roku :) Składniki: 2 kg malin 1 kg cukru ¾ litra wódki ½ litry spirytusu Sposób przygotowania: Oczyszczone maliny przekładamy do dużego słoja i zalewamy alkoholem. Przykrywamy szczelnie lub zakręcamy słoik. Pozostawiamy w ciepłym miejscu na 2 tygodnie, codziennie mieszamy. Po dwóch tygodniach odlewamy alkohol do butelki, a maliny zasypujemy cukrem. Ponownie zostawiamy na 2 tygodnie. Po 4 tygodniach (w sumie) zlewamy
Kuchnia w czekoladzieodcedzonym wywarem z obierek. Gotujemy przez 20 min. Następnie dodajemy cukier i mieszamy do momentu, aż się rozpuści. Dodajemy pozostałą ilość skórki cytrynowej i zagotowujemy. Jeszcze gorącą nakładamy do słoików i mocno zakręcamy. Ustawiamy do góry dnem, do momentu wystygnięcia
Kuchnia MagdaLenyktórych wracam od lat i które chyba nigdy mi się nie znudzą i do takich pozycji zdecydowanie zalicza się drożdżowe! W każdej konfiguracji, ze świeżymi owocami lub takimi ze słoika, z kruszonką owsianą, kokosową lub tradycyjną, jako bułeczki, drożdżówki czy placek. No uwielbiam po prostu :) Składniki na ciasto: 3,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego
Ciastkozercyzdjęcie tej sałatki, zastanawiałam się nad jej smakiem. Obiecałam sobie, że kiedyś zrobię ją i ja. W końcu nadszedł długo oczekiwany czas na realizację. Jako, że miałam w domu słoik buraczków, które otrzymałam w ramach współpracy z firmą JAMAR, postanowiłam wykorzystać właśnie je. Wiem, wiem, zawsze do tej sałatki wszyscy zwykle używają buraczków gotowanych i tartych na dużych oczkach tarki
Smaki Na TalerzuTaki wieczór z serii leje, wieje, nic mi się nie chce, jestem głodna a jednocześnie na nic nie mam ochoty. Do kompletu na kuchni i w piecu kolejne przetwory, słoiki się wyparzają i ogólny przetworowy rozpiernicz, więc pole manewru ograniczone. Aż w oczy weszła mi kukurydza. Myślę sobie… – a może kukurydza z masełkiem…? Łeeee… brzyyyydal – a może pieczona
Kate's Kitchengarnka, w którym pasteryzuję przetwory, wykładam kuchennym ręcznikiem papierowym ( bez kolorowych nadruków ) pojedynczą lub podwójną warstwą. Układam słoiki i zalewam wodą. Dawniej wykładałem ściereczką, ale ściereczka nie raz farbowała mi garnek. Teraz nie mam z tym problemów, dno garnka jest czyste i nie muszę go szorować
Przepisy i porady kulinarnełyżka masła 2 duże banany sok z cytryny lub limonki do skropienia bananów 2 łyżki cukru waniliowego 1 laska wanilii ( może być bez ziarenek, ja dałam taką ze słoika z cukrem waniliowym) Mleko podgrzać (nie musi się gotować wystarczy aby było gorące) z dodatkiem cukru waniliowego i laski wanilii. W garnku lub na patelni rozpuścić masło i wsypać ryż. Smażyć
Monia miesza i gotujepapryk i majeranku. Kiedy mięso się zarumieni dodaję paprykę i marchewkę, po chwili wrzucam pieczarki. Smażę do momentu wyparowania wody z pieczarek. Następnie wlewam sos (dodaję odrobinę wody do słoika, mieszam i również wlewam na patelnię). Gotuję na najmniejszym ogniu pod przykryciem około 20 minut (aż mięso będzie miękkie). W razie potrzeby doprawiam do smaku. Na talerzu posypuję natką pietruszki
JejKuchniaSante PRZYGOTOWANIE | PREPARATION Banany i awokado umyj, obierz i zblenduj ➡ Dodaj kakao, zblenduj ➡ Spróbuj, dodaj ksylitol wg uznania ➡ Krem czekoladowy trzymaj w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiku nie dłużej niż 2 dni ➡ ciesz się smakiem 💕💜. Bananas and avocados wash, peel and blend ➡ Add cocoa, blend ➡ Try, add xylitol if needed ➡ Keep Chocolate cream in a refrigerator
Better Life By Auntie Juśnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych migdałów* 200 g wiórków kokosowych 100 ml adwokatu Dodatkowo: 100 ml likieru kokosowego do nasączenia biszkoptów 1 słoik wiśni deserowych Rolnik 4 szt cukierki raffaello kokos do obsypania listki mięty Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę
Ala piecze i gotujeszybko znika wówczas z talerzyka :) 2 jajka 1 i 1/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu mały słoik dowolnego dżemu Jajka zmiksować z cukrem, po czym dodać kolejno pozostałe składniki i ucierać do uzyskania puszystej masy. Ciasto wylać na wyłożoną papierem tortownicę (21 cm) i piec
Krokusowy DomNastępnie dodać cukier, wodę i wyciśnięty sok z cytryny. Wszystko gotować na wolnym ogniu przez 30 min. Masę aroniową przetrzeć przez sito i powstały sok przelać do butelek lub słoików. Butelki
Korniszonkiprzyjemnie chrupią w buzi. Dzięki dużej zawartości pektyn łatwo się żeluje i ma dobra konsystencję. Przepyszny z kromka ciepłego pieczywa. Składniki: czarny bez 500g cukier 500g cytryna Sposób przygotowania: Słoiki myjemy i sterylizujemy w piekarniku nastawionym na 100 stopni przez 20 minut lub wyparzamy wrzątkiem. Owoce myjemy. Bez obieramy widelcem. Umieszczamy w garnku z grubym dnem i podlewamy kilkoma łyżkami
Pyry na Gazsurówkę do obiadu. Chyba wszystko już było. Niestety, często powtarzając potrawy, nawet naszą ulubioną surówkę , można popaść w rutynę i zrobi się nudno. Dobrze, że zawsze mam pod ręką słoik kiszonych ogórków i to one ratują sytuację gdy nie chce mi się nic wymyślać. Kłopotliwe jest też to, że chłopaki nie wszystkie warzywa lubią i czasami coś muszę przemycać
Smaczna Pyzaświetnie się sprawdzą na szybki obiad czy przystawkę w czasie imprezy. Składniki: 10 arkuszy papieru ryżowego 100 g makaronu ryżowego 2 marchewki 1 czerwona papryka 1/2 słoika pędów bambusa 1 cebula 4-5 łyżek sosu sojowego olej do smażenia Wykonanie: Warzywa umyć, obrać. Cebulę pokroić w półksiężyce, paprykę w paseczki. Pędy bambusa osączyć i pokroić
magiczna kuchnia Kasi