cieplna, wpłynie na jakość, czy smak tych produktów, lub w ogóle wyeliminuje je z możliwości ponownego użycia! Jak sobie zatem

R'n'G Kitchen
Sos al ragu – prosty przepis na skróty 98

prostu pyszny. Od początku do końca zrobiony z domowych składników. Czas: 35-40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże W życiu można iść na skróty i kupić słoik chemicznego sosu bolońskiego, żeby zrobić w domu spaghetti bolognese. Pewnie wiesz, że nie ma czegoś takiego jak spaghetti po bolońsku, bo właściwa nazwa to makaron al ragu, czyli z mięsem

Niedzielny kucharz
Tort naleśnikowy truskawkowo – czekoladowy 106

snem, ochota na tort naleśnikowy głównych bohaterów zmotywowała mojego pierwszoklasistę do przygotowania dania PRZEPIS TORT NALEŚNIKOWY TRUSKAWKOWO CZEKOLADOWY Składniki: 10-12 naleśników – tutaj przepis na naleśniki podstawowe 1 słoik ok 250g dżemu truskawkowego niskosłodzonego 1 mały słoiczek powideł śliwkowych bez cukru do podania bita śmietana polewa czekoladowa: 150g masła 5 łyżek gorącej wody 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek

Dorota Smakuje
Kurczak jak z KFC – przepis na panierkę 106

ulubionym sosem lub/i surówką. Zapraszamy do sprawdzenia innych naszych pomysłów na kurczaka. Polecamy frytki z piersi kurczaka w cieście , pyszne r oladki z piersi kurczaka , kurczaka w galarecie ze słoika oraz aromatycznego kurczaka z patelni . Życzymy smacznego!     Artykuł Kurczak jak z KFC – przepis na panierkę pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Naleśniki zapiekane z kurczakiem i serem 92

stron, aż się lekko zrumienią. Jak zrobić naleśniki zapiekane z kurczakiem i serem ? Składniki: naleśniki: 4 szt. filet z piersi kurczaka: 300 g sos słodko – kwaśny : 1 słoik ( 550 g ) ser żółty: 200 g mleko: 150 ml czosnek suszony: 1 łyżeczka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Na suchej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę

Kuchnia Na Wypasie
Azjatycki rosół z grzybami i makaronem 60

praktyczny sposób na wykorzystanie resztek przygotowanej już zupy. Jeśli wiem, że będę miała niewiele czasu na przygotowanie posiłku, rosół z przyprawami gotuję z wyprzedzeniem, gorący przelewam do wyparzonego słoika, a po zamknięciu i wystudzeniu przechowuję do kilku dni w lodówce. Później wystarczy jedynie rosół podgrzać, doprawić sosem sojowym, usmażyć grzyby i ugotować makaron – co nie zajmuje więcej niż kilkanaście

Even Better Food
Ciasto makowe z kremem budyniowym 82

budyń śmietankowy bez cukru (64 g) 2 czubate łyżki mąki pszennej 200 g masła 100 g białej czekolady Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/3 szklani śmietanki 30% Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki (ok. 280 g) 2-3 kostki gorzkiej czekolady 2-3 kostki białej czekolady Wykonanie: Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto makowe z kremem budyniowym 82

budyń śmietankowy bez cukru (64 g) 2 czubate łyżki mąki pszennej 200 g masła 100 g białej czekolady Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/3 szklani śmietanki 30% Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki (ok. 280 g) 2-3 kostki gorzkiej czekolady 2-3 kostki białej czekolady Wykonanie: Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem

Kuchnia MagdaLeny
Warstwowa sałatka„ Ananas” 99

tutaj  i  tutaj . Z rozmachu chciałam życzyć Wam szampańskiej zabawy, ale może zmienimy to na przyjemny, spokojny wieczór? Warstwowa sałatka,, Ananas“ : Składniki : 5 jajek 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 150 g żółtego sera 150 g majonezu do dekoracji: około 12 połówek orzecha wloskiego kilka listkow sałaty masłowej lub najlepiej lodowej  coś zielonego do dekoracji: koperek

dolcevitainmykitchen
Bogracz 84

blogu. My wielokrotnie wiercił mi dziurę w brzuchu, żebym w końcu go zrobiłam. Zrobiłam, ale on nie może go obecnie jeść. No peszek. Zawekowałam więc jeden duży słoik, resztę zjadłyśmy z Tolą. Na Sylwestra jeść go nie miałam w planie, bo plany od dawna są zupełnie inne. Dzisiejszy bogracz zrobiłam jedynie z myślą o Was. Jeżeli chodzi o sam przepis

Kardamonovy
Pasta ze szprotek i rolmopsy na imprezowy stół 76

ogniu. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Cebule kroimy w piórka. Filety smarujemy musztardą, oprószamy pieprzem, układamy cebulę, po jednym ogóreczku i ciasno zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczkami, układamy ciasno w słoiku i zalewamy zimną zalewą. Wstawiamy do lodówki na 2 dni, żeby się zamarynowały

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczny śledź w trzech odsłonach 75

laurowe 4 goździki  Sos żurawinowy: 250 żurawiny 5 łyżek cukru sok z 1/2 cytryny 1 łyżka chrzanu Sos tatarski 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe pół słoika marynowanych  prawdziwków 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego  sól pieprz Sos chrzanowy mały słoiczek startego chrzanu 2 jajka ugotowane na twardo gęsta śmietana szczypta cukru sól

Kulinarne przygody Gatity
Ziołowy sos z jajkami, chrzanem i ogórkami konserwowymi 69

jajka 1 ogórek konserwowy pół małej cebuli pół pęczka natki pietruszki pół pęczka koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka chrzanu (ja użyłam ze słoika, ale lepszy byłby świeży) sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut. Po tym czasie jajka zalewamy zimną wodą i odstawiamy. Cebulę kroimy w drobną

Kardamonovy
Karryslid – duński śledź curry 96

świątecznych potraw, serwowana w Danii na bożonarodzeniowy obiad. Ale w sklepach można go kupić przez cały rok. Śledź curry to nasza ulubiona potrawa podczas podróży do Danii. Kupujemy słoik już pierwszego dnia, kiedy przyjeżdżamy do Kopenhagi [Przeczytaj artykuł o 10 darmowych atrakcjach Kopenhagi] . Do tego duński ciemny chleb i pyszna skandynawska kolacja gotowa. Ale jeśli śledź curry ma być

smakowitehistorie.com
Pasztet z cukinii z kaparami 63

Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, nie mam ochoty na kupowanie tej sklepowej. Pierwszą zrobiłam tylko dlatego, że z Podlasia przywiozłam główkę kapusty, na którą nie miałam pomysłu. Wylądowała w słoiku. Była genialna. Do takiego pasztetu pasowałaby mi też mizeria i wszelakie surówki na bazie jogurtu lub śmietany. W przyszłym sezonie letnim tak właśnie zrobię. Składniki: 3 średnie cukinie (w sumie

Kardamonovy