szklanka cukru 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: 50g czekolady (użyłam mlecznej z mojej ulubionej Cukieterii ) 1 słoik wiśni w syropie (polecam Dagomy ) (***) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wiśnie odsączyć z syropu i obtoczyć w mące ziemniaczanej. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, a następnie połączyć
Di gotujesprytnie jak Jamie". Pieczona fasola w sosie BBQ 2czerwone cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki oliwa po 1 łyżeczce wędzonej papryki i kminu rzymskiego oraz chili w płatkach 1 słoik przecieru pomidorowego 2 puszki kolorowej fasoli 100 ml sosu BBQ kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka sporych ziemniaków do pieczenia Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Cebulę, czosnek obieramy i kroimy
Dzieje kuchennej Wiewióryzłotego koloru oraz będzie miał dobry smak. Tak przypaloną cebulę dodajemy do garnka i gotujemy jeszcze około 15 minut. Doprawiamy do smaku i gotowe. Taki wywar możemy zawekować w słoiku i używać kiedy go potrzebujemy
Gotuj z Mąkąłyżeczki syropu z agawy - 100g mrożonych jagód - 0,5 dojrzałego banana - płatki kokosowe / wiórki kokosowe Nasiona chia zalać mlekiem, dodać syrop z agawy i dokładnie wymieszać. Przelać do słoika i zakręcić. Odstawić do lodówki. Po 10 minutach ponownie wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na min 1h do lodówki, tak aby nasiona chia napęczniały. Przed podaniem do miski włożyć mrożone jagody
CookYourselfTakie Pyszności dostałam w ramach współpracy z firmą JAMAR Firma ta ogromny wybór produktów przeznaczonych dla każdego. W asortymencie firmy możemy znaleźć: ☛Warzywa w Słoikach ☛Warzywa w Puszkach ☛Koncentraty i Przeciery ☛Sosy ☛Soki i Napoje ☛Przyprawy ,Octy,Ketchupy ☛Dodatki obiadowe ☛Przetwory Octowe Ja osobiście firmę JAMAR znam od jakiegoś czasu . Bardzo lubię
Gotowanie PatkiSkładniki: 1 opakowanie matiasów 200 g Seko 1/2 pęczka dymki 1 słoik krojonych pieczarek w zalewie 3 ogórki kiszone 30 dkg młodych ziemniaków ugotowanych majonez pieprz Przygotowanie: Śledzie namoczyć w … Czytaj dalej Wiosenna śledziowa
czarrna od kuchnitorebki budyniu śmietankowego bez cukru lub waniliowego po 1 łyżce mąki zwykłej i ziemniaczanej kostka masła 3 cukry waniliowe i 3 łyżki zwykłego cukru ponadto: wiśnie drelowane ze słoika dżem z czarnej porzeczki rodzynki, migdały, orzechy, wiórki kokosowe Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodając żółtka. Mieszać łyżką dodając przesianą mąkę połączoną z proszkiem, ostrożnie
kgwjanczewocukier się rozpuścił, a owoce puściły sok. Podgotowałem truskawki na małym ogniu - dodałem sok z cytryny. Gdy owoce zmiękły dodałem mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Przełożyłem frużelinę do wyparzonych słoików i zakręciłem
R'n'G Kitchensklepach. Moim dzieciom lub osobom, które zwracają się do mnie o pomoc w nauce języka każę czytać wszystko, co mają pod ręką: reklamy, etykiety na opakowaniach po ciastkach czy słoikach z musztardą. Oswajajmy się z językiem na każdej płaszczyźnie. Na pewno coś z tego zostanie. I jak mantrę powtarzam wszystkim, ze w każdym wieku można się uczyć. Faktem jest
Z notatnikawypłukać w gorącej wodzie. Wodę wlewamy do garnka dodajemy cukier i gotujemy syrop. Schładzamy Kwiatki przekładamy do słoja, dodajemy pokrojone w plasterki cytryny, zalewamy chłodnym syropem. Słoik przykrywamy gazą lub kawałkiem papieru ręcznikowego zakładamy gumkę aby całość była szczelna. Tak przygotowany słój odstawiamy na okno w nasłonecznione miejsce na 10 dni. Mieszamy 2 – 3 razy
Kuchnia na wzgórzuwczoraj ukoił nam nerwy, ale to jest taka perła, że o niej napiszę wam osobno. Co jeszcze możecie zauważyć, jedząc zapiekanki? Bajzel, wszechobecny bajzel. Brud, papiery, lepiące się stoliki, słoiki z przyprawami, które pamiętają jeszcze insurekcję kościuszkowską, brudne kosze, walające się śmiecie. Spotkaliśmy kilka wycieczek szkolnych, które przewodnicy zaprowadzili na zapiekanki. Więc moi drodzy, jeśli w domu bez glutenu, zdrowo
ladykitchenrównież zabrać na małe i większe wycieczki i delektować się czasem z rodziną na łonie przyrody. Przepis podaję na trzy miseczki lub w wersji na wynos na trzy słoiki po ok. 200 ml. Budyń jaglany: - 1 szklanka mleka - 4 łyżki kaszy jaglanej - 2 łyżki syropu klonowego - truskawki 1. Kaszę jaglaną przelać gorącą, prawie wrzącą wodą aby pozbawić ją goryczki
Apetyczna babeczkaziemniaczkami, posypanymi koperkiem. PRZEPIS NA BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY Składniki na bigos: 1 główka młodej kapusty 1 cebula 150 g kiełbasy podwawelskiej lub innej 1 dobra konserwa mięsna ( słoik około 300 g ) pęczek koperku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej sól pieprz Przygotowanie bigosu z młodej kapusty: Z kapusty oberwać wierzchni liście. Główkę kapusty umyć i osuszyć
kolorowotorcikowowizualny. Zróbcie taki, jaki będzie Wam smakował. Majonez gotowy. Dla porównania pokazuję Wam dwa zdjęcia majonezu, który zrobiłam z dwoma rodzajami musztardy. Oba są smaczne Gotowy majonez przełożyłam do słoika. Jego trwałość jest krótka, ponieważ nie zawiera konserwantów, więc nie można go zbyt długo przechowywać w lodówce. Najwyżej tydzień. Robicie majonez domowy, czy kupujecie gotowy? Jeśli zdecydujecie się zrobić, życzę
Kuchnia u Krysiuzyskania odpowiedniego koloru. Po usmażeniu wyłóż na papierowy ręcznik i dobrze odsącz z tłuszczu. Kiedy przestygnie przypraw niewielką ilością soli. Taką cebulkę można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku przez kilka tygodni. Zanim wrzucisz cebulę na tłuszcz, nie zapomnij strzepnąć z niej nadmiaru mąki - ja używam do tego celu "rzadkiego" sitka. Jeśli chcesz uzyskać "smakową" cebulkę, wtedy przed obtoczeniem
Codzienna kuchnia niecodzienna