cukrem i odstawić w ciepłe miejsce na 1 dobę. Następnego dnia garnek ustawiamy na gazie i doprowadzamy do wrzenia. Łyżką cedzakową wyjmujemy owoce, a gorący sok przelewamy do słoików (nie do pełna), zakręcamy, odstawiamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiintensywnie mieszając. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia i napęcznienia płatków owsianych. W międzyczasie obrać i pokroić ananasa na mniejsze kawałki. Owsiankę przełożyć z rondelka do miseczki lub słoika - tak jak u mnie, dzięki czemu mogę owsiankę potem szczelnie zamknąć i zabrać ze sobą w torebce do pracy . Powtykać w nią kawałki ananasa. Zalać syropem klonowym. Posypać z wierzchu
Grunt to przepis!papryką. Na jej bazie powstała zupa, smaczna , syta i mega aromatyczna. Składniki 250-300 g młodej kapusty 3 pętka białej kaszanki z bazylią i papryką 1 cebula 1 słoik sosu pomidorowego z bazylią 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonej papryki 1,2 l bulionu warzywnego 3 łyżki kaszy pęczak koperek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G Kitchengotujemy na małym ogniu, aż zaczną gęstnieć ( ja zawsze nakładam odrobinę na talerzy i sprawdzam czy gęstnieje). Pod koniec gotowania dodajemy starty imbir i mieszamy. Konfiturę przekładamy do wyparzonych słoików a następnie je pasteryzujemy przez 10 minut
Zainspirowana w kuchnilitr wody 1 kopiasta łyżka soli kamiennej 2-3 ząbki czosnku 2 solidne gałązki kopru Sposób przygotowania: Ogórki umyć, odkroić końcówki( dzięki temu szybciej się zakiszą). Na dno słoika włożyć gałązkę kopru i ciasno poukładać ogórki, poprzetykać je plastrami czosnku i koprem. W garnku zagotować wodę z solą, rozmieszać i tak przygotowanym roztworem zalać ogórki. Po upływie 24 godzin
Gosia gotujeplastry typu julienne,lub paseczki talarki. Wodę zagotować ,dodać przyprawy wedle uznania i sól . Mieszać do rozpuszczenia soli. Wlać solankę na buraki. Buraki powinny być zanurzony w solance. Zakręcić słoiki ,przechowywać w temperaturze pokojowej przez około 3 dni ,a następnie wynieś do piwnicy. ps.sok pić ,buraki wykorzystać do surówki ,lub zupy. Smacznego
w mojej kuchniomijać żeby nie odstraszać otoczenia czosnkowym zapachem skóry, która będzie go intensywnie wypacać. SKŁADNIKI: 1 litr kefiru 250 ml Fond z wołowiny (naturalny bulion wołowy do kupienia w słoiku) pęczek koperku 3 średnie ogórki gruntowe lub 1 wężowy 1 awokado (opcjonalnie) pęczek rzodkiewek pęczek cebulek dymek ze szczypiorkiem 5 jajek ugotowanych na twardo sól i pieprz do smaku
Sztuka gotowania w/g Samirysmażenia, sos beszamelowy: mleko 2 szklanki, masło 40 g, mąka pszenna 2 łyżki, gałka muszkatołowa do smaku, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: sos pomidorowy 1 duży słoik, ser mozzarella 200 g, parmezan starty do posypania, makaron Lasagne 21 płatów, Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju aż lekko się zrumieni. Szpinak myjemy, siekamy nożem
kulinarne odsłony patiSkładniki: 1,5 kg schabu słoik suszonych pomidorów z oliwy, posiekanych w kosteczkę szklanka zielonych oliwek bez nadzienia 150 g mozzarelli (użyłam małych kuleczek) opakowanie szynki parmeńskiej oraz sól, pieprz, suszony czosnek, słodka papryka i zioła do pizzy do posmarowania mięsa na zewnątrz Schab umyć, osuszyć, rozciąć na szeroki płat, można lekko rozbić tłuczkiem. Z obu stron posypać solą
Czerwień i błękitindyka) kminek - ok. pół płaskiej łyżeczki zioła kuchni włoskiej - ok. 3 płaskie łyżeczki 2 zmiażdżone ząbki czosnku sól i pieprz 2 jajka 1 sucha kajzerka mąka do panierowania 1/2 słoika lub opakowania suszonych pomidorów, raczej twardszych 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% sól, cukier i świeżo mielony pieprz 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka w proszku 2/3 opakowania kuleczek mozzarelli
Czerwień i błękitbardzo małym ogniu, nie mieszając, jedynie potrząsając rondlem. Podczas smażenia będzie wytwarzała się pianka, którą powinnaś zdejmować. Kiedy wiśnie będą szkliste, przełóż je wraz z gorącym syropem do słoików i zapasteryzuj. Żeby zapobiec wysuszeniu wiśni, w trakcie ich smażenia możesz dodać preparat żelujący do przetworów. Konfitura z wiśni gotowa! A teraz składamy: Blaty wysmaruj powidłami. Następnie kremem czekoladowym. Pamiętaj nakładaj
ClauditteMissCookingKorzystam z dobrodziejstw jakie dała mam natura i zamykam je w słoikach. Takim dobrodziejstwem jest czarny bez,który teraz kwitnie w pełnej okazałości i aż grzech był by nie skorzystać z tych darów. Bardzo intensywny zapach kwiatów bzu roznosi się po okolicach,a krzaki uginają się od nadmiaru białych baldachów. Ja zrywam kwiaty i dodaję je do różnych przetworów
Kolorowa kuchnia Elkiporcje Składniki: 125 g makaronu chow mein noodles 1 czerwona papryka 1 marchew 1 cebula 1/3 pęczka natki z pietruszki 5 kawałków grzybów shitake, mogą być suszone lub ze słoika 2 szczypty ostrej papryki w proszku sól do smaku 4 łyżki oleju rzepakowego kawałek jasnej części pora Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy. Przygotowujemy warzywa. Paprykę oczyszczamy
Moja smaczna kuchniasmaku dopełni sos musztardowo- cytrynowy, który idealnie będzie komponował się z sałatką. składniki na 2 porcje opakowanie rukoli 4 jajka ugotowane na twardo 10-12 pomidorków cherry słoik suszonych pomidorów w oleju pęczek posiekanego szczypioru z dymki puszka tuńczyka w sosie własnym (180 g ) sos 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka musztardy
Smakowite Daniazagęści. Cytryny myjemy, ocieramy skórki do gotującego się dżemu oraz wyciskamy z nich sok. Gotujemy jeszcze chwile dla połączenia się smaków. Gorący dżem przelewamy do wysterylizowanych lub wyparzonych słoików. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia
Pyry na Gaz