rozetki - 693 przepisów (strona:27/47)

Tort z truskawkową wkładką-kakaowo-śmietankowy 178

listków. Powstał mi ładny, różowy kolor. Takim kremem obtoczyłam boki tortu. Potem rozpuściłam czekoladę z masłem i mlekiem, ostudziłam ją i polałam blat tortu. Gdy czekolada zastygła zrobiłam kremem rozetki imitujące różyczki, i listki (do kremu dodałam zielony barwnik) ozdobiłam dodatkowo truskawkami. i gotowe :) Tort powinien postać w lodówce najlepiej całą noc. Jest rewelacyjny, nie za słodki, delikatny

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciastka Owsiane z Truskawkami w Kształcie Serduszek 196

cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Dodajemy ser i mieszamy mikserem na gładki krem. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z metalową końcówką (użyłam tylki Wilton 32) i wyciskamy rozetki na brzegach ciastek ( patrz FILM ). 6. Następnie na ciastkach układamy połówki truskawek i smarujemy je lekko tężejącą, galaretką. Na koniec ciastka posypujemy posiekanymi pistacjami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
TORT SERCE 137

złożyć tort w kształcie serca). Kwadratowy biszkopt ułożyć „ukośnie” tak aby przyłożone po bokach   półokręgi utworzyły kształt serca. Pozostałą częścią śmietany dokładnie posmarować tort, oraz ozdobić np. rozetkami z bitej śmietany. Wstawić do lodówki na całą noc. Smacznego

RAROSSA
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 150

prażymy na patelni, po ostudzeniu przekładamy do woreczka i ugniatamy aż pozbędziemy się z nich skórki. Część drobno mielimy.  Mielonymi orzechami posypujemy boki ciasta, na wierzchu robimy szprycą rozetki z kremu i układamy na nich po całym orzechu.  Ciasto chłodzimy w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc. Kroimy na kawałki i podajemy. Tort jest bardzo smaczny i efektowny

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort jak słońce... brzoskwiniowy z galaretkami 215

pudrem. Tym kremem posmarowałam wierzch i boki tortu.  2 łyżki kremu odłożyłam i  dodałam odrobinę żółtego barwnika (do dekoracji).  Boki "obsypałam" rozkruszonymi biszkoptami a wierzch udekorowałam rozetkami kremu śmietanowego wyciśniętego ze szprycy. Dookoła rozłożyłam brzoskwinie pokrojone w plasterki. Tort wstawiłam do lodówki. Dopiero na drugi dzień pokroiłam go i razem z moimi gośćmi mogłam się przekonać

Kuchnia u Krysi
TORT KOMUNIJNY 195

cały czas miksując, dodajemy do ubitych białek małe kawałki miękkiego masła. Miksujemy do chwili uzyskania gęstego aksamitnego kremu. Schłodzony tort, obłożyć kremem maślanym, na wierzchu rękawem cukierniczym  wyszprycować rozetki. Do dekoracji użyłam także gałązki bukszpanu

RAROSSA
Czekoladowa rolada z dulce de leche 131

jeśli nie chcesz aby krem był zbyt słodki. Rozwiń delikatnie ciasto i posmaruj kremem. Część odłóż do dekoracji. Zwiń roladę i włóż do lodówki. Kiedy ciasto się ściśnie udekoruj rozetkami z reszty kremu i pokrój na 10 porcji. Smacznego   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Czekoladowa rolada z dulce de leche appeared first on Blog

codojedzenia
Jaffa Cakes- Ciasto pomarańczowe z musem z gorzkiej czekolady 185

dokładnie, ale bardzo delikatnie, aby nie uszkodzić musowej struktury. Wyłożyć mus czekoladowy na wystudzony biszkopt z budyniem pomarańczowym, wyrównać i schłodzić w lodówce około 3  godziny.  Ozdobić rozetkami z bitej śmietany i kawałkami czekolady. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
TORT MILKY WAY + FILMIK 453

zimne ciasto wylewamy polewę i szybko wyrównujemy wierzch pozwalając aby czekolada spłynęła po bokach.   Batoniki kroimy na kawałki, resztę śmietany nakładamy do szprycy i robimy ozdobne rozetki, układamy finezyjnie czekoladki i gotowe. Tort chwilkę chłodzimy i można go kroić. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami 310

Śmietankę kremówkę ubić z kakao, cukrem pudrem, fixem i cukrem wanilinowym. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego z metalową tylką (użyłam Wilton A1) i na wierzchu ciasta zrobić ozdobne rozetki. Ciasto posypać wiórkami czekolady i wstawić na całą noc do lodówki. 11. Dobrze schłodzone ciasto podawać pokrojone na spore prostokąty. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym 169

masło orzechowe i wymieszać mikserem na średnich obrotach. 7. Gotowym kremem ozdobić wierzch ciasta, ja przełożyłam krem do rękawa cukierniczego z metalową, okrągłą końcówką (Wilton A1) i zrobiłam ozdobne rozetki ( patrz FILM ). Ciasto posypać posiekanymi orzeszkami i malinami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Torcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia 281

Schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i położyć na paterze. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Wierzch ciasta ozdobić ubitą śmietanką, robiąc ozdobne rozetki, można przy pomocy małej tylki z nacięciem nr 580s, jak na zdjęciu. Na koniec ciasto ozdobić pokrojonymi wafelkami z kremem kokosowym w białej czekoladzie Pryncypałki dr Gerard i posypać wiórkami

Mała Cukierenka
Tort śmietanowo- czekoladowy z wiśniami i truflą 170

Przykryć drugim blatem biszkopta, nasączyć ponczem rozłożyć resztę śmietanowego kremu, posypać resztą wiśni, przykryć trzecim blatem, nasączyć, całość tortu: górę i boki smarujemy czekoladowym kremem, z reszty robimy ozdobne rozetki na górze tortu, dekorujemy truflami i tartą czekoladą.   Schładzamy kilka godzin w lodówce.  Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Wielkanocny wianek bezowy z owocami 141

kilka kropelek barwników, wymieszać. Każdą masę przełożyć do osobnych worków cukierniczych z ozdobną tylką. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym, narysować okrąg o średnicy 24 cm, wyciskać ozdobne rozetki z kolorowej piany, tworząc okrąg.  Włożyć bezę do nagrzanego do 180*c piekarnika i natychmiast zmniejszyć temp do 120*c./  Suszyć bezę 90 minut, zostawić do całkowitego wystudzenia

Wanilia i Kardamon
Ciasto z mandarynkami 124

śmietany. Śmietanę wyłożyć na budyń. Wykonanie dekoracji: Na ubitej warstwie śmietanowej ułożyć herbatniki z czekoladą. Ubić śmietanę wraz ze stabilizatorem i łyżeczką cukru pudru. Na każdym herbatniku wycisnąć rozetki za pomocą woreczka cukierniczego i nałożyć po cząstce mandarynki. Ciasto przechowywać w lodówce. Przepis znalazłam na Instagramie Backgalerie i wprowadziłam w nim zmiany

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania