słoik - 12348 przepisów (strona:311/824)

Kanapkowy mus buraczany z pomarańczą i orzechami 148

pomarańczowym, przykrywamy i dusimy ok 5 minut. Ostudzone składniki przekładamy do naczynia miksującego, dodajemy orzechy i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko miksujemy na gładką masę. Gotowy mus przekładamy do słoika :) Smacznego

Niezły Młynek
Szynka w galarecie 485

pozostaje bez zmian.  Łatwo, prosto i bardzo smacznie!.  Składniki na dwa średnie półmiski: - 12 do 14 dużych plastrów szynki, ja użyłam  kruchej szynki Hańderek Sos: - 1/2 słoika chrzanu tartego, ok 10 dag - 10 dag śmietany, 3 kopiate łyżki - 2 łyżki musztardy - 1/2 łyżeczki cukru - pieprz   Zalewa: - 1 litr bulionu domowego - 4 łyżki żelatyny

Apetyczna babeczka
Solony karmel 165

wlewać śmietankę kremówkę, energicznie mieszać drewnianą łyżką. Gotować jeszcze przez chwilkę, po czym zdjąć z ognia, dodać sól, wymieszać i pozostawić solony karmel do lekkiego przestudzenia. W międzyczasie wyparzyć słoik, w którym chcemy przechowywać nasz karmel, wytrzeć go do sucha. Jeszcze gorący karmel przelać do słoiczka, zamknąć. Gdy przestygnie umieścić w lodówce. W lodówce gęstnieje. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Konfitura jabłkowa z cynamonem i goździkami 168

wytrawne w zalewach octowych, jak marynowana papryka, dynia, grzyby, a także kiszone ogórki. W domu pachnie wszelkimi konfiturami, słodkościami, lasem, ogórkami… wszędzie widać wypełnione pysznościami słoiki. Lubię to. Odprężam się wtedy, nie myślę o niczym innym jak tylko o tym, by eksperymentować, przyprawiać, smakować, próbować, jestem w swoim kulinarnym małym świecie. Uwielbiam to. Dziś kolejny dzień kuchennych przyjemnych zmagań

Zasmakuj Kuchni
Tort z dżemem truskawkowym Łowicz 184

były twarde w sklepie. Ale po nasączeniu ich spirytusem, dżemem i masą wyszły świetne. Spróbujcie! Tort z dżemem truskawkowym Łowicz 1 opakowanie blatów biszkoptowych (3 sztuki w opakowaniu) 1 słoik dżemu truskawkowego Łowicz 750 ml śmietany 30% 500 g mascarpone 3 opakowania śmietan fix 1 opakowanie Śnieżki 2 opakowania galaretki cytrynowej 1 opakowanie rurek  spirytus dowolne ozdoby

Gotuję Testuję
Śledź po polsku 168

ugotowane grzyby, pokrojone w paseczki suszone śliwki oraz zile angielskie i liście laurowe. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Odsączone śledzie wymieszać z masą pomidorowo-cebulową. Przełożyć do słoika. Przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą

Pyry na Gaz
Ciasto piernikowe z migdałami 168

cukru trzcinowego Diamant 400 g mąki 100 g czekolady gorzkiej 220 g miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g płatków migdałowych 20 g przyprawy do piernika 1 słoik dżemu morelowego płatki migdałowe do dekoracji wierzchu Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrem trzcinowym i miodem na puszystą masę.   Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika oraz

Bon appetit mon amie
Ziemniaczane ciasteczka z powidłami śliwkowymi 146

jajko 250 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta mielonego kardamonu skórka starta z 1 cytryny 1 mały słoik powideł śliwkowych cukier puder do dekoracji WYKONANIE Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości, po czym ostudzić, obrać i dobrze pognieść. Do ziemniaków dodać posiekane zimne masło, cukier trzcinowy, jajko, mąkę, proszek

Passions hobbies life
SAŁATKA Z PORA, SERA I PIECZAREK + FILMIK 1006

przez co stała się bardziej wyrazista. Jest smaczna i łatwa w przygotowaniu.  SKŁADNIKI : 2 pory 400 g, biała część 6 jajek ugotowanych na twardo 4 ogórki kiszone 1 słoik średniej wielkości pieczarek marynowanych 1/2 puszka groszku konserwowego 200 g sera żółtego sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki majonezu

Kulinarne Fantazje Marioli
Papryki faszerowane z pesto genovese, pomidorkami i mozzarellą 154

Papryki faszerowane z pesto genovese , pomidorkami i mozzarellą Składniki / na 6 porcji: ½ opakowania Rice & MORE Ziarna Inków Monini 6 dużych papryk żółtych i czerwonych oliwa do posmarowania formy ½ słoika pesto genovese Monini 1 kula mozzarelli 125 g 200 g pomidorków koktajlowych 60 g czarnych oliwek 2 cebulki dymki sól i pieprz Przygotowanie papryk faszerowanych: W garnku zagotuj osoloną wodę

Chilli Czosnek i Oliwa
Przepisy na niskokaloryczne naleśniki 195

dolewamy wodę tak, aby się nie przypaliły. Dodajemy cukier oraz cynamon dla smaku. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy w rulon. Jeżeli macie w swoich przetworach na zimę jabłka w słoikach z powodzeniem możecie je wykorzystać do zrobienia naleśników. źródło: hop-sport.pl Sprawdźcie także sklep Hop-Sport.pl, znajdziecie w nim wiele sprzętów, dzięki którym wasza dieta będzie bardziej efektywna.   Post Przepisy

Dajet
Miękkie pierniczki na drożdżach 191

roztrzepanym jajkiem i piec w temp. 170*C opcja termoobiegu od 8-11 minut ( zależy od pieca i grubości pierniczka) Ważne aby pierniki trzymać pod zamknięciem np. w słoiku ponieważ mogą być potem za twarde

W Moim Magicznym Domu
Tarta z gruszek i truskawek jak szarlotka 118

stopniach. W tym czasie przygotowujemy kruszonkę mieszając wszystkie składniki w misce tak, żeby miały konsystencję mokrego piasku. Wyjmujemy spód do tarty z piekarnika, wylewamy na niego cały słoik konfitury z truskawek, rozprowadzamy widelcem, żeby równo się rozsmarowały. Na truskawkach układamy gruszki i posypujemy je kruszonką. Dekorujemy tartę migdałami i pieczemy 30 minut w 180 stopniach (góra, dół). Zostawiamy do ostygnięcia

Ugotowane pozamiatane
Jabłecznik ucierany z nutą pomarańczy 188

temperaturze pokojowej: 5 jajek, 3/4 szkl. cukru, cukier waniliowy, 200 g miękkiego masła, 2 pełne szkl. mąki pszennej, 3 łyżki śmietany 12% 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 litrowy słoik najlepiej domowego musu jabłkowego lub 5 -6 jabłek, 2 łyżki galaretki cytrynowej, cynamon, olejek pomarańczowy Mus jabłkowy   5 dużych jabłek, obrane i starte na tarce o dużych oczkach. Wsypujemy

Kubki smaku
Śledzie w oleju lnianym 462

ręcznikiem, pokroić wedle uznania. 3. Cebulę pokroić w półplasterki. Lekko nasolić, odstawić na kwadrans, po czym przelać wrzątkiem. Można pominąć tę czynność, jeśli ktoś lubi ostrość cebuli. 4. W słoiku na przemian układać śledzie i cebulę, dodatkowo śledzie oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Dorzucić ziele angielskie i liść laurowy. Całość zalać olejem lnianym. Odstawić na kilka dni do lodówki. Po tygodniu

Kuchnia domowa Ani