fantazji. Tort piankowo truskawkowy to propozycja dla osób, które sądzą, że nie mają zdolności do zdobienia ciast. Tym razem obejdziemy się bez dekoratora, worka cukierniczego, nie będzie żadnych rozetek, ani tego typu zdobień. Masa też będzie bardzo prosta i lekka. Całą pracę wykonają za nas… truskawki. Przepis na ciasto biszkoptowe wykorzystałam ze starej książeczki „Przyślij przepis” (Pani Karoliny Marciniak
mojewypiekiinietylkoniepowtarzalny smak zawdzięczają wysokiej jakoś lodom premium Carte d'Or Chocolate Brownie o nietypowym smaku. pojemność: 900ml sugerowana cena detaliczna : 18,49zł Lody są podane w formie 6 gotowych rozetek, które można bardzo ładnie i efektownie wyjąć z pudełka. Dzięki temu, że w swoim składnie zawierają kawałki ciasteczek brownie oraz sos czekoladowy można je podawać bez żadnych dodatków. To bardzo
Z miłości do słodkościNakładamy ostatni blat i nasączamy resztą ponczu. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Ubitą śmietaną ozdabiamy tort. Najpierw smarujemy boki, później górę tortu. Rękawem cukierniczym wykonujemy rozetki na całej górze tortu i wkładamy w nie kandyzowane wiśnie. Ponownie schładzamy kilka godzin w lodówce. Skomentuj
MamaOskarkapancakes, ale zdecydowanie warte zachodu :) Przepis pochodzi z moich starych zbiorów, z początków przygody z gotowaniem. Dziś postanowiłam go ulepszyć i podzielić się z Wami :) Placuszki podane są z rozetką wyciętą z jabłka i orzechami :) Składniki : 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1/4 łyżeczki cynamonu małe jabłko, starte 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
Chocolate Muffin Blogpudrem na sztywno. Galaretkę rozpuszczam w szklance gorącej wody i tężejącą dodaję do masy śmietankowej. Nakładam do rękawa cukierniczego i wyciska na wierzch i boki tortu drobniutkie rozetki. Całości dopełniają kwiatki cukrowe i świeczka
Ciasteczkowy Potwórbiszkoptu, ponownie nasączam ponczem, wykładam masę z kawałkami czekolady, przykrywam ostatnim krążkiem biszkoptu nasączonym ponczem ananasowym. Kremówkę ubijam z zagęstnikiem i cukrem waniliowym na sztywno. Dekoruję wierzch tortu rozetkami z bitej śmietany oraz siekanymi orzechami
Ciasteczkowy Potwórstudzimy. Rozcinamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka. Zółtka, majonez i filety z sardeli blendujemy razem. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Jajka układamy farszem do dołu. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu, uszka z rzodkiewki i nozdrza z szczypiorku
Pyry na Gazktórych nie jesteśmy w stanie zjeść - mrożę. Przy następnej okazji rozmrażam i posypując ulubionymi składnikami piekę w piekarniku. Zapraszam do obejrzenia moich faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I oczywiście zachęcam do odwiedzenia pozostałych blogerów, którzy wzięli udział w lutowym Wyzwaniu: Paulina www.mojapasjasmaku.blogspo t.com Marta www.magicznezyciemarty.pl Kasia http:// bakeandtaste.blogspot.com/ Monika www.papryczkaa.blogspot.co m Magda www.only-my-simple
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!woli musy z białej czekolady, zapraszam: Mus z białej czekolady (KLIK) Zapraszam do obejrzenia pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozosałe blogi biorące udział w wyzwaniu: PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspo t.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl KASIA www.bakeandtaste.blogspot. com MONIKA www.papryczkaa.blogspot.co m MAGDA www.only-my-simple-kitchen .blogspot.com GOSIA www.daylicooking.pl IWONA
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!uzyskania gładkiej konsystencji i pijemy :) Takie to proste :) Zapraszam do obejrzenia czekoladowych koszyczków z marcowego wyzwania , pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozostałe blogi biorące udział w wyzwaniu: Paulina www.mojapasjasmaku.blogspo t.com Marta www.magicznezyciemarty.pl Kasia www.bakeandtaste.blogspot. com Monika www.papryczkaa.blogspot.co m Magda www.only-my-simple-kitchen .blogspot.com Gosia
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Smacznego :) Zapraszam do obejrzenia smoothie z melona i banana z kwietniowego wyzwania , czekoladowych koszyczków z marcowego wyzwania , pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozostałe blogi biorące udział w wyzwaniu: Paulina www.mojapasjasmaku.blogspo t.com Marta www.magicznezyciemarty.pl Agata myszkagotuje.blogspot.com Alina ala-piecze.blogspot.com Anna cafeamaretto.blogspot.com ; aronia-wiemcojem.blogspot. com Beata www.staregary.blogspot.com Danusia www.mojewypiekiinietylko
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!mogą być kolorowe) 1 duża czerwona cebula Ogórek zielony lub kilka ogórków kiszonych 3-4 jajka Kilka łyżek majonezu Sól i pieprz do smaku Brokuł dzielimy na pojedyncze, średnie rozetki, a następnie gotujemy w osolonej wodzie, około 3 minut od zawrzenia wody. Ważne by nie gotować go zbyt długo, bo cały może się nam rozpaść na kawałki. Ugotowany brokuł wyjmujemy
Smakowy Rajżółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Do żółtek dodajemy serek śmietankowy i dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz curry. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu i dzióbek z marchewki
Pyry na Gazognia i studzimy. Kiedy ciasto jest chłodne dodajemy jajka i ubijamy na gładką masę. Otrzymaną masę wkładamy do cukierniczego rękawa z dużą gwiazdkową końcówką i wyciskamy rozetki. Testowaliśmy różne kształty- te wychodzą najzgrabniejsze. Ptysie pieczemy na papierze do pieczenia w 175-200 stopniach przez 20-25 minut. Czas i temperatura pieczenia zależą od piekarnika. Trzeba uważać, żeby ciasto
les mirabelleswyciać z babeczek środki, uważajac aby dno pozostawić w całości, posypać cukrem pudrem. Powstałe otwory w babeczkach napełnić bitą smietaną oraz udekorować babeczki po wierzchu. Na koniec na śmietanowych rozetkach ułożyć truskawki, maliny, listki mięty, gwiazdki i snieżynki. Smacznego
Gosia gotuje