słoik - 12348 przepisów (strona:353/824)

Sałatka grillowa z sałatą lodową 171

pomidorki pokroić na połówki, paprykę w krótkie paski, a ogórka w plasterki. 2. Cebulkę dymkę posiekać, dorzucić do warzyw, wszystko delikatnie wymieszać. 3. Składniki sosu włożyć do małego słoika, zakręcić wieczko i energicznie wstrząsnąć. Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem, delikatnie całość wymieszać. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Chrzan 101

chrzan nie zciemnieje i zachowa ostrość. Nasze ugotowane wcześniej i obrane jajka również wrzucamy do rozdrabniacza lub robota kuchennego. Łączymy obydwa te składniki doprawiając odrobiną soli, wkładamy je do słoików, zakręcamy i do lodówki. Nasz chrzan przed podaniem mieszamy ze śmietaną, tutaj ilość zależy od osobistych gustów. Ja dodaję około 2 łyżeczek śmietany na mały słoiczek chrzanu (słoiczki mają około

PatiGotuje
Spaghetti z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i oliwkami 121

tartego sera pecorino (może być też inny) łyżeczka oregano pieprz sól Makaron gotujemy w osolonej wodzie, tak aby był al dente. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oleju ze słoika z pomidorami i wrzucamy posiekany czosnek oraz pokrojoną w paski szynkę. Smażymy mieszając, około minutę i dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory. Na koniec dorzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Zmniejszamy

PatiGotuje
Kocie oczka z marmoladą 101

marmoladą Składniki: 600 g mąki 200 g cukru 400 g margaryny / masła 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 żółtka 2 całe jajka 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: słoik marmolady do przełożenia ciasteczek. cukier puder do posypania Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do niej wszystkie pozostałe składniki na ciastka i zagniatamy ciasto. Przykrywamy je folią

PatiGotuje
Paszteciki drożdżowe z mięsem i ćwikłą – test produktów firmy Jamar 135

chrzanem. Ćwikła posłużyła mi do przygotowania pasztecików i naleśników do rosołu. Szczerze Wam powiem, że jak zobaczyłam ćwikłę w paczce to się przeraziłam, bo nie znoszę buraków ze słoika! Zazwyczaj są kwaśne i czuć głównie ocet, a nie buraczki. Jednak ćwikła z chrzanem z firmy Jamar bardzo miło mnie zaskoczyła. Buraczki nie są kwaśne i czuć w nich aromat chrzanu

PatiGotuje
Sałatka z gruszką i serem pleśniowym z sosem balsamicznym 190

Gruszkę obieramy, kroimy na plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy miodem i dokładnie mieszamy. Do miski wrzucamy kolejno roszponkę, szynkę, gruszkę i ser. Wszystkie składniki do sosu umieszczamy w słoiku, zakręcamy i wstrząsamy kilka razy do połączenia składników. Sałatkę polewamy sosem dopiero w momencie podania. Smacznego Artykuł Sałatka z gruszką i serem pleśniowym z sosem balsamicznym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Szczepanówka zaprasza na śniadanie w jabłkowym sadzie 137

owocowo-warzywnych, jak np. jabłko-pietruszka, jabłko-marchew, czerwony burak. Wszystkie soki są naturalne, nie zawierają dodatku wody, cukrów, konserwantów. Na półkach wystawione są również domowe przetwory w uroczych słoikach, miody, oleje oraz cydr, a także sery, śmietana i mleko prosto od krowy z zaprzyjaźnionego gospodarstwa. Historia Szczepanówki sięga 1913 roku, kiedy to Szczepan Kozieł, pradziadek Elżbiety Buły, wykupił

Obiad gotowy
Sernik z jagodowym musem 250

200g cukru pudru - 5 jajek - 200ml śmietanki 30% - kilka kropel olejku waniliowego Spód: - 200g herbatników - 50g roztopionego masła Mus jagodowy: - 600g jogurtu naturalnego - 2 jagodowe galaretki - 200g jagód ze słoika, mogą być świeże lub mrożone Na wierzch: - galaretka jagodowa lub owoce leśne Sposób wykonania: Herbatniki blendujemy, mieszamy z roztopionym masłem i dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, uklepujemy równo

Wypieki Rene
Marynowana rzodkiewka 220

pozostałych składników przygotować zalewę. Gotować na niewielkim ogniu, mieszając, aż cukier i sól całkowicie się rozpuszczą. Dodać rzodkiewki i wszystko chwilę podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Rzodkiewki przełożyć do słoika i zalać marynatą. Zalać i odstawić do całkowitego wystudzenia. Wystudzone rzodkiewki przechowywać w lodówce. Rzodkiewki zamarynowane są już na drugi dzień. Smacznego! Może zainteresują Cię inne przepisy na przetwory? Najlepsza

CookYourself
domowy kawior, solenie ikry 223

spróbować, czy nie jest za słona. Jeśli tak się stało, to przepłucz ją pod bieżącą wodą i ponownie włóż do solanki, ale na krótszy czas. Odcedź i przełóż do słoika. Tak przygotowaną można przechowywać około 2 tygodni. Z pomocą farbek spożywczych można ikrze nadać ekskluzywny czerwony lub czarny kolor

Eksperyment sobotni
Pikantny sos pomidorowy 97

bardziej pikantne to doprawcie pieprzem chilli cayenne. Tylko z tą przyprawą ostrożnie bo można przedobrzyć :). Na koniec wsypujemy suszoną bazylię i mieszamy. Przekładamy całość do zamykanego pudełka lub do słoika i odstawiamy do lodówki żeby się przegryzły smaki. Schłodzony przed podaniem jest smaczniejszy

Gotuj z Mąką
SZYBKA PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM, SEREM FETA I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 177

szpinaku świeżego ·        140 g sera feta ·        6 płatów pomidorów suszonych ze słoika ·        1 gałązka szczypiorku ·        pół łyżeczki papryki słodkiej ·        2 łyżeczki oregano ·        szczypta płatków

Calzonella.com
Syrop dyniowy do kawy 87

Dodać cukier, puree z dyni, przyprawy i dokładnie wymieszać. 3) Gotować 10-15 min, od czasu do czasu mieszając. 4) Syrop można przelać przez sitko. 5) Przechowywać w szczelnym słoiku lub butelce. 6) Gotowy syrop dodawać do kawy (ok. 2 łyżki

Fitsweet.me
Ekspresowe Tiramisu 89

ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i dokładnie wymieszać mikserem. 2) Biszkopty namaczać w kawie z dodatkiem amaretto i układać po dwa na dnie każdego słoika lub szklanki. 3) Na biszkopty nałożyć po dwie łyżki kremu. Przełożyć warstwą 2 namoczonych w kawie biszkoptów i zakończyć dwiema łyżkami kremu. 4) Tak przygotowany deser schłodzić w lodówce przez

Fitsweet.me
Amarantuski orzechowe 158

sobie płaską szpatułką) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 5) Piec 12-15 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. 6) Upieczone ciasteczka po wystudzeniu przechowyć w szczelnie zamykanym słoiku, dzieki temu zachowają swoja chrupkość

Fitsweet.me