rozetki - 693 przepisów (strona:9/47)

Tarta z rabarbarem i bezą 115

cukrem umieść w misce nad parą. Mieszaj do rozpuszczenia cukru. Zdejmij miskę z pary i ubij białka na sztywną pianę. Napełnij bezą cukierniczy rękaw zakończony tylką w kształcie rozetki. Pokryj tartę bezowymi rozetkami i lekko je przypal. Podziel tartę na kawałki i podaj z lodami. Smacznego!     The post Tarta z rabarbarem i bezą appeared first on Blog kulinarny

codojedzenia
Babeczki z musem truskawkowym i włoską opalaną bezą 139

cały czas miksując gorący syrop, aż do momentu uzyskania masy o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Dekoracja: Gotową masę bezową przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć na każdej babeczce rozetki. Następnie rozetki opalić palnikiem i udekorować truskawkami, borówkami i czerwoną posypką. Musicie wiedzieć, że magiczny składnik, który sprawia, że z sentymentem wracamy do dań z dzieciństwa to miłość. Marka Manufaktura

Szalona Kuchnia Eweliny
Kruche serce z orzeźwiającym musem agrestowym i bezowymi rozetkami 105

Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, miksować aż do momentu uzyskania masy bezowej o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Gotową bezę przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na całej powierzchni tarty. Następnie rozetki opalić palnikiem i udekorować świeżymi kwiatkami. Miłość starannie zamknięta w szklanym słoiczku... Konfitura agrestowa - zdrowie zamknięte w słoiku. Konfitura otrzymywana jest przez odszypułkowanie owoców

Szalona Kuchnia Eweliny
5 pozycji, których nie powinno zabraknąć na stole w Tłusty Czwartek 119

gorzej i zdecydować się nie można. Wybrałam więc 5 przepisów, które wg mnie są najbardziej godne uznania i zastanowienia się nad nimi. Pączki- dwa rodzaje. Jedne moje, drugie Mamy. Rozetki- gwiazdki, które uzależniają okropnie, pączki wiedeńskie i całkiem podobne w smaku słomki- churrosy. Ja sama nie wiem jeszcze co przygotuję, bo korci mnie coś nowego, ale to są takie pewniaki(...)ciasto, to jeszcze krem. Pozycja raczej dla dorosłych, ewentualnie młodzieży, która po jednym pączku na pewno nie straci głowy ;) Chyba, że z miłości do nich :D    Chrupiące rozetki- gwiazdki - mi osobiście przypominają dzieciństwo i do dziś żałuję, że foremkę do ich przygotowania kupiłam dopiero w zeszłym roku! Podobnie jak churrosy uzależniają i sprawiają, że dobrze nie zjesz jednej

Kuchnia w czekoladzie
Zakręcona wuzetka 145

ubijać kolejne kilka minut do uzyskania puszystego, jedolitego kremu. Na koniec dodać esencję waniliową i alkohol roladę rozwinąć, posmarować kremem, zwinąć powtórnie. Część kremu pozostawić do wykonania ozdobnych rozetek. Wstawić do lodówki, by ciasto z kremem stężało zagotować w małym rondelku śmietanę, dodać połamaną czekoladę. Pozostawić na kilka minut, następnie wymieszać. Posmarować roladę polewą czekoladową. Gdy polewa zastygnie wycisnąć(...)pomocą tylki cukierniczej ozdobne rozetki                                                                 SMACZNEGO

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Migdałowe ślimaczki z bitą śmietaną 110

wolicie, to do ciasta możecie dodać więcej cukru. Ja dodałam brązowy cukier. Migdałowe ślimaczki można zamrozić. Jeśli potrzebujecie bardziej wykwinty deser wystarczy ubić śmietankę, odkroić wierzch bułeczki, wycisnąć śmietankowe rozetki, przykryć odkrojonym wierzchem i posypać cukrem pudrem. No to jak podoba Wam się przepis na migdałowe ślimaczki z bitą śmietaną? Super! Migdałowe ślimaczki z bitą śmietaną 12 sztuk Składniki(...)mieć złoty kolor. Wyjmij drożdżówki z piekarnika i ostudź na metalowej kratce. Odetnij wierzch bułek. Ubij śmietankę na sztywno, napełnij rękaw cukierniczy zakończony tylką w kształcie gwiazdki i wyciśnij rozetki na spodzie bułeczki. Przykryj wierzchem i posyp cukrem pudrem. Smacznego!     The post Migdałowe ślimaczki z bitą śmietaną appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Makowe gwiazdki z cynamonowym kremem mascarpone. 145

minut. Upieczone ciasteczka dokładnie studzimy.  4. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cynamonem. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobą tylką. 5. Ciasteczka przekładamy kremem. Wyciskamy rozetkę na ciastko, kładziemy drugie i znów wyciskamy rozetkę.  6. Gotowe ciasteczka podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 4 blaszki

