kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka dorzucamy do cukinii. Wszystko zalewamy octem, olejem i wsypujemy cukier. Odstawiamy na ok. 2 godziny. Po tym czasie wkładamy do słoików, zalewamy zalewą jaka nam została w misce i pasteryzujemy przez 15 minut
W Moim Magicznym Domuwiem że tak! Dla jednych ryby to tylko święta czy karnawał i ostatki. U nas ryby goszczą całym rokiem. Na obiad jemy całe lub filetowane, na śniadanie pasty lub słoiki. Najczęściej wyjadamy takie prosto ze słoiczka ale jak sytuacja zmusi przygotowuję jakąś przekąskę na bazie śledzika lub makreli. Tak było i tym razem. Dzwonią znajomi że będą u nas, pomyślałam
Życie zaczyna się w kuchniKuchni" (przepis na tartę). Polecam też ciasto czekoladowe z limonkowym kremem, na które przepis znajdziecie tu . TARTALETKI LIMOKOWE z CZEKOLADĄ i DŻEMEM Składniki: (na 7 sztuk) 1 słoik dżemy z czarnej porzeczki Ciasto: 125 g masła 80 g cukru 250 g mąki 1 jajko 1 szczypta soli. Składniki zagniatamy i formujemy ciasto w kulę.Odstawiamy do lodówki
Bon appetit mon amieczarnego bzu), ale może być też kupny do kawy łyżeczka ulubionej herbaty sok z połowy cytryny garstka małych borówek lub jagód z zamrażalnika szeroka słomka przezroczysta duża szklanka lub słoik Przepis na bubble tea z borówkami Tapiokę gotujemy w bardzo dużej ilości wody przez pół godziny i zostawiamy do ostygnięcia w wodzie. Potrzebujemy cały garnek wody, bo perełki tapioki lubię
Ugotowane pozamiatanepaprykę oraz pozostałe składniki oprócz mąki ziemniaczanej. Gotować ok. 30 min. Na koniec rozrobić mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody i dodać do sosu. Zagotować, gorący nakładać do słoików i odwracać do góry dnem. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil
Cukiernia Pychotkispojrzałem 2 dlaczego 3 jej 4 są, ō- samogłoska w wymowie między o i u 5 ô= ło 6 inne 7 później 8 okazało 9 kilku 10 było 11 słoiki 12 pierwszą 13 Wam 14 powiedzieć 15 opłaciło 16 duża 17 kilka 18 kawałek 19 łodyg 20 nakrętkami 21 pokroić 22 mniejsze 23 włóżcie 24 wrzućcie 25 górę 26 nawciskajcie
Chop w kuchniotrzymania gęstego kremu. Pod sam koniec ubijania dodać przesiany cukier puder i sok z cytryny. Nasączenie tortu: sok wyciśnięty z 2 cytryn pół szklanki wody Wymieszać. Ponadto: 1 słoik powideł śliwkowych - użyłam firmy Jamar świeże borówki lub jeżyny do dekoracji małe beziki - można przygotować z 2 dużych białek, szczypty soli i 120 g drobnego cukru bądź wykorzystać kupne bezy
Zasmakuj Kuchniwracam do przepisów, które są już na blogu. Jednak lubię eksperymentować, czarować i robić coś z niczego lub zrobić tzw "sprzątanie lodówki". Tak też powstała ta sałatka. Składniki: 1 słoik pieczarek marynowanych (270g) 0,5 puszki kukurydzy 1 mniejszy por (biała część) 3 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka posiekanego koperku 1-2 łyżki majonezu Do smaku sól pieprz kolorowy
Ala piecze i gotujegodziny. następnie dosyp cukier, wymieszaj i gotuj jeszcze na małym ogniu kolejną godzinę. Od czasu do czasu zamieszaj. Następnie przefiltruj sok przez gazę , rozlej do małych słoiczków lub butelek. Słoiki szczelnie zamknij i pasteryzuj przez 10-15 minut. Gotowy sok przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. T utaj dowiesz się więcej na temat właściwości zdrowotnych soku
Przepisy i porady kulinarneowoce przesypać do garnka i dokładnie wymieszać z cukrem oraz środkiem żelującym. Całość mieszając - doprowadź do wrzenia i gotować przez 2-3 minuty. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do góry dnem - do ostygnięcia
Di gotujegotowania na parze (duży garnek i sitko, które nie zatonie w gotującej się wodzie). Potrzebujemy 4-5 pampuchów, czyli gotowych pyz lub klusek na parze (różnie się je nazywa) słoik dobrych powideł śliwkowych kilka łyżek mielonego maku cukier puder 3 szklanki mleka 5 łyżek cukru 1 budyń waniliowy woda Przygotowanie W pampuchach drążymy dziury, na przykład za pomocą szpikulca
Królestwo DeserówLeczo "na wypasie" - czyli z mięsem i kiełbasą! Podana ilość na kilka dużych porcji. Można włożyć do słoików, zawekować i namiastka lata w środku zimy gotowa! Składniki: 2 kiełbasy głogowskie , 0,5 kg mięsa z szynki, 4 cebule, 4 papryki białe, 3 papryki żółte, 4 papryki czerwone, 3 papryki zielone, 2 cukinie, 8 dużych pieczarek, 3 pomidory, 3 łyżki przecieru
Lena Gotujednem i dusić na małym ogniu przez 30-35 minut, dość często mieszając. Na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilkę poddusić. Gorące owoce przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić pokrywki i ustawić do góry dnem. W dżemie tym nie użyłam żelfixu, gdyż pektyna zawarta w owocach, pod wpływem stygnięcia samoistnie go zagęszcza. Prawda, że prostszego przepisu być
Gosia gotujeBuraczki zasmażane . Ostatnio zasypałam Was przepisami na buraczki: Jak upiec buraki , surówka z buraka i jabłka, buraczki tarte na zimno, czy buraczki tarte do słoików. Dzisiaj znów nie mogłam się oprzeć i mam dla was przepis na zasmażane buraczki , które często podaję do obiadu, tym razem zrobiłam buraczki do ozorów w sosie musztardowym. Lubimy je tak samo jak kapustę zasmażaną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmakiem,ja daje nie cały ketchup i niecały sos,bo lubię pikantną fasolkę ale nie za mocno,więc dodawajcie po trochę i próbujcie)doprawiamy solą i pieprzem.Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 30 min od zagotowania, zostawiamy do wystygnięcia i na drugi dzień znowu pasteryzujemy 20 min od zagotowania Smacznego
Swojskie jedzonko