słoik - 12348 przepisów (strona:338/824)

Marynowane buraczki, cudowne w smaku ! 170

będzie się rozpadał. Wyciągamy je z wody i studzimy. W drugim garnku gotujemy zalewę z pozostałych składników. Buraczki kroimy w plasterki takie jak lubimy ( ja wolę grubsze ) układamy w słoiku i zalewamy przestudzoną zalewą. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy. Po dwóch dniach buraczki nadają się do jedzenia. Tylko uwaga uzależniają ;)   Marynowane buraczki, cudowne w smaku

Kuchnia na wzgórzu
Dżem z cukinii, dżem cukiniowy 257

Dodajemy cukier i dusimy, aż z cukinii zrobi się miazga (ok 2h) Dodajemy galaretki, skórkę otartą z cytryn i wyciśnięty sok. Dusimy jeszcze ok 30 min. Przekładamy do wyparzonych słoików i odwracamy wieczkiem do dołu. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/dzem-cukinii-dzem-cukiniowy/ MieszamWGarnku   Artykuł Dżem z cukinii, dżem cukiniowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sos chilli słodko-ostry do słoików 186

składniki sosu zmiękną. Następnie dodać ocet i mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z niewielką ilością wody(mąkę dodawajcie po trochę ,tak żeby uzyskać nie za gęsty sos).Następnie wlewamy wrzątek do słoików i odstawiamy do góry dnem,przykrywamy ściereczką i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Smacznego

Swojskie jedzonko
przetwory - przecier pomidorowy 136

będą uciekać z naczynia miksującego, zmniejszyć temp do 100 - 90 st po tym czasie przecier raz jeszcze zmiksować - czas 1 min/ obr 8-9 gorący przecież przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i obrócić do góry dnem pozostawić do wystygnięcia Smacznego

Gotowanie z pasją
Dżem z cukinii 410

przygotowaną mieszankę wrzucamy do garnka i gotujemy mieszając. Jak całość już się zagotuje, to po 5 min. blendujemy. Dodajemy cukry, mieszamy do czasu zniknięcia pianki. Potem nakładamy do sparzonych słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Jak dżem ostygnie wynosimy do spiżarni w ciemne i chłodne miejsce. -- Smacznego

chleba naszego
Pomarańczowy dressing do sałaty 137

wszystkie składniki do całkowitego rozpuszczenia miso i dressing gotowy Praktyczna rada: Jeśli zabieracie sałatkę z tym dressingiem na lunch do pracy, to polecam oddzielnie zapakować sos np. w małym słoiku i polać nim warzywa tuż przed zjedzeniem. Smacznego! Artykuł Pomarańczowy dressing do sałaty pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Waniliowe serniczki w słoiczkach 115

dokładnego połączenia składników.  2. Masę przekładamy do słoiczków, na około 1/2 ich wysokości. Do masy wtykamy wyszypułkowane, przekrojone na pół truskawki - po około 2-3 sztuki na słoik.  3. Galaretkę rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy, tężejącą wylewamy do słoiczków na masę serową tak by zostało jeszcze trochę wolnego miejsca. Zostawiamy do całkowitego stężenia na minimum

Szefowa kuchni
Dżem morelowy. 132

owoce na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż będą szkliste, a dżem zgęstnieje. Gorący dżem przełóż do małych słoiczków, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez 10-15 minut. Słoiki z gotowym dżemem przechowuj w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.    R ada : Jeśli chcesz, aby Twój dżem miał gęściejszą konsystencję możesz dodać pod koniec smażenia 1 opakowanie

Przepisy i porady kulinarne
Chłodniki malinowy 120

osoby:   ogórek szklarniowy – obrany i mocno posolony pojemniczek malin papryka żółta lub zielona drobno pokrojone pół pęczka rzodkiewek łyżeczka octu jabłkowego lub balsamicznego łyżka chrzanu ze słoika pół małej czerwonej cebuli drobno pokrojonej pół pęczka koperku drobno posiekanego pół opakowania fety pokrojonej na kawałki kiełki do dekoracji 50 g makaronu – u mnie świderki Lubella – ugotowane

Ugotowane pozamiatane
Roladki wieprzowe z chrzanem i orzeszkami 196

idealnie nadają się na świąteczny lub niedzielny obiad, zwłaszcza jeżeli chcemy zaskoczyć znajomych lub rodzinę czymś nowym. Polecam :)  Składniki - 1 kg schabu - 1 szklanka posiekanych orzechów ziemnych - mały słoik chrzanu - pieprz ziołowy - słodka mielona papryka - ½ kostki masła - 3 żółtka - 3 łyżki mąki - 2 jajka - bułka tarta - olej, sól Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne

Świat Smaku
Łosoś w sosie kurkowo-koperkowym 133

sałatą lodową w sosie ziołowym. Wierzcie mi, było pysznie! Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 300-350 g filetu z łososia 1/2 cytryny 1 pęczek koperku 150 g kurek 1 słoik sosu jasnego uniwersalnego Łowicz świeżo mielony pieprz do smaku WYKONANIE Łososia umyć i pozbawić skóry. Jeżeli są w nim ości, to wyciągnąć je pęsetą. Tak przygotowaną rybę przełożyć do miski

Passions hobbies life
Frużelina z moreli 271

owoców zatopione w żelu to dla moich dzieci kisielek owocowy. Bardzo lubimy dodawać frużelinę z moreli do kasz na śniadanie, omletów, a niektórzy domownicy uwielbiają wyjadać ją prosto ze słoika. Przygotowanie frużeliny jest banalnie proste. Można ją również przechowywać w piwnicy kilka miesięcy. Jeśli spodobała Wam się frużelina zerknijcie jeszcze po przepis na frużelinę z czarnej porzeczki i frużelinę wiśniową

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka) 1101

Odstawiamy na godzinę. Wszystkie składniki zalewy wkładamy do garnka i zagotowujemy. Po zagotowaniu odstawiamy do przestygnięcia. Po godzinie kapustę z warzywami odciskamy i zalewamy zimną zalewą. Surówkę przekładamy do słoików albo jakiś pojemników i przykrywamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się „przegryzły”. Dwutygodniowa surówka z kapusty Artykuł Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka) pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
Sok z aronii 179

Pozostałe owoce rozgniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków lub rozdrabniamy w blenderze i za pomocą gazy lub tetrowej pieluchy wyciskamy resztki soku. Gotowy sok zagotowujemy i gorący przelewamy do słoików. Po wystudzeniu pasteryzujemy przez 15 minut

My simple kitchen
Domowy paprykarz szczeciński 359

rzymskiej lub nadziać pomidory. Domowy paprykarz szczeciński jest bardzo smaczny, zdrowy i ma piękny soczysty kolor. Sprawdźcie ten prosty przepis na paprykarz szczeciński w domowym wydaniu 🙂 Składniki na 2 słoiki domowego paprykarza szczecińskiego: 1 makrela wędzona (ok. 230 g) 100 g ryżu długoziarnistego (1 torebka) 1 cebula 2 marchewki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 30% (200 g) 150 ml wody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię