rozetki - 693 przepisów (strona:33/47)

Tort Red Velvet urodzinowy 275

placek białym kremem serowym i przykryj kolejnym plackiem. Rozsmaruj resztę musu i przykryj ostatnim plackiem. Dociśnij lekko. Posmaruj wierzch i boki tortu białym kremem. Resztą kremu udekoruj tort wyciskając rozetki. Środek tortu wypełnij ścinającą się galaretką. Galaretka ładnie wygląda jak delikatnie ścieka z tortu. Wstaw tort do lodówki na dwie godziny. Tort Red Velvet jest bardzo puszysty i kroi się

codojedzenia
Kostka advocatowa z malinami 179

ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem, miksujemy do uzyskania odpowiedniej gęstości. Ubitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wykładamy na wierzch placka formując rozetki. Posypujemy pokruszonymi bezikami. Źródło

Smaki Na Talerzu
Bożonarodzeniowy sernik pomarańczowo czekoladowy 179

ścięta przy sprawdzeniu suchym  patyczkiem. W razie konieczności można lekko wydłużyć czas pieczenia. 7. Po wystudzenia dekorujemy sernik. Do szprycy cukierniczej przekładamy serek mascarpone i wyciskamy zgrabne rozetki. Posypujemy wierzch startą czekoladą a brzegi dekorujemy odsączonymi wiśniami z kompotu

vaniliowoczekoladowa
Gofry orzechowe 126

Temat akcji   "Wypiekanie na śniadanie" w ostatni weekend  zachęcił  mnie do odgrzebania gofrownicy. Jest bardzo stara, ale całkiem dobrze działajaca. Wypieka się całą rozetkę gofrów od razu. Rodzina nasza jest podzielona co do preferencji - słodko czy wytrawnie? Ja nie lubię bardzo słodkich dań, więc moje gofry postanowiłam wypiec dość neutralne. Takie neutralne można jeść z pikantnymi dodatkami

Gotuj Sam!
Sałatka warstwowa z brokułem, jajkiem i szynką. 232

smarujemy bardzo cienko majonezem. Wkładamy do foremki (ring). Wypełniamy składnikami sałatki dokładnie wyrównując powierzchnię każdej warstwy – białka, szynka, brokuły, żółtka. Zdejmujemy foremkę i ozdabiamy sałatkę, według gustu. Ja zrobiłam rozetkę z majonezu, posypałam czarnuszką i ozdobiłam rzodkiewką, szczypiorkiem i czerwonym pieprzem. Uwaga: - Majonezu do białek, żółtek i brokuła dajemy tylko tyle, aby połączyć składniki. - Gotując brokuły należy pamiętać, aby garnka

mojewypiekiinietylko
Tort szwarcwaldzki na każdą okazję 145

Przykryj drugim blatem i powtórz procedurę. Przykryj ostatnim blatem lekko dociskając, nasącz i posmaruj cały tort śmietaną (część śmietany pozostaw do dekoracji). Wygładź powierzchnię i boki. Udekoruj tort 16 rozetkami, w każdą wciśnij wiśnię lub czereśnię jak w moim wypadku. Obsyp boki utartą czekoladą,ja rozdrobniłam w malakserze. Resztę czekolady rozpuść i wylej na płaską powierzchnię. Lekko zastygniętą czekoladę zdrap

codojedzenia
Krem grzybowy z puree ziemniaczanym 154

przepuścić przez praskę. • Wyrobić gładką masę z drobno startym żółtym serem i połową masła. • Puree nałożyć do rękawa cukierniczego i uformować w głebokim talerzu rozetkę. • Zapiec 5 minut w nagrzanym piekarniku do 200 st.C. • Rukolę zmiksować z oliwą aż powstanie emulsja. • Zupę grzybową zalać bulionem w ilości odpowiadającej połowie objętości wody

