rozetki - 693 przepisów (strona:38/47)

Pijana krówka 267

słodka, krówkowa masa składają się na świetne ciasto do sobotniej kawki czy rodzinne uroczystości. Można się również pokusić o upieczenie dwóch biszkoptów i przełożenie ich kremem oraz uwieńczenie słodką rozetką. Takie ciasto będzie wyższe i bardziej okazałe. Składniki

Pyry na Gaz
koszyczki bezowe z truskawkami 125

następnie nadal ubijając powoli wsypywać cukier. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Przełożyć masę do szprycy. Na blaszkę wyłożoną papierem wycisnąć sześć okręgów a następnie wokół każdego wyciskać rozetki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 5 minut, zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec pół godziny. Po tym czasie obniżyć do 90*C i suszyć jeszcze

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
babeczki z serkiem i owocami lasu 156

piec około 15 minut.  Czekoladę połamać, dodać mleko i rozpuścić nad parą. Za pomocą pędzelka wysmarować środki babeczek. Serek przełożyć do szprycy i wycisnąć rozetki do babeczek. Na wierzchu ułożyć owoce i posypać wiórkami różowej czekolady.  Uwaga: nie polecam przechowywania babeczek w lodówce ani w zamkniętym pojemniku- ciasto namięknie i będzie się rozpadać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tort urodzinowy z owocami 181

obkroić nożem wokół obręczy i wyjąć. Na wierzchu rozsmarować odrobinę masy. Boki lekko posmarować masą maślaną i przykleić biszkopty. Związać je wstążką. Masę maślaną przełożyć do dekoratora i wycisnąć rozetki. Udekorować cukrowymi ozdobami.  Tą przepiękną paterę otrzymałam od sklepu Rossi . Możecie ją kupić tutaj: patera   Teraz w sklepie Rossi trwa promocja- przy zakupie za kwote

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Poduszkowiec z kremem 145

rękawa cukierniczego, resztę masy rozsmarować na jednym upieczonym cieście. ostrym nożem zaznaczyć cięcia na 6 ciastek. Na każdym kwadracie przy pomocy rękawa cukierniczego zakończonego tylką z gwizdką ułożyć rozetki i na każdej położyć truskawkę. Ciasto schłodzić przed podaniem

Gotowanie jest łatwe
Malina, róża, limonka, czyli tort urodzinowy! 160

SKŁADANIE: Na paterze ułożyć pierwszy blat, naponczować, posmarować konfiturą oraz częścią kremu. Przykryć drugim plackiem, powtórzyć czynności. Przykryć trzecim, również naponczować i pokryć kremem razem z bokami. Ozdobić rozetkami z kremu, wiśniami i gruszkami kandyzowanymi. Schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
Jagodowe tartaletki 186

łyżka cukru waniliowego; 1 Śmietan-fix; Do zimnej śmietany dodać cukier, wymieszać. Następnie miksując dodać śmietan-fix i miksować do momentu, aż śmietana będzie ubita. Na każdą tartaletkę wyłożyć rozetkę bitej śmietany, na wierzchu ułożyć kruchą gwiazdkę posypaną cukrem pudrem. Jak przygotować takie tartaletki możesz zobaczyć na vlogu  Entertaining With Beth

In my kitchen
Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym 182

końcu porcjami dodać przestudzone puree z jeżyn posmarować kremem przestudzone ciasto. Na kremie rozłożyć kilka garstek pozostawionych jeżyn. Zwinąć roladę pomagając sobie ściereczką. Część kremu pozostawić do wykonania rozetek. Przechowywać w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki z czekoladowym sernikiem i bitą śmietaną 165

jeżeli chcemy, żeby w późniejszym czasie babeczki zachowały swój kształt na świeżym powietrzu) i przekładamy do woreczka do dekorowania z nakładką w kształcie gwiazdki. Na wierzchu każdej babeczki wyciskamy rozetkę. Przybieramy wiórkami czekolady. Voila

Życie zamknięte w smaku
Ciasto wiśniowe z kremem 175

samo robimy z upieczonym ciastem. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, stopniowo dodając przestudzony budyń. Ciasto przekrawamy na pół, smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugą połówką. Wierzch dekorujemy rozetkami z masy budyniowej

Zainspirowana w kuchni
Sernik z musem truskawkowym i arbuzem 316

stężałą masę sernikową wylać pozostały mus truskawkowy. U mnie nie stężał, ale gdyby się tak stało to należy go delikatnie podgrzać na małym ogniu. Po wyjęciu z formy ozdobić rozetkami z bitej śmietany. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) RADY: Składniki musu truskawkowego można podzielić na pół i przygotować oddzielnie dwie równe warstwy. Zamiast świeżych truskawek można wykorzystać mrożone zmiksowane. Kategoria

https:KKuchniaMniam
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 277

śmietany odłożyć do ozdoby, a resztą posmarować wierzch i boki. 18. Odłożoną śmietanę przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (do zrobienia listków użyła końcówki Wilton 3, do rozetek Wilton 22) i ozdobić nią boki tortu, robiąc listki, łodyżki. Na wierzchu poukładać owoce. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Mrożona kawa z wanilią 194

Pozostawiamy do wychłodzenia i wyciągamy dodatki. Zamrożone kostki kawowe wkładamy do wysokiej szklanki tak aby była pełna. Wolne miejsce wypełniamy zimnym mlekiem z wanilią. Wg. gustu możemy udekorować rozetką bitej śmietany

Pyry na Gaz
Torcik z Kremem Patissiere Toffee i Musem Malinowym 219

drugi blat biszkoptowy. Wierzch i boki wysmarowałam kremem, następnie boki obłożyłam czekoladowymi rurkami i przewiązałam czerwoną wstązką. Na wierzchu po wewnętrznej krawędzi zrobiłam wzorek kremem i kilka rozetek, w które powciskałam maliny. Środek powierzchni zasypałam mikro kroplami. SMACZNEGO życzy  BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Trójwarstwowy deser truskawkowy 158

niej 2 łyżeczki żelatyny. Truskawki miksujemy razem z syropem żelatynowym. Owoce wykładamy do pucharków, które tym razem możemy już postawić pionowo. Gdy deser zastygnie można go ewentualnie ozdobić rozetką bitej śmietany. Z podanych składników można wykonać od 4-6 porcji deseru w zależności od tego jakiej wielkości mamy pucharki. Podobny deser możemy przygotować z brzoskwiń, ananasów, czy owoców leśnych

Mania Wypiekania