Pyszne rozetki ziemniaczane z parmezanem, żółtkami i masłem. Są aksamitne w środku i lekko przyrumienione na zewnątrz. Pięknie się prezentują na każdej domowej uroczystości. Możemy je podać do każdego rodzaju mięsa czy to pieczeni czy kotleta - zawsze smakują wybornie i każdy z gości chętnie po nie sięgnie. Polecam
Swojskie jedzonkopolewa ): 80 g czekolady deserowej 80 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżka miękkiego masła Dodatkowo: około 200 ml schłodzonej śmietanki kremówki + 1 łyżeczka cukru pudru, do wykonania rozetek opcjonalnie - żurawina w cukrze oraz plasterki pomarańczy do dekoracji Wykonanie: Spód: Ciastka zmielić, np. w blenderze, przesypać do miseczki i dodać roztopione masło. Wymieszać dokładnie do uzyskania masy o konsystencji
Opowieści z piekarnikaWierzch: 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego z metalową końcówką (użyłam otwartej gwiazdki) i na wierzchu ciasta zrobić ozdobne rozetki ( patrz FILM ). Jeśli nie mamy szprycy, ani worków cukierniczych, śmietanę można rozsmarować łyżką. Na koniec ciasto posypać makiem. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenkatrochę mi tych jajek brakuje, bo takie niemieckie drożdżowe jest blade i smakuje jak kupowana bułka. Nadrabia za to bogatym nadzieniem. A to ćwiartkami śliwek ułożonymi w rozetkę. A to gęstym słodkim budyniem lub błyszczącymi jabłkami w glazurze. Lub wiśniami z kruszonką. W dzisiejszej drożdżówce jest także jedno jajko. Widać kuchnia holenderska jest zbliżona do niemieckiej. A samo ciasto
dolcevitainmykitchennasączyć je i wyłożyć pozostały kokosowy krem, wyrównać. 8. Odłożony krem 230g przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką (użyłam tylki Wilton 6B), patrz FILM i na torcie zrobić ozdobne rozetki. 9. Pozostałą masę krówkową rozmieszać energicznie łyżeczką, aby stała się gładka i ozdobić nią wierzch ciasta, robiąc esy – floresy. Można przy pomocy łyżeczki lub tak jak ja przełożyć masę
Mała Cukierenkadobrze schłodzoną śmietankę ubijam wraz z cukrem pudrem oraz kakao, pod koniec ubijania dodaję jednego fixa i ubijam na sztywno. Ubitą śmietanę przełożyłam do rękawa cukierniczego i zrobiłam rozetki. Na wierzchu ułożyłam orzechy laskowe w czekoladzie. Gotowy tort wstawaimy na całą noc do lodówki do schłodznia oraz aby dobrze przeszedł całym smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Tort
Blog kulinarny S9.PLwodnej rozpuścić czekoladę olejem, dokładnie wymieszać odstawić do przestygnięcia. Gdy czekolada będzie już chłodna delikatnie łyżeczką po kancie tortu wylewać czekoladę tworząc „sople” Pozostałą częścią udekorować tort szprycując rozetki i malinami. Tort schłodzić w lodówce Smacznego
RAROSSAwodnej rozpuścić czekoladę olejem, dokładnie wymieszać odstawić do przestygnięcia. Gdy czekolada będzie już chłodna delikatnie łyżeczką po kancie tortu wylewać czekoladę tworząc „sople” Pozostałą częścią udekorować tort szprycując rozetki i malinami. Tort schłodzić w lodówce Smacznego
RAROSSAwodnej rozpuścić czekoladę olejem, dokładnie wymieszać odstawić do przestygnięcia. Gdy czekolada będzie już chłodna delikatnie łyżeczką po kancie tortu wylewać czekoladę tworząc „sople” Pozostałą częścią udekorować tort szprycując rozetki i malinami. Tort schłodzić w lodówce Smacznego
RAROSSAdekoracja tortu: dobrze schłodzoną śmietankę ubijam wraz z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodaję jednego fixa i ubijam na sztywno. Ubitą śmietanę przełożyłam do rękawa cukierniczego i zrobiłam małe rozetki. Na wierzchu ułożyłam kokosowe praliny. Gotowy tort wstawaimy na całą noc do lodówki do schłodznia oraz aby dobrze przeszedł całym smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Tort kokosowy
Blog kulinarny S9.PLŚmietanę 30% przelałam do miski. Wsypałam śmietan - fixy i cukier waniliowy i ubiłam na sztywno. Śmietaną posmarowałam wierzch i boki tortu. Tort udekorowałam opłatkiem cukrowym. Z reszty śmietany zrobiłam rozetki na rancie tortu i poutykałam w nie draże truskawkowe oraz kwiatki waflowe. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjetężejącą galaretką i odstawiamy do całkowitego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy rozetki na serniku. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy około 21 cm. Budyń bez cukru
Izabelawkuchniszpatułki kremu i wygładzamy. Na kremie przy brzegach foremki układamy truskawki pokrojone drobno. Resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką wiltona nr: 2D. Dekorujemy górę ciasta robiąc rozetki. Po środku zostawiamy wolne miejsce w kształcie prostokąta, w które wykładamy pokrojone truskawki. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Uwagi: Z pozostałości kremu i biszkoptów można zrobić taką
RITA food channelszklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie wlewamy do miski z serkiem waniliowym i miksujemy do połączenia. Masę wylewamy na stężały serniczek. Odstawiamy do schłodzenia. Wierzch serniczka można udekorować rozetkami z bitej śmietany, świeżymi malinami oraz pokruszonymi bezikami i listkami mięty
Smaki Na Talerzu