To co kocham
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 120

środka miseczki białkowej wypełniając ją do połowy. • Plastry łososia przeciąć na pół, złożyć ozdobnie i wcisnąć do masy żółtkowej. • Z reszty masy wycisnąć ozdobne rozetki na wierzchu. • Udekorować zieleniną, posypać grubo mielonym pieprzem. • Można również łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i tym nafaszerować jajka. • Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów

To co kocham
Jajka faszerowane Trio 95

udekorować rzodkiewką i pietruszką. Masa chrzanowa • Żółtka utrzeć z chrzanem i majonezem, dodać koncentrat z buraków. • Masę włożyć do foliowego rękawa i wycisnąć rozetki do 4 miseczek białkowych. • Posypać posiekanym koperkiem. Każdą masę doprawić do smaku solą i pieprzem

To co kocham
Ptysie z bitą śmietaną i owocami 104

miksera, dodawać po jednym jajku. Miksować masę ok. 10 minut. • Masę przełożyć do foliowego rękawa i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ozdobne rozetki o wielkości piłki do ping-ponga. Wychodzi z tej porcji do 40 sztuk małych ptysiów. • Piec początkowo w temp. 200. st.C przez 10 minut, następnie

To co kocham
Torcik rybny z łososiem 155

łososiem. • Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut. Wystudzić w tortownicy. Dekoracja • Serek Filadelfia przełożyć do rękawa cukierniczego lub woreczka i wycisnąć ozdobne rozetki na obwodzie i w środku tortu. • Z plastrów łososia wędzonego zwinąć różyczki i ułożyć na obwodzie. • Udekorować koperkiem

To co kocham
Tort kakaowy z masą budyniowo-wiśniową i pysznym kremem czekoladowym. 155

Wylewamy na warstwę herbatników i odstawiamy na kilka godzin do stężenia.Możecie odłożyć około 1 szklanki kremu do dekoracji ale nie koniecznie.Ja przełożyłam troszkę do rękawa cukierniczego i zrobiłam rozetki, wyszły jak wyszły :) cały tort posypałam gwiazdeczkami. Trochę się spieszyłam więc dekoracja wyszła taka sobie :) Wam zapewne wyjdzie ładniejsza :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tort śmietanowo czeloladowy 200

sztywno i przekładam blaty biszkopta oraz górę i boki.Ubijam krem czekoladowy z 250 ml mleka na sztywno , wkładam do rękawa cukierniczego z kocówką" kwiatek" i wyciskam małe rozetki na górze i na dole.Dekoruje serduszkami  i listkami z czekolady.     Teraz ciekawostki o produktach które użyłam do wykonania tortu. Krem do tortów o smaku śmietankowym to wspaniały i szybki

Różowa kuchnia
Tort czekoladowy z adwokatowym kremem 176

pierwszą warstwę kremu. Przykryć drugim plackiem biszkoptowym, naponczować i rozsmarować krem. Nałożyć trzeci krążek biszkoptu, naponczować. Wysmarować kremem boki tortu i wyrównać. Trzecią, mniejszą porcję kremu zostawić do wykonania rozetek przygotować polewę czekoladową: śmietanę kremówkę umieścić w małym rondelku i doprowadzić do wrzenia. Dołożyć połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Nieco przestudzić przestudzoną polewę rozprowadzić na powierzchni tortu, rozpoczynając

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bezglutenowe i bezlaktozowe bułki rozetki 138

Bezglutenowe, bezlaktozowe bułki rozetki. Puszyste, miękkie i delikatne jak najlepsze bułki z mąki pszennej, jak bułeczki z najlepszej piekarni... Przepyszne. Proste do wykonania. Bułeczki, które po prostu musicie zrobić.... SKŁADNIKI: 500 g mieszanki do chleba Nutri Free Mix per Pane 410 g letniej wody 18 g świeżych drożdży 5 g płynnego miodu 30 g oliwy z oliwek extra vergine

Kuchnia bezglutenowa