rozetki - 693 przepisów (strona:22/47)

Bezowe serce z truskawkami 108

bardzo sztywna. Następnie dodać mąkę, ocet i całość dokładnie zmiksować. 2. Gotową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego i na papierze do pieczenia (wcześniej narysować ołówkiem kształt serca) wyciskając rozetki bezowe jedna obok drugiej aby utworzyć bezowe serce. 3. Bezę wstawić do piekarnika nagrzanego do 110 stopni i piec przez około 90-100 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort TRUSKAWKOWY z kremem jogurtowym i DRIP CAKE 1017

trocie. Następnie jeszcze troszkę czekolady możemy wycisnąć przy brzegu ciasta, ale bardzo mało (może nam troszkę czekolady zostać). 18. Odłożoną śmietanką w rękawie cukierniczym dekorujemy wierzch tortu, robiąc rozetki, patrz FILM . Brzeg tortu dekorujemy posiekanymi pistacjami. Jeśli tort nie stał jeszcze całą noc w lodówce, to tak udekorowany wstawiamy na całą noc. 19. Przed podaniem tort dekorujemy połówkami truskawek. Udanych

Mała Cukierenka
Ciasto W-Z 74

dobrze docisnąć.  Na górny blat wylać polewę kakaową (dobrze jest to zrobić na dwa razy po połowie), dobrze schłodzić. Zaznaczyć podział na kawałki i na każdym wykonać rozetkę z bitej śmietany. Artykuł Ciasto W-Z pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Łatwy tort truskawkowy 192

niego wystudzony budyń, miksując do uzyskania jednolitego kremu. Kremem budyniowym posmarowałam wierzch i boki tortu. Część kremu przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i zrobiłam nieduże rozetki na wierzchu tortu.  0,5 galaretki truskawkowej rozpuściłam w 3/4szkl. gorącej wody. Gdy wystygła wymieszałam ją z dżemem. Gdy galaretka była już mocno stężała wyłożyłam ją na wierzch tortu

Waniliowe Improwizacje
BEZY ZIEMNIACZANE 75

dodać masło, żółtka, ser, śmietanę oraz przyprawić solą i pieprzem. Do ziemniaków dodać piane z białka. Delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Blachę natłuścić. Szprycą wyciskać ziemniaki na kształt rozetek. Piec w temp 200 st C przez ok 10 minut

Kuchnia w oparach
Torcik waniliowo – CHAŁWOWY 108

ubić z cukrem pudrem, fixem i pastą waniliową. Gotową śmietanką udekorować wierzch tortu, ja śmietankę przełożyłam do rękawa cukierniczego z metalową, okrągłą tylką i na wierzchu tortu wycisnęłam ozdobne rozetki. Na koniec torcik ozdobić czekoladowymi jajeczkami i posypać pokruszoną chałwą. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Kajmakowe love 77

puszki). Poukładać banany. Udekorować kremem śmietankowo-kajmakowym. Krem śmietankowo-kajmakowym przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką 1M i udekorować ciasto, wedle uznania. U mnie są to wysokie rozetki. Krem śmietankowo-kajmakowy Do pozostałego kajmaku dodać 2 łyżki kremu śmietankowego, wymieszać, nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wmieszać to w resztę kremu śmietankowego. Wyjdzie nam krem śmietankowo-kajmakowy. Ciasto wstawić

moj przepis na
Tort podwójnie czekoladowy z gruszkami 86

drugi blat, nasączyć pozostałym ponczem, wyłożyć połowę kremu z gorzkiej czekolady, wyrównać, wyłożyć pozostałą frużelinę, wyrównać. Pozostały krem przekłożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką z małą gwiazdką. Wycisnąć ozdobne rozetki na górze tortu. Resztą kremu wysmarować boki. Jeżeli mamy obrotową paterę przyłożyć nóż do dolnej części tortu, kręcąc paterą i powoli przesuwać nóż do góry, w ten sposób można wygładzić

moj przepis na
Szarlotka z budyniem i pianką 122

już cały cukier się rozpuści dodać sok z cytryny, krótko zmiksować. Na upieczone owoce wyłożyć ubite białka, ja przełożyłam do rękawa cukierniczego, zakończonego tylką 1M (Wiltona) i wyciskałam rozetki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec około 10-15 min, do zarumienienia pianki. Uwaga nie wolno uchylać piekarnika podczas pieczenia ciasta z pianką, bo pianka od razu opadnie. Ciasto

moj przepis na
Tort makowo-orzechowy 112

płaską dłoń wysypać trochę zmielonych orzechów, przyłożyć dłoń do boku tortu delikatnie przyciskając, w ten sposób przyozdobić bok tortu. Resztę orzechów wysypać na wierzch tortu. Na wierz tortu wyciskać rozetki, położyć orzeszek. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Tort najlepiej kroić nożem z piłką, zamoczonym we wrzątku. Tort pozostaje stabilny nawet po 6 godzinach przebywania w temperaturze pokojowej, dobrze się

moj przepis na
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 104

pozostałe wiśnie, wylać (bardzo ostrożnie i powoli) resztę galaretki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 1-2 godziny). Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na torciku rozetki. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny do całkowitego stężenia. Torcik przechowywać w lodówce. Przed podaniem delikatnie nożykiem oddzielić deser od ścianek formy, delikatnie zdjąć obręcz następnie pomagając sobie szeroką

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 112

być nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku

moj przepis na
Tort czekoladowo-kawowy 146

nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na biszkoptowych krążkach wyciskać po 5 małych rozetek, udekorować borówkami lub kawałkami kokosa kandyzowanego lub wiśniami koktajlowymi. Tort wstawić do lodówki na 5-6 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 92

trzymając szpatułkę prostopadle do tortu kręcić paterą, tak aby przejścia między kolorami się jakby i zacierały. Górę tortu posmarować kolorowym kremem, wyrównać. Jeżeli kremu zostanie można zrobić różyczki lub rozetki. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, wówczas dekoracja ładnie zastygnie. Tort przechowywać max 3-4 dni od przełożenia kremem z owocami. Smacznego! Tort kawowo-truskawkowy Ombre Tort kawowo

moj przepis na
Torcik truskawkowo-limonkowy 106

lekko przycisnąć kiwi do boków tortownicy. Do dekoracji: 330 ml śmietany 30 % kilka truskawek 1 limonka Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do rękawa cukiernicznego i wycisnąć na torcie rozetki lub inne wzory. Limonkę wyszorować, osuszyć, przekroić na 8 części. Ułożyć na wierzchu śmietany, między limonkami ułożyć przekrojone truskawki. W środek ułożyć kilka rozciętych truskawek. Schować do lodówki

moj przepis na