rozetki - 693 przepisów (strona:7/47)

Sernik cytrynowy na zimno 139

cytryny, a pomiędzy masą serową obłędnie pyszny lemon curd, czyli po prostu krem cytrynowy :). Tutaj z niewielkim dodatkiem żelatyny, aby lepiej trzymał formę ;). Całość wieńczy cytrynowa galaretka oraz rozetki z bitej śmietany. Sernik jest lekki i orzeźwiający, według mnie bardzo wiosenny :). Będzie wspaniałą ozdobą wielkanocnego stołu. Bardzo polecam :).  Spód: 160 g ciastek lub herbatników maślanych 80 g masła Lemon(...)cukrem pudrem i śmietan-fixem ( jeżeli używacie, ale w przypadku śmietanki 30% zalecam jego użycie ). Ubitą śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wycisnąć na wierzchu sernika rozetki. Dodatkowo sernik można udekorować plasterkami cytryny.  Smacznego

Opowieści z piekarnika
Ciasto Krakersowa Pychotka bez pieczenia, po prostu pycha!+FILM 79

dodajemy ostudzoną żelatynę i wszystko chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. 2/3 kremu wykładamy na ciasto. Resztę dajemy do worka cukierniczego lub szprycy  z gwiazdkową tylką  i robimy rozetki. ***jeśli nie chcecie robić rozetek, wyłóżcie cały krem na ciasto. Ciasto posypujemy startą czekoladą  i wkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. I gotowe. Ciasto pięknie się kroi, pięknie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik W-Z (Wuzetka) 66

mojeprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) Pamiętam Wuzetkę jako mała dziewczynka, była pyszna, miała aromat rumowy, mocno nasączona, biszkopt kakaowy, bita śmietana, kakao i rozetka ze śmietany na gorze. Była krojona w duże kwadratowe kawałki… czasami, mama musiała mi pomagać zjeść, bo sama nie dawałam sobie rady. Moja Wuzetka jest nieco inna. Odrobinę alkoholowa, mało słodka, mocno wilgotna(...)blat. Położyć drugi blat, nasączyć pozostałym ponczem. Rozsmarować polewę. Pozostały krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką 1 m. Na torcie zrobić nacięcia, sugerujące wielkość porcji. Każdą porcję udekorować rozetką, ułożyć wisienkę. Gotowe. Smacznego! *następnym razem dodam dwie łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w 2 łyżkach wrzątku, ponieważ przy krojeniu torcik rozjeżdżał się. *Nowe zdjęcia są z torcikiem w formie o średnicy

moj przepis na
Tort węgierski 83

obręcz, delikatnie odkleić folię, przełożyć na paterę. Częścią pozostałego kremu posmarować boki tortu, bardzo cienko. Resztą kremu przełożyć do rękawa cukierniczego (u mnie tylka 1 M Wiltona), przyozdobić tort rozetkami, w każdą rozetkę wetknąć wiśnię z nalewki. Czekoladę zetrzeć na dużych oczkach, posypać tort z wierzchu. Tort przechowywać w lodówce. Smacznego

moj przepis na
Truskawkowe Love 77

tężejącą galaretkę, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki np. na 1 godzinę. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego ozdobną małą gwiazdką. Na serniku wycisnąć rozetki, w każdą rozetkę włożyć umytą i osuszoną truskawkę (bez odrywania szypułki). Deser przechowywać w lodówce. *jeżeli używamy truskawek z kompotu zamiast wrzącej wody może być wrzący kompot :) nic się

moj przepis na
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 72

limonki 1/2 limonki pokrojonej w plastry 2 mm. (potrzeba 8 półplasterków) W misie miksera umieścić śmietanę, ubić na sztywno. Przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną tylką. Wycisnąć 8 rozetek. Na tarce o małych oczkach zetrzeć skórkę z limonki. Na każdą rozetkę położyć pół plasterka limonki. Sernik przechowywać w lodówce. Smacznego i zachęcam do odwiedzin Kawiarni STÓŁ, gdzie możecie spróbować tego

moj przepis na
Torcik W-Z jak z PRL 61

wyłożyć drugi blat, mocno nasączyć. Polać polewą czekoladową, wyrównać. Lekko nacinając czekoladową polewę podzielić ciasto na kwadraty, mi wyszło 35 mniejszych porcji. Posypać startą czekoladą. Na każdej porcje wycisnąć rozetkę z bitej śmietany (u mnie tylka 1M Wiltona), na czubku każdej rozetki ułożyć dokładnie dosączoną wisienkę. Odstawić na 2 godziny na najlepiej na całą noc do lodówki, aby się schłodziło

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 65

bitej śmietany. Wyłożyć trzeci blat, nasączyć pozostałym ponczem, posmarować cienką warstwą bitej śmietany. Resztę śmietany przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką w kształcie dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) 71

mojeprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) Pamiętam Wuzetkę jako mała dziewczynka, była pyszna, miała aromat rumowy, mocno nasączona, biszkopt kakaowy, bita śmietana, kakao i rozetka ze śmietany na gorze. Była krojona w duże kwadratowe kawałki… czasami, mama musiała mi pomagać zjeść, bo sama nie dawałam sobie rady. Moja Wuzetka jest nieco inna. Odrobinę alkoholowa, mało słodka, mocno wilgotna(...)blat. Położyć drugi blat, nasączyć pozostałym ponczem. Rozsmarować polewę. Pozostały krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką 1 m. Na torcie zrobić nacięcia, sugerujące wielkość porcji. Każdą porcję udekorować rozetką, ułożyć wisienkę. Gotowe. Smacznego! *następnym razem dodam dwie łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w 2 łyżkach wrzątku, ponieważ przy krojeniu torcik rozjeżdżał się. *Nowe zdjęcia są z torcikiem w formie o średnicy

moj przepis na
Tort węgierski 69

obręcz, delikatnie odkleić folię, przełożyć na paterę. Częścią pozostałego kremu posmarować boki tortu, bardzo cienko. Resztą kremu przełożyć do rękawa cukierniczego (u mnie tylka 1 M Wiltona), przyozdobić tort rozetkami, w każdą rozetkę wetknąć wiśnię z nalewki. Czekoladę zetrzeć na dużych oczkach, posypać tort z wierzchu. Tort przechowywać w lodówce. Smacznego!   .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Truskawkowe Love 71

tężejącą galaretkę, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki np. na 1 godzinę. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego ozdobną małą gwiazdką. Na serniku wycisnąć rozetki, w każdą rozetkę włożyć umytą i osuszoną truskawkę (bez odrywania szypułki). Deser przechowywać w lodówce. *jeżeli używamy truskawek z kompotu zamiast wrzącej wody może być wrzący kompot :) nic się

moj przepis na
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 84

limonki 1/2 limonki pokrojonej w plastry 2 mm. (potrzeba 8 półplasterków) W misie miksera umieścić śmietanę, ubić na sztywno. Przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną tylką. Wycisnąć 8 rozetek. Na tarce o małych oczkach zetrzeć skórkę z limonki. Na każdą rozetkę położyć pół plasterka limonki. Sernik przechowywać w lodówce. Smacznego i zachęcam do odwiedzin Kawiarni STÓŁ, gdzie możecie spróbować tego

moj przepis na
Torcik W-Z jak z PRL 70

wyłożyć drugi blat, mocno nasączyć. Polać polewą czekoladową, wyrównać. Lekko nacinając czekoladową polewę podzielić ciasto na kwadraty, mi wyszło 35 mniejszych porcji. Posypać startą czekoladą. Na każdej porcje wycisnąć rozetkę z bitej śmietany (u mnie tylka 1M Wiltona), na czubku każdej rozetki ułożyć dokładnie dosączoną wisienkę. Odstawić na 2 godziny na najlepiej na całą noc do lodówki, aby się schłodziło

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 70

bitej śmietany. Wyłożyć trzeci blat, nasączyć pozostałym ponczem, posmarować cienką warstwą bitej śmietany. Resztę śmietany przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką w kształcie dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć

moj przepis na
SPRAWDZONE PRZEPISY NA TŁUSTY CZWARTEK- PĄCZKI, OPONKI, FAWORKI... 76

karnawałowych to serdecznie polecam. Delikatne, kruche ciasto, obficie posypane cukrem pudrem. Swoim wyglądem przypominają róże stąd też ich nazwa. Najczęściej na środku dekorowane są wiśniami, bądź dżemem lub marmoladą. ROZETKI-  przepis tutaj Rozetki to kruche, smaczne ciasteczka z ciasta naleśnikowego , smażone na oleju. Do ich upieczenia potrzebne są specjalne foremki. Wystarczy posypać je cukrem pudrem. Proste do zrobienia, chwila

Zrób to smacznie