rozetki - 693 przepisów (strona:14/47)

Cudownie kremowy sernik nowojorski 58

podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Przetrzeć przez sito. Dodać 2 liski żelatyny i wymieszać. Kiedy galaretka zacznie się ścinać wylać na mango i wstawić sernik do lodówki. Udekorować sernik rozetkami z bitej śmietany i migdałowymi jajeczkami. Tak duży sernik wymaga specjalnego krojenia. Metalową obręcz ustawić na średnicę 15 cm i wyciąć krąg na środku sernika, a potem kroić sernik

codojedzenia
Wielkanocny kruchy mazurek z kremem, dżemem i ciasteczkami 28

spożywczy według uznania jak chcemy mieć zabarwiony krem i ucieramy do dokładnego się połączenia. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 5. Przekładanie i dekoracja: Wokół mazurka wyciskamy rozetki z kremu maślanego, środek smarujemy dżemem. Dekorujemy ciasteczkami i dowolnymi słodyczami. Mazurek wstawiamy do lodówki do stężenia. 6. Podanie: Gotowy mazurek kroimy i podajemy. Najlepiej kroić na drugi dzień

Izabelawkuchni
Sycylijskie rurki cannoli 43

delikatnie mieszamy. Krem wstawiamy na około 30 minut do lodówki. Napełniamy rurki najlepiej przed samym podaniem, aby nie zmiękły. Rurki kremem najlepiej napełniać końcówką do tortów np. tą do rozetek. Gotowe posypać posiekanymi pistacjami. Jeżeli uda się zakupić, można do śmietanki i serka dodać krem pistacjowy, jest bardzo dobry, polecam poszukać:)) Rurki sycylijskie cannoli to niezapomniane smaki Italii, spróbujcie sami

gotuj ze mną
Walentynkowe bezy z kremem i dżemem 25

Serek mascarpone łączymy z mlekiem skondensowanym. Mieszałam silikonową szpatułką, ale można łyżką. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 5. Przekładanie: Do bez nakładamy dżem truskawkowy, następnie wyciskamy rozetki z kremu, na środek każdej bezy nakładamy jeszcze dżem. Dekorujemy dowolnie małymi bezikami i cukrową posypką. 6. Podanie: Gotowe bezowe desery podajemy. Smacznego życzę.     Moje rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Tort orzechowo-kawowy z domowymi trufelkami 30

dokładnego połączenia się składników. Następnie część kremu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką. Pozostałym kremem smarujemy boki i wierzch tortu. 5. Dekoracja: Na wierzchu tortu wyciskamy dowolnie rozetki i dekorujemy trufelkami. Dekorujemy również posiekanymi orzeszkami. Tort wstawiamy do lodówki do ponownego stężenia. Po tym czasie jest gotowy do podania. Smacznego życzę.     Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Krucha tarta z frużeliną owocową, kremem czekoladowym i bezami 31

płynną, letnią czekoladę i kakao i ucieramy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy alkohol według uznania. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką, następnie wyciskamy dowolne rozetki na wystudzonej frużelinie. 4. Bezy: Zimne białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wsypujemy cukier, dodajemy barwnik według uznania i ubijamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Pianę z białek przekładamy

Izabelawkuchni
Tort z kremem chałwowym i ciasteczkami 33

dżem i krem, ostatni biszkopt. 2-3 łyżki kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Tort cały smarujemy kremem. Następnie dekorujemy dowolnie ciasteczkami w czekoladzie i kremem wyciskając rozetki. Tak wykonany tort wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub całą noc. 4. Podanie: Gotowy tort kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Tort z serkiem mascarpone i ananasem z dripem 36

robić z wyczuciem.Tort wstawiamy do lodówki na kilka godzin. 6. Dekoracja: Serek mascarpone o smaku białej czekolady przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i dekorujemy dowolnie tort wyciskając rozetki. 7. Podanie: Tort jest gotowy do podania. Smacznego.   Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy 18 cm. Tort można pokroić na 8 sporych

Izabelawkuchni
Tort dyniowo-czekoladowy z powidłami śliwkowymi i nutą pomarańczy 41

wierzchu tortu. Wierzch obsypać przygotowanymi wcześniej orzechami. Odłożony krem dyniowy przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką ( jeśli krem trochę zesztywniał, wystarczy dobrze go rozmieszać łyżką ) i wycisnąć rozetki przy brzegu tortu. Tort wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, dopiero po takim czasie będzie się dobrze kroił i smakował. Przechowywać w lodówce. *  Serek kremowy, to także serek mascarpone

Opowieści z piekarnika
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 39

sobie. Pierwszy blat biszkoptu smarujemy cienko kremem pistacjowym. Na to nakładamy warstwę prażynki sezamowej. Prażynkę przykrywamy kremem pistacjowym. Krem można rozprowadzić na równo na powierzchni ciasta lub wykonać rozetki przy pomocy worka cukierniczego. Krem pistacjowy przykrywamy kolejną warstwą biszkoptu. Na biszkopt nakładamy krem limonkowy. Całość pokrywamy ostatnią, trzecią warstwą. Z wierzchu polewamy ciasto polewą czekoladową lub lukrem. Dekorujemy migdałami

SmartBake.pl
Bardzo prosty tort śmietankowy 49

warstwę biszkoptu posmarowałam pozostałym dżemem, na który nałożyłam krem zostawiając trochę do posmarowania tortu z wierzchu i po bokach.  Jak widzicie nie robiłam tu specjalnych dekoracji, tylko rozetki, a pomiędzy nimi świeże owoce i listki mięty

Cynamonowe szczęście
Gofry bananowe z płatkami owsianymi 52

jego zbyt duża ilość powoduje, że wychodzi zakalec Upieczone gofry najlepiej odstawić na kratce do ostygnięcia, aby nabrały delikatnej chrupkości. W międzyczasie do rękawa cukierniczego wkładamy tylkę w kształcie rozetki i przekładamy do wnętrza twarożek Mój Ulubiony . Jeszcze ciepłe gofry przyozdabiamy twarożkiem , a na górę układamy owoce . Zobacz więcej pomysłów na gofry! Gofry bananowe z płatkami owsianymi Gofry białkowe Gofry

WegePrzepis
Rolada leśny mech z malinami. 48

sosie. Ciasto następnie delikatnie zwinąć w roladę, zawijając w pergamin. Włożyć do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc. Gotową roladę ozdobić według uznania, ja ozdobiłam ją rozetkami z bitej śmietany, malinami, miętą i cukrem pudrem. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita