rozetki - 693 przepisów (strona:24/47)

Tort cytrynowy 3843

lodówki. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem i ewentualnie zagęstnikiem do śmietany na sztywno. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wycisnąć na wierzchu tortu rozetki; jeśli starczy śmietany można też udekorować dół tortu szlaczkiem. Dodatkowo wierzch można też udekorować plasterkami cytryny. Tort schłodzić przez minimum kilka godzin w lodówce; najlepiej smakuje na drugi dzień. * Biszkopt

Opowieści z piekarnika
TORT TIRAMISU 147

następne pół godziny. 6.)  Dekoracja: Brzegi tortu polewamy ostudzoną czekoladą tak aby ściekała po torciku . Górę posypujemy kakao i tartą czekoladą.  Na koniec po środku robimy rozetki z kremu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
Tort czekoladowy z czarną porzeczką 93

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} U mnie kremowe rozetki, po między którymi ułożyłam niewielkie ilości konfitury porzeczkowej( zapomniałam zrobić zdjęcie). Całość polana czekoladą ( czekolada deserowa ze śmietanką) i posypana krokandem migdałowym

W garach u Gosi
Sałatka nicejska (Keto, Paleo, LowCarb) 136

musi wyglądać atrakcyjnie U mnie uświetniła ona spotkanie towarzyskie i świetnie się w tej roli spisała. Żeby odrobinę ładniej się prezentowała, ułożyłam na wierzchu ćwiartki jajek na kształt rozetki. Myślę, że ładnie by wyglądała także w postaci małych porcji 1- osobowych w niewielkich miseczkach. Wtedy na wierzchu można w podobny sposób ułożyć po jednym jajku. A propos jajek – pamiętajmy

Modern Cave Girl
Jabłecznik podpiekany 65

miało siłę udźwignąć masę jabłkową. Również można wykorzystać zapasy musu jabłkowego ze słoiczka. Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić lukrem. Wyśmienicie smakuje z gałką lodów lub rozetką bitej śmietanki. Za przepis dziękuję Halusi :) Składniki (forma 29 cm x 25 cm): Ciasto: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2,5 łyżeczki proszku

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto kakaowe z jogurtowym kremem miętowym 110

bazie śmietanki kremówki. Ciasto świetnie się kroi i ładnie prezentuje na stole. Do dekoracji użyłam czekolady i malutkich bezików, ale równie dobrze można posypać tylko czekoladą lub zrobić rozetki z ubitej śmietanki. Polecam Wam serdecznie to ciacho i mam nadzieję, że zachęcę Was do własnych przetworów miętowych :) Składniki (28 cm x 24 cm): Ciasto kakaowe: 4 jajka 2/3 szklanki cukru

Kocham..lubię..gotuję..
Kruche babeczki z morelami i bezami 234

zaczną sztywnieć. Wtedy ustawić mikser na najwyższych obrotach i dodawać po łyżce cukier. Powinien się całkowicie rozpuścić. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki na każdej babeczce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec ok 15 min do zrumienienia bezy. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Torcik Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem 136

fixem. Dodać ekstrakt waniliowy i krótko wymieszać. 13. Gotową śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego (foliowego woreczka) z tylką, użyłam tylki Wilton 1A, patrz FILM i na torcie zrobić ozdobne rozetki. Na koniec tort posypać jagodami i pokruszonym biszkoptem. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Sernik kryształowa kopuła 356

wstawić do lodówki na około 50-60 minut. 6. Śmietanę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. 7. Sernikową kopułę wyjąć z miseczki, obsmarować bitą śmietaną, wykonać małe rozetki z bitej śmietany i posypać różową posypką. Serek Mascarpone pochodzi z Włoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki czemu ma lekko

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowe gniazda bezowe z mascarpone i frużeliną wiśniową 139

się dobrze rozpuściła i odstawiamy do lekkiego stężenia. Przed podaniem ubijamy śmietankę z cukrem pudrem, mascarpone oraz śmietanfixem. Wykładamy krem na środek gniazdek, a na bokach robimy ozdobne rozetki. Na wierzchu układamy tężejącą frużelinę wiśniową i posypujemy tartą czekoladą

Kuchnia w czekoladzie
Brownie z kremem mascarpone i karmelizowanymi morelami 165

50ml śmietanki deliaktnie podgrzać i rozpuścić w niej posiekaną drobno czekoladę. Polać po wierzchu ciasta. Schłodzić. Śmietankę ubić z śmietanfixem oraz mascarpone. Za pomocą szprycy z ozdobną końcówką uformować rozetki na brzegu wystudzonego ciasta. Ozdobić karmelizowanymi owocami. Podawać w niedługim odstępie czasu po przygotowaniu

Kuchnia w czekoladzie
Letni torcik z malinami na kakaowym cieście 115

Masę wykładamy na ciasto,i zostawiamy trochę do dekoracji. Wyrównujemy i układamy na niej maliny.  Odstawiamy do lodówki. Całość zalewamy tężejącą galaretką.  Gdy galaretka całkowicie stężeje robimy rozetki z masy, wsadzamy z nie maliny.  Ciasto powinno postać w lodówce co najmniej kilka godzin. I gotowe, ciasto smakuje wspaniale, pięknie wygląda i jest bardzo łatwe w przygotowaniu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lekki tort urodzinowy 137

całkowicie się rozpuścił. Narysuj na papierze do pieczenia koło o średnicy 23 cm. Napełnij rękaw cukierniczy bezą i wyciśnij ślimaka o średnicy 23 cm. Z reszty bezy wyciśnij małe rozetki. Wstaw bezę do nagrzanego na 125ºC piekarnika i piecz przez 1,5 godziny. Wyłącz piekarnik i wysusz bezę. Ugotuj waniliowy krem. Zagotuj śmietankę z cukrem. W garnuszku wymieszaj żółtka

codojedzenia
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 127

cukierniczego i wypełniamy nim babeczki. Następnie truskawki kroimy, układamy na kremie. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy, wstawiamy do lodówki, gdy będzie lekko tężejąca dekorujemy nią babeczki. Możemy jeszcze zrobić rozetki z kremu na każdej babeczce. Babeczki przechowujemy w lodówce :)  I gotowe Są przepyszne Bardzo polecam :) Smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z wiśniami i kremem adwokatowym 171

Sernik wkładamy do lodówki, aby sernik stężał. Sernik zdobimy cukrowym kolorowym konfetti, chrupkami ryżowymi i listkami. Boki ciasta zdobimy kremem adwokatowym (przekładamy go do rękawa cukierniczego i robimy małe rozetki lub inne ozdoby). Smacznego

Słodkie okruszki