około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto przechowywać w lodówce. *Najlepiej sprawdzi się forma z odpinanym bokiem. **Rada: galaretki można rozpuścić w 250 ml wrzątku, następnie dolać 750 ml zimnej przegotowanej wody. Całość przelać do płaskiego
moj przepis nanasączyć resztą mieszanki. Posmarować cienką warstwą kremu, wyrównać. Resztę kremu przełożyć do worka cukierniczego, zakończonego tylką w kształcie dużej gwiazdki (u mnie 1 M Wiltona). Ciasto posypać kakao, wycisnąć rozetki. Pokroić na kwadraty. Podawać. Przechowywać w lodówce, maksymalnie 4 dni. Smacznego
moj przepis naResztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego ozdobną tylką (u mnie 1M Wiltona). Na posmarowane kremem ciasto położyć drugi blat, posmarować cienką warstwą kremu, następnie z reszty kremu wycisnąć rozetki na wierzchu tortu oraz przyozdobić boki tortu. Składniki na krem czekoladowy z awokado , ( klik, klik ). Smacznego! Tort czekoladowy dla alergika Tort czekoladowy dla alergika Tort czekoladowy dla alergika
moj przepis nakremu, resztę przełożyć do worka cukierniczego, zakończonego gwiazdką 1 M (Wilton). Ciasto nakroić na 8 porcji, na każdej ułożyć listek szpinaku, u mnie z braku szpinaku jarmuż, następnie wycisnąć rozetkę z kremu, a na to ułożyć malinę lub na przykład kandyzowaną wiśnię (jakiś czerwony owoc). Ciasto przechowywać w lodówce, najlepiej pod kloszem, aby nie przechodziło obcymi zapachami. Ciasto kroić nożem
moj przepis nazgęstnieje, później zwiększyć obroty, ubijać do momentu, aż śmietana podwoić swoją objętość. Uwaga, aby nie przebić. Krem wyłożyć na zastygniętą galaretkę, wyrównać. Można przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć rozetki na galaretce. Beza: Bezę można upiec nawet kilka dni wcześniej i przechowywać w formie, przykrytej ściereczką. 3 białka w temperaturze pokojowej 300 g cukru drobnego do wypieków lub cukru kryształ
moj przepis naworka cukierniczego z ozdobną końcówką. Ja użyłam podobnej do Wilton 1 M . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyciskamy niewielką ilość bezy i przyklejamy do niej patyczki do szaszłyków. Wyciskamy rozetki zaczynając od środka – robimy coś na kształt ślimaczka ;) Lizaki bezowe suszymy w piekarniku rozgrzanym na 100 stopni przez ok. 1,5 godziny. Suszenie lizaków w niskiej temperaturze sprawia
Ciastkozercypietruszki Masło czosnkowe Bardzo miękkie masło mieszamy z zieloną pietruszką, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ja przekładam masło do rękawa cukierniczego z tylką ,następnie wyciskam na tackę małe rozetki i wkładam do zamrażalnika. Zamrożone przekładam do woreczka i sięgam kiedy tylko potrzebuję. Ale można też zawinąć masło w folię formując rulon i pózniej zamrożone pokroić ostrym nożem na kawałki
Andzia Pichciwarstwie przydałaby się jeszcze z 1 łyżka musu borówkowego bo na zdjęciu jest prawie taka sama jak ostatnia warstwa. Śmietanę ubijamy na sztywno wyciskamy na wierzchu deseru ozdobną rozetkę i dekorujemy borówkami. Smacznego! The post Deser ombre appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGórę tortu również posmarować masą. Czekoladę "ciasteczkową" pokruszyć i posypać wierzch tortu.Czwartą częścią masy wysmarować boki tortu, a ostatnią, piątą część masy przełożyć do rękawa cukierniczego. Tort ozdobić rozetkami z kremu i srebrnymi, cukrowymi kuleczkami. Odstawić na 1 h do lodówki. Smacznego
Krylowa Kuchniapołączenia (ja ubijałam za długo i masa zamiast zgęstnieć, rozrzedziła się. Dodałam do niej 1 op. śmietan-fixu). Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Wyciskamy na cieście rozetki. Wierzch możemy dodatkowo posypać niebieskim cukrem i ozdobić małymi cukrowymi śnieżynkami
Smaki Na Talerzuspód. Piecz tartę na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC) przez około 35 minut. Wyjmij z piekarnika i dokładnie ostudź. Ubij śmietankę kremówkę, przełóż do cukierniczego rękawa i wyciśnij rozetki na wierzchu ciasto. Całość posyp borówkami i i otartą skórką z cytryny lub limonki. Pokrój na kawałki. Smacznego! The post Tarta migdałowa z amaretto do kawy appeared first on Blog
codojedzeniawtedy okazji zrobić zdjęć, więc usmażyłam chruściki ponownie parę dni później, zmieniając trochę wykonanie. Co dokładnie zmieniłam? Przeczytajcie uwagi pod przepisem i wszystko będziecie wiedzieć! Polecam również OPONKI i ROZETKI na Tłusty Czwartek. Więcej słodkich inspiracji na INSTAGRAMIE. Składniki na ok 90 faworków: 1080 g mąki pszennej (tj. 1 kg i 80 g) lub więcej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Słodki Pomysłbarwnik, chwilę ubijamy. Zamiast śmietan-fixów można dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie i wystudzoną. Następnie śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na ciasteczkach małe rozetki, następnie składamy po trzy sztuki. 5. Dekoracja: Gotowe torciki dekorujemy cukrowymi posypkami i bezikami. 6. Podanie: Gotowe torciki chwilę chłodzimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników
Izabelawkuchnikilka minut z każdej strony. 4. Usmażone odsączamy dokładnie na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. 5. Konfiturę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdej różyczce wyciskamy rozetkę konfitury i oprószamy cukrem pudrem. 6. Gotowe podajemy. A ja smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 20 sztuk takich róż karnawałowych
Izabelawkuchnicukrem pudrem, cukrem z prawdziwą wanilią i fixem. Gotową śmietanką udekorować wierzch tortu. Śmietankę przełożyłam do rękawa cukierniczego (foliowego woreczka) z tylką 1M i na wierzchu zrobiłam ozdobne rozetki. Śmietankę można też rozsmarować łyżką. Na wierzchu tortu poukładać wisienki, ciasteczka i posypać makiem. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery
Mała Cukierenka