słoik - 12348 przepisów (strona:350/824)

Ciasto jogurtowe z czekoladą i wiśniami (szybkie i tanie) 117

szklanka cukru 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: 50g czekolady (użyłam mlecznej z mojej ulubionej Cukieterii ) 1 słoik wiśni w syropie (polecam Dagomy ) (***) 2 łyżki mąki ziemniaczanej  Wiśnie odsączyć z syropu i obtoczyć w mące ziemniaczanej. Żółtka oddzielić od białek.  Białka ubić na sztywno, a następnie połączyć

Di gotuje
Pieczona fasola w sosie BBQ 157

sprytnie jak Jamie". Pieczona fasola w sosie BBQ 2czerwone cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki oliwa po 1 łyżeczce wędzonej papryki i kminu rzymskiego oraz chili w płatkach 1 słoik przecieru pomidorowego 2 puszki kolorowej fasoli 100 ml sosu BBQ kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka sporych ziemniaków do pieczenia Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Cebulę, czosnek obieramy i kroimy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bulion warzywny - podstawa do zup i składnik do niektórych dań 147

złotego koloru oraz będzie miał dobry smak. Tak przypaloną cebulę dodajemy do garnka i gotujemy jeszcze około 15 minut. Doprawiamy do smaku i gotowe. Taki wywar możemy zawekować w słoiku i używać kiedy go potrzebujemy

Gotuj z Mąką
Kokosowy, idealny pudding chia z musem z jagód i płatkami kokosowymi 133

łyżeczki syropu z agawy - 100g mrożonych jagód - 0,5 dojrzałego banana - płatki kokosowe / wiórki kokosowe Nasiona chia zalać mlekiem, dodać syrop z agawy i dokładnie wymieszać. Przelać do słoika i zakręcić. Odstawić do lodówki. Po 10 minutach ponownie wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na min 1h do lodówki, tak aby nasiona chia napęczniały. Przed podaniem do miski włożyć mrożone jagody

CookYourself
JAMAR - pyszne produkty na każdą okazję 155

Takie Pyszności dostałam w ramach współpracy z firmą JAMAR   Firma ta ogromny wybór produktów przeznaczonych dla każdego.  W asortymencie firmy możemy znaleźć:   ☛Warzywa w Słoikach ☛Warzywa w Puszkach  ☛Koncentraty i Przeciery ☛Sosy ☛Soki i Napoje ☛Przyprawy ,Octy,Ketchupy ☛Dodatki obiadowe ☛Przetwory Octowe   Ja osobiście firmę JAMAR znam od jakiegoś czasu . Bardzo lubię

Gotowanie Patki
Wiosenna śledziowa 157

Składniki: 1 opakowanie matiasów 200 g Seko 1/2 pęczka dymki 1 słoik krojonych pieczarek w zalewie 3 ogórki kiszone 30 dkg młodych ziemniaków ugotowanych majonez pieprz Przygotowanie: Śledzie namoczyć w … Czytaj dalej Wiosenna śledziowa

czarrna od kuchni
Popapraniec 212

torebki budyniu śmietankowego bez cukru lub waniliowego po 1 łyżce mąki zwykłej i ziemniaczanej kostka masła 3 cukry waniliowe i 3 łyżki zwykłego cukru ponadto: wiśnie drelowane ze słoika dżem z czarnej porzeczki rodzynki, migdały, orzechy, wiórki kokosowe Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodając żółtka. Mieszać łyżką dodając przesianą mąkę połączoną z proszkiem, ostrożnie

kgwjanczewo
Frużelina truskawkowa 111

cukier się rozpuścił, a owoce puściły sok. Podgotowałem truskawki na małym ogniu - dodałem sok z cytryny. Gdy owoce zmiękły dodałem mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Przełożyłem frużelinę do wyparzonych słoików i zakręciłem

