rozetki - 693 przepisów (strona:27/47)

Ciasto Maczek Porzeczkowy 1101

Wierzch: 8. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wanilią i fixem. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego z metalową końcówką Wilton 1E i na wierzchu ciasta powyciskać ozdobne rozetki ( patrz FILM ). Na koniec ciasto maczek porzeczkowy posypać makiem i wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 133

barwnik spożywczy. Przy dodawaniu kolejnego jajka musimy zobaczyć czy poprzednie jajko się dobrze wmieszało w ciasto (TO WAŻNE!). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do szprycy i szprycujemy rozetki. Wielkość wykładanych ciastek to ok 4 cm średnicy. Między jednym a drugim ptysiem należy zostawić odstęp ponieważ ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu

Kuchnia w oparach
Deser lodowy z truskawkami, płatkami migdałów i nutą czerwonego wina 127

patelni. 3. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i całość dokładnie  wymieszać. 4. Po tym czasie do każdego pucharka dodać po 2 gałki lodów waniliowych, wycisnąć po kilka rozetek z bitej śmietany, udekorować kawałkami truskawek i posypać płatkami migdałów

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort z truskawkową wkładką-kakaowo-śmietankowy 167

listków. Powstał mi ładny, różowy kolor. Takim kremem obtoczyłam boki tortu. Potem rozpuściłam czekoladę z masłem i mlekiem, ostudziłam ją i polałam blat tortu. Gdy czekolada zastygła zrobiłam kremem rozetki imitujące różyczki, i listki (do kremu dodałam zielony barwnik) ozdobiłam dodatkowo truskawkami. i gotowe :) Tort powinien postać w lodówce najlepiej całą noc. Jest rewelacyjny, nie za słodki, delikatny

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciastka Owsiane z Truskawkami w Kształcie Serduszek 185

cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Dodajemy ser i mieszamy mikserem na gładki krem. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z metalową końcówką (użyłam tylki Wilton 32) i wyciskamy rozetki na brzegach ciastek ( patrz FILM ). 6. Następnie na ciastkach układamy połówki truskawek i smarujemy je lekko tężejącą, galaretką. Na koniec ciastka posypujemy posiekanymi pistacjami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
TORT SERCE 125

złożyć tort w kształcie serca). Kwadratowy biszkopt ułożyć „ukośnie” tak aby przyłożone po bokach   półokręgi utworzyły kształt serca. Pozostałą częścią śmietany dokładnie posmarować tort, oraz ozdobić np. rozetkami z bitej śmietany. Wstawić do lodówki na całą noc. Smacznego

RAROSSA
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 133

prażymy na patelni, po ostudzeniu przekładamy do woreczka i ugniatamy aż pozbędziemy się z nich skórki. Część drobno mielimy.  Mielonymi orzechami posypujemy boki ciasta, na wierzchu robimy szprycą rozetki z kremu i układamy na nich po całym orzechu.  Ciasto chłodzimy w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc. Kroimy na kawałki i podajemy. Tort jest bardzo smaczny i efektowny

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort jak słońce... brzoskwiniowy z galaretkami 202

pudrem. Tym kremem posmarowałam wierzch i boki tortu.  2 łyżki kremu odłożyłam i  dodałam odrobinę żółtego barwnika (do dekoracji).  Boki "obsypałam" rozkruszonymi biszkoptami a wierzch udekorowałam rozetkami kremu śmietanowego wyciśniętego ze szprycy. Dookoła rozłożyłam brzoskwinie pokrojone w plasterki. Tort wstawiłam do lodówki. Dopiero na drugi dzień pokroiłam go i razem z moimi gośćmi mogłam się przekonać

Kuchnia u Krysi
TORT KOMUNIJNY 187

cały czas miksując, dodajemy do ubitych białek małe kawałki miękkiego masła. Miksujemy do chwili uzyskania gęstego aksamitnego kremu. Schłodzony tort, obłożyć kremem maślanym, na wierzchu rękawem cukierniczym  wyszprycować rozetki. Do dekoracji użyłam także gałązki bukszpanu

RAROSSA
Czekoladowa rolada z dulce de leche 123

jeśli nie chcesz aby krem był zbyt słodki. Rozwiń delikatnie ciasto i posmaruj kremem. Część odłóż do dekoracji. Zwiń roladę i włóż do lodówki. Kiedy ciasto się ściśnie udekoruj rozetkami z reszty kremu i pokrój na 10 porcji. Smacznego   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Czekoladowa rolada z dulce de leche appeared first on Blog

codojedzenia
Jaffa Cakes- Ciasto pomarańczowe z musem z gorzkiej czekolady 174

dokładnie, ale bardzo delikatnie, aby nie uszkodzić musowej struktury. Wyłożyć mus czekoladowy na wystudzony biszkopt z budyniem pomarańczowym, wyrównać i schłodzić w lodówce około 3  godziny.  Ozdobić rozetkami z bitej śmietany i kawałkami czekolady. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
TORT MILKY WAY + FILMIK 443

zimne ciasto wylewamy polewę i szybko wyrównujemy wierzch pozwalając aby czekolada spłynęła po bokach.   Batoniki kroimy na kawałki, resztę śmietany nakładamy do szprycy i robimy ozdobne rozetki, układamy finezyjnie czekoladki i gotowe. Tort chwilkę chłodzimy i można go kroić. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami 295

Śmietankę kremówkę ubić z kakao, cukrem pudrem, fixem i cukrem wanilinowym. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego z metalową tylką (użyłam Wilton A1) i na wierzchu ciasta zrobić ozdobne rozetki. Ciasto posypać wiórkami czekolady i wstawić na całą noc do lodówki. 11. Dobrze schłodzone ciasto podawać pokrojone na spore prostokąty. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym 161

masło orzechowe i wymieszać mikserem na średnich obrotach. 7. Gotowym kremem ozdobić wierzch ciasta, ja przełożyłam krem do rękawa cukierniczego z metalową, okrągłą końcówką (Wilton A1) i zrobiłam ozdobne rozetki ( patrz FILM ). Ciasto posypać posiekanymi orzeszkami i malinami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Torcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia 271

Schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i położyć na paterze. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Wierzch ciasta ozdobić ubitą śmietanką, robiąc ozdobne rozetki, można przy pomocy małej tylki z nacięciem nr 580s, jak na zdjęciu. Na koniec ciasto ozdobić pokrojonymi wafelkami z kremem kokosowym w białej czekoladzie Pryncypałki dr Gerard i posypać wiórkami

Mała Cukierenka