Izabelawkuchni
Piernikowy tort z powidłem i cynamonową śmietanką. 166

smarujemy powidłem, na powidło porcja kremu i znów blat piernikowy, tak postępujemy z każdym blatem. Góra tortu ma być bez powidła i kremu. 4. Dekoracja: Na wierzchu tortu wyciskamy rozetki z kremu, robimy to według uznania. Jeden pierniczek drobno kruszymy i posypujemy nim rozetki. Pozostałymi pierniczkami dekorujemy tort dociskając je do kremu, krem jest z żelatyną to pierniczki będą się

Izabelawkuchni
Ciasto Rajska Pianka 927

Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego z metalową lub plastikową końcówką/tylką (użyłam tylki Wilton 1E) i na wierzchu ciasta zrobić ozdobne rozetki przy brzegach ciasta i przez środek ( patrz FILM ). Pomiędzy rozetki wlać ostygniętą, najlepiej lekko tężejącą galaretkę. Ciasto Rajska Pianka wstawić do lodówki, aż galaretka stężeje (ciasto wstawić 1-2 godziny

Mała Cukierenka
Ciasto Bez Pieczenia “Koktajl Truskawkowy” 184

położyć na paterze. Ubić śmietankę z cukrem pudrem, ekstraktem waniliowym, fixem. Śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z szeroką tylką lub do szprycy i na wierzchu powyciskać duże, ozdobne rozetki. Każdą rozetkę udekorować truskawką oraz różowym wafelkiem. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Tort Amaretto 202

dżemu wiśniowego ) Nasączenie: 50 ml świeżo zaparzonej, mocnej kawy 50 ml likieru kawowego 50 ml likieru Amaretto Ponadto: ciasteczka amaretti do dekoracji 200 ml śmietany kremówki 36 % do wykonania rozetek + 1 łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotować formę o średnicy 21 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Mąkę pszenną(...)obsypać boki i wierzch schłodzonego tortu. Dodatkową śmietanę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem na sztywno, przełożyć ją do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i udekorować tort, np. wyciskając rozetki na wierzchu. Dowolnie udekorować całymi ciasteczkami. Tort włożyć do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Tęczowy sernik z czarnymi malinami-bez pieczenia 225

galaretkę malinową według przepisu na opakowaniu, i gdy zacznie tężeć wykładamy ją na maliny. Ciasto wkładamy do lodówki.  Gdy stężeje ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i dekorujemy ciasto rozetkami, ja dodatkowo w każdą rozetkę włożyłam malinę. I gotowe :) Sernik jest łatwy, piękny i bardzo pyszny. Gorąco polecam, szczególnie na ciepłe, letnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
MAZUREK KAJMAKOWO - CZEKOLADOWY 77

minimum godzinę do lodówki rozwałkowuję na ok 0,5 cm. formuję kształt jajek, można też zrobić dwa, trzy większe blaty piekę ok. 8 minut - 180 stopni C. SKŁADNIKI NA ROZETKĘ: 150g masła 0,5szklanki cukru pudru 2,5 szklanki mąki 2 jajka 5 łyżek zmielonych migdałów WYKONANIE: masło miksuję z cukrem pudrem, aż powstanie puszysta masa dodaję stopniowo jajka cały(...)czas miksując dodaję mąkę i migdały Na podpieczone blaty z kruchego ciasta, za pomocą szprycy, wyciskam dekoracyjne rozetki. Piekę ok. 15 minut w 180 stopniach do złotego koloru. SKŁADNIKI NA NADZIENIE: 2 tabliczki czekolady deserowej pół szklanki zmielonych orzechów ziemnych w karmelu puszka masy krówkowej WYKONANIE: czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej gdy przestygnie odkładam trochę do ozdoby, resztę mieszam

Upiecz sobie babeczkę
Bezy z lodami jagodowymi 152

pysznych jagodowych lodów od razu kojarzy mi się z moim dzieciństwem i z najlepszym bezowym tortem lodowym, zarezerwowanym tylko na specjalne okazje :) Przygotowując deser możecie wykorzystać gotowe lodowe rozetki (tak jak u mnie na zdjęciach) lub nałożyć lody nabieraczką. Bezy możecie upiec poprzedniego wieczoru, żeby miały dużo czasu na przestygnięcie. Składniki: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)Wpis powstał we współpracy z Carte d’Or, producentem jagodowych lodów, które widzicie na zdjęciach. Oprócz puszystej delikatnej konsystencji (co bardzo ułatwia nabieranie i dekorowanie), plusem są urocze rozetki i śliczne czekoladowe serduszka. Do tego jagodowy syrop! :) Trochę smaku lata, który można zamknąć w pudełku i cieszyć się nim nawet w takie deszczowe dni jak ostatnio. Do przygotowanie dzisiejszego

Ciastkozercy
Sernik z bananami i masłem orzechowym 256

cukrem pudrem (można dodać 1 łyżeczkę fixu do śmietany, jeśli sernik będzie stał dłużej). Śmietankę przełożyć do szprycy lub foliowego woreczka z metalową końcówką i na serniku zrobić ozdobne rozetki. Plasterki banana skropić sokiem z cytryny i plasterki poukładać na rozetkach ( patrz FILM ). Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka