rozetki - 693 przepisów (strona:33/47)

Sałatka warstwowa z brokułem, jajkiem i szynką. 278

smarujemy bardzo cienko majonezem. Wkładamy do foremki (ring). Wypełniamy składnikami sałatki dokładnie wyrównując powierzchnię każdej warstwy – białka, szynka, brokuły, żółtka. Zdejmujemy foremkę i ozdabiamy sałatkę, według gustu. Ja zrobiłam rozetkę z majonezu, posypałam czarnuszką i ozdobiłam rzodkiewką, szczypiorkiem i czerwonym pieprzem. Uwaga: - Majonezu do białek, żółtek i brokuła dajemy tylko tyle, aby połączyć składniki. - Gotując brokuły należy pamiętać, aby garnka

mojewypiekiinietylko
Tort szwarcwaldzki na każdą okazję 171

Przykryj drugim blatem i powtórz procedurę. Przykryj ostatnim blatem lekko dociskając, nasącz i posmaruj cały tort śmietaną (część śmietany pozostaw do dekoracji). Wygładź powierzchnię i boki. Udekoruj tort 16 rozetkami, w każdą wciśnij wiśnię lub czereśnię jak w moim wypadku. Obsyp boki utartą czekoladą,ja rozdrobniłam w malakserze. Resztę czekolady rozpuść i wylej na płaską powierzchnię. Lekko zastygniętą czekoladę zdrap

codojedzenia
Krem grzybowy z puree ziemniaczanym 181

przepuścić przez praskę. • Wyrobić gładką masę z drobno startym żółtym serem i połową masła. • Puree nałożyć do rękawa cukierniczego i uformować w głebokim talerzu rozetkę. • Zapiec 5 minut w nagrzanym piekarniku do 200 st.C. • Rukolę zmiksować z oliwą aż powstanie emulsja. • Zupę grzybową zalać bulionem w ilości odpowiadającej połowie objętości wody

To co kocham
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 149

środka miseczki białkowej wypełniając ją do połowy. • Plastry łososia przeciąć na pół, złożyć ozdobnie i wcisnąć do masy żółtkowej. • Z reszty masy wycisnąć ozdobne rozetki na wierzchu. • Udekorować zieleniną, posypać grubo mielonym pieprzem. • Można również łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i tym nafaszerować jajka. • Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów

To co kocham
Jajka faszerowane Trio 124

udekorować rzodkiewką i pietruszką. Masa chrzanowa • Żółtka utrzeć z chrzanem i majonezem, dodać koncentrat z buraków. • Masę włożyć do foliowego rękawa i wycisnąć rozetki do 4 miseczek białkowych. • Posypać posiekanym koperkiem. Każdą masę doprawić do smaku solą i pieprzem

To co kocham
Ptysie z bitą śmietaną i owocami 140

miksera, dodawać po jednym jajku. Miksować masę ok. 10 minut. • Masę przełożyć do foliowego rękawa i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ozdobne rozetki o wielkości piłki do ping-ponga. Wychodzi z tej porcji do 40 sztuk małych ptysiów. • Piec początkowo w temp. 200. st.C przez 10 minut, następnie

To co kocham
Torcik rybny z łososiem 183

łososiem. • Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut. Wystudzić w tortownicy. Dekoracja • Serek Filadelfia przełożyć do rękawa cukierniczego lub woreczka i wycisnąć ozdobne rozetki na obwodzie i w środku tortu. • Z plastrów łososia wędzonego zwinąć różyczki i ułożyć na obwodzie. • Udekorować koperkiem

To co kocham
Tort kakaowy z masą budyniowo-wiśniową i pysznym kremem czekoladowym. 183

Wylewamy na warstwę herbatników i odstawiamy na kilka godzin do stężenia.Możecie odłożyć około 1 szklanki kremu do dekoracji ale nie koniecznie.Ja przełożyłam troszkę do rękawa cukierniczego i zrobiłam rozetki, wyszły jak wyszły :) cały tort posypałam gwiazdeczkami. Trochę się spieszyłam więc dekoracja wyszła taka sobie :) Wam zapewne wyjdzie ładniejsza :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tort czekoladowy z adwokatowym kremem 207

pierwszą warstwę kremu. Przykryć drugim plackiem biszkoptowym, naponczować i rozsmarować krem. Nałożyć trzeci krążek biszkoptu, naponczować. Wysmarować kremem boki tortu i wyrównać. Trzecią, mniejszą porcję kremu zostawić do wykonania rozetek przygotować polewę czekoladową: śmietanę kremówkę umieścić w małym rondelku i doprowadzić do wrzenia. Dołożyć połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Nieco przestudzić przestudzoną polewę rozprowadzić na powierzchni tortu, rozpoczynając

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bezglutenowe i bezlaktozowe bułki rozetki 166

Bezglutenowe, bezlaktozowe bułki rozetki. Puszyste, miękkie i delikatne jak najlepsze bułki z mąki pszennej, jak bułeczki z najlepszej piekarni... Przepyszne. Proste do wykonania. Bułeczki, które po prostu musicie zrobić.... SKŁADNIKI: 500 g mieszanki do chleba Nutri Free Mix per Pane 410 g letniej wody 18 g świeżych drożdży 5 g płynnego miodu 30 g oliwy z oliwek extra vergine

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe bułki rozetki z bazylią 161

Bezglutenowe, bezmleczne bułki rozetki z dodatkiem bazylii.  Są idealnie miękkie, bardzo puszyste i cudownie pachnące bazylią. Bardzo aromatyczne i przepyszne! Obowiązkowe do upieczenia :-) SKŁADNIKI: 500 g mieszanki do chleba Nutri Free Mix per Pane 410 g letniej wody 18 g świeżych drożdży 5 g płynnego miodu 30 g oliwy z oliwek extra vergine 8 g soli 1 garść świeżej

Kuchnia bezglutenowa
tort czekoladowe cappuccino 166

godzinę. Kiedy całość stężeje zdjąć obręcz i wygładzić boki. Na wierzchu rozsmarować łyżkę bitej śmietany i posypać kakao przez siteczko. Resztę śmietany przełożyć do szprycy i udekorować górę tortu rozetkami, na każdą kładąc wisienkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort orzechowy z masą nutella :-) 1 urodzinki bloga,urodziny brata i 100 post :-) 190

tego dużego noża. Następnie bierzemy garść zmielonych orzechów i obtaczamy boki tortu. Teraz nadchodzi mój ulubiony moment czyli dekoracja-tutaj wszystko zależy od Waszej inwencji twórczej.  Robimy rozetki z masy, możemy użyć białych i czarnych chrupek  w czekoladzie-ja je wzięłam z jogurtu Fantasia :-) W poście poniżej pokazywałam jak zrobić motyla z czekolady, lub liczbę z wiekiem solenizanta

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 213

Bierzemy szprycę z okrągłą tylką i dajemy do niej marchewkowy budyń, robimy kropkę i przeciągamy nadając jej kształt marchewki, następnie zmieniamy końcówkę na gwiazdkę i dajemy krem i robimy rozetki imitujące natkę :-)  Śliczne i przepyszne ciasto gotowe.  Bardzo Wam je polecam jest idealne na jesienne dni, do kawki.  Rozpływa się w ustach. Polecam. SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kakaowa rolada z powidłami i bitą śmietaną :-) 169

ściereczki. Po zwinięciu przekładamy na tacę. Kostkę czekolady wkładamy do woreczka strunowego i roztapiamy (np w mikrofali) Wycinamy mała dziureczkę i robimy dekorację na roladzie. Następnie szprycą robimy rozetki z pozostawionej śmietanki. I nasza rolada jest gotowa. Bardzo pyszna, delikatna  i łatwa w przygotowaniu. Polecam gorąco SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku