ocet, wymieszać i gotować 20 minut. Następnie dodać przyprawy i koncentrat, wymieszać i gotować kolejne 20 minut. Ugotowany keczup zblendować na gładką masę i jeszcze gorący przełożyć do słoiczków. Słoiki ustawić do góry dnem. Kiedy wystygną pasteryzować w garnku z wodą 30 minut od zagotowania wody. Z tej porcji wyszło mi 11 małych słoiczków po musztardzie. Cukinie zważyłam po obraniu
Agusiowe smakołykimałej misce .Wymieszać wszystko do połączenia składników . Dodać warzywa do dużej salaterki, skropić sosem z góry i delikatnie wymieszać wszystko razem. Smacznego:)) Zamiast do salaterki można sałatkę włożyć do słoika i zabrać do pracy ,szkoły jako drugie śniadanie. Pyszna sałatka w 30 minut
w mojej kuchnimarchwi i buraka. Całość wymieszać . Następnie dodać drobno pokrojone orzechy i rodzynki. I jeszcze raz zmiksować wszystkie składniki. Smaczna i zdrowa bomba witamin gotowa. Przechowywać w szklanym słoiku w lodówce. Brać trzy razy dziennie 1 łyżeczka przed posiłkami Może być używany jako chcesz. Nie ma żadnych skutków ubocznych i można zauważyć wzrost energii. Po kilku tygodniach od spożycia, należy sprawdzić
w mojej kuchnitartym burakami, o piękny kolorze i wspaniałym smaku. Właściwie jest to już gotowa surówka, nie wymagająca doprawiania, będąca dobrym dodatkiem do wielu dań obiadowych. Możecie przygotować ją w mniejszych słoikach, takich do zużycia przy jednym, dwóch podejściach. Do znudzenia będę powtarzać, że kiszonki to samo zdrowie ! Zawierają mnóstwo witamin i związków mineralnych. Świetnie regulują przemianę materii, są niskokaloryczne, a proces
Smaczna PyzaNastępny przepis będzie o znakomitych ogórkach konserwowych. Robi się szybko więc możecie się pokusić na kilka słoików. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniebazylia jabłuszka kaparowe * dla wzmocnienia smaku można dodać 2 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych PRZYGOTOWANIE: Tofu kroimy w kostki. Składniki zalewy mieszamy i wlewamy ją do słoika . Tak przygotowany ser wkładamy do lodówki. Najlepiej jak dłużej poleży , wtedy nabierze odpowiedniego smaku
Marcepanowa kuchniatego dania pomidory lima, które mają cienką skórkę, zwarty miąższ. Według mnie są najlepsze nie tylko na surowo, ale i do wszelkich sosów, także tych, które przygotowujemy w słoikach na zimę. To moja ulubiona odmiana. Od dawna lubię łączyć pomidory z natką pietruszki, tak jak robiła to zawsze moja babcia Małgosia, wypróbujcie i zrozumiecie, dlaczego tak cenię to połączenie
Moja smaczna kuchniaJejku, jejku, nie mogłam się oprzeć wyjadania ze słoika palcami. Lubicie kaszę gryczaną? jeśli tak to polubicie także ten pasztet. Ja miałam wrażenie że zajadam kaszę z grzybowym sosem śmietanowym, pyszota. Grzybów w lasach pod dostatkiem więc można ich użyć albo użyć pieczarek czy boczniaków. Z leśnymi jednak smakuje wybornie. Pasztet grzybowy z kaszą gryczaną białą niepaloną. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe Czarowanieprzeciągu kilku godzin :) Składniki - 5 jajek - wędzona makrela ( ok 250 g ) - 200 g ryżu - 3 średnie kiszone ogórki - puszka słodkiej kukurydzy - 1 czerwona cebula - sól, pieprz ziołowy - mały słoik majonezu Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga
Świat Smakucukinią i ogórkami ( ze skórką). Cebule pokroić w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę i dodać pozostałe składniki.Wymieszać i zostawić na noc. Następnego dnia sałatkę wkładać do wyparzonych słoików,dobrze zakręcić i pasteryzować
Niespełnione zdolności kulinarnemnie stały w korytarzu ,bo przy tych upałach wszędzie ciepło). Aby przerwać proces fermentacji ,ukiszony zakwas należy przecedzić i przelać do czystych, szczelnie zamykanych słoików .Przechowywać w chłodzie Pozostałe buraki wykorzystać do zrobienia pysznej zupy o niepowtarzalnym smaku. Nadają się na pyszny barszcz czerwony na co dzień i święta
w mojej kuchniDziś miałam ciężki dzień. Cały czas w kuchni ☺ , a to chlebuś, a to buraczki i jeszcze sałatki na zimę żeby zatrzymać lato w słoiku. Teraz mam kolorową sałatkę słodko - kwaśną i w razie awaryjnej sytuacji będzie zawsze pod ręką. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniełyżka suszonej cebuli 1 łyżka suszonego koperku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka liści laurowych ½ łyżki kurkumy 2 łyżki soli 1 pieprzu Wystarczy, że wszystko dokładnie wymieszasz, przełożysz do słoika i uniwersalna przyprawa do wszystkiego gotowa. Jest naturalna, bez zbędnych i szkodliwych wzmacniaczy smaku, konserwantów i tony soli. Przydatne zioła w kuchni Smak swoich potraw możesz wzbogacać na nieskończoną ilość
Pani domowapewno zastąpi w moim domu, zwykłą szarlotkę :) Tarta jest niezwykle krucha,wielka pychotka i..... bardzo szybka znika z foremki ;) Do tarty potrzebne jest : 900 g jabłek prażonych ze słoika ( można oczywiście użyć jabłek świeżych - wtedy potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek ) 50 g cukru cynamon Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej 100 g cukru
Różne smaki w kuchnipełni. W ubiegłym roku ogórki kanapkowe były numer jeden w moim domu, wszyscy byli zachwyceni prosili o przepisy. Jedna z ważniejszych rzeczy ogórki świetnie się przechowują zimą, zostało kilka słoików z ubiegłego roku nadal są pyszne. składniki · 5 kg ogórków średniej wielkości w miarę jednakowej wielkości · 6 szklanek wody · 5 szklanek octu
Kulinarne pyszności Molki