słoik - 12348 przepisów (strona:356/824)

Jogurt domowy w 10 minut (z mleka zwierzęcego lub roślinnego) 108

Następnie należy dodać bakterie i bardzo dokładnie wymieszać. (Mleko można też wlać do fiolki i rozpuścić bakterie przed ich dodaniem do reszty mleka.) Mleko przelać do termosu, słoika lub garnka i szczelnie zamknąć.  (Chodzi o to, aby do środka nie dostawało się powietrze, inaczej jogurt może zostać zanieczyszczony i stracić swój smak.)  Naczynie odstawić w ciepłe miejsce minimum

Di gotuje
Warstwowa sałatka z ananasem i szynką 409

imprezowym menu. Przepis podaję dalej, może i Wam przypadnie do gustu Warstwowa sałatka z ananasem i szynką Drukuj przepis Ilość porcji: 6-8 Czas gotowania: 60 Składniki -słoik selera naciowego -puszka kukurydzy -puszka ananasa -300 g szynki np. konserwowej -5 jajek -100 g sera żółtego -1 por -majonez Przygotowanie --> Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Seler, kukurydzę i ananasa

Marta Gotuje
Jak przygotować i pasteryzować kompoty? 155

odrobiny soku z cytrusów, gotujemy do miękkości owoców. I teraz są dwa sposoby na taki kompot: pijemy od razu utrwalamy na długo. Utrwalanie kompotu, czyli zamknięcie ich szczelnie w słoikach. Stosując którąś z poniższych metod można zrobić kompot z każdego rodzaju owoców. Kompot gotowany Owoce włożyć do gotującej się wody z cukrem (ilość cukru wedle szczegółowych przepisów). Owoce miękkie

Zasmakuj Kuchni
WIOSENNY DETOX DRINK 146

blendera wsypać umyty szpinak i zblendować. Gotowe koktajl wychodzi taki z pianką pycha a jaki zdrowy ;). Pić zaraz po przygotowaniu lub przechowywać detox drink w lodówce w szklanym słoiku do 12 godzin. NA ZDROWIE

Mała w garnku miesza
Wolno duszona marynowana wołowina 162

czerwona papryka 2 duże grzyby mun ( opcjonalnie ) 1 bardzo duża cebula lub 2 mniejsze 1 marchewka pokrojona w cienkie słupki (opcjonalnie) 4-5 cm kawałek świeżego imbiru  1 słoik (280 g) pociętych " na zapałki " pędów bambusa w zalewie wodnej 1 szklanka bulionu warzywnego (może być z kostki) lub wody 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Marynata 3/4 szklanki ciemnego sosu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jaglana granola pachnaca kokosem 186

granolę łyżką, i znowu wstawiamy do piekarnika na około 5 minut. Czynność tę powtarzamy jeszcze raz lub dwa aż granola nabierze złocistego koloru. Gotową granolę studzimy i przechowujemy w słoiku lub w papierowej torebce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami 137

wysokiej szklanki napełnionej zimną wodą. Namaczamy patyczki żeby nam się nie spaliły w czasie grillowania.  Udka z kurczak kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. W kubku / słoiku mieszamy ocet balsamiczny z winem i miodem wraz z obranym i drobno posiekanym ząbkiem czosnku.  Marynatą zalewamy udka i odstawiamy na minimum 30 minut.  Szparagi przygotowujemy – odłamujemy zdrewniałe

Kuchnia na wzgórzu
Dietetyczny bigos z kurczakiem 121

chcą kiełbasy wiejskiej, a po zakupie odkrywają w niej coś czego na logikę nie powinno być- to jest to podejrzana sprawa. Składniki 400 g filetów z kurczaka lub indyka słoik  kapusty kwaszonej z marchwią 1/4 szklanki wytrawnego białego wina 1 mała czerwona cebula garść  suszonych śliwek 2   liście laurowe 3 kulki   ziela angielskiego 5 łyżek włoskiego

Z Kuchni Do Kuchni
Żurawinowy biszkopt orkiszowy z jabłkami i jogurtową chmurką 186

stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po przestudzeniu podzielić biszkopt na 3 równe blaty. Każdą warstwę nasączyć ekstraktem pomarańczowym rozcieńczonym wodą. Warstwa jabłkowa: średni słoik domowego musu jabłkowego be dodatku cukru (ok. 400 ml) 150 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki 1 galaretka pomarańczowa Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić i dodać do musu jabłkowego

FitKot
Ciasto wiosenna zebra 3408

jajka 3/4 szkl mąki 1/2 szk cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g śmietany 18 % 1 galaretka agrestowa Gellwe 1 galaretka z owoców leśnych Gellwe 1 mały słoik jagód w soku 250 g śmietany 30 % 1 śmietanex Gellwe 1 cukier waniliowy Gellwe 2 łyżki utartej mlecznej czekolady 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i stopniowo po jednym żółtku

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wołowina z pieczarkami 134

Wołowina z pieczarkami to nasz pomysł na obiad. Sos jest pikantny, gdyż została do jego przygotowania wykorzystana pikantna pasta paprykowa , która była przygotowana do słoików na zimę. Pastę można wykorzystać kupną, ale zrobić sos z dodatkiem koncentratu pomidorowego z pieprzem Cayenne. Przed podaniem obsypujemy natką pietruszki. Na blogu są już przepisy na danie z wołowiny: Bitki wołowe tradycyjne , Bitki wołowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto Owocowa Mgiełka 532

pieczenia, ½ łyżki octu, 1 łyżeczka barwnika czerwonego w proszku, Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30%, 2 opakowania śmietan-fixu, 2 opakowania cukru waniliowego, ½ szklanki wody, 1 łyżka żelatyny, Dodatkowo: ½ słoika dżemu wiśniowego, 400g truskawek, 1 kiść winogrona ciemnego, 3 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier

Tradycyjna kuchnia Kasi