podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Przetrzeć przez sito. Dodać 2 liski żelatyny i wymieszać. Kiedy galaretka zacznie się ścinać wylać na mango i wstawić sernik do lodówki. Udekorować sernik rozetkami z bitej śmietany i migdałowymi jajeczkami. Tak duży sernik wymaga specjalnego krojenia. Metalową obręcz ustawić na średnicę 15 cm i wyciąć krąg na środku sernika, a potem kroić sernik
codojedzeniaspożywczy według uznania jak chcemy mieć zabarwiony krem i ucieramy do dokładnego się połączenia. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 5. Przekładanie i dekoracja: Wokół mazurka wyciskamy rozetki z kremu maślanego, środek smarujemy dżemem. Dekorujemy ciasteczkami i dowolnymi słodyczami. Mazurek wstawiamy do lodówki do stężenia. 6. Podanie: Gotowy mazurek kroimy i podajemy. Najlepiej kroić na drugi dzień
Izabelawkuchnidelikatnie mieszamy. Krem wstawiamy na około 30 minut do lodówki. Napełniamy rurki najlepiej przed samym podaniem, aby nie zmiękły. Rurki kremem najlepiej napełniać końcówką do tortów np. tą do rozetek. Gotowe posypać posiekanymi pistacjami. Jeżeli uda się zakupić, można do śmietanki i serka dodać krem pistacjowy, jest bardzo dobry, polecam poszukać:)) Rurki sycylijskie cannoli to niezapomniane smaki Italii, spróbujcie sami
gotuj ze mnąSerek mascarpone łączymy z mlekiem skondensowanym. Mieszałam silikonową szpatułką, ale można łyżką. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 5. Przekładanie: Do bez nakładamy dżem truskawkowy, następnie wyciskamy rozetki z kremu, na środek każdej bezy nakładamy jeszcze dżem. Dekorujemy dowolnie małymi bezikami i cukrową posypką. 6. Podanie: Gotowe bezowe desery podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka
Izabelawkuchnidokładnego połączenia się składników. Następnie część kremu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką. Pozostałym kremem smarujemy boki i wierzch tortu. 5. Dekoracja: Na wierzchu tortu wyciskamy dowolnie rozetki i dekorujemy trufelkami. Dekorujemy również posiekanymi orzeszkami. Tort wstawiamy do lodówki do ponownego stężenia. Po tym czasie jest gotowy do podania. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników
Izabelawkuchnipłynną, letnią czekoladę i kakao i ucieramy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy alkohol według uznania. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką, następnie wyciskamy dowolne rozetki na wystudzonej frużelinie. 4. Bezy: Zimne białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wsypujemy cukier, dodajemy barwnik według uznania i ubijamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Pianę z białek przekładamy
Izabelawkuchnidżem i krem, ostatni biszkopt. 2-3 łyżki kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Tort cały smarujemy kremem. Następnie dekorujemy dowolnie ciasteczkami w czekoladzie i kremem wyciskając rozetki. Tak wykonany tort wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub całą noc. 4. Podanie: Gotowy tort kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników
Izabelawkuchnirobić z wyczuciem.Tort wstawiamy do lodówki na kilka godzin. 6. Dekoracja: Serek mascarpone o smaku białej czekolady przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i dekorujemy dowolnie tort wyciskając rozetki. 7. Podanie: Tort jest gotowy do podania. Smacznego. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy 18 cm. Tort można pokroić na 8 sporych
Izabelawkuchniwierzchu tortu. Wierzch obsypać przygotowanymi wcześniej orzechami. Odłożony krem dyniowy przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką ( jeśli krem trochę zesztywniał, wystarczy dobrze go rozmieszać łyżką ) i wycisnąć rozetki przy brzegu tortu. Tort wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, dopiero po takim czasie będzie się dobrze kroił i smakował. Przechowywać w lodówce. * Serek kremowy, to także serek mascarpone
Opowieści z piekarnikasobie. Pierwszy blat biszkoptu smarujemy cienko kremem pistacjowym. Na to nakładamy warstwę prażynki sezamowej. Prażynkę przykrywamy kremem pistacjowym. Krem można rozprowadzić na równo na powierzchni ciasta lub wykonać rozetki przy pomocy worka cukierniczego. Krem pistacjowy przykrywamy kolejną warstwą biszkoptu. Na biszkopt nakładamy krem limonkowy. Całość pokrywamy ostatnią, trzecią warstwą. Z wierzchu polewamy ciasto polewą czekoladową lub lukrem. Dekorujemy migdałami
SmartBake.plwarstwę biszkoptu posmarowałam pozostałym dżemem, na który nałożyłam krem zostawiając trochę do posmarowania tortu z wierzchu i po bokach. Jak widzicie nie robiłam tu specjalnych dekoracji, tylko rozetki, a pomiędzy nimi świeże owoce i listki mięty
Cynamonowe szczęściejego zbyt duża ilość powoduje, że wychodzi zakalec Upieczone gofry najlepiej odstawić na kratce do ostygnięcia, aby nabrały delikatnej chrupkości. W międzyczasie do rękawa cukierniczego wkładamy tylkę w kształcie rozetki i przekładamy do wnętrza twarożek Mój Ulubiony . Jeszcze ciepłe gofry przyozdabiamy twarożkiem , a na górę układamy owoce . Zobacz więcej pomysłów na gofry! Gofry bananowe z płatkami owsianymi Gofry białkowe Gofry
WegePrzepissosie. Ciasto następnie delikatnie zwinąć w roladę, zawijając w pergamin. Włożyć do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc. Gotową roladę ozdobić według uznania, ja ozdobiłam ją rozetkami z bitej śmietany, malinami, miętą i cukrem pudrem. Smacznego
Pani M - kuchnia smakowita