jęczmienna. Myślę, że miłośnicy ryżu także się ucieszą, nie próbowałam połączenia z ryżem, ale z pewnością smakuje doskonale, już nigdy nie sięgniecie po gotowe warzywa w sosie ze słoika! Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach / 2 duże porcje lub 4 małe Składniki: 200 g kaszy kuskus 1 czerwona papryka 1/2 dużej cukinii 1/3 puszki z kukurydzy 1 ząbek czosnku
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 8 cytryn 500 g miodu wielokwiatowego 1 łyżka cukru 1 l spirytusu 1 l wody Wykonanie: Cytryny myjemy w ciepłej wodzie, przekrawamy na pół, wrzucamy do dużego słoika i zalewamy spirytusem. Odstawiamy na 48 godz. Po tym czasie, wyciągamy cytryny ze spirytusu i wyciskamy z nich sok. Wyciśnięty sok wlewamy do spirytusu. Zagotowujemy litr wody i studzimy
Kuchnia MagdaLenysernik na jogurcie greckim. Ciasto wyszło dość dobre, ale w smaku było dalekie od tradycyjnego sernika. Nie wszystkim jednak smakowało. Przepis na taki sernik znajdziecie tutaj . Otworzyłam także słoik z ogórkami po kanadyjsku . Ogórki są bardzo smaczne i na pewno w tym roku zrobię więcej takich pyszności. Chociaż zrobiłam zbyt mocny ocet i dla mamy ogórki są trochę za kwaśne
blog.moje-pasje.infomyjemy. 2. W dużym garnku gotujemy zalewę (proporcje dostosowujemy do ilość ogórków). Do wody dodajemy sól, mieszamy żeby się rozpuściła. Zalewę musimy zagotować i zostawić do przestudzenia. 3. Słoiki myjemy, dobieramy do nich zakrętki. Na spód każdego dajemy koper, ząbki czosnku, kawałek liścia chrzanu i chrzan. Następnie układamy ciasno ogórki. 4. Gotowe zalewamy przestudzoną zalewą, dobrze zakręcamy
kruche babeczkiużyjmy dobrej jakości ketchupu, bo i sama sałatka na tym zyska. Polecam bardzo:) 2 woreczki ryżu (po 100 g) 1 puszka kukurydzy 2-3 pory 6 jajek pęczek rzodkiewek słoik mini kolb kukurydzy 1 pęczek szczypiorku ketchup majonez sól, pieprz Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, według czasu podanego na opakowaniu. Wyjmujemy z wody, lekko osączamy i studzimy. Jajka gotujemy
Smaki Na Talerzuosób zanim rozstaniemy się z nimi na cały długi dzień. Składniki: Płatki owsiane, Jagody, Borówki, Sezam, Słonecznik, Jabłko, Jogurt naturalny. Orzechy (dowolne) Syrop klonowy (opcjonalnie) Wykonanie: Do pojemnika (miseczki, słoika) wsypujemy płatki owsiane lub inne, na to nakładamy pokrojone w kostkę jabłka, kilka łyżeczek jogurtu, i znowu płatki owsiane garść jagód, garść borówek, orzechy, sezam i słonecznik. Całość można dosłodzić
Smaki Przyprawy i Kolorypytało o przepis. Gorąco polecam i na pewno jeszcze nie raz zagości na moim stole. Składniki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w plastrach 1 słoik selera 250 g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu Sól, pieprz Przygotowanie Czerwoną fasolę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, dokładnie odsączamy i wrzucamy do miski. Następnie dodajemy kukurydzę, seler
Programista w kuchniprzetrzeć przez gęste sitko (najlepiej metalowe). Mus owocowy, pozbawiony pestek wlać z powrotem do garnka, dodać cukier i zagotować żeby cukier się rozpuścił. Gorącą galaretkę nakładać do wcześniej wyparzonych słoików, zakręcić wieczko i odstawić. Nie potrzeba pasteryzować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieZagotowujemy ocet z cukrem i olejem. Czekamy, aż zalewa nieco wystygnie i zalewamy ogórki. Tak przygotowane pozostawiamy w garnku na całą noc. 4.Układamy ogórki ciasno w słoikach, dodajemy zalewę i pasteryzujemy ok. 6-7 minut ( od momentu zagotowania). I oto są:) Ogóreczki możemy jeść od razu ale najlepsze są po około tygodniu:) Idealne do dań mięsnych i grilla. Wychodzą
la cucharagarnku zagotowujemy wodę z octem, cukrem,solą, curry i pokrojoną w piórka cebulą. Zalewę pozostawiamy do wystygnięcia. 2. Ogórki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na 4 części. 3. Do słoików dajemy ogórki, po liściu selera i po parę ziarenek gorczycy. Zalewamy dobrze wymieszana marynatą. 4. Pasteryzujemy ok. 7 minut ( od momentu zagotowania). I gotowe. Nic prostszego. Hasta luego
la cucharakości 1 puszkę zielonego groszku 150 – 200 ml wytrawnego białego wina 2-3 ząbki czosnku 5 szalotek (może być więcej) 400 ml bulionu cielęcego (u mnie ze słoika) sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Cielęcinę myjemy, osuszamy i wykrawamy ewentualne błony itp a mięso kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy mięso, odrobinę solimy. W osobnym
Szybko Tanio Smaczniekonfiturę przez około 3 godziny, aż troszkę zbrązowieje (będzie miała wtedy taki karmelowy posmak). 5. Konfiturę rozlać do czystych słoiczków i zakręcić, odwrócić do góry dnem, odstawić do przestygnięcia (słoiki z nakrętkami przed napełnieniem wkładam na około 10 minut do nagrzanego piekarnika. Trzymam je w temperaturze 180C). Konfiturę przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery
Mała Cukierenkarozpuszczenia, a następnie schłodzić. Otrzeć skórkę z jednej cytryny i odłożyć. Wycisnąć sok z dwóch cytryn. Ostudzony syrop zmiksować w blenderze z miętą i sokiem cytrynowym. Przelać do słoika, dodać skórkę cytrynową i suszoną miętę - wymieszać. Odstawić do lodówki na 1 - 2 godziny. Przecedzić przez sitko wyciskając jak najwięcej płynu. Rozcieńczyć wodą mineralną w stosunku 1:5 lub wg uznania
zadanie-gotowanienamoczone śledzie (tak, żeby nie były za słone) kroimy w nieduże kawałki - tak na raz do dużej miski wsypujemy przyprawy dodajemy do nich śledzie i dokładnie obtaczamy w słoiku układamy warstwowo - warzywa, śledzie, warzywa, śledzie i tak do końca zalewamy wszystko olejem odstawiamy do lodówki na min. 24 h Smakują najlepiej po 2-3 dniach :) Smacznego
Gotowanie z pasjąSkładniki: 200 g masła 4 jaja (osobno białka i żółtka) 3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru szczypta soli 2 łyżki kakao słoik dżemu (gęstego u mnie śliwki własnej roboty + ok 150 g porzeczki) Przygotowanie: zimne masło posiekać z mąką, proszkiem do pieczenia, 2 łyżkami cukru, szczyptą soli i żółtkami zagnieść szybko ciasto, które
Gotowanie z pasją