rozetki - 693 przepisów (strona:16/47)

Krucha tarta z kajmakiem, bananem i bitą śmietaną 54

kroimy w plasterki, następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, układamy na kajmaku. Śmietanę ubijamy na puszystość z zimnym mlekiem. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Wyciskamy na tarcie rozetki. Na koniec nakładamy dżem morelowy. 4. Tak wykonaną tartę wstawiamy  do lodówki do schłodzenia, następnie kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Tort kokosowy z brzoskwiniami 96

smaki dobrze się przegryzły). 11. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego z tylką lub do szprycy (użyłam tylki 1M) i udekorować wierzch tortu. Rozetki udekorować odłożonymi brzoskwiniami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Ziemniaczki księżnej - idealne do każdego mięsa 45

Pyszne rozetki ziemniaczane z parmezanem, żółtkami i masłem. Są aksamitne w środku i lekko przyrumienione na zewnątrz. Pięknie się prezentują na każdej domowej uroczystości. Możemy je podać do każdego rodzaju mięsa czy to pieczeni czy kotleta - zawsze smakują wybornie i każdy z gości chętnie po nie sięgnie. Polecam

Swojskie jedzonko
Musowy torcik czekoladowy z żurawiną 61

polewa ): 80 g czekolady deserowej 80 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżka miękkiego masła Dodatkowo: około 200 ml schłodzonej śmietanki kremówki + 1 łyżeczka cukru pudru, do wykonania rozetek opcjonalnie - żurawina w cukrze oraz plasterki pomarańczy do dekoracji Wykonanie: Spód: Ciastka zmielić, np. w blenderze, przesypać do miseczki i dodać roztopione masło. Wymieszać dokładnie do uzyskania masy o konsystencji

Opowieści z piekarnika
Świąteczne ciasto śmietanowe WIŚNIOWIEC z makiem 245

Wierzch: 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego z metalową końcówką (użyłam otwartej gwiazdki) i na wierzchu ciasta zrobić ozdobne rozetki ( patrz FILM ). Jeśli nie mamy szprycy, ani worków cukierniczych, śmietanę można rozsmarować łyżką. Na koniec ciasto posypać makiem. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Rijstevlaai- holenderskie ciasto ryżowe 64

trochę mi tych jajek brakuje, bo takie niemieckie drożdżowe jest blade i smakuje jak kupowana bułka. Nadrabia za to bogatym nadzieniem. A to ćwiartkami śliwek ułożonymi w rozetkę. A to gęstym słodkim budyniem lub błyszczącymi jabłkami w glazurze. Lub wiśniami z kruszonką.   W dzisiejszej drożdżówce jest także jedno jajko. Widać kuchnia holenderska jest zbliżona do niemieckiej. A samo ciasto

dolcevitainmykitchen
Prosty torcik bez pieczenia KRÓWKA ze słonecznikiem i kokosem 404

nasączyć je i wyłożyć pozostały kokosowy krem, wyrównać. 8. Odłożony krem 230g przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką (użyłam tylki Wilton 6B), patrz FILM i na torcie zrobić ozdobne rozetki. 9. Pozostałą masę krówkową rozmieszać energicznie łyżeczką, aby stała się gładka i ozdobić nią wierzch ciasta, robiąc esy – floresy. Można przy pomocy łyżeczki lub tak jak ja przełożyć masę

Mała Cukierenka
Tort Czekoladowo-orzechowy 75

dobrze schłodzoną śmietankę ubijam wraz z cukrem pudrem oraz kakao, pod koniec ubijania dodaję jednego fixa i ubijam na sztywno. Ubitą śmietanę przełożyłam do rękawa cukierniczego i zrobiłam rozetki. Na wierzchu ułożyłam orzechy laskowe w czekoladzie. Gotowy tort wstawaimy na całą noc do lodówki do schłodznia oraz aby dobrze przeszedł całym smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Tort

Blog kulinarny S9.PL
TORT CZEKOLADOWY 99

wodnej rozpuścić czekoladę olejem, dokładnie wymieszać odstawić do przestygnięcia. Gdy czekolada będzie już chłodna delikatnie łyżeczką po kancie tortu wylewać czekoladę tworząc „sople”   Pozostałą częścią udekorować tort szprycując rozetki i malinami. Tort schłodzić w lodówce   Smacznego

RAROSSA
TORT CZEKOLADOWY 94

wodnej rozpuścić czekoladę olejem, dokładnie wymieszać odstawić do przestygnięcia. Gdy czekolada będzie już chłodna delikatnie łyżeczką po kancie tortu wylewać czekoladę tworząc „sople”   Pozostałą częścią udekorować tort szprycując rozetki i malinami. Tort schłodzić w lodówce   Smacznego

RAROSSA
TORT CZEKOLADOWY 86

wodnej rozpuścić czekoladę olejem, dokładnie wymieszać odstawić do przestygnięcia. Gdy czekolada będzie już chłodna delikatnie łyżeczką po kancie tortu wylewać czekoladę tworząc „sople”   Pozostałą częścią udekorować tort szprycując rozetki i malinami. Tort schłodzić w lodówce   Smacznego

RAROSSA
Tort kokosowy z białą czekoladą na makowym biszkopcie 67

dekoracja tortu: dobrze schłodzoną śmietankę ubijam wraz z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodaję jednego fixa i ubijam na sztywno. Ubitą śmietanę przełożyłam do rękawa cukierniczego i zrobiłam małe rozetki. Na wierzchu ułożyłam kokosowe praliny. Gotowy tort wstawaimy na całą noc do lodówki do schłodznia oraz aby dobrze przeszedł całym smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Tort kokosowy

Blog kulinarny S9.PL
Tort wiśniowy 102

Śmietanę 30% przelałam do miski. Wsypałam śmietan - fixy i cukier waniliowy i ubiłam na sztywno. Śmietaną posmarowałam wierzch i boki tortu. Tort udekorowałam opłatkiem cukrowym. Z reszty śmietany zrobiłam rozetki na rancie tortu i poutykałam w nie draże truskawkowe oraz kwiatki waflowe. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Sernik z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną 92

tężejącą galaretką i odstawiamy do całkowitego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy rozetki na serniku. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy około 21 cm. Budyń bez cukru

Izabelawkuchni