R'n'G Kitchen
Eliza Reis-Kawka – KOBIETA, KTÓRA TANECZNYM KROKIEM PRZECHODZI PRZEZ ŻYCIE 135

sklepach. Moim dzieciom lub osobom, które zwracają się do mnie o pomoc w nauce języka każę czytać wszystko, co mają pod ręką: reklamy, etykiety na opakowaniach po ciastkach czy słoikach z musztardą.  Oswajajmy się z językiem na każdej płaszczyźnie. Na pewno coś z tego zostanie. I jak mantrę powtarzam wszystkim, ze w każdym wieku można się uczyć. Faktem jest

Z notatnika
Nalewka z kwiatów czarnego bzu, zrób już dzisiaj 149

wypłukać w gorącej wodzie.  Wodę wlewamy do garnka dodajemy cukier i gotujemy syrop. Schładzamy  Kwiatki przekładamy do słoja, dodajemy pokrojone w plasterki cytryny, zalewamy chłodnym syropem. Słoik przykrywamy gazą lub kawałkiem papieru ręcznikowego zakładamy gumkę aby całość była szczelna. Tak przygotowany słój odstawiamy na okno w nasłonecznione miejsce na 10 dni. Mieszamy 2 – 3 razy

Kuchnia na wzgórzu
Zapiekanki na Placu Nowym w Krakowie 152

wczoraj ukoił nam nerwy, ale to jest taka perła, że o niej napiszę wam osobno. Co jeszcze możecie zauważyć, jedząc zapiekanki? Bajzel, wszechobecny bajzel. Brud, papiery, lepiące się stoliki, słoiki z przyprawami, które pamiętają jeszcze insurekcję kościuszkowską, brudne kosze, walające się śmiecie. Spotkaliśmy kilka wycieczek szkolnych, które przewodnicy zaprowadzili na zapiekanki. Więc moi drodzy, jeśli w domu bez glutenu, zdrowo

ladykitchen
Jaglany budyń truskawkowy z kruszonką kukurydzianą 159

również zabrać na małe i większe wycieczki i delektować się czasem z rodziną na łonie przyrody.  Przepis podaję na trzy miseczki lub w wersji na wynos na trzy słoiki po ok. 200 ml. Budyń jaglany: - 1 szklanka mleka - 4 łyżki kaszy jaglanej - 2 łyżki syropu klonowego - truskawki 1. Kaszę jaglaną przelać gorącą, prawie wrzącą wodą aby pozbawić ją goryczki

Apetyczna babeczka
Bigos z młodej kapusty 144

ziemniaczkami, posypanymi koperkiem. PRZEPIS NA  BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY Składniki na bigos: 1 główka młodej kapusty 1 cebula 150 g kiełbasy podwawelskiej lub innej 1 dobra konserwa mięsna ( słoik około 300 g ) pęczek koperku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej sól pieprz Przygotowanie bigosu z młodej kapusty: Z kapusty oberwać wierzchni liście. Główkę kapusty umyć i osuszyć

kolorowotorcikowo
Majonez domowy... najlepszy, przepis... najłatwiejszy 170

wizualny. Zróbcie taki, jaki będzie Wam smakował. Majonez gotowy. Dla porównania pokazuję Wam dwa zdjęcia majonezu, który zrobiłam z dwoma rodzajami musztardy. Oba są smaczne Gotowy majonez przełożyłam do słoika. Jego trwałość jest krótka, ponieważ nie zawiera konserwantów, więc nie można go zbyt długo przechowywać w lodówce. Najwyżej tydzień. Robicie majonez domowy, czy kupujecie gotowy? Jeśli zdecydujecie się zrobić, życzę

Kuchnia u Krysi
Jak zrobić w domu prażoną cebulkę? 143

uzyskania odpowiedniego koloru. Po usmażeniu wyłóż na papierowy ręcznik i dobrze odsącz z tłuszczu. Kiedy przestygnie przypraw niewielką ilością soli. Taką cebulkę można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku przez kilka tygodni. Zanim wrzucisz cebulę na tłuszcz, nie zapomnij strzepnąć z niej nadmiaru mąki - ja używam do tego celu "rzadkiego" sitka. Jeśli chcesz uzyskać "smakową" cebulkę, wtedy przed obtoczeniem

Codzienna kuchnia niecodzienna