jakiś czas mieszając aż wszystko zgęstnieje. Przyprawić jeszcze ewentualnie do smaku, solą lub pieprzem. Do wyparzonych i suchych słoiczków nakładać ryżowiec, dobrze zakręcić. Dno dużego garnka wyłożyć ściereczką, układać słoiki, zalać ciepłą wodą do 3/4 ich wysokości. Od zagotowania gotować pod przykryciem około 25 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliostudzić. Paprykę pokroić w plasterki, cebulę w piórka, dodać pokrojony szczypiorek, . Wszystko wrzucić do dużej miski, dodać fasolkę, listki kwiatki oregano, delikatnie wymieszać. Składniki sosu połączyć ze sobą w słoiku i dokładnie wymieszać. Polać sałatkę sosem i odstawić do przemacerowania się smaków na 20 minut. Smacznego
Gosia gotujeniestety, trochę przegrywa z masłem z wiejskiej śmietany "zobacz TUTAJ" = śmietana wiejska kupiona na rynku od gospodarza, ile procentowa to nie wiem, ale musi być wysoko procentowa bo ze słoików trzeba było wyjmować łyżką, tak była gęsta, mocno zimną śmietanę przełożyć do misy robota misę nakryć pokrywą aby maślanka nie ochlapała kuchni, ubijać na największych obrotach gdy powstanie maślanka
W Mojej Kuchni Lubięłyżki mąki ziemniaczanej 10 żółtek ( pozostałych z ciast) 15 łyżek cukru 50 dag masła 25 dag margaryny ( u mnie masło) 1 galaretka wiśniowa puszka ananasów puszka brzoskwiń mały słoik drylowanych wiśni w syropie Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody.Z owoców odlać syrop,ananasy i brzoskwinie pokroić w kostkę. 1/2 l mleka zagotować z cukrem.W pozostałym mleku roztrzepać mąkę
Niespełnione zdolności kulinarnemajonezem , z kapustą , czy z papryką . Lubię także i te! Idealnie sprawdzą się jako dodatek do drugiego dania oraz samoistna przekąska. Przeważnie, jeśli robię świeże sałatki (czyli nie do słoików) to używam buraków pieczonych , które zachowują swój smak oraz mnóstwo witamin - w odróżnieniu o tych gotowanych w wodzie. A jeśli dodaję olej, to tylko dobrej jakości! Tym razem postawiłam
Di gotujeżółtek kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 1/4 szklanki oleju dodatkowo: słoik dżemu z czarnej porzeczki ok 300 ml cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Zagniatamy kruche ciasto i dzielimy ciasto na 2 części, jedną wkładamy do zamrażalnika, a drugą do lodówki
Życie zaczyna się w kuchnicebulę oczyścić i zemlec w maszynce do mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 1-1 1/2 . Nastepnie przetrzeć przez sitko, doprawić i przelać do słoików. Pasteryzujemy około 15 minut
Anioły w kuchniSkładniki: puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik selera konserwowego 4 jajka 4 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w kostkę. Selera, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiSkładniki: grzyby leśne, u mnie drobne podgrzybki sól zalewa na 3 słoiki 250 ml: 1 szklanka wody 1/2 szklanki octu 5 dkg cukru 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego … Czytaj dalej Grzyby marynowane
czarrna od kuchniłyżka, margaryna 250 g, drożdże świeże 50 g, śmietana 12%-18% 6 łyżek, sól szczypta, jajko 1 szt, żółtko 1 szt, nadzienie: marmolada o smaku róży 1 mały słoik, białko 1 szt, cukier kryształ do posypania, dodatkowo: mąka do podsypywania, Sposób przygotowania: Drożdże łączymy z cukrem, jakiem, żółtkiem oraz śmietaną i mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Mąkę i margarynę
kulinarne odsłony patiUdusić na patelni cebulę, dodać paprykę, poddusić jeszcze chwilę. Do garnka wlać olej, podgrzać, dodać wszystkie składniki, dusić jeszcze przez chwilę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać do słoików, zakręcić, pasteryzować ok. 20 minut. Wyjąć, odstawić do góry dnem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id
Kuchnia Danusiangielskiego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego w proszku 1 szklanka oleju roślinnego Sposób wykonania: Śledzie zalewamy zimną wodą, moczymy około 1 godziny. Następnie filety kroimy w paski, wkładamy do dużego słoika bądź miski i zalewamy octem. Odstawiamy na 30 minut. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Szalotkę kroimy w krążki. Koperek drobno szatkujemy. Pokrojone warzywa, koperek i przyprawy dodajemy
Qchnia po prostuwcześniej z solą) i gotować na małym - średnim ogniu około 1 do 1 i 1/2 godziny. Mieszać i rozdrabniać co jakiś czas drewnianą łyżką. Gorący ajvar przenieść do wyparzonych słoików i pasteryzować około 10 minut. Miąższ papryk i bakłażana można również zmiksować. W takim przypadku należy gotować na mniejszym ogniu i częściej mieszać
zadanie-gotowaniemuszą być czysto przebrane, listki z aronii nie zaszkodzą. Zamknąć sokownik i gotować tak długo aż sok zacznie spływać. Ja zawsze tak po godzinie gotowania zamieszam owoce. Wyparzyć słoiki i przykrywki. Zlewać sok z sokownika do gorących słoiczków. Zakręcić, położyć do góry dnem i przykryć grubym ręcznikiem. Jak nie macie rajskich jabłuszek to można dodać jabłka ale bardzo kwaśne. Życzę
Kuchnia PokoleńMięso kroję na ćwiartki, następnie każdy kawałek na pół wzdłuż - aby powstały bardzo cieniutkie plasterki. Kiedy pieczarki lekko się przyrumienią, dodaję mięso i sos (potem wlewam odrobinę wody do słoika, mieszam i również przelewam na patelnię). Danie gotuję na najmniejszym ogniu pod przykryciem 30 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Na koniec posypuję szczypiorkiem
JejKuchnia