słoik - 12348 przepisów (strona:346/824)

Nalywka ze pozimkōw (Nalewka z truskawek) 113

księdzem 5 który 6 różne 7 powiedział 8 szybko 9 przygotować 10 wyjdzie 11 zobaczymy 12 sześć 13 spirytusu 14 wódki 15 najpierw 16 pokrójcie 17 mówicie 18 słoiku 19 są 20 agrest 21 porzeczką 22 mniejsze 23 układajcie 24 dolejcie 25 wlać 26 wytrzymam 27 mówić Artykuł Nalywka ze pozimkōw (Nalewka z truskawek) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
LETNIA SAŁATKA OWOCOWA +KONKURS! 143

sałatkę – można ją zabrać na drugie śniadanie do pracy albo pyszny, lekki deser do popołudniowej kawki. Świeżo, lekko, smacznie – bez obaw o zbędne kalorie! Wystarczy, że do słoika włożycie swoje ulubione owoce pokroicie w kostkę i gotowe! TRUSKAWKI + BANAN + BRZOSKWINIA + WINOGRONO + JABŁKO + CZEREŚNIE + GRANAT Wygląda fantastycznie! Kto się skusi? ;) Możemy ją podać z dodatkiem ulubionego jogurtu, odrobiną miodu

Ostra na Słodko
Suszone warzywa / domowa vegeta – jak zrobić ? DIY 244

Możesz warzywa wysuszyć w piekarniku w temperaturze 50 C przez około 4-5 godzin.  Gdy wszystko było już wysuszone wymieszałam wszystko razem raz jeszcze i przesypałam do słoików wyszedł jeden litrowy i jeden o pojemności 550 ml.    Teraz wszystko czeka na swój czas.    Suszone warzywa / domowa vegeta – jak zrobić

Kuchnia na wzgórzu
Frużelina porzeczkowa 179

Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gotujących owoców, zagotować. Zdjąć garnek z ognia, dodać napęczniałą żelatynę, szybko wymieszać. Gorącą frużelinę nalewać do słoików, odstawić do góry dnem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Konfitura z róży 175

małym ogniu od zagotowania przez 1 godzinę. Odstawić do następnego dnia i powtórzyć czynność gotowania. Po tym czasie dodać otartą skórkę i sok z cytryny. Gorącą wlewać do suchych słoików. Przewrócić do góry dnem, aż denko si zasklepi. Ja zostawiłam na całą noc. SMACZNEGO

Gosia gotuje
Ogórki kiszone w butelkach plastikowych 159

wybrzuszy się. Ale na pewno nie pękną ani nie wykipią. Wyjęcie ukiszonych ogórków wiąże się z koniecznością rozcięcia butelki na pewnej wysokości szyjki. Potem można ukiszone ogórki przełożyć do słoika, zalać zalewą i spożywać na bieżąco. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Jak upiec buraki 156

pieczenia lub folia aluminiowa. Pieczone buraki są u nas bazą do sałatek , zup. Polecam też zrobić tarte buraczki do obiadu! Można upiec większą ilość i przygotować buraki w słoikach na zimę. Jak upiec buraki w całości? Pieczone buraki w piekarniku są intensywne w smaku, mają piękny kolor, możecie je wykorzystać do wszelkich dań typu: Carpaccio z serem i ziarnami, zmiksowane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dorsz w pomidorach z marchewką 136

zmięknie. W zasadzie danie jest gotowe. Jeśli chcesz je zapasteryzować - nie ma problemu. Włóż rybę w pomidorach prosto do słoiczków i zakręć. Pasteryzuj delikatnie przez godzinę, w celu zamknięcia słoików. Wystudzone przechowuj w lodówce. Można zjadać na zimno! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
ZUPA POMIDOROWA Z PULPETAMI 347

mięso wieprzowe, w sezonie używam pomidorów,które wcześniej sparzam i obieram ze skórki,poza sezonem pomidory z puszki.    Taką zupę robię w w większej ilości,zamykam w słoikach i mąż zabiera w trasę.Wybredny z niego człowiek i czasami już nie mam pomysłu co mu przygotować by zjadł ze smakiem....tej zupki dawno mu nie robiłam wiec smakowała

Niespełnione zdolności kulinarne
Jak podawać migdały dzieciom? Migdałowo – kokosowe masło do owsianki i na kanapki dla malucha BLW. 200

ostudzić. Wrzucić do blendera i dodać olej kokosowy. Miksować z przerwami, tak aby masło się zbytnio nie nagrzało. Jeżeli blender stawia opór, można dodać więcej oleju. Przełożyć do słoika i przechowywać w suchym miejscu. Masło możecie dodatkowo doprawić cynamonem (około 1 łyżeczka). Migdały w rozsądnych ilościach wpływają na pracę i rozwój mózgu. Jak podać migdały dziecku? Zblenduj migdały i przygotuj

Krupeczki
Strucla jabłkowa z Amaretto 168

mleka 2 żółtka 1 jajko 15 g drożdży 6 łyżek cukru szczypta soli 500 g mąki pszennej  1 łyżka masła (rozpuszczonego ) 1 łyżka śmietany  nadzienie:  1 słoik jabłek 3/4 l (wystarcz na 2 strucle ) 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru 2 łyżki Amaretto  Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku dodać 1 łyżkę cukru

kgwjanczewo
Kokosanki 109

tych ciastek z sentymentem. Mimo wszystko postanowiłam je upiec, Do przygotowania potrzebujemy: 350 g mąki pszennej 170 g zimnego masła 80 g cukru 3 żółtka 3 białka 1,5 słoika dżemu truskawkowego 100 g wiórek kokosowych 100 g cukru Mąkę, cukier, masło i jajka umieścić w dzieży robota i zagnieść całość do otrzymania kruchego ciasta. Uformujcie je w kulę

Szybko Tanio Smacznie
LETNIA SAŁATKA Z PIECZONYMI BURAKAMI 169

koktajlowe oraz podprażone orzechy i pestki dyni. Dodajemy schłodzoną ricottę, delikatnie oprószamy pieprzem. Podajemy z chrupiącą grzanką. Smacznego! Ps. Śmiało możemy taką sałatkę zabrać do pracy – np. w słoiku albo pszennej tortilli.   Wpis powstał we współpracy z marką Społem Kielce, producentem Octu Kieleckiego

Ostra na Słodko
OWSIANKA NOCNA Z CHIA I JOGURTEM NATURALNYM 178

płatkami owsianymi i chia. Zamknąć pojemnik i wstawić do lodówki na całą noc. Rano owsiankę przełożyć do miseczki lub jeśli zabieramy ze sobą do pracy do pojemnika lub słoika. Posypać dowolnymi dodatkami

Zrób to smacznie
Francuskie śniadanie i konfitura brzoskwiniowa 181

konsystencję konfitur. Trzeba pamiętać, aby mieszać konfiturę, szczególnie pod koniec smażenia, aby się nie przypaliła. Gorącą konfiturę przekładam do wyparzonych słoiczków. Pasteryzuję około 15-20 minut.  Po zapasteryzowaniu słoiki ustawiam do góry dnem i przykrywam ściereczką

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata