rozetki - 693 przepisów (strona:29/47)

Tarta ziemniaczana z łososiem 140

piekarnika. Zmniejsz temperaturę do 180ºC i piecz tartę przez około 35 minut. Wyjmij i odstaw do lekkiego przestudzenia na około 10 minut. Tarta będzie się wtedy lepiej kroić. Przygotuj rozetki z łososia i udekoruj tartę. Na koniec obłóż szczypiorkiem i zieleniną.         Spara Spara The post Tarta ziemniaczana z łososiem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Torcik malinowo-waniliowy 146

minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu przekroić na 3 blaty. Każdy blat naponczować. Kolejno posmarować nadzieniem malinowym a następnie kremem waniliowym wyciskać małe rozetki. Dowolnie udekorować. Przechowywać w lodówce

Smakołyki Asi
Cytrynowo-pomarańczowy torcik miniaturowy 161

dodać mu elegancji zrobiłam nieco wyższy niż zwykle. W Środku mus cytrynowy z pomarańczami i lemon curd.  Na wierzchu delikatnie cytrynowy krem maślany, drip z białej czekolady i rozetki z cytrynowego kremu. Ozdabiają go moje ukochane makaroniki, które piekę z zawziętością, marząc aby w końcu udało się zrobić je perfekcyjne. Torcik prosty i ekonomiczny

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kruche ciasto z kremem i cukierkami. 147

masę, następnie dodajemy cukier puder i ucieramy, na koniec wsypujemy kakao i dokładnie ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 3. Dekorowanie: Na wystudzone ciasto wyciskamy małe rozetki. Cukierki wkładamy do woreczka i za pomocą wałka lekko kruszymy. Następnie dekorujemy nimi ciasto. 4. Podanie: Tak wykonane ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Kransekage, czyli Nowy Rok po duńsku 198

Marcepan utrzeć z cukrem na gładką masę - drobinki cukru nadal będą wyczuwalne. Powoli wlewać białka, cały czas ucierając. Masę przełożyć do woreczka cukierniczego z tylko w kształcie gwiazdki, wyciskać rozetki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W część wcisnąć orzechy laskowe, włoskie i migdały. W pozostałych wilgotnym palcem zrobić dziurki. Połowę z nich wypełnić powidłami. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ptysie z piernikowym kremem i nitkami z karmelu. 144

żeby ciasto nie było ani za gęste, ani za rzadkie. Tak przygotowane ciasto przekładamy do worka cukierniczego i na suchą niczym nie wyłożoną ani nie posmarowaną blaszkę wyciskamy duże rozetki, wielkości takiej jakie chcemy mieć ptysie. Najlepiej, żeby były jednakowe. Następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut do zrumienienia. Upieczone ptysie studzimy i przekrawamy na pół

Izabelawkuchni
Sylwestrowe mini serniczki oreo 194

misce utrzeć białą masę z ciasteczek razem z mascarpone na gładką masę. Dodać śmietanę i poruszone ciasteczka . Zmiksować na stabilny krem.Upieczone i wystudzone mini serniczki ozdobić rozetkami z kremu i kawałeczkami ciasteczek. Przechowywać w lodówce. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Nowy Rok- tort kanapkowy czyli sylwestrowe resztki 151

Przykryj czwartym plackiem i posmaruj resztą krabowego nadzienia. Posmaruj również boki tortu. Brzegi tortu udekoruj jarmużem, plastrami ogórka i pomidorami nadzianymi na wykałaczki. Brzeg tortu posyp rzodkiewką. Następnie zrób rozetki z łososia i ułóż na wierzchu tortu. Udekoruj ogórkiem i koprem. P.S. Tort można przygotować na dzień przed podaniem. Posmarowany nadzieniem tort należy owinąć w folię i wstawić do lodówki

codojedzenia
Tort bananowy z kremem kajmakowym 200

taką samą ilością kremu. Połóż na wierzchu trzeci placek, dociśnij i posmaruj tort kremem na wierzchu i boki. Resztę kremu włóż do cukierniczego rękawa zakończonego tylką i udekoruj tort rozetkami. Na koniec udekoruj tort owocami. Tym wpisem pragnę zakończyć rok 2017. Życzę wszystkim udanej sylwestrowej zabawy i powodzenia w Nowym Roku 2018. Do zobaczenia za rok! Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Tort makowo-serowy z wiśniami 190

serniku rozprowadzamy resztę czekolady i przykrywamy pozostałym krążkiem ciasta. 200 ml kremówki ubijamy z łyżką ksylitolu na sztywno. Dekorujemy tą śmietaną górę tortu. Można z części śmietany zrobić rozetki na brzegach dla dekoracji. Wiśnie z wodą i sokiem z pomarańczy podgrzewamy, dodajemy przyprawę do grzanego wina i łyżeczkę mąki ziemniaczanej.  Powstanie jakby kisiel, który po przestudzeniu wykładamy na bitą

Przysmaki Karolki
Tort z Wiśniami i Advokatem 239

podzielić na dwie część. Do jednej dodać odrobinę żółtego barwnika spożywczego, wymieszać. Każdą śmietankę przełożyć do osobnego rękawa cukierniczego z metalową końcówką (użyłam tylki Wilton M1) i wyciskać podłużne rozetki na torcie, zaczynając od jego brzegu ( patrz FILM ), na przemian jeden i drugi kolor. Tort wstawić na parę godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. 14. Marcepan zagnieść z zielonym

Mała Cukierenka
BEZY Z KREMEM CZEKOLADOWYM 205

temperaturę do 110°C i piec je około 40-45 minut ), gotowe odstawiamy do ostudzenia na spód bezy za pomocą   np. worka cukierniczego ,wyciskamy krem i przykrywamy go rozetką, bezy można posypać ciemnym kakao Krem czekoladowy: śmietanę kremówkę zagotowujemy , następie zalewamy nią połamaną czekoladę, odstawiamy na parę minut, po tym czasie dokładnie mieszamy, następnie dodajemy miękkie masło i jeszcze

Słodkie zapomnienie
Czekoladowe ciasto z kremem kajmakowym. 149

puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy masę krówkową i dokładnie ucieramy. Masło i kajmak muszą mieć jednakową temperaturę. 4. Dekoracja: Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką, wyciskamy rozetki na cieście i dekorujemy posypką cukrową. 5. Podanie: Gotowe ciasto podajemy i smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około

Izabelawkuchni
Ciasto marchewkowe z bitą śmietanką i cynamonem. 104

Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy. Następnie przekładamy ją do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 5. Pokrojone ciasto dekorujemy śmietanką wyciskając rozetki, oprószamy ją cynamonem i dekorujemy posypką. Tak wykonane ciasto jest gotowe do podania. 6. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy

Izabelawkuchni
Gruszkowe Cappuccino 799

razem z cukrem pudrem oraz mascarpone i ubijamy aż utworzy się gęsty krem. Gotową masę wykładamy na wierzch ciasta – można przełożyć ją do rękawa cukierniczego i wyciskać ładne rozetki. Na koniec całość posypujemy gorzkim kakao. Źródło

Smaki Na Talerzu