tutaj i tutaj . Z rozmachu chciałam życzyć Wam szampańskiej zabawy, ale może zmienimy to na przyjemny, spokojny wieczór? Warstwowa sałatka,, Ananas“ : Składniki : 5 jajek 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 150 g żółtego sera 150 g majonezu do dekoracji: około 12 połówek orzecha wloskiego kilka listkow sałaty masłowej lub najlepiej lodowej coś zielonego do dekoracji: koperek
dolcevitainmykitchenblogu. My wielokrotnie wiercił mi dziurę w brzuchu, żebym w końcu go zrobiłam. Zrobiłam, ale on nie może go obecnie jeść. No peszek. Zawekowałam więc jeden duży słoik, resztę zjadłyśmy z Tolą. Na Sylwestra jeść go nie miałam w planie, bo plany od dawna są zupełnie inne. Dzisiejszy bogracz zrobiłam jedynie z myślą o Was. Jeżeli chodzi o sam przepis
Kardamonovyogniu. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Cebule kroimy w piórka. Filety smarujemy musztardą, oprószamy pieprzem, układamy cebulę, po jednym ogóreczku i ciasno zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczkami, układamy ciasno w słoiku i zalewamy zimną zalewą. Wstawiamy do lodówki na 2 dni, żeby się zamarynowały
Kulinarne przygody Gatitylaurowe 4 goździki Sos żurawinowy: 250 żurawiny 5 łyżek cukru sok z 1/2 cytryny 1 łyżka chrzanu Sos tatarski 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe pół słoika marynowanych prawdziwków 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego sól pieprz Sos chrzanowy mały słoiczek startego chrzanu 2 jajka ugotowane na twardo gęsta śmietana szczypta cukru sól
Kulinarne przygody Gatityjajka 1 ogórek konserwowy pół małej cebuli pół pęczka natki pietruszki pół pęczka koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka chrzanu (ja użyłam ze słoika, ale lepszy byłby świeży) sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut. Po tym czasie jajka zalewamy zimną wodą i odstawiamy. Cebulę kroimy w drobną
Kardamonovyświątecznych potraw, serwowana w Danii na bożonarodzeniowy obiad. Ale w sklepach można go kupić przez cały rok. Śledź curry to nasza ulubiona potrawa podczas podróży do Danii. Kupujemy słoik już pierwszego dnia, kiedy przyjeżdżamy do Kopenhagi [Przeczytaj artykuł o 10 darmowych atrakcjach Kopenhagi] . Do tego duński ciemny chleb i pyszna skandynawska kolacja gotowa. Ale jeśli śledź curry ma być
smakowitehistorie.comOdkąd zrobiłam ją pierwszy raz, nie mam ochoty na kupowanie tej sklepowej. Pierwszą zrobiłam tylko dlatego, że z Podlasia przywiozłam główkę kapusty, na którą nie miałam pomysłu. Wylądowała w słoiku. Była genialna. Do takiego pasztetu pasowałaby mi też mizeria i wszelakie surówki na bazie jogurtu lub śmietany. W przyszłym sezonie letnim tak właśnie zrobię. Składniki: 3 średnie cukinie (w sumie
Kardamonovymnie nieco wpieniała, bo wszystko farbowała. Teraz mi to w ogóle nie przeszkadza, ale muszę uważać na miejsca, gdzie ją odkładam do kiszenia. Mam jasny blat w kuchni, więc słoik z kapustą musi zawsze jeszcze na czymś stać. Co do tytułowej surówki, była pyyyyyszna. Nie wiem czy to kwestia dodania większej ilości marchewki, może to zasługa oliwy, którą uwielbiam. Wszystko
Kardamonovymaku (u mnie mielony) 2/3 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 800 g serka waniliowego 200 g masła 65 g drobnego cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 2-3 garście płatków migdałowych Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Mąkę przesiewamy
Smaki Na Talerzuprzechowywać barszcz czerwony z pieczonych buraków Ugotowany barszcz możesz przechowywać w lodówce lub innym chłodnym miejscu przez około 2-3 dni. Aby przechowywać barszcz dłużej, możesz zawekować go w słoikach lub zamrozić. W ten sposób może wytrzymać nawet kilka miesięcy Jak podgrzewać barszcz czerwony z pieczonych buraków? Podgrzewając barszcz czerwony należy zachować ostrożność. Zupa nie może zostać doprowadzona do wrzenia
okolicepalnika.plJedna z najprostszych sałatek, które są na moim kanale. Gotowa w 10 minut. Bardzo dobrze smakuje i ślicznie się prezentuje :) Składniki: Kukurydza konserwowa puszka Fasola konserwowa puszka Seler konserwowy słoik Jajka 4 Majonez 3 łyżki Sól Pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kosteczkę. Fasolę odcedzić na sicie i lekko przepłukać i dodać do jajek. Dodać kukurydzę
Kulinarne przygodyrównież bardzo lubimy sięgać po ten patent o czym łatwo przekonasz się przeglądając naszego bloga, na którym znajdziesz np. „cottage” pie z boczniakami, albo sheperd’s pie w słoiku. Polecamy, bo są to proste i bardzo smaczne zapiekanki. Składniki: 1 udko z kurczaka, najlepiej upieczone Kawałek chorizo lub suszonej kiełbasy (5 cm) 1 marchew Kawałek selera korzeniowego ½ cebuli 2 ząbki
Niedzielny kucharzDobrą praktyką jest działanie zapobiegawcze. Jeśli już wiemy, że nie zjemy całego przygotowanego jedzenia warto zadbać o ich odpowiednie przechowywanie. Nadmiar zupy lub sosów można zamrozić lub wlać do słoika i pasteryzować. Dzięki temu danie dłużej będzie przydatne do spożycia. Bardzo często z obiadu zostają ziemniaki, makaron czy ryż. Są to produkty, które szybko się psują oraz nie nadają się
ProstePesto.plrzadziej. Smalec wytapiamy aż do momentu, kiedy skwarki się zrumienią, ale jeszcze będą daleko od przypalenia. Wyłączamy gaz i zostawiamy wszystko do lekkiego ostygnięcia. Smalec przelewamy przez sitko do słoika albo ceramicznego naczynia . Ja najczęściej używam zwykłego sitka, dlatego też gotowy smalec ma na dnie odrobinę okruchów ze skwarków (na zdjęciu powyżej). Jeśli potrzebujesz naprawdę czysty smalec, to przyda się
PaleoSMAKsmaku: 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka suszonej bazylii sól ( kłodawska lub himalajska ) – szczypta kilka łyżek startego parmezana lub podobnego sera Oliwki biorę ze słoika – z reguły najprostsze marynowane, same zielone albo mieszane – raz użyłem nadziewanych papryką i efekt był bardzo ciekawy. Suszone pomidory najlepiej kupić suche, a nie w zalewie z oleju słonecznikowego
PaleoSMAK