SKŁADNIKI : 1 pierś z kurczaka 1/2 puszka mleka kokosowego 1 słoik warzyw chińskich ( bambus, kiełki, marchew, papryka ) 1/2 część świeżego ananasa 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 1 mała papryczka chilli 1 łyżka tartego imbiru 2 łyżki soku z cytryny lub limonki 1 łyżeczka kminku rzymskiego, mielonego 1 łyżeczka curry 1 łyżka sosu
Kulinarne Fantazje Marioliżebyście czym prędzej zapomnieli o pączkach pod koniec kwietnia, gdy choćbym nie wiem, jak się starała, nie podciągnę ich pod karnawałowe szaleństwa, mam dla Was samo zdrowie w słoiku. Albo w szklance, jak wolicie. Pudding w intensywnie zielonym kolorze z dodatkiem kolorowych owoców kusi niesamowicie. Smakuje bardzo delikatnie i... Zielono . Tak, to chyba dobre słowo. Jedząc go na pierwsze
Pożeraczka, czyli raz adobrzesałatki, razem z kawałkami pomarańcza, pomidorami, cebulą, oraz pokrojoną papryką. Do słoiczka wlewam 8 łyżek oliwy od pomidorów, dodaję ocet, bazylię, sól, oregano, czosnek sprasowany i energicznie potrząsam słoikiem. Sałatkę polewam sosem przed podaniem
wesoła kuchniaziarenek ziela angielskiego, pieprzu i jałowca wywar grzybowy: 50 g grzybów suszonych (umytych i namoczonych) gotowanych 2 godziny w 2 litrach wody 3 białe kiełbaski średni słoik oliwek zielonych bez pestek butelka domowego zakwasu na żurek – tutaj przepis po pół łyżeczki suszonego majeranku i czosnku niedźwiedziego pół ugotowanego jajka na każdą osobę (do dekoracji) opcjonalnie chleb
Ugotowane pozamiatanebardziej ostry smak, dlatego nie wszystkie się nadają) polecam wykorzystać wtedy buraczki tarte (są takie gotowe w woreczkach) lub gotowane w całości (wystarczy je zetrzeć i doprawić). Składniki: - 2 słoiki buraczków, po ok.600-800g ( używam domowych ) - 1 średnia cebula - 2 łyżki masła klarowanego (lub oleju kokosowego bezzapachowego) - sól Drobno skrojoną cebulkę podsmażam na małym palniku, na maśle klarowanym (lub oleju kokosowym
Smaczne Zdrowemoich ulubionych potraw jest mizeria. Bez niej nie wyobrażam sobie letnich (lub wiosennych), niedzielnych obiadów. Lubię ją tak bardzo, że czasami potrafię przygotować więcej i część odłożyć do słoika, żeby zjeść mizerię zamiast podwieczorku. W taki sposób mizerię przygotowywały moja babcia i moja mama, a od paru ładnych już lat ja korzystam z poniższego przepisu. Mizeria Przygotuj miski, nóż
blog.moje-pasje.infomiodem i cukrem, dodać sezam. Przesmażyć, cały czas mieszając. Wyłożyć na jedną część surowego ciasta. Składniki na masę kokosową: 2/3 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych 5 białek 1 słoik kwaśnego dżemu Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, nadal miksować. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie połączyć. Drugie surowe ciasto posmarować dżemem, na to wyłożyć masę kokosową. Oba placki piec
Domowa cukiernia EwySkładniki: 3 litry rosołu marchewka z rosołu ziemniaki 2 słoiki szczawiu śmietana 18% (duży kubek) jajko mąka Marchewkę z rosołu pokroić w półplasterki, wrzucić do garnka. Dodać szczaw, gotować na małym ogniu. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować osobno na pół-twardo. Dodać do zupy. Śmietanę rozprowadzić żółtkiem i łyżką mąki, zahartować zupą, dodać do garnka. Jeszcze chwilę gotować
stajnia gołębie od kuchnijest, że wpadają niespodziewani goście. A my chcemy im coś podać do zjedzenia.., tylko co przygotować na szybko? A no mam pomysł na ekspresową sałatkę. Zapraszam! Składniki; 1 słoik selera 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy z dodatkiem chili 3 ogórki konserwowe 3 jajka na twardo 1 mała czerwona cebula sól, pieprz do smaku 2 łyżki majonezu
Radość kipiąca uśmiechem.Podwieczorek ok 120 kcal Serek wiejski z wiśniami KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Serek wiejski 97 100 11.83 5 2.66 Wiśnie drylowane (słoik) 23 30 0.12 0.15 5.4 Podsumowanie
Atlas Smakówdopiero pierwszy raz. Po pierwsze pięknie prezentuje się na stole, po drugie przekładana warstwami jest pyszna. Zamiast ogórków konserwowych dodałam czerwoną paprykę, ponieważ tak bardziej nam smakuje. 1 duży słoik marynowanych pieczarek (ok. 420 g) 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku 3 marchewki 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 puszka kukurydzy (280 g) 1 czerwona papryka
VioletoweKucharzeniebiały w dowolnych smakach. Tak się, że w moim domu panowie wolą zdecydowane smaki, a panie łagodne. Nie dotyczy to jednak serów. Wszyscy lubią wszystkie . Zawsze robię jeden słoik z chili, drugi z czosnkiem i ziołami (jakie podlecą pod ręce). Doskonałym wyjściem byłoby, gdybyście zrobili sami ser biały. Jednak nie musicie od razu rzucać się na głęboką wodę”. Kupcie dobrej
Tylko pyszniełyżki płatków kokosowych Sposób przygotowania: Płatki zalewamy na noc mlekiem i odstawiamy do lodówki. Nazajutrz dodajemy lekko rozgniecionego banana, cynamon i syrop klonowy. Do wyparzonych i osuszonych słoików nakładamy po ok 3 łyżki owsianki, dajemy pokrojone truskawki, pokrywamy resztą moczonych w mleku płatków, a wierzch posypujemy drobno startym jabłkiem wymieszanym z płatkami kokosowymi. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180st
Kuchnia w czekoladziełyżki płatków kokosowych Sposób przygotowania: Płatki zalewamy na noc mlekiem i odstawiamy do lodówki. Nazajutrz dodajemy lekko rozgniecionego banana, cynamon i syrop klonowy. Do wyparzonych i osuszonych słoików nakładamy po ok 3 łyżki owsianki, dajemy pokrojone truskawki, pokrywamy resztą moczonych w mleku płatków, a wierzch posypujemy drobno startym jabłkiem wymieszanym z płatkami kokosowymi. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180st
Kuchnia w czekoladzie