słoik - 12348 przepisów (strona:337/824)

Frużelina z moreli 284

owoców zatopione w żelu to dla moich dzieci kisielek owocowy. Bardzo lubimy dodawać frużelinę z moreli do kasz na śniadanie, omletów, a niektórzy domownicy uwielbiają wyjadać ją prosto ze słoika. Przygotowanie frużeliny jest banalnie proste. Można ją również przechowywać w piwnicy kilka miesięcy. Jeśli spodobała Wam się frużelina zerknijcie jeszcze po przepis na frużelinę z czarnej porzeczki i frużelinę wiśniową

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka) 1120

Odstawiamy na godzinę. Wszystkie składniki zalewy wkładamy do garnka i zagotowujemy. Po zagotowaniu odstawiamy do przestygnięcia. Po godzinie kapustę z warzywami odciskamy i zalewamy zimną zalewą. Surówkę przekładamy do słoików albo jakiś pojemników i przykrywamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się „przegryzły”. Dwutygodniowa surówka z kapusty Artykuł Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka) pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
Sok z aronii 192

Pozostałe owoce rozgniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków lub rozdrabniamy w blenderze i za pomocą gazy lub tetrowej pieluchy wyciskamy resztki soku. Gotowy sok zagotowujemy i gorący przelewamy do słoików. Po wystudzeniu pasteryzujemy przez 15 minut

My simple kitchen
Domowy paprykarz szczeciński 370

rzymskiej lub nadziać pomidory. Domowy paprykarz szczeciński jest bardzo smaczny, zdrowy i ma piękny soczysty kolor. Sprawdźcie ten prosty przepis na paprykarz szczeciński w domowym wydaniu 🙂 Składniki na 2 słoiki domowego paprykarza szczecińskiego: 1 makrela wędzona (ok. 230 g) 100 g ryżu długoziarnistego (1 torebka) 1 cebula 2 marchewki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 30% (200 g) 150 ml wody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z ogórków z koncentratem pomidorowym 607

godziny. W tym czasie składniki zalewy podgrzewamy, aż do rozpuszczenia cukru, studzimy. Po odstaniu z ogórków wylewamy powstały sok, dodajemy koncentrat i zalewę, mieszamy.  Przekładamy do słoików, ugniatając łyżką. Do ogórków dolewamy pozostałą w misce zalewę.   Zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut.   SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Sałatka z ogórków z natką pietruszki 529

odstawiamy na 3 godziny.  W tym czasie składniki zalewy podgrzewamy, aż do rozpuszczenia cukru, studzimy. Po odstaniu z ogórków wylewamy powstały sok, dodajemy zalewę, mieszamy, przekładamy do słoików, ugniatając łyżką.  Do ogórków dolewamy pozostałą w misce zalewę. Zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Dżem brzoskwiniowy. 124

się szkliste. Smażenie powinno się zakończyć, gdy kapnięta kropla dżemu na talerzyk będzie krzepnąć. Gorący dżem przełóż do małych słoiczków, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez około 10-15 minut. Słoiki z dżemem przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.    R ada : Jeśli nie chcesz długo smażyć dżemu możesz pod koniec krótkiego smażenia, gdy owoce będą już miękkie dodać

Przepisy i porady kulinarne
Sernik na zimno z czerwoną porzeczką 137

Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka jarzynowa z quinoą i hummusem Profi 160

razem z quinoą, doprawiamy solą i pieprzem. Hummus mieszamy z musztardą, oliwą i wodą, a gdy uzyskamy jednolitą konsystencje podobną do majonezu, łączymy z pozostałymi składnikami. Sałatkę przekładamy do słoika, lub pudełka, pakujemy do kosza razem z innymi ulubionymi smakołykami i jedziemy na piknik

Quinoa Raz!
ZIELONE SZPARAGI ZAPIEKANE z SZYNKĄ pod CEBULOWYM BESZAMELEM 142

romantycznego wieczoru we dwoje (chyba wiecie, że szparagi są znanym i cenionym afrodyzjakiem?). Można ją przyrządzić zarówno z białych szparagów, jak i z zielonych. Zimą wykorzystujemy szparagi ze słoika. Jednak, gdy jest sezon na te cieniutkie, zielone i sprężyste warzywa, grzech ich nie wykorzystać. Zanim skończy się sezon, koniecznie wypróbujcie ten przepis. Zapewniam, że nie będziecie żałować. ZIELONE SZPARAGI ZAPIEKANE

Dietolog
Sałatka z fasoli i ogórków 267

Składniki 2 kg ogórków 2 kg fasolki szparagowej 1 kg cebuli 2 łyżki soli Zalewa 1/2 szklanki octu 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3 małe słoiki koncentratu pomidorowego ( u mnie 200g) Wykonanie Ogórki obrać ,pokroić w grubsze plastry,posypać dwiema łyżkami soli. Pozostawić na jedną godzinę,po tym czasie odcedzić z powstałej wody. Pokroić obraną cebule w plastry,lekko

w mojej kuchni
Konfitura borówkowa z anyżem. 97

czasu. Następnie wsyp cukier, mieszaj drewnianą łyżką , aż cukier całkiem się rozpuści. Smaż jeszcze kilka minut. Gdy konfitura zgęstnieje, wyjmij gwiazdki anyżu, a gorącą konfiturę przełóż do słoiczków. Słoiki zamknij szczelnie wieczkami, pasteryzuj przez 5-10 minut. Gotową konfiturę przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.   T o ciekawe połączenie borówek z anyżem sprawia, że nasza konfitura ma piękny

Przepisy i porady kulinarne
Granola z sezamem, pestkami dyni i cynamonem 134

deserów. Dodatek cynamonu nadaje płatkom ciemniejszy odcień. Smak cynamonu jest delikatnie wyczuwalny, a to oznacza, że granola nie jest mocno cynamonowa. Z otrzymanych składników wychodzi więcej niż litrowy słoik gotowej granoli. The post Granola z sezamem, pestkami dyni i cynamonem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Jak zrobić idealny wegański majonez? 160

minuty na najwyższych obrotach. Następnie powoli dodawaj olej cały czas blendując. W tym momencie „majonez zacznie gęstnieć”. Miksuj wszystko jeszcze przez minutę. Gdy będzie gotowy, przełóż do słoika i przechowuj w lodówce, ale zużyj w ciągu tygodnia. Majonez jest naprawdę gładki, puszysty i się nie rozwarstwia. Smacznego! Artykuł Jak zrobić idealny wegański majonez? pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl

greenscarf
Wegański tuńczyk 140

przepis wegańskiego tuńczyka trafiłam na YouTube, i oczywiście Amerykanie go „wynaleźli” , wiadomo Składniki: 5 400 g ugotowanej ciecierzycy (waga po ugotowaniu), może być z puszki, ze słoika 2 ogórki kiszone (Amerykanie mają swoje korniszony, a mi kiszeniaki, wg mnie lepiej ty się sprawdzą) 2 łyżki wegańskiego majonezu, przepis znajdziecie tu łyżka musztardy, najlepiej Dijon 30 ml soku

greenscarf