rozetki - 693 przepisów (strona:14/47)

Wielkanocny kruchy mazurek z kremem, dżemem i ciasteczkami 37

spożywczy według uznania jak chcemy mieć zabarwiony krem i ucieramy do dokładnego się połączenia. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 5. Przekładanie i dekoracja: Wokół mazurka wyciskamy rozetki z kremu maślanego, środek smarujemy dżemem. Dekorujemy ciasteczkami i dowolnymi słodyczami. Mazurek wstawiamy do lodówki do stężenia. 6. Podanie: Gotowy mazurek kroimy i podajemy. Najlepiej kroić na drugi dzień

Izabelawkuchni
Sycylijskie rurki cannoli 49

delikatnie mieszamy. Krem wstawiamy na około 30 minut do lodówki. Napełniamy rurki najlepiej przed samym podaniem, aby nie zmiękły. Rurki kremem najlepiej napełniać końcówką do tortów np. tą do rozetek. Gotowe posypać posiekanymi pistacjami. Jeżeli uda się zakupić, można do śmietanki i serka dodać krem pistacjowy, jest bardzo dobry, polecam poszukać:)) Rurki sycylijskie cannoli to niezapomniane smaki Italii, spróbujcie sami

gotuj ze mną
Walentynkowe bezy z kremem i dżemem 31

Serek mascarpone łączymy z mlekiem skondensowanym. Mieszałam silikonową szpatułką, ale można łyżką. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 5. Przekładanie: Do bez nakładamy dżem truskawkowy, następnie wyciskamy rozetki z kremu, na środek każdej bezy nakładamy jeszcze dżem. Dekorujemy dowolnie małymi bezikami i cukrową posypką. 6. Podanie: Gotowe bezowe desery podajemy. Smacznego życzę.     Moje rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Tort orzechowo-kawowy z domowymi trufelkami 39

dokładnego połączenia się składników. Następnie część kremu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką. Pozostałym kremem smarujemy boki i wierzch tortu. 5. Dekoracja: Na wierzchu tortu wyciskamy dowolnie rozetki i dekorujemy trufelkami. Dekorujemy również posiekanymi orzeszkami. Tort wstawiamy do lodówki do ponownego stężenia. Po tym czasie jest gotowy do podania. Smacznego życzę.     Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Krucha tarta z frużeliną owocową, kremem czekoladowym i bezami 37

płynną, letnią czekoladę i kakao i ucieramy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy alkohol według uznania. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką, następnie wyciskamy dowolne rozetki na wystudzonej frużelinie. 4. Bezy: Zimne białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wsypujemy cukier, dodajemy barwnik według uznania i ubijamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Pianę z białek przekładamy

Izabelawkuchni
Tort z kremem chałwowym i ciasteczkami 42

dżem i krem, ostatni biszkopt. 2-3 łyżki kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Tort cały smarujemy kremem. Następnie dekorujemy dowolnie ciasteczkami w czekoladzie i kremem wyciskając rozetki. Tak wykonany tort wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub całą noc. 4. Podanie: Gotowy tort kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Tort z serkiem mascarpone i ananasem z dripem 43

robić z wyczuciem.Tort wstawiamy do lodówki na kilka godzin. 6. Dekoracja: Serek mascarpone o smaku białej czekolady przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i dekorujemy dowolnie tort wyciskając rozetki. 7. Podanie: Tort jest gotowy do podania. Smacznego.   Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy 18 cm. Tort można pokroić na 8 sporych

Izabelawkuchni
Tort dyniowo-czekoladowy z powidłami śliwkowymi i nutą pomarańczy 49

wierzchu tortu. Wierzch obsypać przygotowanymi wcześniej orzechami. Odłożony krem dyniowy przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką ( jeśli krem trochę zesztywniał, wystarczy dobrze go rozmieszać łyżką ) i wycisnąć rozetki przy brzegu tortu. Tort wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, dopiero po takim czasie będzie się dobrze kroił i smakował. Przechowywać w lodówce. *  Serek kremowy, to także serek mascarpone

Opowieści z piekarnika
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 49

sobie. Pierwszy blat biszkoptu smarujemy cienko kremem pistacjowym. Na to nakładamy warstwę prażynki sezamowej. Prażynkę przykrywamy kremem pistacjowym. Krem można rozprowadzić na równo na powierzchni ciasta lub wykonać rozetki przy pomocy worka cukierniczego. Krem pistacjowy przykrywamy kolejną warstwą biszkoptu. Na biszkopt nakładamy krem limonkowy. Całość pokrywamy ostatnią, trzecią warstwą. Z wierzchu polewamy ciasto polewą czekoladową lub lukrem. Dekorujemy migdałami

SmartBake.pl
Bardzo prosty tort śmietankowy 59

warstwę biszkoptu posmarowałam pozostałym dżemem, na który nałożyłam krem zostawiając trochę do posmarowania tortu z wierzchu i po bokach.  Jak widzicie nie robiłam tu specjalnych dekoracji, tylko rozetki, a pomiędzy nimi świeże owoce i listki mięty

Cynamonowe szczęście
Gofry bananowe z płatkami owsianymi 65

jego zbyt duża ilość powoduje, że wychodzi zakalec Upieczone gofry najlepiej odstawić na kratce do ostygnięcia, aby nabrały delikatnej chrupkości. W międzyczasie do rękawa cukierniczego wkładamy tylkę w kształcie rozetki i przekładamy do wnętrza twarożek Mój Ulubiony . Jeszcze ciepłe gofry przyozdabiamy twarożkiem , a na górę układamy owoce . Zobacz więcej pomysłów na gofry! Gofry bananowe z płatkami owsianymi Gofry białkowe Gofry

WegePrzepis
Krem grzybowy z puree ziemniaczanym 54

ziemniaki w posolonej wodzie i przepuścić przez praskę. ? Wyrobić gładką masę z drobno startym żółtym serem i połową masła. ? Puree nałożyć do rękawa cukierniczego i uformować w głebokim talerzu rozetkę. ? Zapiec 5 minut w nagrzanym piekarniku do 200 st.C. ? Rukolę zmiksować z oliwą aż powstanie emulsja. ? Zupę grzybową zalać bulionem w ilości odpowiadającej połowie objętości wody na opakowaniu i gotować

To co kocham
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 34

szprycy i wcisnąć do środka miseczki białkowej wypełniając ją do połowy. ? Plastry łososia przeciąć na pół, złożyć ozdobnie i wcisnąć do masy żółtkowej. ? Z reszty masy wycisnąć ozdobne rozetki na wierzchu. ? Udekorować zieleniną, posypać grubo mielonym pieprzem. ? Można również łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i tym nafaszerować jajka. ? Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów, pokroić drobno i wymieszać

To co kocham

Proponowane wyszukiwania