Babeczki z musem truskawkowym i włoską opalaną bezą

Babeczki z musem truskawkowym i włoską opalaną bezą

Babeczki z musem truskawkowym i włoską opalaną bezą

Kruche babeczki nadziane orzeźwiającym truskawkowym musem z delikatną, miodową nutą, w towarzystwie słodkiej bezy to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa, wspomnienie dojrzewających w ogródku truskawek oraz rodzinnego deseru, do którego wszyscy chętnie wracamy. Składniki: Ciasto: 290g mąki pszennej 140g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki miodu faceliowego ManufakturaWielkopolska Mus truskawkowy: 500g świeżych truskawek 4 łyżki wody 6 łyżek miodu faceliowego ManufakturaWielkopolska 3 łyżeczki żelatyny Bez... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, babeczki, ciasto, mus truskawkowy, przetwory, desery, deser, sosy, syrop, ciasto z truskawkami, ciasto z musem truskawkowym , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciasta z masa

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.